PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Links.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=158183)

Manuel Calavera 01.12.2016. 12:00

Citiraj:

Autor 0v3rl0rd (Post 2995060)
To da bi pola proizvoda bilo raskopano: ne "kopaš" ti nego to osoblje dućana napravi - UVIJEK, i otvaraju se (većinom) samo proizvodi koji se mogu vratiti u tvornički zapakirano stanje. A zvučnici su upravo tako i pakirani - da ne moraš trgati vrećice i ostalo pa da se kasnije to može normalno vratiti na mjesto.

Evo recimo ja sam neki dan kupio lođitekove zvučnike i morao sam raskopati vrećicu...

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 2995126)
Nema li više smisla da u dućanu postoji ogledni primjerak kojeg se može isprobavati?

To bi imalo najviše smisla.

Tvrdi 01.12.2016. 12:16

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2995131)
Evo recimo ja sam neki dan kupio lođitekove zvučnike i morao sam raskopati vrećicu...

Ovaj prvi kvotani text nisam ja pisao.

Manuel Calavera 01.12.2016. 12:22

Rješeno.

Ugl. ne znam ni sam što da mislim o tom "otvaranju i vraćanju" za koje i se i sada ima pravo. Može dobro doći nekome (karikiram rami se ne vole s pločom i sl.), no može se i zloupotrebljavati

D1viry 01.12.2016. 12:41

Citiraj:

Autor BSA (Post 2995089)
@D1viry naravno da ti nitko nebu dao da otvoriš blister pakiranje...
dal bi ti kupio takav otvoren proizvod jer je samo bio "isprobavan" (čitaj:a možda je vračeno sa reklamacije pa je trgovac vratio nazad na policu?možda je rabljeno? )
otvoreno bi uzeo ako baš nigdje nema a baš mi treba, i zadnji je na lageru, u protivnom novu ambalažu molim.

naravno, osobno mišljenje , jer kad kupujem, znam što tražim jer se prethodno informiram, a i ako bude problema, tome služi garancija.

Nisam ja tražio da mi otvore Sony pakiranje, nego sam htjeo istaknuti da nisam htjeo kupiti slušalice koje ne mogu isprobati. Nema tih testova/reviewa koji meni mogu dočarati kako slušalice reproduciraju zvuk i kako leže na ušima. Ista stvar je i sa gitarama, pojačalima, mikrofonima i slično.
Ako ne mogu probati, ne kupujem. Bez ljutnje i zamjerke ikome.
Naravno da ne ću isprobavati disk, cpu, gpu i takve stvari, ali zvuk i sliku isprobavam.

Tvrdi 01.12.2016. 13:04

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2995151)
Rješeno.

Ugl. ne znam ni sam što da mislim o tom "otvaranju i vraćanju" za koje i se i sada ima pravo. Može dobro doći nekome (karikiram rami se ne vole s pločom i sl.), no može se i zloupotrebljavati

Pa da. Računa se da je ekipa normalna i da će samo opravdano vraćati stvari.
Kad smo kod Linksa, ne kužim kako imaju iste cijene za kartice (sa ili bez obročnog plaćanja) i gotovinu.
I općenito mi smo prčija samo takva. Plače mi se kad čitam kako se radi vani, Em imaju te jebene popuste svako malo, em black friday kak spada (do 90%) a da o vraćanju robe i servisima ne pričam.
JEbote, u usa kupiš kameru pa se vratiš u dućan i kažeš doslovno da ti ne odgovara zoom i da bi neku drugu...ovi se potrgaju da ti udovolje. Ovdje ju kupiš i to za veće pare pa ak nešto ne radi jebu te u servisu ko majmuna. Ali glupo se uspoređivat s njima. Mi smo bananistan.

Wolverine 01.12.2016. 13:23

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 2995173)
JEbote, u usa kupiš kameru pa se vratiš u dućan i kažeš doslovno da ti ne odgovara zoom i da bi neku drugu...ovi se potrgaju da ti udovolje. Ovdje ju kupiš i to za veće pare pa ak nešto ne radi jebu te u servisu ko majmuna. Ali glupo se uspoređivat s njima. Mi smo bananistan.

