PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung Android OS - info, pitanja, root, orginal i custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=216896)

Dottore 19.03.2013. 08:36

Samsung Android mobiteli - root,custom romovi,fleshanje,original romovi etc.

Ispravljeno. :) Sjedi dolje, jedinica vruća. S3 je i9300 :D

mujica 21.03.2013. 12:26

trebal bi malu pomoc sa samsungom galaxy ace, nesto se sprtljalo i sad nema tipkovnice, naravno nemrem se ni ulogirat na googleplay da skinem novu tipkovnicu... moze se to kak prek kompa nakalemit gore? btw verzija je 4.0.4

zgmmax 21.03.2013. 15:17

pa na kompu odes na google play i nadjes tipkovnicu i on ti to automatski skine i instalira na tvoj mob ;)

trpi 21.03.2013. 15:26

kako vratiti note 2 sve na stock unrooted sa 0 binary counterom? popizdit cu od silnog flashanja romova i kernela, a kad pogledam nista korisno nisam dobio samo se opterecujem pizdarijama

trenutno sam na omega romu, perseus kernel, twrp recovery, binary counter na 5

mislio sam,
-backup u twrp, spremiti na microsd
-reset trianglom
-u twrp recoveryu wipe cache, wipe dalvik cache, factory reset i zbrisati sve zivo
-skinuti firmware sa sammobile i flashati odinom

jel to ok i hoce li nakon tog postupka biti 0 binary, citao sam nesto da cim se upali mobitel sa custom recoveryem binary ode na 1

pitanje br2, sta je CSC kod firmwarea,
mogu skinuti CROATIA TRA sa CSCom N7100OXFDMA1 ili CROATIA TMOBILE(tmobile mreza sam)sa CSCom N7100CRODMA2, mobitel je kupljen u tele2 i tamo ima garanciju. jel ima kakve veze to, koji skinuti

spawn 22.03.2013. 00:52

Re: Samsung Android mobiteli - root,custom romovi,fleshanje,original romovi etc.

Kad resetiras binary odmah u download mode i stavi TWO firmware ako nadjes. TRA je HR fw za slobodnu prodaju
CSC je dio fw-a u kojem su podesenja providera i bitan je za vracanje stock fw. Inace ovi fajlovi sa sammobile-a imaju sve u jednom ali znaju ponekad preskocit vracanje product code-a, pa moras sam rucno sa csc selectorom

tutix 22.03.2013. 03:46

Citiraj:

Autor mujica (Post 2363127)
trebal bi malu pomoc sa samsungom galaxy ace, nesto se sprtljalo i sad nema tipkovnice, naravno nemrem se ni ulogirat na googleplay da skinem novu tipkovnicu... moze se to kak prek kompa nakalemit gore? btw verzija je 4.0.4

Odakle si skinuo ROM, po kojim si uputama radio?

Mihael 23.03.2013. 17:22

Citiraj:

Autor trpi (Post 2363296)
kako vratiti note 2 sve na stock unrooted sa 0 binary counterom? popizdit cu od silnog flashanja romova i kernela, a kad pogledam nista korisno nisam dobio samo se opterecujem pizdarijama

trenutno sam na omega romu, perseus kernel, twrp recovery, binary counter na 5

mislio sam,
-backup u twrp, spremiti na microsd
-reset trianglom
-u twrp recoveryu wipe cache, wipe dalvik cache, factory reset i zbrisati sve zivo
-skinuti firmware sa sammobile i flashati odinom

jel to ok i hoce li nakon tog postupka biti 0 binary, citao sam nesto da cim se upali mobitel sa custom recoveryem binary ode na 1

pitanje br2, sta je CSC kod firmwarea,
mogu skinuti CROATIA TRA sa CSCom N7100OXFDMA1 ili CROATIA TMOBILE(tmobile mreza sam)sa CSCom N7100CRODMA2, mobitel je kupljen u tele2 i tamo ima garanciju. jel ima kakve veze to, koji skinuti

http://samsung-updates.com/device/?id=GT-N7100
Imaš TWO verziju za Tele2 croatia.

