PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

jed2i 23.09.2012. 16:15

ufff nece video tako brzo... danas nije bio moj dan :)

2 puta sam letio, jednom izletio...

Cuky 23.09.2012. 16:32

Bila je dobra voznja danas, isli smo na 57-52-55 via moj drop.

Svi smo imali nekih nezgoda osim Zeljca.

Ja sam poceo kocit sa nogom, ali ovaj put medju zbicama. Rezultat - potrgana jedna zbica :fuming:, peta je srecom dobro, adidas tenisice su se pokazale kao odlicne, guma je platila snakebite-om.

Nije bas ugodno kad te skroz zaustavi tvoja noga koja je zapela u zadnjem kotacu.

Planinari su nam izletili na onom dijelu nakon Siletove bukve, na kamenjaru taman kod onog hrasta na kojeg te zavoj baca.

Srecom sam uspio izbjec zenu, a pes je produzio nizbrdo kolko se uplasio. Nije mi bilo svejedno, moram priznat. Nikad nebih tamo ljude ocekivao, na tako syebanoj stazi.

Osim toga, sve je ostalo proslo ok.

Bila je dobra voznja sve u svemu, ljudi gro na Sljemenu.

Željac 23.09.2012. 16:41

Citiraj:

Autor cuks (Post 2241805)
Svi smo imali nekih nezgoda osim Zeljca.

1337
:CoolRamb:

ja sam imao nezgodu u glavi pa nisam toliko kočio :D
a, trebalo bi malo češće tako :D

:beer:

jed2i 23.09.2012. 16:46

Sad sam pogledao video....scena salta i kako mi bajk leti iznad glave - epic :)

budem složio video navečer, dost snimke je neupotrbljivo jer mi se cam uslijed pada pomaknula prema dolje, i snimao sam kurble :D

De5tr0yer 23.09.2012. 17:47

Uglavnom, rekao bih da smo počeli ipak malo prebrzo voziti za ovaj rastresiti teren kakav je na toj stazi... Trebalo bi ipak stat na loptu.

Bajk s više hoda nije rješenje jer ti ne znači ni 200 hoda niš kad je podloga kriva za udese. :)

Željac si je pivkana drmnuo na vrhu pa je ovaj puta cijelu stazu jako fino odradio :D

zubich 23.09.2012. 18:18

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2241741)
Idemo sljedeći put tamo. Možeš koji dan preko vikenda? :D

vrlo rado idem na tu stazu kada god treba...

za preko tjedna ću znati tek u utorak, jer u ponedjeljak me možda zadese obveze za cijeli tjedan, ili me uopće ne zadese :D

uglavnom, javim se!

De5tr0yer 23.09.2012. 18:26

Može, ja bih se ovaj tjedan malo češće vozio, al ne bih sam divljat išo, zlu ne trebalo uvijek dobro dođe netko s tobom :)

danielzg 23.09.2012. 19:54

http://www.dropbike.com/?p=8870 cak su nas i susjedi prestigli sa parkovima..kad ce tak nes kod nas...nikad....

SileTzar 23.09.2012. 21:14

Ha, sad me zanima kaj je to točno s Čukijem bilo.

Baš uživancija na Dotki danas, optimalni uvjeti, bez ikakvog presinga. Ispalila me kompresija skoro u stablo, malo adrenalina. Jack polako dolazi u formu što je fenomenomenalno.

De5tr0yer 23.09.2012. 21:24

Čuki nije niš posebno napravio, išo preskočit jarčić u sredini aka kolotrag i nekak je s petom zapeo u zadnji kotač pritom potrgavši žbicu. Petom. Prejak je lik.

Usput je i gumu snakebiteao :D

Jack uskoro s nama! The rider rides again :)

JackZg 23.09.2012. 22:35

Eh da nema #straha" ida mi je ruka zarasla do kraja mozda bi uspio Siletovu prasinu guta na Dotki..frajer zna stazu u tancine. Da vracam se, samo lagano i uzivanje, bolje nego lom i stagniranje ;)

jed2i 24.09.2012. 00:09

dečki evo moje sabijanje....

http://www.youtube.com/watch?v=Nzydk...&feature=g-upl

dakle zadnji kreš....otišao sam skroz desno i pedala mi je zapela za nekaj...ostatak se zna...

