PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

JackZg 20.09.2012. 08:38

Svida mi se, samo kaj sam mozda mrvicu vise ocekivao.Što točno neznam.

jed2i 20.09.2012. 09:42

Pogledao, sviđa mi se...posebno vožnja Sorgea i Doerflinga pred kraj....to su sve manijaci

Nik 20.09.2012. 09:51

Cim sam dosao na posao klik na link za gledanje, i kad ono pogodim sami pocetak i naravno evo vec 45min samo trkeljaju sto mene naravno uopce ne zanima.
Od koje minute pocinje film? :D

Kad pocne onda ziher necu moci gledati, to tak ide.

Mitsuoka 20.09.2012. 09:54

Od 1:03 koliko se sjećam, pa samo premotaj.

Stewanov 20.09.2012. 09:56

ček kaj bu se moglo naknadno gledat na pinbike-u?? :wtf2: :D

Mitsuoka 20.09.2012. 10:07

Već se može (do sutra ujutro u 5:30), pa premijera je bila u 05 ujutro po nasem vremenu.

http://www.pinkbike.com/news/Where-t...r-19-2012.html

Stewanov 20.09.2012. 10:10

Super jer taman kad je počeo film ja sam morao na job...a na poslu imam neku kantu pa mi trza slika....

Pa bum gledao kad dodjem doma od 15h juhuuu....:D

murina 20.09.2012. 11:05

Netko je, ne znam tko, prije nekoliko dana stavio link za naručit Nobby Nica s popustom. Zna li tko koja je stranica bila, da ne kopam sad, malo sam u gužvi :)

zgmmax 20.09.2012. 11:10

Riceburner je stavio

http://www.on-one.co.uk/i/q/TYSCNICE...o_folding_tyre

EDIT:

Dole ti pise da je to 2009 model ;) pa pripazi

Željac 20.09.2012. 11:28

meni je ovaj "where the trail ends" blago razočaravajući...
sve je viđeno (rampage), ali mi se sviđa edit i sl. I ima puno priče :D
osobno, bilo je sličnih filmova koji su mi se više dopali !
ali, svejedno svaka čast !!!

:beer:

Nik 20.09.2012. 12:19

Evo vam jedan filozofsko motivacijski video:

Ride Positive. A Mountainbike Manifesto

De5tr0yer 20.09.2012. 12:51

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2239539)
evoja gledam uz dorucak :kafa::lol2:

I ja isto. :D

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2239707)
Riceburner je stavio

http://www.on-one.co.uk/i/q/TYSCNICE...o_folding_tyre

EDIT:

Dole ti pise da je to 2009 model ;) pa pripazi

Obavezno si imaj u glavi da 2009 gume dugo stoje i da guma s vremenom gubi svojstva!

zubich 20.09.2012. 12:58

ne samo to, nego i 2009 modeli su nešto lošije smjese od ovih 2010 pa na dalje...

Mitsuoka 20.09.2012. 13:02

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2239805)
Obavezno si imaj u glavi da 2009 gume dugo stoje i da guma s vremenom gubi svojstva!

http://www.on-one.co.uk/i/q/TYSCNNFT...c_folding_tyre

Ima i novi model

evilZlayo 20.09.2012. 13:05

i ne samo to, to je užasno loša ponuda.

švalbice su najjeftinije u švabiji.

primjer: TU KLIKNI. par je 420kn, dok je na on-one jedna 290kn. naravno, druga je stvar kako sve to dofurati u kroejšu.

i na kraju, useless bit of trivia za sve koji ne znaju njemački, schwalbe znači lastavica :D
i'll show myself out.

Ziiky 20.09.2012. 14:18

RASPRODAJA: setovi kocnica i rama

Čistim šupu pa ako ima zainteresiranih ...
Sve je u mint stanju, cakum-pakum.
Starim i provjerenim pcE forumasima mogu poslati kocnice i ramu na probu prije kupovine. Pakne su na 98,8%
Cijena po dogovoru, a dodatne slike na PM

XTR

XT

Scott Aspect frame - (M size)

murina 20.09.2012. 14:20

hvala! Znam to za godine, kolega Pope na dopu traži Hansa Dampfa, pa zapravo samo tražim webshopove :)

Ubost ću i ja jednog Hansića za naprijed, Nobby sa prednje seli natrag da ga dokrajčim.

hmm... kako najpovoljnije do Hansa? Jeli kupovao tko u zadnje vrijeme?

