PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 10 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=263544)

Enter Sandman 13.08.2015. 08:31

Ja sam mislio na explorer... Znači umjesto favorites sada je quick access i tu ne mogu ništa staviti...

phantom_fuxor 13.08.2015. 08:47

bok svima,

krako pitanje za znalce:

koliko bi mi za programiranje u c# bila potrebnija win10Pro verzija od win10Home verzije?
Koliko gledam featurei u pro verziji su ništa što bi mi trebalo za programe koje ja programiram, pa me zanima koliko to ima utjecaja općenito?

isto tako, rade li performansno win10home brže od win10pro ? (mislim na boot/memory usage/responsivness/bugginess, ne na onaj 1 frame u igrama)

a drugi razlog je - zašto da imam os sa hrpom stvari koje ne trebam kad mogu imat manji/kompaktniji. anyway prošo sam kroz razlike pa me zanima sljedeće:

1. Domain Join - ima li to veze sa workgroupovima i spajanjem u kućnu mrežu?
2. Group Policy Management - ako ovog nema - nema ni gpedit.msc?
3. EIME (IE za enterprise) - kakva je razlika u odnosu na obični? dal se bez EIMEa dobije obični IE?
4. assigned access 8.1 - što je ovo?
5. Client Hyper-V - pretpostavljam da je ovo virtualizacija za virtualne mašine i to..
6. Mobile device management - piše coming later - svejedno - znači li to da spajanjem mobitela nema više one Phone aplikacije ili što?
7. Granular UX Control - hoće reć da enterprise ima bolje opcije customiziranja sučelja?
8. windows update for bussiness - kakvi updatei tu spadaju? office and stuff?

eto to me detaljnije zanima, hvala unaprijed za odgovore.

Mario92 13.08.2015. 09:22

Citiraj:

Autor phantom_fuxor (Post 2814329)
/cut

1.) ne
2.) gpedit je dostupan sam u Pro verziji
3.) IE za ent. podržava compatibiliy rendering za intranet stranice koje su napravljene za stariji IE, primjerice IE8. Uglavnom, Internet Explorer dolazi u svim verzijama Windowsa.
4.) Kiosk mode - mogućnost da se vrti samo jedna aplikacija
5.) yep
6.) Neka pitanja ovdje mogao si komotno guglati - https://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_device_management
Nema to veze sa spajanjem tvog moba na komp, Phone Companion app dolazi bez obzira na to. Naravno, ne moraš ju koristiti ako nećeš - ionako nije previše korisna, bar meni sa WP-om.
7.)e to nesam školovala
8.) http://blogs.windows.com/bloggingwin...-for-business/

geronimo_2 13.08.2015. 09:31

neznam dal je ovo bilo vec jer mi se bljuje od tog win10 da mi se vise ni neda citat o njemu.
tako velika ocekivanja, a takvo razocaranje...
a trebalo je to odma svima bit jasno da ce tako bit cim su rekli da ce bit "free" LOL...

http://www.pcworld.com/article/29554...s-systems.html

partwish 13.08.2015. 10:13

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2814337)
/cut

Od kud tebi toliko znanja o Windowsima? :D

syss 13.08.2015. 10:47

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2814337)
2.) gpedit je dostupan sam u Pro verziji

ozbiljno?!?

morbid_angel 13.08.2015. 10:50

Yup, ista stvar kao i s Windows 8.1. Ja nemam Pro verziju te stoga nemam niti gpedit. MMC ima samo neke osnovne dodatke s tim da mozes dodati samo neke od njih. :-/

kasko 13.08.2015. 10:53

Citiraj:

Autor Hawker (Post 2813605)
Ma nisam ni probao sa asus driverom jer je sranje.
Uni xonar.

Driver za windows 8 radi najnormalnije a razliku izmedu asus i uni drivera ne mogu cuti, mozes li mi pojasniti zasto je bolji uni driver ?

syss 13.08.2015. 10:55

nije ni čudo da ih imamo samo na virtualkama za ovak pogledat tu i tamo :D

GoGzS 13.08.2015. 10:57

Citiraj:

Autor phantom_fuxor (Post 2814329)
bok svima,

krako pitanje za znalce:

koliko bi mi za programiranje u c# bila potrebnija win10Pro verzija od win10Home verzije?