2 die 4 24.09.2012. 00:32

http://i.imgur.com/liigt.jpg
http://i.imgur.com/dn010.jpg
Letiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Najs.

De5tr0yer 24.09.2012. 00:32

Kvalitetan let bajka prek tebe :D

Čini mi se da je to jedan od onih momenata kad te staza vuče na jednu stranu, a ti svim silama ne možeš ispraviti bajk :)

zubich 24.09.2012. 01:13

e dečki... onaj vaš NN više nije "na najjače"... sada je to Na Nož.

mislim, gledam ovaj zadnji filmić i ovo je fakat nenormalno koliko vi to ganjate... mamu vam, dajte malo smirite netko bu nastradal, ipak smo mi samo "rekreativci" jel...
jedvai je dobro prošel netko drugi nebu.

al svaka čast!
čiji je ono pes tamo trčao? jel to Luce?

Cuky 24.09.2012. 04:47

To je taj pas od planinara. Skroz se uplasio i krenuo bjezat. Dobro da ga herc nije strefio.

Nik 24.09.2012. 06:55

Kako je psina dala petama vjetra, a i bajk je finu piruetu napravio, odletio je kao da si bacio avion od papira :D
Jucer mi je tako zao bilo sto se nisam mogao ici voziti, ali morao sam seliti stvari...od sad sam i ja na zapadnoj strani grada, ali bajk je na istocnoj ;)

riceburner 24.09.2012. 08:06

Citiraj:

Autor zubich (Post 2242055)
e dečki... onaj vaš NN više nije "na najjače"... sada je to Na Nož.

tocno tak :nono:
jucer sam pogledao nekolicinu tih filmica, kaj su snimani ove godine...
vas stil voznje je totalno van mojeg i sve se vise udaljavate i prelazite u neke DH vode...

Mitsuoka 24.09.2012. 09:29

Brzo bi mogao u ZGB, ovisno kad firma bude zvala, a onda bi mogao i bikeom i ostat koji dan :) pa bi rado bacio koju vožnjicu sa vama :D

SileTzar 24.09.2012. 09:39

Ma kaj je to, niš :D Jed2i je odigro lotto, s brojevima 52 55 57 23 9 20 12 i nije prošlo :lol2:

Glavno da mu nije niš, oklopljen ko ninja kornjača, ali nisam morao ni kliknut da bi znao da si se sabio u vododerinama. Svejedno je bilo fora pogledat.

Živjeli kolege spammeri, prešišali smo Žderonje :chears:

zgmmax 24.09.2012. 09:51

To sto kaze i Sile.
Kod svakoga se i vidi napredak u voznji pa se je i zato pocelo jurit :)

Jeben video.

Jednog dana cu i ja otic tamo :D

http://www.pinkbike.com/news/ELEVATI...ideo-2012.html

jed2i 24.09.2012. 09:58

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2242130)
Ma kaj je to, niš :D Jed2i je odigro lotto, s brojevima 52 55 57 23 9 20 12 i nije prošlo :lol2:

Glavno da mu nije niš, oklopljen ko ninja kornjača, ali nisam morao ni kliknut da bi znao da si se sabio u vododerinama. Svejedno je bilo fora pogledat.

Živjeli kolege spammeri, prešišali smo Žderonje :chears:

Nije vododerina, preskočio sam vododerinu, zapeo padalom za neki kurac desno, nemam pojma na kaj i hitilo me preko...frontflip!

i to da mi nije niš... loža lijeve noge, desni zglob na ruci, desni zglob na nozi, rebra su dobila...al sve u svemu je ok, nikaj strašno kad sve mogu obavljat normalno...
sad mi liga počinje pa ću malo prorijedit vožnje, a i kad ću se vozit ići ću više na tehniku iz dva razloga - ne treba mi baš ozljeda dok mi traje sezona, i da steknem još više sigurnosti na bajku

SileTzar 24.09.2012. 10:28

Pa mislio sam, ne bi se drzao desne strane toliko da nije sredina toliko izrovana. Zato velim vododerina, pretpostavio sam da nisi opo na singlu nekom.