Zlajo (i ostali) dali ovi sa bike components skidaju svojih 19% švapskog poreza kad šalju u Lijepu našu?

evilZlayo 20.09.2012. 14:59

skidaju. dakle, pazi sad ovo

LINK1 - hans dampf za 186kn. e sad, to je nekakav cube edition. po specifikacijama se čini isti kao i klasični hans, vjerojatno je samo obojen sidewall ili nešto slično.

druga opcija ovdje LINK2 set PS/TS hansova za 410kn!

naravno ne isplati se uzeti jedan set guma. ali npr, ako 5 ljudi naruči, onda je to prihvatljivo. konkretno (5*54,58/1,19+15)*1,05*1,25 + 50kn troškova = 491kn po setu ili 245kn po gumi. to su klasični putevi narudžbe, poste restante, stric u austriji i ostale čarolije bi bile možda bolja opcija.

Shoshy 20.09.2012. 15:02

Ak se neko oce provozati, ja se idem sad do Grme zaletiti. Bit cu sat i pol - dva vjerojatno, pa se pridruzite.

zgmmax 20.09.2012. 15:02

Samo je pitanje dal bike-discount salje na Poste restante i nacin placanja jer nemaju PP nego im moras platiti unaprijed na bankovni racun.

EDIT:
@Zlayo
Linko si 29" gume, mucki provokatoru :D

danielzg 20.09.2012. 15:04

druga opcija ti je za 29 kotace..

evilZlayo 20.09.2012. 15:08

evo za 26

još su jeftiniji 2 eura :)

crocus 20.09.2012. 15:11

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2239921)
Samo je pitanje dal bike-discount salje na Poste restante i nacin placanja jer nemaju PP nego im moras platiti unaprijed na bankovni racun.

Onaj veliki PayPal logo ispod glavnog menija je jasan znak da nemaju PP :fiju:
Ja sam ih stero u K jer mi nisu htjeli prihvatiti dvije kartice i nisu htjeli da im direkt uplatim pare na PP da zaobidemo ono ogranicenje kada je drzava dostave razlicita od drzave boravista.

zgmmax 20.09.2012. 15:24

Nisam vidio jer logo bas i nije veliki :)

A stranica je jako sarena pa se je i taj logo izgubio u svom tom sarenilu

Mitsuoka 20.09.2012. 15:26

Citiraj:

Autor murina (Post 2239881)
Jeli kupovao tko u zadnje vrijeme?

Ja sam u švabiji za 60€ uzeo par. To je još bilo uz 10€ za hitnu dostavu.

murina 20.09.2012. 16:02

Jebiga, u Hrvatskoj sam :D

Ima li gdje u Sloveniji?

SileTzar 20.09.2012. 16:13

U 6:15 Dotka pa svako ko dođe, dobro je došao.

Imaš u Sloveniji po 300kn
http://www.extremevital.com/bikes/ko...ar-p-7875.html
Šalju na restante nakon uplate na paypal, ali ti mamlazi ne uplaćuju povrat na paypal, što su zaboravili spomenut.

Mitsuoka 20.09.2012. 16:56

Opa, ovaj dućan izgleda ludilo (po cijenama). Uhvatit ću nekoga od vas da gumu nabavim kad bude trebalo :D :P

De5tr0yer 20.09.2012. 18:44

Where the trail ends: u filmu mi je odličan koncpet oko Utah vožnje - push the limits te kolko god put da padneš uvijek se vratiš. Ali krajolik kao takav mi nije toliko fora. Šuma je moj đir. Jednom pogledat kako divljaju po prašini je ok, al stalno kak se ganjaju po prašini i kamenju mi nije neš...

