PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

X-Plosiv 30.01.2017. 23:26

Ne znam da li je još uvijek akcija kod Tokića, vratiš stari akumulator i dobiješ neki popust kada uzimaš novi akumulator..

bertone 30.01.2017. 23:36

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 3017058)
Solidni popusti ali ni blizu ko moj, 172 - 9- 4.5 kaj sam prodao poklon zimulje :) Uzmi 1.4 tak da ti kasnije nebu falio.. Teta je zauzeta btw..

Probati ću oba na jedan dan i onda vidjeti što mi zapravo odgovara... ovaj 1.0 ide čist fino, a troškovi tehničkog, rege i održavanja za period od xy godina su benificija.. i što je najbolje, lagan je i zapravo smiruje vozača tako da voziš... pristojno :)

Ono što me tjera prema 1.4 je ipak 140 KS i veći okretni moment (ali ode smirenost) :fiju:

Ne govorim o AR pa ne govorimo o istoj teti :) ... iako je i ova plava, ali je (sretno) rastavljena :D

MAGARAC 31.01.2017. 01:55

Taj 1.0 je bio awd kaj si vozio? Ak je onda me zanima kakva je razlika izmedu auto i sport na tak malom motoru. Sa prednjim nema tih "muka" jer ide stalno punom parom.. Za awd bi ja 1.4, 1.0 za prednji..

Renesis 31.01.2017. 06:29

Citiraj:

Autor buljo (Post 3016992)
A kaj nije oplo švabo? :stoopid:

Citiraj:

Autor Igneos Eructid (Post 3017016)
pa je, zato i velim da uzme njega...

Oplo je amerikanac, GM... Tu se nesto igraju u Rüsselsheimu :D

sinisa1989 31.01.2017. 08:01

Citiraj:

Autor bertone (Post 3017066)
Ne govorim o AR pa ne govorimo o istoj teti :) ... iako je i ova plava, ali je (sretno) rastavljena :D

Jel ti kupuješ auto ili maltretiraš osoblje po osiguranjima i salonima? :D :D

Romul 31.01.2017. 09:08

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 3016904)
Daleko od toga da je taj 1.4 TSI slab i ne vuće. Istina, lako se čovjek navikne, vozio sam 200 ks naviknuo se, 300, naviknuo se pa vozio teslu i čudio se. Naviknuo bi se i tu i bilo bi dsosadno. Sad vozim 1.5 dci 78 kw pa me iznenadi momentom ponekad.

Di je krenulo krivo u tvom životu da si završio nakon svega na 1.5 dci 78 kW? :D

Old Iggy 31.01.2017. 09:30

Citiraj:

Autor Romul (Post 3017125)
Di je krenulo krivo u tvom životu da si završio nakon svega na 1.5 dci 78 kW? :D

Bit će da je kao i ja dobio najbolji auto na svijetu, jedino što moj ima 3 kW više. :D

Tvrdi 31.01.2017. 09:34

Ima ko Focusa 1.0 Ecoboost, ili da ga je vozio? 100KS

Snowrider 31.01.2017. 09:56

Ima li netko F30 1.8/2.0 D ?

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

bertone 31.01.2017. 10:22

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 3017092)
Taj 1.0 je bio awd kaj si vozio? Ak je onda me zanima kakva je razlika izmedu auto i sport na tak malom motoru. Sa prednjim nema tih "muka" jer ide stalno punom parom.. Za awd bi ja 1.4, 1.0 za prednji..

Pa napisao sam: "... probne vožnje od cca 10-ak km (GL+ FWD) i ..." tako da ne znam kako se ponaša 1.0 AWD jer ga nitko nema kao testno vozilo (ili tada nije imao)... doduše, nedavno me zvala (ona mlađa) teta iz AR da su dobili novi testni 1.0 S-Cross pa da dođem no još nisam stigao tako da ne znam koji pogon ima njihov.