Ovo je istina no samo ako kupiš njihovo jasmtvo. Recimo kupiš grafičku karticu u trgovini i ako nisi platio njihovo jasmtvo ukoliko se nešto desi ti možeš birat da li ti želiš sam karticu slat na RMA proizvođaču ili dat trgovini da oni šalju. I u jednom i u drugom slučaju čekaš dok ti se RMA ne riješi od strane proizvođača.

A vezano za vraćanje robe samo zato jer ti ne valja, i to stoji no ponekad nije baš tako jednostavno. Isto kao i kod nas, dosta ovisi jesi li stvar kupio na daljinu ili si je isprobavao u trgovini prije kupovine. Dosta stvari kad kupiš u trgovini, pogotovo kad su akcije, su tzv final sale.

Tvrdi 01.12.2016. 14:21

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2995177)
Ovo je istina no samo ako kupiš njihovo jasmtvo. Recimo kupiš grafičku karticu u trgovini i ako nisi platio njihovo jasmtvo ukoliko se nešto desi ti možeš birat da li ti želiš sam karticu slat na RMA proizvođaču ili dat trgovini da oni šalju. I u jednom i u drugom slučaju čekaš dok ti se RMA ne riješi od strane proizvođača.

A vezano za vraćanje robe samo zato jer ti ne valja, i to stoji no ponekad nije baš tako jednostavno. Isto kao i kod nas, dosta ovisi jesi li stvar kupio na daljinu ili si je isprobavao u trgovini prije kupovine. Dosta stvari kad kupiš u trgovini, pogotovo kad su akcije, su tzv final sale.

Taj final sale, pa black friday i sl...znaš koje su to cijene...frend je kupio Samsung telku koja je bila 1200 dolara za 400...pa ti vidi...ne bi se niš bunio..

Wolverine 01.12.2016. 14:45

Znam kakve su cijene, živim u Vancouveru zadnje tri i po godine :D
Samo hoću reći da nije baš sve tako bajno s njihovim trgovinama. Također takvi ogromni popusti su onak jednom dvaput godišnje i možeš kupit mačka u vreći također ;)

Final sale je kad kupuješ neku stvar i nakon toga je ne možeš vratit u trgovinu tj tražit zamjenu za nešto drugo. Većinom ti to kažu za stvari koje su im na akcijama.

Recimo ja sam prošle godine u BestBuyu kupio svoj MX Performance i platio ga C$65. Njegova redovna cijena je oko C$100. I kad sam došao na blagajnu lik ti uredno kaže da je to final sale i da ne mogu doći tražiti zamjenu za drugu stvar. A eventualni RMA odrađuješ drito preko Logitecha ukoliko ne želiš kupiti njihov protection plan.

Dakle onda ti ne vrijedi ovo (btw ovo je za kupovinu na daljinu)

Citiraj:

If for any reason you are not completely satisfied with a product you have purchased, we will gladly give you a full refund (except for certain items described below) or exchange if you return it to any Best Buy store within 30 days after you receive it (14 days for computers, monitors, printers, notebook computers, camcorders, digital cameras, radar detectors, cellular and wireless devices, portable DVD players and air conditioners) in its original condition (including all packaging, accessories and manuals).

Evo baš sam sad pogledao, opet je na akciji (još danas) za C$60 :D

Za razliku od recimo NCIX ili MemoryExpress

vcendaki 01.12.2016. 15:24

Citiraj:

Autor xlr (Post 2995063)
Ova trenutna postava u pulskom Linksu je za izbjegavati. Likovi su totalno nezainteresirani i neljubazni, dugo to nisam vidio. Narucio sam item preko weba i isporuka u poslovnicu, dodjem platiti, nakon 5min trazenja kaze "ne znam gdje mi je to, ako budem stigao pogledat cu prije nego zatvorim poslovnicu pa prodji kasnije". A ja hodao 30min da bi platio proizvod kojeg imaju negdje u poslovnici.