Dakle digni sa twrp-om stock rootani. MORA biti stock kernel i rom.
resetiraj sa triangle away.
odi u download mode i flešaj sa odinom stock TWO rom.
TA - DA.

trpi 23.03.2013. 21:11

ok budem,

jos jedno pitanje, sestra je uzela polovni prvi galaxy i9000, moze preporuka nekog roma i kernela da joj flasham odmah, poboljsam mobitel sto je vise moguce

Mar 23.03.2013. 22:28

Citiraj:

Autor trpi (Post 2363296)

Hahaha :D
Skužija si da to nema smisla. Meni baš prije koji dan doša official 4.1.2 (Tele2), sve funkcionira vrlo fluidno i bez greške tako da ne vidim smisla u minjanju romova, ti custom made romovi uvik imaju neke probleme, a N2 je više nego dovoljno jak da se nosi sa Samsung bloatwareom :D

Mihael 23.03.2013. 22:58

Citiraj:

Autor trpi (Post 2364705)
jos jedno pitanje, sestra je uzela polovni prvi galaxy i9000, moze preporuka nekog roma i kernela da joj flasham odmah, poboljsam mobitel sto je vise moguce

CM10.0.0 - http://get.cm/get/jenkins/12608/cm-1...galaxysmtd.zip
Njega sam zadnjeg imao prije nego sam prodao, odličan rom

ili Slim Bean zadnji. Meni je 4.2.1 radio odlično. Koristi Semafor kernel
http://slimroms.net/index.php/downlo...egory/84-i9000

Sve upute i custom recovery imaš na prvoj strani ove teme. Flešaš CWM sa Odinom. Prije stavljanja bilo kojeg Slim Beana obavezno prvo zadnji CM10.1. Definitivno preporuka za CM10.0. stable

@Mar
Slažem se :beer:

Dottore 23.03.2013. 23:33

Citiraj:

Autor Mihael (Post 2364750)
CM10.0.0 - http://get.cm/get/jenkins/12608/cm-1...galaxysmtd.zip
Njega sam zadnjeg imao prije nego sam prodao, odličan rom

ili Slim Bean zadnji. Meni je 4.2.1 radio odlično. Koristi Semafor kernel
http://slimroms.net/index.php/downlo...egory/84-i9000

Sve upute i custom recovery imaš na prvoj strani ove teme. Flešaš CWM sa Odinom. Prije stavljanja bilo kojeg Slim Beana obavezno prvo zadnji CM10.1. Definitivno preporuka za CM10.0. stable

@Mar
Slažem se :beer:

Semaphore kernel, ujedno najbolji i najstabilniji kernel
Bilo koji ROM + Semaphore kernel i dobije stroj i pol

xlr 24.03.2013. 10:24

Re: Samsung Android mobiteli - root,custom romovi,fleshanje,original romovi etc.

Za SGS2!
Kao sto sam nedavno preporucio SlimBean 4.2.1, danas cu dati preporuku kernela za 4.2.2 romove s Mali v2 driverima (samo AOKP/CM JB romovi). Ovo vrijedi i za SlimBean 4.2.2 b2.x.

Oduvijek koristim Siyah i Siyah MCM kernele i pokazali su mi se najboljim omjerom performansi i potrosnje baterije. Nazalost MCM je prestao razvijati odlicnu varijantu Siyahovog kernela prilagodjenu za Mali v1 GPU drivere (JB 4.2.1 AOKP/CM romovi). Tu je svijet malo stao i zaplakao :)

Ali odnedavno postoji rjesenje - updejtani MCM kernel s Mali v1 driverima za 4.2.2 romove. Procitajte sto dobivate i gubite downgradeom v2 drivera na v1 u temi:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2201017

Reci cu samo da se zadnjih 10 verzija Dorimanxa po performansama ne moze usporediti s ovim kernelom i iza toga odgovorno stojim. Pauziram od fleshanja do daljnjeg :)

fishkal 24.03.2013. 10:47

I ja sam na Slim beanu, odličan je rom.