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3017114)
Jel ti kupuješ auto ili maltretiraš osoblje po osiguranjima i salonima? :D :D

LOL... koje si ti zlo :D

... ali obišao sam par auto kuća s namjerom da kupim auto no nitko mi u razumnom roku nije mogao ponuditi/osigurati vozilo koje sam želio (da ga hebeš ali bez obzira na cijenu/popuste, nema šanse da kupim bijeli, srebrni, narančasti i crveni auto) pa sam privremeno odustao jer mi nije hića da moram kupiti novi auto... a osoblje, pa ovo s osobljem dolazi spontano nakon par rečenica :)

Šole 31.01.2017. 11:14

Bio na probnoj voznji Seat Ateca-e i Cupra-e ST te BMW-a.

Probao sam Atecu 1.4 TSI (150PS) i 2.0 TDI (190PS). Auto je stvarno udoban i pregledan, ugodno ga je voziti, malo na povisenom, stvarno mi se svida. Motori su solidni, lijepo povuku, cine mi se dosta slicni, nije TDI nista jaci iako ima vise PS-a. Test model je imao svu opremu i stvarno ima tih dodataka da niti sam ne znas sto je sto. Kontrolna ploca je dobro postavljena i sve je na dohvat ruke. Buke u autu nema previse, a dalo bi se s njim na dulja putovanja radi komocije i prostranosti u kabini. Gepek je solidan (ne znam kakve imaju ostali u klasi - Tiguan i ekipa) i dalo bi se u njega dosta smjestiti iako ja smatram da bi mi bio mali :D Ne sjecam se tocno ali mislim da mi je prodavac spomenuo da ukoliko je surround oprema u autu da je gepek manji (plici), a ukoliko je obicna onda je veci (dublji). Opcenito mi se auto svida i da trazim tako nesto vjerojatno bih ga uzeo. Cijena auta sa opremom test (TSI) modela bi bila oko 38 000 CHF.

Cupra- sto reci. Sjedni i drzi se :D 290PS te doslovno prilijepi za sic. Nisam ga imao gdje isprobati sa malo vecom brzinom ali auto povlaci odlicno. Naspram mog Leon FR-a (211PS) je ovaj puno zivlji i agresivniji. Probao jos stari model (2016), a sada se vec rade narudzbe za novi (300PS) koji ima vise opreme i drugaciju kontrolnu plocu. Udobnost ... hmmm, o tome bi se dalo diskutirati. Mene je na prvi dojam malo razocaralo, ali kratko sam ga vozio, trebalo bi ga par dana probati pa da se osjeti kako bi se u njemu osjecalo. Gepek, mjesta ima, za na more bi ga se naravno natrpalo, ali sasvim pristojan i dovoljan. Cijena oko 40 000 CHF

Par dana kasnije obavio jos jednu probnu voznju. BMW 340i xDrive Touring
Trenutno najjace sto sam vozio i ostavilo odlican dojam na mene. Auto je super, udobnost na nivou (u odnosu na Cupru, 3 klase iznad), pregledan i dobar je osjecaj voziti ga. Kako bi se reklo ''toplo'' se u njemu osjeća. Vozio test model sa full opremom (M-paket) tako da je sve moguce bilo ukljuceno. Drzanje na cesti bez problema, start agresivan ali bez ikakvih krivudanja i zanosenja. Lako ga je voziti i dosta je pregledan. Mogao bih reci da je auto snova ali nisam druge probao. No vjerojatno bi se svatko nasao u njemu :) Cijena test modela, mislim da je imao jedno 3k km na satu, je 86 000 CHF, sitnica :D

Slike:
Ima li pitanja, slobodno postavite. BMW nisam slikao, zaboravio od dojma :D

Old Iggy 31.01.2017. 11:14

Citiraj:

Autor bertone (Post 3017159)
no nitko mi u razumnom roku nije mogao ponuditi/osigurati vozilo koje sam želio
...
pa sam privremeno odustao jer mi nije hića da moram kupiti novi auto...

:D

bertone 31.01.2017. 12:00

@Old, znam da je smješno i ispada da sam sebi skačem u usta, ali pozadina priče je da sam se htio počastiti novim autom za Božić/Novu godinu, a kako mi nitko nije u razumnom roku mogao osigurati plavog 1.0 AWD, odustao sam od uzimanja nekog u drugoj boji.