Zivjela dostava i 15 dnevni rok.

Ps: prosla generacija linksovaca mi je uredno otvarala novodobiveni MX Master mis (rezali selotejp na kutiji) i random tipkovnicu...

hehe bio slučajno u linksu u puli (imao nekog posla u puli) tražio neku sd karticu za GO pro
"tu mi je negdje ali je ne mogu naći" hehehe to mi je upravo rekao

ja ono dobro da ti ja pomognem tražit imam za ubit pola sata hehehe

tip ostao zbunjen (neki sa naočalama) pa je tamo kopao još pola sata ma parodija , barem sam se malo nasmijao

xlr 01.12.2016. 16:29

Da to je taj s naocalama :D lazy guy

Busola29 01.12.2016. 16:35

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 2995173)
Pa da. Računa se da je ekipa normalna i da će samo opravdano vraćati stvari.
Kad smo kod Linksa, ne kužim kako imaju iste cijene za kartice (sa ili bez obročnog plaćanja) i gotovinu.
I općenito mi smo prčija samo takva. Plače mi se kad čitam kako se radi vani, Em imaju te jebene popuste svako malo, em black friday kak spada (do 90%) a da o vraćanju robe i servisima ne pričam.

MA gluparije i tamo na black friday dobiješ popust na 90% gluposti , ciljanu kvalitetnu komponentu možeš sanjati da dobiješ 90% popusta (imam prijatelja u SAD i ono što mi oni kažu je da nakon tih dana većinom imaju brdo elektro smeća po podrumu ili ladicama , a cilj kupnje je da ih država tjera na to - neki odbici poreza ne bih točno znao sada reći...) ...

Npr. lupe popust na kućište neko koje se ne prodaje od cca 200 dolara 90% ili na ventove za procesore i to onih "kvalitetnijih" proizvođača ili ekran, televizor sa najslabijim karakteristikama...

Mi jesmo truba i stanje je katastrofa (ekonomski i politički neću sada o bandi HDZ i nešto manjoj bandi SDP...) , ali dajte nemojte biti neobjektivni imamo solidne servise koji su prespori , ali puno toga što čak ne bi smjeli ljudi prime pod garanciju...

Sve me podsjeti na mobitele npr. ja imam Xiaomi Redmi 3 i dvaput je pao i izdržao sve u ovih 9 mjeseci i npr. nekada (jako rijetko ali kada je slaba wifi veza dogodi se...) se sruši vražji web preglednik Dolphin (ono napiše ti aplikacija ne reagira...) i prijatelj se smije koji ima Iphone 6s , normalno kada njemu se sruši bez ikakvog upozorenja aplikacija on :fiju::fiju: i pravi se blesav :D , ja mu kažem jesi pogledao video , a on nešto sada čitam :D Izađe video koji gasi Iphone i on normalno neće da isproba... , ali zato na svaki spomen da je MI mix ili neki drugi mobitel dobar se smije.

Općenito narod smo koji je spreman pljuvati po slabijem, a jači nas može pljačkati i valjati kako želi i još ćemo se tom jačem diviti... Puno komleksa , predrasuda i zlobe nažalost , a onda kada živimo vani (nažalost danas silom prilika iz mojih Vinkovaca puno ljudi živi vani...) prešutimo na sve tamo nepravde jer smo na to kao stranci prisiljeni prešutjeti. Tek kada netko bude desetak godina i ustali se , onda počne pričati o manam a i prednostima te države , što do tada neće da radi...

Busola29 01.12.2016. 16:40

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2995215)
Znam kakve su cijene, živim u Vancouveru zadnje tri i po godine :D
Samo hoću reći da nije baš sve tako bajno s njihovim trgovinama. Također takvi ogromni popusti su onak jednom dvaput godišnje i možeš kupit mačka u vreći također ;)

Final sale je kad kupuješ neku stvar i nakon toga je ne možeš vratit u trgovinu tj tražit zamjenu za nešto drugo. Većinom ti to kažu za stvari koje su im na akcijama.