jed2i 24.09.2012. 11:05

aha to si mislio :) mislio sam da si htio reć da sam u vododerni baš zapeo...al taj dan baš nije bio moj dan...onak sve sam traljavo odvozio...

ovaj tip ima predobar stil vožnje

http://www.youtube.com/watch?v=3MdP8-dUK2U

night_rider 24.09.2012. 11:13

uh.. dok gledam ove filmice 52 55 57 od subote i jucer,,, sve mi se glava trese, koliko je strmo, puno korijenja, vododerina i kamenje!

za moj hardtail, bic. znanje i v-brake, domet mi je18-20, dotka!

ostalo je cisto spasavanje zive glave :(

edit:
jedi, na 2.45min, zamalo si falio drvo :fiju:
hahah.. pas se "ukebao" od straha,, zbrisao je glavom bez obzira:lol2:
čekaj čekaj željca.. lijevo.. i.. bum tras:D
fakat je bike pošteno poletio:goood:

edit2:
max,,, si sredio kotač? kakav je rezime tvog "majstoriranja"?

zgmmax 24.09.2012. 11:37

Danas tokom dana cu znat vise. spustio sam kriterije pa ak uspiju spasit super, a ak ne jbga Jed2i mi je duzan za novu nabu :D

Cuky 24.09.2012. 11:39

Ej, jel ima netko u planu ic do Zmije ovih dana?

Trebao bi do vikenda slozit zbicu i bar malo pocentrirat kotace tako da se mogu vozit za vikend :)

dario12 24.09.2012. 11:43

@jed2i

Hvala Bogu da si prošao bez većih problema!!!
Evo, čak su vas i prijatelji počeli opominjati da ste počeli malo prebrzo voziti. A jedno je kad se razletiš kao ti s 50km/h a drugo je kad se razletiš s 25km/h.
PAMET U GLAVU!

night_rider 24.09.2012. 11:44

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2242210)
Danas tokom dana cu znat vise. spustio sam kriterije pa ak uspiju spasit super, a ak ne jbga Jed2i mi je duzan za novu nabu :D

haha,, zasto jedi,, kaj te on nagovorio na avanturu s ljepilom?

Citiraj:

Autor cuks (Post 2242211)
Ej, jel ima netko u planu ic do Zmije ovih dana?

Trebao bi do vikenda slozit zbicu i bar malo pocentrirat kotace tako da se mogu vozit za vikend :)

zmija i nema bas neku masinu za centriranje!
ako hoces savrseno pocentriran kotac odi kod danijela u marko projekt

JackZg 24.09.2012. 11:46

Jedi taj threadlocker ne bi trebao tak zapec saraf? i ja sam ga stavio na zadnji rotor jer mi se odvrtao konstantno. nadam se da nebum imao istih problema :stoopid:

Edit: Max kaze da je njegov zelen, moj mi vuce na plavu hehe.

zgmmax 24.09.2012. 11:46

Citiraj:

Autor dario12 (Post 2242212)
@jed2i

Evo, čak su vas i prijatelji počeli opominjati da ste počeli malo prebrzo voziti. A jedno je kad se razletiš kao ti s 50km/h a drugo je kad se razletiš s 25km/h.
PAMET U GLAVU!

Svatko se vozi kak zeli i prema svojim mogucnostima.

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2242213)
haha,, zasto jedi,, kaj te on nagovorio na avanturu s ljepilom?

On ga je nabavio :)

Ma zajebavam se. sam sam si kriv. Jbga sva sreca pa ga nisam stavio na prednji rotor i na linkove.

Lovrix 24.09.2012. 11:54

Ne znam koji vas je vrag tjerao na to sranje da kupujete. Jebote ja se vozim već pol godine bez da sam išta pipno na bajku i nikad mi se ništa nije odšaravilo. Ak vam se odvrtalo onda to znači da je navoj u banani , i ništa drugo. Pogotovo na rotore , ja se bojim kak ću svoje poskidat kad dođe vrijeme za to , zato kaj se zapeku ko blesavi od ogromnih temperatura.

