![]() |
Ja sam čoban kojemu je ovo na retrovizoru već godinama. :)
|
I meni je trenutno, ali prebrzo ga trošim.
|
zato sam i prešao na ovaj ;)
bio sam dugo na šejku. imaš u bauhausima. |
Fala :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Postoji samo jedna opcija.
View post on imgur.com Inače, ako si metro, zena, imas visak love, nisi sluzio vojni rok i vozis Brabus ali Smart jer nemas za S klasu - My Shaldan Naranča. Ima jeftinijih, ali ovo je IMO vrh. |
Jel postoji neki softver koji bi detektirao novog putnika u autu i da u tom trenutku pusti "nisam vratio oruzje u mup" pjesmu?
|
Citiraj:
Iako u zadnjih godinu dana je sranje, premalo ga ima, cini mi se da je manje od pol konzerve napunjena. Obicno uzimam ili zelenu (limeta) ili plavu (neki fresh). Nego kak često mijenjate ulje u getribi? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Di god kupio isto je, možda si ti prekasno počeo kupovat? Jer ja to koristim zadnjih 8 godina :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
My shaldan - Naranča taj mi je za sad najbolji.
|
Citiraj:
Bio je pokusaj instaliravanja mirisa u auto, al se zena skoro zbljuvala tako da sam ga maknuo. |
Citiraj:
ne volim slatkaste mirise in general, a ovo je dijametralno suprotno i super mi je. |
Citiraj:
BTW, nemre se naći focus sa ecoboostom ni za lijeka...polovan...osim tih par kaj su bili na lizingu i nisu stariji od 2g a onda im je cijena skoro ko kod novog..jebeš to.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Meni osobno jedina mana je mali prtljaznik ( najmanji u klasi ) i u ST, ST line i RS opremi teze je uci i izaci iz auta jer su jako niski.Ovo za uci mladjima nece biti problem, ali nama starijima je malo teze. |
Citiraj:
|
Ak mjenjac radi dobro nemas ga kaj mucit sa drugim uljem. Ne diraj lava dok spava, pogotovo ne starog :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Mislim da u Fordu ima još uvijek onaj HAK popust, ali i bez njega se da iskamčiti poprilično dobar popust, barem kada sam ja bio prije par mjeseci. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam visio po webu 3 mjeseca svaki dan dok nije naletio. Covjeku eto postao premali Focus pa ga se rjesavao tocno 3 godine auto i 40000 km na satu. Jos pod garancijom godinu dana svi naravno servisi u Fordu. Oprema bila sve sto smo trazili osim bluetooth povezivanja i navigacije. Jbga negdje se mora podvuci crta i prihvatiti da kad kupujes polovno da neces naci bas 100 % auto kakav zelis. |
Citiraj:
Ja sam mijenjao prije 30tkm i imam namjeru za 20t km opet novo stavit. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Auto sad ima 10 god i 58k km. |
Samo vi mjenjajte ulje u mjenjacu. Porez na budale.:D
|
Ja mijenjam svakih 20tkm.
Onda reseiram sat u autu i ponovo 20tkm. |
Rucni mjenjac nije predviden za to, automatik je..
|
Citiraj:
Citiraj:
Kod getragove getribe kod mene u autu ima naljepnica "lifetime oil", a gospodin kolega dipl.ing. maschinenbau iz getraga je na moje pitanje o potrebi mijenjanja ulja u getribi odmahnuo rukom i rekao da to napravim ako mi motor izdrži 500k km, i to usput kad ću raditi generalku na motoru. :D Kod M3 E46 je pak predviđena zamjena ulja u getribi i diferencijalu svakih par desetaka tisuća km, tako piše u uputama. :) |
Citiraj:
Kod mojeg je očito predviđeno, govorim o ručnom mj. A i kod ostalih je tako, tako da neznam odkud ti dezinformacije. Štetit ne može.. |
Od 20 godina servisiranja auti... Mozda ima koji gdje se to radi iz nekog razloga ali ulje na rucnim se ne mjenja. Prelako se sjebe mjenjac zbog toga. Nema razloga da se to dira ako radi normalno..
|
Da piše provjera razine , a ne zamjena. :) Nema mi logike da se sjebe zbog novog ulja, bar ja nisam imao nikakvih problem, dapače lakše šalta.
|
Bogme meni na SX4 se u mjenjaču ulje u vodu pretvorilo, a u zadnjem difu u želatinu tak da nije baš ne diraj dok radi jer će kad tad prestat radit.
|
Citiraj:
Suzuki je imal problema sa uljem u mjenjacu btw.. |
https://www.youtube.com/watch?v=auO8VUXn-2M
A i Marušić kaže da se mijenja:D http://autoportal.hr/clanak/treba-li...u-opel-astre-h |
Citiraj:
Al ako se napravi kak spada ne vidim razlog zašto bi bilo štetno, dapače jedino može pomoć, ak ništa kod trajnosti mjenjača... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:15. |