...

Za razliku od recimo NCIX ili MemoryExpress

:goood::goood:

Napokon da je netko htio objasniti ... Nisam pročitao sve do kraja , baš mi drago da netko izvana je rekao nije to baš tako kako pričate...

X-Plosiv 04.12.2016. 00:36

Ne znam, ja mjesečno puštam oko 500-1000 kn u Linksu, a prijatelj i više jer uzima za dosta ljudi + firmu. Ne znam da li sam imao jednom situaciju u Linksu u Puli, a da je bila loša. Ali da, prošla "garnitura" radnika u Linksu je bila totalno suprotna od ove. Možda nas sljedeća zadovolji :D:D

Ag008 04.12.2016. 13:19

Gore u Kumičićevoj i dalje im svijetli na vratima Links i ogromna reklama dok im nova poslovnica ima plahtu na kojoj piše Links :D

rodriguez 05.12.2016. 10:01

Jel vi tu inace tako kukate ili posaljete mail zalbe linksu? Pa nek se poslodavac obracunava sa takvim radnicima.

vcendaki 05.12.2016. 14:46

da budem iskren ja baš i ne šaljem žalbe jer vidim da su neki brižni/smotani pa pomislih nekada smo svi bili takvi ako ne može nešto nači (kao u mom slučaju) sad da dobije otkaz zbog jedne SD kartice možda se momak probudi iz kome pa počne raditi hehe

a u Puli nisam tako često pa mi je svejedno, za razliku od Rijeke tamo su mi radnici super i sve odmah bude gotovo pa zažmirim jedno oko za radnike u Puli

Tvrdi 05.12.2016. 15:05

Citiraj:

Autor Busola29 (Post 2995260)
:goood::goood:

Napokon da je netko htio objasniti ... Nisam pročitao sve do kraja , baš mi drago da netko izvana je rekao nije to baš tako kako pričate...

Ma dajte....odite jednom u ameriku i kupite nekaj čak i kad nije black friday...nađu se stvari po smiješnim cijenama....jebiga, veće tržište plus sto drugih razloga zašto je tako...ovo gore sam spomenuo samo jedan primjer i ta telka je odlična i dan danas mu radi...dao je za nju 5nu cijene

zgmmax 12.12.2016. 12:39

Sam da budem 100% ziher.
Narucim preko weba, odaberem preuzimanje i placanje u poslovnici i cijene su kao i na webu?

Getriba94 12.12.2016. 12:39

Da , dobijes na mail racun , tu cijenu placas ne mogu je mijenjat

Sent from my Xperia Z3

Ninja_Zg 12.12.2016. 15:15

S obzirom da im web down, pitam tu.

Kak kod njih ide ono s povratom u roku 8 dana?
Narucio sam preko webshopa i preuzeo u poslovnici.

Jel moram slat raskid ugovora ili se mogu samo pojaviti s artiklom u ducanu?
Vracaju lovu ili moram uzeti nesto iz ducana u istoj vrijednosti?

Hvala :)

acer 12.12.2016. 15:29

Ne moras nista slati, ja sam isto tako uzeo jedan proizvod, preko weba narucio i pokupio u poslovnici u Ri, drugi dan ga vratio.
Lik me pitao da li zelim nesto drugo ili povrat novca, rekao povrat novca i dobio povrat bez problema.

Barem je tako bilo u poslovnici u Rijeci tako da mislim da ne bi trebao imati problema.

Ninja_Zg 12.12.2016. 16:22

Hvala :)

Ag008 14.12.2016. 12:33

kako me nervira novi web Linksa, otvara se pola sata.
Tako spor server imaju da je nevjerojatno.