Daniel ovaj tjedan sam popodne u školi , al teško da ću ić na Sljeme jer sam prehlađen...

zubich 24.09.2012. 12:00

imam ja plavog loktajta, pa ako treba dopeljam jednom prilikom na sljeme pa si namažite šarafe :D

zgmmax 24.09.2012. 12:02

A, kaj da kazem :D

http://nsmb.com/5555-trans-provence-...sults-and-vid/

Citiraj:

In a nutshell: 7 days, 26 timed stages, 320 km, 9500 metres vertical ascent, 15200 metres vertical descent...
EDIT:

Sile evo prave gume za tebe. Po gle kakav joj je sidewall.

JackZg 24.09.2012. 12:04

Ne možeš reći da je navoj sjeban ak se odvrce vijak. Od kad sam promjenio rotore pocelo se odvrtat, pa svi vijci za takve dijelove di treba osiguranje od odvrtanja dolaze sa lockerom. Onaj plavi sloj na vijku. Mene moze spasit cinjenica da kad sam mjenjao rotor odmah sam isao i stavit jace vijke, odnosno sa jacom glavom i na imbus, a ne torx.

Cuky 24.09.2012. 12:13

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2242213)
zmija i nema bas neku masinu za centriranje!
ako hoces savrseno pocentriran kotac odi kod danijela u marko projekt

Znam da nema, ali i to malo sto pocentrira mi je sasvim dovoljno i neda mi se ostavljat bajk.

riceburner 24.09.2012. 12:36

Citiraj:

Autor Lovrix (Post 2242220)
Ne znam koji vas je vrag tjerao na to sranje da kupujete. Jebote ja se vozim već pol godine bez da sam išta pipno na bajku i nikad mi se ništa nije odšaravilo. Ak vam se odvrtalo onda to znači da je navoj u banani , i ništa drugo. Pogotovo na rotore , ja se bojim kak ću svoje poskidat kad dođe vrijeme za to , zato kaj se zapeku ko blesavi od ogromnih temperatura.

Daniel ovaj tjedan sam popodne u školi , al teško da ću ić na Sljeme jer sam prehlađen...

ti si imal loctitea na svojim rotorima, kaj se ne sjecas da smo ih jedva skinuli, ja ti nisam stavljao novi jer je i sa ostatkom drzalo ko mutavo...:goood:

za bicikl ne treba nista bolje od plavog 242, eventualno se moze stavit na rotor crveni 271, zeleni ni pod razno, narocito ne na aluminij!!!

nedugo sam imal slucaj da su neki papani loctitali manometre sa zelenim loctiteom, mjedeni prikljucak manometra na alu kuciste naravno da se provrtilo unatoc grijanju...

JackZg 24.09.2012. 12:44

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2242260)
ti si imal loctitea na svojim rotorima, kaj se ne sjecas da smo ih jedva skinuli, ja ti nisam stavljao novi jer je i sa ostatkom drzalo ko mutavo...:goood:

za bicikl ne treba nista bolje od plavog 242, eventualno se moze stavit na rotor crveni 271, zeleni ni pod razno, narocito ne na aluminij!!!

nedugo sam imal slucaj da su neki papani loctitali manometre sa zelenim loctiteom, mjedeni prikljucak manometra na alu kuciste naravno da se provrtilo unatoc grijanju...

Taj mi i imamo, tak da nitko ne ispada budala.

zgmmax 24.09.2012. 12:54

Ma sve 5 :)

Mislim da je moj loktite zelen :)

Novi YT Wicked

3000€ i Bos Vip’r shock, Bos Deville TRC fork, XO brakes and mech, Reverb Stealth seat dropper and Mavic Crossmax SX wheels. Carbon seat stays too

De5tr0yer 24.09.2012. 13:05

Citiraj:

Autor dario12 (Post 2242212)
@jed2i

PAMET U GLAVU!

Nema kruva od usporavanja ako si ovisnik. Mislim da svatko od nas zna svoje granice i koliko ih (ni)je prekoračio, tak da ne trebaš pričat ono što sami znamo :)

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2242272)
Novi YT Wicked

3000€ i Bos Vip’r shock, Bos Deville TRC fork, XO brakes and mech, Reverb Stealth seat dropper and Mavic Crossmax SX wheels. Carbon seat stays too

:eek:

wheelbase 6 cm kraći od mog pitcha majko mila (M veličina)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:35.