Sad, dva mjeseca kasnije i dalje se mislim "počastiti" no sad nakon novih trošarina (cijena je malo pala) razmišljam da dam 9k kn više pa uzmem plavog 1.4 AWD :D ... no opet ću to ciljati krajem godine samo ću malo ranije krenuti u narudžbu tako da isporuka bude sredinom studenog, početkom prosinca jer mi kako rekoh nije mi hića za auto ;)

RAUL 31.01.2017. 12:01

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3017133)

Imam 1.0 ali 125KS

Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk

Tvrdi 31.01.2017. 12:28

Citiraj:

Autor RAUL (Post 3017207)
Imam 1.0 ali 125KS

Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk

Hoćeš ga prodati? hahaha

Silthrax 31.01.2017. 12:29

Citiraj:

Autor Šole (Post 3017179)
Ima li pitanja, slobodno postavite. BMW nisam slikao, zaboravio od dojma :D

Zanima me jesi jos kakve modele isprobavao pa onda neka usporedba izmedu unutrasnjosti i udobnosti kod Seata i kod ostalih modela, nekako mi je ovaj BMW van ikakave konkurencije sto se cijene same tice haha.

Doktor O 31.01.2017. 12:53

Ima ko starijeg audija 1995-00 da ne može upalit klimu sad po manjim temp?
jel istina da je onemogućena na ispod 5c? samo klikne lampica kad pališ.
Čisto da znam jel mi plain otišao ili nešto, ili je ta blokada u pitanju.
Zahvlajujem.

Šole 31.01.2017. 13:31

Citiraj:

Autor Silthrax (Post 3017233)
Zanima me jesi jos kakve modele isprobavao pa onda neka usporedba izmedu unutrasnjosti i udobnosti kod Seata i kod ostalih modela, nekako mi je ovaj BMW van ikakave konkurencije sto se cijene same tice haha.

Nisam nista drugo isprobavao, nisam jos zainteresiran za kupnju drugoga. Isao tek tako na probnu voznju, vec kad imam Seat-a, da probam sto se nudi novo, sto je drugacije na novima i tako. Zanimala me i Ateca, da vidim bi li to bio auto za mene ili ne.

RAUL 31.01.2017. 18:07

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3017231)
Hoćeš ga prodati? hahaha

Nema sanse, star je mjesec dana. ST line oprema plus neke nadoplate:D

Romul 31.01.2017. 18:10

Citiraj:

Autor RAUL (Post 3017399)
Nema sanse, star je mjesec dana. ST line oprema plus neke nadoplate:D

Cekaj, nisi cuo ni ponudu...a znas onu sve ima svoju cjenu :D

RAUL 31.01.2017. 18:28

@Romul ovaj moj je radjen po narudjbi.Nije sa lagera a uz sve to placen je po staroj trosarini.Grand Auto je platio razliku:D
Uglavnom ne ceka mi se novi opet slijedeca 3 mjeseca:lol2:

thuNdeR 31.01.2017. 19:16

Powershift?

RAUL 31.01.2017. 19:29

@thuNdeR cca 20.000 kuna a jako se los pokazao i samo 6 brzina sto je za 2017 godinu jako lose.Powershift nema sa jednolitrenim motorom, vec je obicna automatika.Uglavnom tu nadoplatu sam obrisao sa popisa.Od nadoplata: zadnji veliki krovni spojler, zatamljena stakla iza B stupa, sva cetri automatska podizaca stakla sa jednim dodirom dizanje/spustanje, automatski retrovizori sa prilaznim svjetlom.

adaksinjo 31.01.2017. 20:24

Citiraj:

Autor RAUL (Post 3017427)
sva cetri automatska podizaca stakla sa jednim dodirom dizanje/spustanje

to za posebne prilike kad je 3 dana zaredom grah na meniju? :D

Halos 31.01.2017. 20:36

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3017455)
to za posebne prilike kad je 3 dana zaredom grah na meniju? :D

:D

Blaž 31.01.2017. 20:47

@Destroyer, hvala na savjetu. Vidim da molydon ima taj sonax, kupujem i čekam da zatopli tak da se mogu posušiti sjedala :)

Koje osvježivače koristite?