Wolverine 14.12.2016. 13:09

Najžalosnije je što im je prvi web bio i najpregledniji. Ovo sad je katastrofa.

dadoremix 14.12.2016. 15:54

i dok poslozis .. recimo meni bolje odgovara LISTA . a ne grid da poreda.. cijena od manje prema više..
da barem to pamti, kad se ulogiras.. a ne svaki put slaži.. a da je sporo.. sporo..
i prek moba.. za ubit se

Mikeyy 19.12.2016. 18:05

Kakav je Links s povratima robe?
Kupio sam nešto prošli tjedan u trgovini, ali nisam zadovoljan s uređajem. Nema neke mogućnosti za koje sam mislio da će imati. Da li prihvaćaju povrate ili?

buljaka 19.12.2016. 18:28

ako si kupio u trgovini nemaš pravo povrata. ako si kupio online imaš 14 dana

Poslano sa mog SM-G930F

Mikeyy 19.12.2016. 18:32

Za online znam, ali kupio sam u trgovini. Znači ne izlaze u susret dugogodišnjim kupcima? :)
Imam svu ambalažu, uređaj netaknut, skoro djevičanski.

tomek@vz 19.12.2016. 18:39

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 3001474)
Za online znam, ali kupio sam u trgovini. Znači ne izlaze u susret dugogodišnjim kupcima? :)
Imam svu ambalažu, uređaj netaknut, skoro djevičanski.

A da odeš u poslovnicu i pitaš umjesto da tu na forumu pitaš ekipu koja nezna?

Ag008 19.12.2016. 18:39

Probaj, zovi poslovnicu.

oxer 19.12.2016. 19:07

Ja sam u links bez problema vratio memoriju. Rekao da mi ne ide u plocu i da ne mogu iskoristit. Napravili zapisnik, i za cca tjedan dana mi sjela lova na račun.

Mikeyy 19.12.2016. 19:10

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3001476)
A da odeš u poslovnicu i pitaš umjesto da tu na forumu pitaš ekipu koja nezna?

Prijatelju, da je odgovor za sve "Odi pitaj u poslovnicu" nebi bilo ove teme.
Naravno da ću pitati, čekam da vidim ima li tko kakva iskustva, a jedan odgovor 20 minuta nakon mog posta nije kraj svijeta. Nije mi problem sačekati par sati da više od jednog čovjeka vidi i odgovori ako želi.

Citiraj:

Autor oxer (Post 3001489)
Ja sam u links bez problema vratio memoriju. Rekao da mi ne ide u plocu i da ne mogu iskoristit. Napravili zapisnik, i za cca tjedan dana mi sjela lova na račun.

Zahvaljujem.

nino 19.12.2016. 19:34

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 3001491)
...
Naravno da ću pitati, čekam da vidim ima li tko kakva iskustva, a jedan odgovor 20 minuta nakon mog posta nije kraj svijeta. ....

Mozda hoce, a mozda nece. Stvar je do trgovca, a ne do kupca. Moze ti neko napisati da su mu izasli u susret, a tebi opet ne udovolje. Ovisi o dosta toga, vrsti artikla, na koga naletis...itd.

Alfa_R 20.12.2016. 17:07

Ovisno o vrsti robe links dopušta vraćanje stvari unutar 8 dana.

Pakiranje i ostalo se mora moći vratiti u prvobitno stanje.

Mikeyy 20.12.2016. 21:55

Primili nazad robu iako nije njihova krivica nego moja greška prilikom kupnje. Svaka im čast. 99% drndi kupujem u Linksu i Uziju, tako će se i nastaviti. :)

vcendaki 28.12.2016. 17:27

naručio sam neku robu jučer preko web shop sa dostavom u poslovnicu(da ne platim dostavu)
ostavio sam MAIL i broj moba
na mail nisam dobio nikaku obavijest da se išta poslalo
na mob. isto
pošto mi je ovo prvi put da naručujem preko njihovog web shopa
da li zovu na mob. kada roba stigne u posl. ili ja moram tamo ići svako toliko ?

Blue_Fatal1ty 28.12.2016. 17:38

pošalju na mail kad roba stigne. Meni bilo kroz 4 dana.

Tazmaniac37 21.01.2017. 12:30

Reklamacije u Linksu

Evo da se i ja pridružim nesretnicima koji godinama kupuju u Linksu, pa ih zadese nedaće.

