![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Motor ne mora van, samo treba znat kako. A budući da malo tko zna kako ili nema adekvatnog alata obično je odgovor treba motor van za sve. Svakako da je auto nešto kompliciraniji za održavat, ali ni približno onoliko koliko se priča. I ono najvažnije, stvarno ih treba jako jaaako zapustit da krenu radit probleme. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nego,piše u oglasu da su gore tvornički amortizeri od STI Impreze.Trpi,ajde pliz napiši cijenu 1 amortizera za STI.Kao što znaš,amortizeri se mijenjaju u paru. :D |
Legacy 2007 prvi vlasnik, 160.000km, BRC ugrađen 2010. i nikad nikakvih problema niti posebnog održavanja. Jedino što auto guta dosta ako se tu i tamo stisne, i što je održavanje zbilja skupo, i pritom ne mislim na servis i izmjene ulja / filtera, nego ako nešto ozbiljnije treba raditi.
Isto shebana lamela na 100.000, kažu da je zbog homologacije prva ugradnja u EU modele lamela francuskog podrijekla koja je problematična i drži tih 100.000km u pravilu. Nakon toga ugrađena japanska od Impreze, ali je koštalo ako se dobro sjećam nekih 9.000, službena ponuda tadašnjeg ovlaštenog je bila na 17.000kn. Inače je auto super, puno mjesta, dobri sicevi, lošija plastika iznutra podložna škripucanju i kronično loša oprema tipična za tadašnje japance. Motor super, ovjes super za malo aktivnije vozače i gušt, ali sjedi se na podu i ne trpi baš naše ceste, limarija izrazito osjetljiva. |
Zašto mijenjati amortizere? Pa Japanac je to, to se ne kvari. :D
Šalu na stranu, mislim da su jeftiniji po 250 eura komad, ako nisam nešto gadno zabrijao. :) |
Citiraj:
|
Zato se jurilice kupuju nove,a stara krama je stara krama,u kojoj god klasi pogledaš.Kupiš ono šta moš popraviti :)
Citiraj:
|
Citiraj:
Nema ništa lošeg u tome da ekipa kupi E36/E46 M3 ili 993 elfera jer im se sviđa. Samo jedno je otić kupit takav auto i dat zadnju paru za njega i očekivat da će bit DD bez vanrednih servisa tj da će jedino održavanje bit filtar-ulje/filtar-ulje. A drugo uzet ga za gušt i znat da će se tu i tamo nešto slomit ili krepat. |
Pa onda u čemu je problem,se razmemo.Tak je sa svakom vozilicom.Ali jurilice koštaju.Oš nove oš polovne.
|
Citiraj:
Sebi za gust sigurno nebi uzimal velki Subaru, Imprezu ili BRZ mozda. |
Citiraj:
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
E to JE Honda.
|
Citiraj:
|
Pa i meni su na mazdi 18 godina isti amortizeri, no ne znači da su dobri ko prvog dana.
|
Drito.
|
Hebo mater i pežou.
Pratim cijene novog 3008, svi nešto seruckaju da će novi biti do 200k kuna, znači godinu-dvije stari će se može već uhvatiti za 15k eur itd. I onda izdaju cjenik, dizel kojeg bi ja htio, 2.0, 180ks je 293k kuna... 1.6 dizel je preslabi, jedino što mi ostaje 1.6 benzinac, a to mi ne igra ulogu. Šteta. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa da bilo koji proizvođač izađe s nečim sličnim prodavao bi se bolje od salate na placu ovih dana. |
Ma jasno mi je. Ali nisam očekivao razliku od 100 000kn između 1.6 benzinca i 2.0 dizela. Očekovao sam jedno 230k kuna, ali ne 300k. Ovaj 2.0 dizel je GT line. Što mi preostaje? Kupiti 1.6 dizel od 110ks. Znači za mene koji radim gotovo 40k km godišnje, ubiti ću taj auto. Znači opet ništa. Moram naći neki 2.0 s bar 150ks, mislim da ću opet razmatrati DS5.
|
Citiraj:
DS5 je za veću kilometražu meni puno bolji izbor. No to je ipak subjektivno. |
Nije dovoljno :D
Vozio nedugo i ds5 1.6, i ds4 1.6, sve mi je to nekako, njah... Fali mi malo, moram priznati. Tako da mislim da ni taj 3008 nije nešto poletniji od ovih. Ako ću ići na DS5, onda 2.0, bar 150KS. |
Citiraj:
Meni osobno, jedna od ljepših unutrašnjosti. |
Pa izašao je novi, ne? Nešto vizualno promijenjen, bar mislim da sam ga prošle godine gledao na auto-showu.
Neću novi kupovati, rabljeni, 2-3 godine stari. Što se opreme tiče, po defaultu mi je sve ok. Ide kamera, ide navigacija, automatik mora biti, pa ću vidjeti. Neću nekakve dodatne điđe-miđe koje mi neće ili koristiti ili trebati, a nabijati mi cijenu. Kao koža npr. Meni ružno, nekome lijepo, ali ja ga neću kupiti s kožom pa da je 5k EUR. |
a novi scenic 1.6 16v? :D
|
Ne dolazi u obzir :D
Za sad ovo: Citiraj:
|
Citiraj:
Ma mislio sam da novi uzimaš, vidim da je novi 3008 bio u igri. Osobno, 3008 jako lijep, no fakat me čudi da nema motora od 150 ks u ponudi, ili 120 ili 180 ks. Glupo. http://www.njuskalo.hr/auti/citroen-...oglas-21272261 Primamljivo. |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Bježi od automaritee ako boga znaš. Svaki auto je žešća muljaža! Groblje samo takvo kod njih. Od polomljenih krševa do skidanja kilometraža. Hebo me par ako 70% lagera nije nešta muljano. |
Ma kakvih 150k kuna.
Ja ću ići do 15k eura max. :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne znam, malo mi je to lutrija, 200 tkm, 12 godina star a održavanje poskupo... No daj bože da te služi dobro.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:05. |