Ovisi sta ces programirati. Home verzija takodjer nema Hyper-V pa zaboravi npr. na Windows phone emulatore.

Hawker 13.08.2015. 11:00

Citiraj:

Autor kasko (Post 2814382)
Driver za windows 8 radi najnormalnije a razliku izmedu asus i uni drivera ne mogu cuti, mozes li mi pojasniti zasto je bolji uni driver ?

Subjektivan dojam zvuka kao prvo.
Jednostavno mi bolje zvuci na AKG K935,K514. Ne koristim headsetove tako da ne znam razliku,ali je vjerojatno nema jer jos nisam cuo kvalitetan zvuk iz headseta ionako.
Nadalje,nema problema sa prepoznavanjem kad ustekas slusalice na front panel.
One click switch FP-BP.
I jos hrpa sitnih stvari koje vesele juzera.

Nikky 13.08.2015. 15:46

Evo još jedne sv * * je u nizu > http://www.smallnetbuilder.com/wirel...10-wi-fi-sense
svakim danom izlazi sve više bolesnih detalja, ovi dežurni "ljubitelji" neka voze po svom :nono:

Neo-ST 13.08.2015. 16:06

Nadao sam se pravom nasljedniku sedmice, ali ovo je sve gore i gore. Također na jednom drugom forumu se ljudi žale da im ne rade razni kontroleri, tipa joystici, itd.

Možda će 11 bit bolji, parni brojevi ih očito ne idu :D

Buger 13.08.2015. 17:53

Postoji li neki jednostavan način za downgrade (upgrade :D) na win7?

partwish 13.08.2015. 17:58

Citiraj:

Autor Buger (Post 2814584)
Postoji li neki jednostavan način za downgrade (upgrade :D) na win7?

Ima... Start --> settings --> update and security --> recovery.

mamutarka 13.08.2015. 20:07

netko je napiso da netreba ccleaner u win 10, sad sam ga stavio i 3GB govana mi je izbriso, od nvidie do edge cachea itd.

tomek@vz 13.08.2015. 20:30

Ukratko...

Citiraj:

This article was not created to say that Linux is better (it's definitely not). It was created to stop Microsoft fans roaring in regard to Windows 10 and how it's better than Windows 7 in every regard - it's actually worse in most regards aside from DirectX 12 (which is actually hidden from the user and it's only exposed in games).
http://goo.gl/KI2IQn

Ovaj lik ima pravo u dosta stavki. Druga stvar - ak produkt nije OpenSource a niš ga ne plaćaš - ti si produkt...simple as that. Nekak mi se čini da će dosta ekipe ostati na Win 7 još dugo vremena...bar dok MS jednog dana ne dobije po prstima za ove piz*arije :no2drug:

Neo-ST 13.08.2015. 20:35

Hvala. Nakon ovog definitivno ne idem na taj poluproizvod.

JuiceBox 13.08.2015. 20:47

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2814547)
Nadao sam se pravom nasljedniku sedmice, ali ovo je sve gore i gore. Također na jednom drugom forumu se ljudi žale da im ne rade razni kontroleri, tipa joystici, itd.

Možda će 11 bit bolji, parni brojevi ih očito ne idu :D

Pravi nasljednik 7ice je 8.1, vjerovao ti ili ne. 8.1 je miljama bolji i stabilniji proizvod od 7ice. Uvjerio se vise puta. Molim bez argumenata al ruzan mi je metro, skines classic shell ili startisback i bog te veseli. :chears:

syss 13.08.2015. 21:06

uh koliko ih samo imam kontra, doduše ne toliko sa user strane ali i tu se da naći svašta.

Brko 13.08.2015. 21:11

Citiraj:

Autor xulos (Post 2814645)
Pravi nasljednik 7ice je 8.1, vjerovao ti ili ne. 8.1 je miljama bolji i stabilniji proizvod od 7ice. Uvjerio se vise puta. Molim bez argumenata al ruzan mi je metro, skines classic shell ili startisback i bog te veseli. :chears:

Sa ovime se slažem delimično. Stabilniji da, brži da, no kompatibilniji ne. Pun klinac stvari koje bez problema rade na 7 ne radi ili zejebavaju na win 8.1. No jasno, zato imam dual boot na SSDu. Win 8.1 za everyday use i Win 7 za flešanje mobitela i ostale pizdarije koje ne rade na 8.1.