Naime, prošle godine kupio sam u poslovnici Vž računalo s 5 godina jamstva te s time podliježem
slanju računala na servis u Zg, jedamput godišnje za vrijeme trajanja jamstva, plus regularna naplata 200 kn.

I tako pošaljem u 12. mjesecu računalo ispravno za ZG da bi se nakon tjedan dana isto vratilo neispravno.
Drugi dan odmah šaljem natrag za ZG, računalo nedaje sliku na više monitora čak i na LED TVu, preko grafičke,
na onboard radi super.
Računalo se opet nakon 8 dana vrati s objašnjenjem da nije dijagnosticiran nikakav kvar.

Računalo radi 2 dana i opet isti problem, te sumnjam na grafičku, kao i prvi put.
Spakiram računalo natrag za ZG, 11. 1. te mi trgovac u dućanu veli da šalje prioritetom da neću dogo čekati, a ja kroz šalu velim
da, tri tjedna.

Računalo je i dan danas u ZG, pokušao kontaktirati servis, bez povratnih informacija, javila mi se jedino gđa. iz reklamacija,
da nek se strpim da će računalo biti preuzeto u najbržem mogućem roku, nakon što je bilo računalo već tjedan dana u ZG.

Onda mi je prekipjelo i zaprijetio sam im da ću ih dati u novine, sve moguće i nemoguće portale, potražiti pravnu pomoć i
prijeviti ih tržišnoj inspekciji i udruzi potrošaća, zatim je sve umuklo i do danas, evo već je 21. 1. nemam nikakvih odgovora s njihove strane.

Ovo pišem da ukažem ljudima što ih čeka ako i oni uzmu računalo s 5 godina jamstva, u Linksu naravno, i nedaj bože da im se nešto pokvari.
Znam da je nekad zakon bio do 45 dana, ali novi je još blesavije definiran, znači izvršiti servis u najkraćem mogućem roku, ali se svi još uvijek drže do 45 dana.

Znam, reći ćete, što si uopće kupovao kod njih, stvar je u tome što godinama nisam imao nikakvih problema.
U dućanu rade moji dugogodišnji poznanici, ali očito su i oni shvatili o kakvom se podneblju radi, pa su pomalo počeli napuštati istog.
Najveći problem je što je servis u ZG, pa to onda potraje. OK, sve 5, ali ne mogu se tako ponašati, pogotovo kad je greška s njihove strane,
jer odgovorno tvrdim, da su oni oštetili računalo, jer sam in poslao ispravno, vjerojatno prilikom famoznog "čišćenja" računala,
velim famoznog, jer sam bacio pogled u unutrašnjost kad ga je trgovac otvorio prije slanja u ZG, stanje je bilo kao da nije ni bio očišćen,
mislim da bi ga i ćorava baba bolje očistila, a regularno uzmu pare.

Evo, ovo je za početak i neću stati na ovome, borba je tek počela.

LP

windfucker 23.01.2017. 23:59

Kako sam i obećao (c/p) mail-a koji sam primio:

"Poštovani,
na žalost nemamo knjižicu s uvjetima, sve Links konfiguracije pokrivene su našim općim jamstvenim uvjetima koji su dostupni na našoj stranici. Produljenje jamstva do 5 godina definirano isključivo kroz redovno održavanje računala jednom godišnje, svi ostali uvjeti ostaju iz općih jamstvenih uvjeta.

U slučaju kvara neispravna komponenta mijenja se istom, a ako to nije moguće onda drugom komponentom jednakih ili boljih performansi. Kako kupac Links konfiguracije nije kupio komponente nego računalo, savjetovanje s korisnikom kod takvog popravka nije praksa, osim u iznimnim slučajevima kad zaista ne postoji ništa slično. U svakom slučaju korisnik nikada nije oštećen u smislu lošije komponente.