Ako sam dobro shvatio, skinem ovaj kernel, u aroma instaleru instaliram Siyah kernel s mali v1 driverima i to je to. Ako se vraćam na cm ili dorimanx kernel, ili neki drugi moram u aroma instaleru vratiti na dorimanx kernel s mali v2 driverima, i nakon toga flasaham bilo koji kernel

xlr 24.03.2013. 10:55

Tako je. Siyah v4 ili v5 fleshas (razlika je u dualbootu) a za povratak na staro trebas fleshati iz arome kernel s mali v2 i onda bilo sto drugo... Puno fajlova se mijenja fleshanjem v1 drivera na rom s v2 i onda ako bez ovog koraka flesas treci kernel moglo bi biti svega. U najgorem slucaju flesas Slimbean preko svega i to ti vrati sve na staro+stock kernel.

blava 24.03.2013. 20:54

Update slucaja sa Samsung GT I5500 http://www.gsmarena.com/samsung_i5500b-3371.php

Dakle mob je bio hard brickan ili kako se vec kaze,preko jig nije islo,hvala xlr jos jednom,kad dodjem doma saljem.
Mob je stari odnio u Bosnu preko kod nekog servisera sto se valjda razumije,mobitel je proradio i radi sve ( wifi,igre,appovi,browser itd. ) osim sto nece primiti karticu.
Sad ja ne znam sta je taj lik radio i koji je rom/kernel stavljao,vjerujem da je preko jtag uspio ozivjeti i staviti prvi ROM koji stigne,a vjerojatno je bio zakljucan na neku mrezu.
Posto mobitel radi,stavio bi neki clean Gingerbread gore i mirna Bosna za sestru,zanima me hoce li to ici,jel moguce da ga opet zeznem ako stavljam Gingerbread gore,tj.hoce li prihvatiti i sta sa zakljucanim mobitelom,opet cu imati muke po editorima,vadjenju .img datoteka i trazenju kljuca :/

Mihael 24.03.2013. 21:16

Ako nije skurio IMEI... Imaš li backup EFS particije?

blava 24.03.2013. 21:20

Citiraj:

Autor Mihael (Post 2365174)
Ako nije skurio IMEI... Imaš li backup EFS particije?

EFS particija ? prvi put cujem za to tako da cisto sumnjam da imam to
sta sada raditi kad dodjem doma,s cime flashati uopce,gdje krenuti ?
hoce li se to uopce dati otkljucati kao sto sam prije ( otkljucao sam dok je bio stock rom od Telstre )

Mihael 24.03.2013. 21:23

Onda my bad. Otključat ćeš ga kako si ga otključao i prvi put.

fishkal 25.03.2013. 14:28

Citiraj:

Autor xlr (Post 2364860)
Za SGS2!
Kao sto sam nedavno preporucio SlimBean 4.2.1, danas cu dati preporuku kernela za 4.2.2 romove s Mali v2 driverima (samo AOKP/CM JB romovi). Ovo vrijedi i za SlimBean 4.2.2 b2.x.

Oduvijek koristim Siyah i Siyah MCM kernele i pokazali su mi se najboljim omjerom performansi i potrosnje baterije. Nazalost MCM je prestao razvijati odlicnu varijantu Siyahovog kernela prilagodjenu za Mali v1 GPU drivere (JB 4.2.1 AOKP/CM romovi). Tu je svijet malo stao i zaplakao :)

Ali odnedavno postoji rjesenje - updejtani MCM kernel s Mali v1 driverima za 4.2.2 romove. Procitajte sto dobivate i gubite downgradeom v2 drivera na v1 u temi:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2201017

Reci cu samo da se zadnjih 10 verzija Dorimanxa po performansama ne moze usporediti s ovim kernelom i iza toga odgovorno stojim. Pauziram od fleshanja do daljnjeg :)

Nikako ne mogu instalirati siyah MCM kernel po ovoj metodi. Pokušao sam više puta, jednostavno nakon restarta moba mi ne boota rom nego mi se samo prikaže bijeli ekran i tako stoji. Za sad sam natrag na stock SlimBean kernel

xlr 25.03.2013. 17:25

Citiraj:

Autor fishkal (Post 2365512)
Nikako ne mogu instalirati siyah MCM kernel po ovoj metodi. Pokušao sam više puta, jednostavno nakon restarta moba mi ne boota rom nego mi se samo prikaže bijeli ekran i tako stoji. Za sad sam natrag na stock SlimBean kernel

A koji Slimbean je u pitanji? Ovo bi moralo raditi za build 1, 2.1 i 2.5 koji imaju mali v2 (4.2.2). Slimbean stable 1 (4.1.2) je druga prica i nije ovo za njega.

