![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Da li imaš zaradu ili si u minusu? :fiju: ---------------------------------------------- Citiraj:
|
Nisam nista undervoltovao, ostavio sam i core clock isti moda bios (copy 17500 na 2000)...a memory clock ye posebna prica. 6 indenticnih kartica i nece da rade na istim postavkama, tako da imam 4 kartice na 2100 mhz ,jednu na 2050 mhz i jednu na 2070 mhz. I sa tim sma uspeo da dobijme 175mh/s ali evo pocelo da se gasi nakon 20 dana.
Ploca Asus z270p , 6xRx580 Strix 8 gb, 2x 700w. |
Core stavi 1130 a u majneru dodaj -cvddc 950. Da smanjiš potrošnju, jer ta napajanja su loša.
|
Hvala, pokusacu pa javim.
|
Citiraj:
|
powercolor rx570 4GB Red Dragon (elpida)
stock 22 Mh/s core 1100, memo 2000 GPU0 t=63C fan=50%, GPU1 t=64C fan=49%, GPU2 t=68C fan=56% ETH: GPU0 25.022 Mh/s, GPU1 25.222 Mh/s, GPU2 25.214 Mh/s |
Citiraj:
|
šta se trenutno isplati najviše rudarit? imam jednu rx580
|
|
Mislim da trenutno ni jedna valuta koaj se koap en pokriva ni struju :D Ili gresim.
|
Kako si to izračunao?
Evo ja baš ugrubo izračunao, zarada na ethereumu mi je skoro duplo veća nego što se potroši struje |
pa 6x rx 580 i jedna gtx1080ti kopa dnevno 7,5 usd...to je poprilicno ajmo reci lose.
Jedna rx580 koja kosta 350 eura kopa ispod 1 usd dnevno....ako dobro racunam, al to ej samo trenutna situacija,m nadam se :) |
Citiraj:
|
Tako je maX, i ja racuno, kolikompotrosim struje toliko jos zaradim... Sto i nije lose jer imam pozamasan racun za struju :)
@DigitalVHS Svi se nadamo da bude bolje, i bude, ali nije niti ovo lose... Niti oras, niti kopas, a zaradjujes... Ne kuzim sto je tu lose? :) |
Problem je kod onih koji su tek nafriško ušli u to, kada imaš otplaćene rigove onda nije loša situacija :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Znači svatko treba odlučiti za sebe, da li će ući u majnanje, kada i s koliko sredstava. Nitko ne kaže da se još uvijek ne isplati ali za koliko možeš vratiti ulaganje, to je druga priča. Osobno sam krenuo u priču ali oprezno, kupio sam prošli tjedan samo jednu RX 570 Nitro+ spojio na komp da sve istestiram i pohvatam sve konce. Cijena kartice je bila 2.350,00 kn. Dobio Elpida memoriju, vidim da ima bios koji povuče i do 30. Za sada je držim na stocku sa 22,3 i vidim da u 24 sata izrudarim ETH u vrijednosti nekih 6 kn od čega trebam odbiti trošak struje. Povukao sam ručnu jer u HR su sada iste kartice otišle na 2.600,00 kn a ni vani nije puno bolje. To mi je preskupo/predugo za povrat uloga. Imam i dalje plan uložiti do 20.000,00 kn ali ne po ovim cijenama hardvera. Čekam :-) |
rade tih 20 000kn ulozi u eth i btc kad budu na dnu pada i zahvali mi za 1.5god :)
|
Možda i hoću dio, ali da znamo gdje su dna i vrhunci u dionicama i kriptovaluti, svi bismo bili bogati :-)
Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk |
Pogubio sam se u svim kombinacijama za konfiguraciju, pa eto ako ima itko kakav prijedlog što uzeti za ZEC i ETH.
Mislio sam uzet neku 1060, sad ako netko može preporučiti što, kao i ostale komponente. Uzeo bih 5 grafičkih kartica, možda ploču sa 6 slotova pa naknadno uzet još jednu karticu. Ako ima tko kakvu preporuku za konfiguraciju do 15tkn, bio bih zahvalan :) |
Da li i vama nakon nekog vremena memory clock padne malo. Npr digne ga na +700 i on nakon nekog vremena iako u afterburneru stoji +700 ode na defaultu i moram nanovo samo stisnuti apply i memory clock ode gore opet. Isprobano na dvije 1060 6gb, različiti kompovi i jedino zajedničko im je win 10 64 bit...
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Nikad tih problema nisam imao.
|
Kako sad mogu znati koja grafa je GPU 3 od ugradenih
ona full lose vrti sve imaju isti bios rx 570 hynix nitro + 4 gb |
Prvo po temperaturi nadji koji ti je taj GPU3 iz minera u afterburneru, onda sve ventilatore spusti na auto i nakon toga samo na tom problematicnom GPU digni na 100% i gledaj na kojoj grafi se jako vrte ventilatori
|
Citiraj:
Imam jos jedan problem Sve je radilo na testnom rigu kako treba.. Dag fix driveri i msi afterburner Htjeo sam si napraviti disk i kopirati ga za sve minere. Nova instalacija windows 10 pro Instalacija intel chipseta Instalacija dag fix drivera samo s jednom grafom Patch drivera Resetiro pc Instalacija msi afterburnera 4.4.0 beta 16 U postavkama stavio kvacice za core voltage U msi afterburneru cfg promjenio mod = 1 Usld deaktiviro Resetiro pc I ne mpgu podesiti core voltage nikako a s istim driverima i msiom je prije 7 dana radilo Di grijesim ???? Jucer cijeli dan izgubio i danas isto Iko ikalav savjet ili nesto |
pod uvjetom da ti je sve isti,isti model i proizvođač hardvera,iste postavke u biosu,aktiviraj Rig samo sa jednom gpu karticom ,sve po stelaj pa spoji ostatak.druga ti je mogućnost "ples" po slotovima,glupo ali uobičajeno ,
zna upaliti.. a |
Citiraj:
Sa tim sam se ja mučio, jer nikako nisam mogao otključati slider za core voltage. Na kraju sam uspio na ovaj način https://rog.asus.com/forum/archive/i...p/t-81916.html |
Jel itko majna Sumokoin? Izgleda zanimljivo!
|
Pitanje je sad,imam s7 i starog neptuna.Nudi mi se prilika za 2,5k ojera kupiti mjesec dana starog S9,sa garom i računom,ili da slažem za te pare Rig??
|
Citiraj:
|
Uzeo sljedeće...
Matična: GA-970A-DS3P 5XGPU: Grafička kartica VGA Palit nVidia GeForce GTX1060 Dual 3GB DDR5 Napajanje: Sama Armor 750W 80+ Gold Ovo ostalo još moram kupiti, ali koliko sam shvatio manje je bitno, pa samo odokativno ako netko može reći da li je to OK ili da mjenjam dok još nisam platio :goood: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ostalo im još 5 ovih kartica na lageru, pa ako misliš uzimat, požuri :) |
Jedno pocetnicko pitanje, da li se isplati jos kupovati ove 3/4GB graficke kartice? Za ETH konkretno.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Navodno je dual mining nesto sporiji na 3gb ako ti to ista znaci
|
Citiraj:
+1:dobar: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:39. |