Što se jamstva tiče, kao što je definirano i u našim općim uvjetima – jamstvo se odnosi na čitavu konfiguraciju. Ako korisnik otvori računalo onda ima jamstvo po komponentama. U slučaju zamjene komponente postoji jamstvo do isteka originalnog jamstva same konfiguracije te novo jamstvo na novu komponentu – a korisnik uvijek dobiva ono što je za njega u tom slučaju povoljnije.

Za eventualna dodatna pitanja stojimo na raspolaganju."

Kao prvo, pohvale na brzome odgovoru (manje od 24h) :respekt:

Drugo: nema knjižice uvjeta- ne kontam, jer je navedena na stranicama i na nju se pozivaju, a ne postoji...hm. Dobro- nema je i točka, njome više ne razbijamo glavu.

Treće: Nema posebnih uvjeta u produženome jamstvu osim općih jamstvenih.

A tamo stoji slijedeće:
"U slučaju da su sve komponente kupljene i sastavljane u Links d.o.o. , a dolazi do određenih nekompatibilnosti, Links d.o.o. će u dogovoru s kupcem pronaći rješenje za nastalu situaciju. Links d.o.o. se obvezuje da će jamstvo za robu kupljeno u trgovinama Links d.o.o. riješiti u primjerenom roku na način da će proizvod biti popravljen ili zamijenjen proizvodom jednakih ili boljih karakteristika koje su bitne i relevantne za tu vrstu proizvoda. Ukoliko dolazi do zamjene proizvoda, kupac dobiva i novo jamstvo s novim proizvodom."

Izgleda da stvarno nema nikakvoga povrata novca, tj. uvijek je zamjena i samo zamjena dijelova.
Ono što meni bode oči jeste što ta stavka iz općih uvjeta stoji i za komponente, pa ispada, kada čitaš Uvjete, da možeš dobiti samo zamjensku komponentu, a ne novac, u slučaju reklamacije.
Znamo da nije tako, Zakon jamči povrat novca za osnovno jamstvo, ali se to nigdje ne navodi kao opcija. Ili ja ne vidim dobro? (moguće i to)

Četvrto: Samo iznimno se savjetuju sa kupcem- de facto sami određuju šta je to bitno a šta nebitno kod zamjene komponente u gotovoj konfiguraciji, tj. oni kažu šta je to "identična ili bolja" komponenta ("jednakih ili boljih karakteristika koje su bitne i relevantne za tu vrstu proizvoda").
Jednostavno : mogu ti (ako hoće i kako te procijene) ugraditi gotovo bilo šta, jer gotovo bilo šta prolazi pod tom definicijom.
Isto važi i za samostalne komponente, ne samo za gotove konfiguracije.
A nije tako u praksi, i to znamo, ali isto tako nigdje ne piše kao opcija (to da se kupac mora složiti sa zamjenom, ili ide povrat love u osn. jamstvu za komponentu, NE za gotovu konfiguraciju, da opet ne graknu neki).

Peto:
I zadnje...dolazimo i do naljepnica :fiju: gdje moji dušebrižni serviseri, a i pokoji kuritelj grafa koji su se osjetili pozvanim da mi očitaju bukvicu, (iako qrca nisu shvatili šta ja to zapravo hoću reći), e, pa ispada da ipak nisu bili posve u pravu (c-c-c...neće biti čista petica, ee majstori moji) :nono:

Znači: može se skinuti naljepnica, a da i dalje vrijedi jamstvo po komponentama.
Toliko o težini izjava: "Ne diraš naljepnicu i točka!", "Šta se čudiš i šta ti nije jasno?" i sličnih skvičanja...fino, fino :D