Ne znam gdje moze zapeti, aroma instalacija je u pitanju, odaberes Siyah v5 i next next :/

fishkal 25.03.2013. 22:34

4.2.2 verzija s mali v2 driverima (2.5 verzija roma). Odradim ja instalacijalu bez problema, nakon restarta mi dođe standarda "animacija" siyahova kernela i nakon toga samo mi ekran zabijeli i tako stoji dok ne izvadim bateriju.

xlr 26.03.2013. 12:08

Zanimljivo. U temi na xda o tom kernelu vidio sam da je netko spominjao bijeli ekran, ali na cm 10.1 romu.

6Finger 26.03.2013. 20:47

Probao sam nekoliko dana s oficijelnim JB (talijanska verzija) na sgs2, radi jako fino no ima problem s br brzim izbornikom ili kako se vec zove (onaj sto povuces s vrha ekrana) malo malo se zblesi taj izbornik i nemozes mu pristupiti nikako bez restarta . Dali je netko imao slicnih iskustava s oficijelnim JB, dali vama radi, ako da koja verzija?
Ajde spasite da se maknem sa ICS jer je bruka los nakon JBa ;)

trpi 27.03.2013. 00:53

jel moguce iskljuciti cetvrtu automatsku rotaciju ekrana koju sam dobio s omega romom? dakle onu kad je telefon naopako,
stock rom ima samo 3-normalno, lijevi landscape, desni landscape

ta cetvrta me ubija, kad legnem na bok ne mogu surfati u landscapeu jer se slika okrene naopako, moram lezati na trbuhu i drzati mob u zraku:suicide:

mozda editirati neki sistemski file i to je to?

pomagajte, pitao sam na xda forumu omega rom temi, pa posebno otvorio topic, pa poslao email developeru ali nitko me ne jebe ni 5%, vi ste mi posljednja nada

rotation lockeri na jednu stranu sa marketa nije rjesenje

:( :(

(da, jos se nisam vratio na stock)

Sn4k3 27.03.2013. 07:29

Imas Note2 ako se ne varam? Zar ne postoji opcija smart rotation upravo za takve slucajeve, iako bas i nije nesto pouzdana u mraku.. Druga solucija je instalirati jedan od popularnih launchera koji mogu podesiti okretanje ekrana u bilo kojoj kombinaciji, poput Nova ili Apex launchera...

Mihael 27.03.2013. 08:28

Mislim da je to u framework.apk tako da...
Drugi launcher bi pomogao samo u slučaju launchera, ostale aplikacije bi se i dalje rotirale.

hrki 27.03.2013. 12:19

Pomoć, kada sam imao S2 dosta mi je blokirao sam od sebe na Neatrom-u lite (free ram je padao sa 300 na 100) s programima koje sam imao instalirane, jel ce se to dogadati i na S3?

Sn4k3 27.03.2013. 13:39

@ Mihael

Da, framework je u pitanju, no i to se moze srediti, jkay, 3minit te
ostali framework-ovi koji se mogu flashati daju kontrolu nad svim i svacim...

blava 29.03.2013. 14:14

Evo dodjoh kuci i idem vidjeti sta je sa GT i5500,sve radi,wifi i ostale funkcije,trazi mrezu normalno,ali izbaci neki error kad se pokusam spojiti na ili t-mobile ili vip ili bilokoju,nesto kartica nije odgovarajuca
tomato je kartica,tele2 i vip uredno radi,nadje mrezu,kao i kod tomato,samo nece spojiti,stalno nesto izbacuje...
sto da radim,flasham neki drugi rom ili ?

sad sam ga ugasio i vise nece upaliti,samo stoji bijeli posvijetljeni ekran,nece preko jig-a uci u download,ne reagira na usb wtf?
a mob prije 10 min radio,surfao netom i skidao appove

fishkal 04.04.2013. 23:33

Pitanje za ekipu na slim bean romu za s2.
Imam najnoviju verziju roma, originalni kernel, 240 dpi.

Imam problema s holo launcherom. Ponekad mi u meniju kod aplikacija I widgeta bude jako štekavo. Ponekad se kompletno zbrejka (stoped working). Mogu li ga nekako u postavkama "popraviti" ili bez milosti da idem na apex /nova?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:46.