A Win10 nakon svega što ste napisali, mislim da ću ih pričekat kao kako sam čekao XP dok nije izašao SP2 za njega :)

catroot 13.08.2015. 22:13

Sve ok to što se tiče dual boot win 7 i 10 ili osmice, al dok nisam isključio chkdsk on startup nije bilo normalno kolko svako malo se to događalo prilikom startup tj. restarta računala. Ne znam, možda je do windowsa pošto je ovaj noviji pa se stalno nešto ispravljaju.

Hawker 13.08.2015. 22:22

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2814660)
Sa ovime se slažem delimično. Stabilniji da, brži da, no kompatibilniji ne. Pun klinac stvari koje bez problema rade na 7 ne radi ili zejebavaju na win 8.1. No jasno, zato imam dual boot na SSDu. Win 8.1 za everyday use i Win 7 za flešanje mobitela i ostale pizdarije koje ne rade na 8.1.

A Win10 nakon svega što ste napisali, mislim da ću ih pričekat kao kako sam čekao XP dok nije izašao SP2 za njega :)

Ja flesam mob bez problema na win 8.1.:D

Win10 je jedno zbrkano spyware sranje.

Mario92 13.08.2015. 22:46

Welp, I give up :D

Drift_King 13.08.2015. 22:48

Citiraj:

Autor xulos (Post 2814645)

I cak ima powershell scripta da ubije sva metro stranja :)

Karlo666 13.08.2015. 23:00

Vezano uz aktivaciju Windowsa 10.
Izgleda svi free upgradeaši dobivaju OEM licencu.

http://www.maximumpc.com/microsoft-c...fd30bed184fc03

Alph4Dawg 13.08.2015. 23:05

Drobite ga vise nego zena za vrijeme menstruacije.Majke mi mile.Kako je moguce da ja nemam niti jedan hebeni problem sa W10, da sve sljaka uredno i, gle cuda, jos me nije copila murja jer sam pretrazivao anal pr0n, ili gledao dokumentarce o ISILu?! :D

Hawker 14.08.2015. 00:47

Borba sa spywareom zvanim Win10 se nastavlja:

Even when told not to, Windows 10 just can’t stop talking to Microsoft

LINK

Windows 10 uses the Internet a lot to support many of its features. The operating system also sports numerous knobs to twiddle that are supposed to disable most of these features, and the potentially privacy-compromising connections that go with them.

Unfortunately for privacy advocates, these controls don't appear to be sufficient to completely prevent the operating system from going online and communicating with Microsoft's servers.

For example, even with Cortana and searching the Web from the Start menu disabled, opening Start and typing will send a request to www.bing.com to request a file called threshold.appcache which appears to contain some Cortana information, even though Cortana is disabled. The request for this file appears to contain a random machine ID that persists across reboots.

Dobro je,javnost se buni na ove M$ spijunske inicijative.
Promaseni OS zasad. Prepun spywarea.

http://40.media.tumblr.com/4a888a3a2...t2ko1_1280.jpg

JuiceBox 14.08.2015. 08:15

Citiraj:

Autor Hawker (Post 2814699)
Ja flesam mob bez problema na win 8.1.:D

Win10 je jedno zbrkano spyware sranje.

A ti si dosadan ko yebeni proljev, imas temu o amdu i tamo udri micu po gl**icu. Da ja odem srat po amdu u ono temi ja bi dobio karton zbog flejma/trolla. Tako da odlabudaj s teme ako ti se ne svidja ista.

Citiraj:

Autor Alph4Dawg (Post 2814723)
Drobite ga vise nego zena za vrijeme menstruacije.Majke mi mile.Kako je moguce da ja nemam niti jedan hebeni problem sa W10, da sve sljaka uredno i, gle cuda, jos me nije copila murja jer sam pretrazivao anal pr0n, ili gledao dokumentarce o ISILu?! :D

Ni ja, ni jedan problem do sad. Nakon klasicnog full format clean installa sve sljaka. Jedino me sekirao onoj mutavi app za fotke ali i to sam rjesio s winaero tweakerom.

mamutarka 14.08.2015. 10:07

meni šljaka sve još od prvog insider builda od prije pol godine i više, bilo je bugova nekih dosadnih al sve je funkcioniralo i koristim ko primarne windowse od početka, zamjenili sedmicu i niš mi nije falilo

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:26.