1) Borići mi ishlape u roku 4-7 dana (vanilija i crni "new car" su mi najbolji).
2) Onaj "U" mirisni element miriši do 2 tjedna, ali je i duplo skuplji, tak da se svede na isto.
3) Parfem u drvenoj bočici, ili ga ne znam koristiti ili ništa ne valja. Maknem plasični poklopac, vratim drvenu kapicu, niti miriši, niti se troši!?
4) Parfem što se natakne na ventilaciju, dobro traje ali grdo izgleda i ne volim stvari koje imaju potencijala vibrirati :)

Ostalo mi je probati one mirisne limenke i eventualno neki diy sa eteričnim uljima (par kapi na vatu i sl.).

Ima još nešto što valja?

sinisa1989 31.01.2017. 21:06

Citiraj:

Autor Blaž (Post 3017466)
@Destroyer, hvala na savjetu. Vidim da molydon ima taj sonax, kupujem i čekam da zatopli tak da se mogu posušiti sjedala :)

1) Borići mi ishlape u roku 4-7 dana (vanilija i crni "new car" su mi najbolji).
2) Onaj "U" mirisni element miriši do 2 tjedna, ali je i duplo skuplji, tak da se svede na isto.
3) Parfem u drvenoj bočici, ili ga ne znam koristiti ili ništa ne valja. Maknem plasični poklopac, vratim drvenu kapicu, niti miriši, niti se troši!?
4) Parfem što se natakne na ventilaciju, dobro traje ali grdo izgleda i ne volim stvari koje imaju potencijala vibrirati :)

Ostalo mi je probati one mirisne limenke i eventualno neki diy sa eteričnim uljima (par kapi na vatu i sl.).

Ima još nešto što valja?

Neko vrijeme sam imao one plitke limenke. Taman stane u držač čaša, a svejedno još mogu stavit sokić :D
Miris je trajao dosta dugo iako po meni malo preintezivan na početku, bez obzira koliko okrenuo poklopac.
Trenutno je ulogu osvježivača zamjenila maramica natopljena uljem sandalovine. I ne, nisam ju zakačio za retrovizor. :D :D

Blaž 31.01.2017. 21:20

Papirnata maramica? Gdje je sakriješ, koliko toga izlijes gore i koliko dugo miriši jedna doza?

sinisa1989 31.01.2017. 21:34

Citiraj:

Autor Blaž (Post 3017479)
Papirnata maramica? Gdje je sakriješ, koliko toga izlijes gore i koliko dugo miriši jedna doza?

Ma to sam stavio bezveze jer nisam imao ništa drugo pri ruci, a zanimalo me da li će brzo ishlapiti. Uglavnom, ulje je super i drži miris dosta dugo. 5-6 kapi na sredinu maramice i miris se osjeti nekih tjedan dana. Maramica je na istom mjestu gdje je bila limenka, tj. kraj ručne.

De5tr0yer 31.01.2017. 21:54

Citiraj:

Ima još nešto što valja?

Nema beda, evo me opet sa savjetom:

4) koristim, ali ne one klasične ogromne rugobe veličine ko pol šake, već febreze CAR

Stvar je veličine dva vršna članka palca, ugodan za oko i vrlo dobro uklanja mirise svih tipova.

Pozicionirao sam na otvor s manjim protokom (ili možeš ograničiti protok npr. na suvozačkom desnom otvoru) i tekućina se potrošila za nekih 2 tjedna. Ali evo već 2 mjeseca nakon toga još uvijek osjetno miriše.

I sam sam dugo tražio nešto neprimjetno bez uspjeha, a rado bih da ovaj febreze ima u crnoj boji (s prozirnom/crnom tekućinom).

