![]() |
Samo ugradi kvalitetniji, npr. Geberit.
Sav naknadni servis radiš kroz rupu gdje ide maska sa botunima pa zna biti zeznuto, nezgodno |
ako imš dobrog majstora, odradi što god treba žmirečki, ja prisustvovo, za nepovjerovat :D
|
To je ugradbeni kotlić... Monoblok je onaj vrag gdje je vodokotlić keramički/porculanski i montiran direkt na wc školjku.
Šogor i sestra ga imaju(monoblok)godinama već,radi kao i prvog dana,i ljepše izgleda nego klasični vodokotlić. |
aha, sad sam guglo, aj da sam danas neš novo naučio :D
|
Citiraj:
Ili monobolk ili klaska školjka + kotlić. Ugradbeno nema šanse. Kao što rekoh nemam vremena za komplicirane servise, a ne namjeravam plaćati da mi to netko popravlja. |
Pazi se monoblocka ako kupiš nekog lijevog proizvođača. Šogor kupio i sad mu pušta kotlić a nema dijelova. Sad mora kotlić i WC školjku mijenjati za bezveze.. geberit uzmi ako je monoblock
Poslano sa mog |
Da da neki brand definitivno ništa "žnj".
|
Ma monoblok stavi. Da nisam išao na ugradbeni kotlić stavio bi monoblok.
Kum to ima i super izgleda. Puno bolje nego kotlić na zidu i cijev od metar-metar i pol koja ulazi u školjku. |
+1 za monoblok
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Monoblok je dobra stvar, ja sam stavio ugradbene jer sam skidao žbuku sa starih zidova i oblagao knaufom pa sam oštemao malo da mi vodokotlić dođe u razinu sa zidom pa samo školjka viri, inače ljudi rade Knauf kutiju pa je oblažu pločicama što mi nema nikakvog smisla jer tako staviš monoblok i puno manje zafrkancije i daleko jeftinije ispadne, a ne izgleda ništa lošije.
|
Upravo sam to ja napravio Mar ali prije 6 godina kad sam renovirao ti monoblokovi su bili baš rijetkost.
Nekog smisla ipak ima jer je i dalje to puno lakše za održavati, čistiti nego klasičan setup. Da bi bilo bolje da je sve u zidu, naravno da bi i da sam mogao napravio bi tako. Znam da je tada jedina školjka "bez ruba" bila neka Ideal Standard a danas je svaka takva. |
Kako održavate monobločne, što se kamenca tiče?
|
Otišli su mi amortizeri na 15 god staroj bosch veš mašini, doslovce su pojedeni
Ti originalni su deklarirani na 90N no vidim da i ma i od 120N pa me zanima jel pametno staviti te jače, kao ono da bolje drže bubanj, ili da se držim ovih istih kao original? |
Citiraj:
https://www.dm.rs/denkmit-2in1-table...447492040.html ali već neko vrijeme nema za kupiti, pa sad ubacim s vremena na vrijeme tabletu od perilice posuđa, ili ovo https://www.dm.hr/denkmit-tablete-za...355488558.html ali nije ni približno kao ove prve 2u1 tablete. |
Citiraj:
Ak su ovi durali 15 godina, stavi nazivne i bok. |
Citiraj:
Kao mjerilo bi uzeo Zanussia s 1200 okretaja na kojem sam nakon 10 godina morao promijeniti samo el. četkice, sve ostalo je radilo ko novo i u tih 10god je stajao kao ukopan bez imalo skakanja, tako da se ne želim opet zahebavat za par godina s tim amortizerima, pogotovo jer izgledaju kao igračka, ne kao pravi amortizer, i nisu baš zgodni za mijenjat. |
Volim DIY, ali to na vešmašini nikad više :)
Jednom sam to radio na Bosch mašini, tada cca 10g staroj. Amortizeri naravno propali, bubanj, odnosno kada je lupala lijevo-desno po limu oplošja :) Zamjena katastrofa, zaliveno u plastiku, trebalo bušenje, smiješni patenti, namjerno napravljeno/oslabljeno na kritičnim mjestima da se čim teže zamijeni. Posebni alat - treba svrdlo promjera točno 12.5mm dugačko oko 30cm. Sretno s traženjem :) Operacija uspjela, pacijent (skoro) mrtav - zamijenio amortizere i tek onda je počela skakati po prostoriji. Osim toga nikakvih drugih kvarova u 10g, motor s četkicama još je radio, ležajevi su bili malo načeti, ali ništa ozbiljnije. Idući dan sam je izbacio i kupio drugu - ne bosch ovoga puta :) Pomirio sam se s time da se tako stare uređaje ne isplati popravljati, nisu tako projektirani. Kupim na 5g garancije, svaki dan nakon toga je bonus i rizik i planiram odmah zamjenu. Nažalost, potrošačko smo društvo. EDIT: @telefunken - nemoj stavljati amortizere s većom silom - isto ko na autu, ovjes radi na oprugama, a amortizeri su samo "shock absorber" što je pravilniji naziv i tu su da uspore harmoničko gibanje. Ako staviš tvrđe, kad se zaleti motor kod centrifuge, neće se razvući opruga jer će amortizeri biti pretvrdi i lupiti će na tvrdo i eto problema. |
Citiraj:
nek ti bušenje 2 rupe za običan kotlič bude najmanja briga u svemu tome |
dobro si to zamislio, ja sam koristio ceresitovu hidroizolaciju i trake po rubovima. Ili mapei, to dvoje su top brandovi.
|
Ja prije bilo kakvog sloja, na staro nanosim onu emulziju za bolje prijanjanje novog sloja.
Poravnati možeš i onim univerzalnim ljepilom, odlično se prima, naravno ak nema velikih neravnina. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Baš sam prije koji dan vidio u Pevexu kutne hidroizolacijske trake pa si ti uzmi jer je patnja rezati kutove na tim trakama.
|
Da, vidio sam razne tehnike ali i da ima za kupiti. :) Budem kupio da si skratim muku. :D
|
U zadnja 2-3 dana imam problema sa plinskim fasadnim boilerom da mi sam diže talk u sistemu i onda poćne pusštat vodu na sigurnosnom ventilu.
Digne mi tipa 1bar u 1 danu. Riješim problem tak da na radijatoru ispustim vodu van da spustim tlak al očito je da imam neki problem. Ima netko iskustva sa time i kaj bi moglo biti? |
Citiraj:
Jel grijes vodu sa njime? Mozda mijesa sanitarnu vodu i vodu iz sistema centralnog. Ako imas mogucnost zatvori dolazni ventil hladne vode (sanitarne) da eliminiras mijesanje voda. Najvise sumnjam na ekspanzionu posudu da je otisla. Posudu mozes provjeriti,tako da ju skines i vidis koliko ima bara, vecinom ima oko 1.5 bara |
Ili ekspanziona ili zrak u sistemu.
|
Citiraj:
meni je taj ventil sto nadodajes vodu u sistem s.eban i onda kada nadodajes vodu moras ga namjestit u pravi polozaj, jer ako ga kao do kraja onda pusta vodu u sistem ja imam taj problem,pa kada moram nadodat vodu dobro pazim kako ga vracam majstor mi rekao da to klasicna boljka :fiju: |
To je sigurno onda kuglični ventil, ručka ode dalje jer se graničnik posavija.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:59. |