Ovdje ide mala digresija: mi se u Lijepoj jebemo sa naljepnicama i jamstvom, a kojih do nedavno nije niti bilo (primjer, hladnjaka na grafama) jer se shopovi i proizvođači brane od đilbera kuritelja koji zloupotrebljavaju naše "super" zakonske odredbe za osobnu dobit i prodaju po oglasnicima, a na štetu dobaljača/prodavača. Zato nas i blacklistaju diljem svijeta, sjetite se samo Logitech supporta nekada i sada vezano za reklamacije, to možemo zahvaliti takvima i njima sličnima iz susjednih nam država (a ima ih falabogu).
Baš me zanima koji će shop u RH oprostiti oštećenu naljepnicu na grafi u slučaju reklamacije- ma, nijedan, jasno.
A pozivate se na praksu "vani"; e pa vani postoje shopovi i proizvođači (ne svi ali ih ima) koji priznaju jamstvo i dopuštaju skidanje hladnjaka sa grafe u svrhu montaže vodenoga, recimo, i nema problema za reklamaciju.
Očito da te iste naljepnice vrijede samo za neke zemlje sa "najboljim" zakonima.
I onda popuše jamstvo ljudi koji se kuže i kako se hladnjak mijenja i koji su, kao ja na primjer, imali doslovno niti 5% reklamacija na hardware ukupno (ajd, diskovi su mi rikavali iznad toga broja, ali ostalo sigurno nije), jer ne možemo dobiti tretman kakav bi objektivno mogli imati.
TO sam htio gore reći, slijepci jedni:D

Dakle, imaš izbora, na tebi je da se odlučiš šta ti više odgovara, hoćeš li ili nećeš skinuti naljepnicu sa gotove konfe.
Ovo je bitno i pohvalno od strane Links-a, moram biti iskren da to nisam očekivao, i da je ovo više nego fer opcija:respekt:

Eto ga, sada su neke stvari jasnije, bez nepotrebnih špekulacija.

Ono najvažnije: originalni pokretač ove rasprave (tazman) mislim da sada ima odgovore za sve moguće opcije glede svoje konfe, pomogli smo čovjeku.
...
Sve u svemu, meni ovo izgleda poprilično O.K. od strane Linksa, ništa bitno odstupanja od prakse drugih shopova (izgledalo mi je poradi one Knjižice i sl. da će biti belaja, ali možemo ju srećom zaboraviti)- Links ostaje na mojoj listi top shopova, definitivno :)

fanATIk 24.01.2017. 07:21

Citiraj:

Autor windfucker (Post 3014197)

Znači: može se skinuti naljepnica, a da i dalje vrijedi jamstvo po komponentama.
Toliko o težini izjava: "Ne diraš naljepnicu i točka!", "Šta se čudiš i šta ti nije jasno?" i sličnih skvičanja...fino, fino :D

Pa to nikad nije bilo ni sporno, tak je oduvijek funkcioniralo.

Citiraj:

Baš me zanima koji će shop u RH oprostiti oštećenu naljepnicu na grafi u slučaju reklamacije- ma, nijedan, jasno.
A pozivate se na praksu "vani"; e pa vani postoje shopovi i proizvođači (ne svi ali ih ima) koji priznaju jamstvo i dopuštaju skidanje hladnjaka sa grafe u svrhu montaže vodenoga, recimo, i nema problema za reklamaciju.
Očito da te iste naljepnice vrijede samo za neke zemlje sa "najboljim" zakonima.

Ko što i sam kažeš, vani postoje, ne svi ali ih ima. Isto tako vjerujem da bi se i kod nas našao shop koji ti je prodao konfu ili grafu i ugradio aftermarket cooler koji si kupio kod njih.

Citiraj:

I onda popuše jamstvo ljudi koji se kuže i kako se hladnjak mijenja i koji su, kao ja na primjer, imali doslovno niti 5% reklamacija na hardware ukupno (ajd, diskovi su mi rikavali iznad toga broja, ali ostalo sigurno nije), jer ne možemo dobiti tretman kakav bi objektivno mogli imati.
TO sam htio gore reći, slijepci jedni:D

Ljudi koji žele stavit aftermarket cooler ne kupuju gotove konfe i točka.

Citiraj:

Dakle, imaš izbora, na tebi je da se odlučiš šta ti više odgovara, hoćeš li ili nećeš skinuti naljepnicu sa gotove konfe.
)

Ko što rekoh, nikad nije bilo sporno. Skidanje naljke gubiš garu na konfu no ne na komponente i to je tak već godinama.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:58.