Ako imaš "viška" pretinac na otvorenom, preporučujem zrna kave. Šaku zrnja kave možeš i u malu posudicu ubaciti i negdje sakriti. Npr. posudica s izbušenim poklopcem pod zicom, postaviti da se ne može tumbati po autu.

mamutarka 31.01.2017. 22:44

ja ne koristim te nikakve osvježivače, sve mi je preintenzivno i muka mi je

ali sam starom nabavio ovo i zadovoljan je https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Ka...visi/p/B0052FW

nevidljiv je doslovno

X-Plosiv 31.01.2017. 23:02

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3017133)

Ima ovdje netko , pogledaj prije par stranica...dao sam bio ja i link gdje sam vozio focus karavan 1.0 100 ks...

buljaka 31.01.2017. 23:02

Citiraj:

Autor Doktor O (Post 3017247)
Ima ko starijeg audija 1995-00 da ne može upalit klimu sad po manjim temp?
jel istina da je onemogućena na ispod 5c? samo klikne lampica kad pališ.
Čisto da znam jel mi plain otišao ili nešto, ili je ta blokada u pitanju.
Zahvlajujem.

Klime ne rade tj ne pali kompresor kada je vanjska temp ispod 4 stupnja. Sve ok ne brini

Poslano iz mikrovalne

Igneos Eructid 31.01.2017. 23:08

i ja sam koristio te osvjezivace, ali znalo bi mi se dogodit da bacim sve to kroz prozor jer bi mi se povracalo od smrada duhana i tog osvjezivaca iskombinirano...dok je samo duhan, sve 5...onda bi uzeo boric, koji nije toliko gadan, pa bi ga prominija, nakon recimo godinu dana kad skuzim da vise ne funkcionira...a moga bi se zakleti da je lik na punpi reka da traje 6 miseci...ili je to bilo za onu ogrlicu za pesa protiv buha?...

thuNdeR 31.01.2017. 23:27

Citiraj:

Autor RAUL (Post 3017427)
@thuNdeR cca 20.000 kuna a jako se los pokazao i samo 6 brzina sto je za 2017 godinu jako lose.Powershift nema sa jednolitrenim motorom, vec je obicna automatika.Uglavnom tu nadoplatu sam obrisao sa popisa.Od nadoplata: zadnji veliki krovni spojler, zatamljena stakla iza B stupa, sva cetri automatska podizaca stakla sa jednim dodirom dizanje/spustanje, automatski retrovizori sa prilaznim svjetlom.

Pitam jer slinim na tu fiestu vec pol godine. Ovdje u BR postoji samo verzija sa power shiftom i ne daje mi se lova za nekaj kaj su navodno popravili. Fala, zivio!

Sent from my iPhone using Tapatalk

IcyTexx 01.02.2017. 01:25

California Scents mango. Prvih dva tjedna miriši na gemišt, osjeti se i kad seces kraj auta. Sljedecih par mjeseci mirisi po mangu. Sljedecih godinu dana zamirisi po mangu kad jako skrenes u desno.

panoramix 01.02.2017. 06:20

Citiraj:

Ima još nešto što valja?

Ovo od Saponije. Pošpricam stražnji dio prednjih sjedala i baš je ok. To sam koristio u busu za neutralizaciju raznih smradova.

http://www.saponia.hr/hr/siroka-potr...i-osvjezivaci/

Romul 01.02.2017. 09:26

Yankee Candle Jar ili stick

syss 01.02.2017. 10:41

ja sam muku mučio godinama sa tim osvježivačima i stabilizirao se na ovome.

nije preintenzivan, ako se od same vožnje ne protrese dovoljno onda svaki tjedan dana ga nagneš da mu kapa popije malo mirisa i tako jednako daje miris cijeli radni vijek + ja odrežem višak ovih pertli i zaseal-am ih sa upaljačem tako da mi čobanski ne vire iznad retrovizora i naravno skratim da mi ne visi do mjenjača tako da imam fiksnu glavu na kraćoj uzici i onda samo mijenjam donji dio i samu bočicu.

Mommistake 01.02.2017. 10:42

Ima toga kupiti gdje osim ovako preko webshopa?

Hvala

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:41.