Očekivao sam šumu drugim riječima, dobio sam 0 šume. Najbolje scene su mi kad se klinci okupe oko bajka svi presretni :D

Flayer 20.09.2012. 19:16

Očekival si šumu, jebate, u filmu se radi o freeride-u :D

Šuma ni freeride kad su putići utabani ;)

the55mic 20.09.2012. 19:16

Film.... Dečki su stvarno luđaci, tu se nema šta reć, no, film kao takav, nekako mi nije sjeo. Prvo, fali mi šuma :D, drugo nekako nikako da se odluče, dal će radit više kao putopisan film, više kao osobna priča o "pushing the limits" svakog naosob, više kao, baziramo se samo na hebenim scenama i super trikovima...
Ne, oni su to sve zmiksali u jedan film i dobili ništa od navedenog da kraju, tako da KEWL od mene...
Baš mi je čak postao i malo dosadan nakon pola recimo....

No, film na stranu, danas je opet bilo osvajanje grme, osvojena mama, big mama zacrtana za sljedeći put :zdero2:
Danas sam prvi puta sjeo na bajk i odveo se u šumu nakon one preglupe ozljede i moram reć da sam čist zadovoljan povratkom gladi za još, a moram priznat da je i film malo tu kumovao, jer, pogledao sam ga, nazvao Željaca, spremio se i pravac grma, neda mi se više mirovat odjednom, oću AIR!!!! :zdero:
AIR have i got :beer:

EDIT: taman je onyx stavio da šuma nije freeride i morao sam stavit veto na to :)
Definicija freeride-a je bukvalno, dumpamo te na vrhu planine i ti se spustiš dole.... Dakle ne postoji staza po kojoj trebaš ić, sam biraš liniju, neke su već vožene (linije), neke mogu sadržavat i kojekakve UMJETNE gapove i skokove a sve to treba izgledat što skladnije fluidnije i oku ugodnije... Nije bitna ni brzina ni vrijeme spusta nego stil... E to je freeride... A o podlozi na kojoj se vozi i okoliš u kojem se vozi apsolutno nije definiran, dakle itekako ima freeride-a po šumi...
Na kraju krajeva neznam kako bi ti nazvao sve one razne filmeke kaj dečkovi sa FR bajkovima voze po šumi, po stazama koje su sami napravili, jel to onda DH, AM ili XC?
:*

De5tr0yer 20.09.2012. 19:23

Citiraj:

Autor Onyx (Post 2240077)
Očekival si šumu, jebate, u filmu se radi o freeride-u :D

Šuma ni freeride kad su putići utabani ;)

I, your point? Freeride nemre bit u šumi ili?

Flayer 20.09.2012. 19:32

Može no freeride u šumi nije esencija "slobodne vožnje". Zaš non stop spominju kako je freeride krenuo iz Utah-e, pustinje, šodra, pijeska itd.? U filmu su pokušali dočarati bit freeride-a, stoga.....

Stewanov 20.09.2012. 19:39

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2238504)
Je, pogledali smo se, bio sam ful nervozan jer mi se iz nekog razloga zračnica razyebala dok sam doma skidao gumu i stavljao drugu. Mislio sam da sam ostavio ventil odšarafljen, došo do pumpe napumpat, nisam do Folke došo već je opet prazna bila. Pa ajmo mijenjat a u startu kasnim 20 min na rendez.
Sad me znaš pa drugi put pivu plati :D Ko je bio taj s Dropa?

U tom trenu nisam pojma imao ko si....nego prilikom razmjene mi nick frende sa dropa spomenuo....drugi put bum valjda skužio...:D

Shoshy 20.09.2012. 19:51

Uf, danas je bilo letenja na grmi, fantasticno :D
Ko sto mic kaze, osvojena mama, a i napokon se skupilo muda za onaj drop koji hvatam od pocetka ljeta :goood:
Al zato na bicu tolko toga ne radi i tolko toga ima lufta da bi ga najradije kroz prozor bacio..

Flayer 20.09.2012. 20:15

Izašli su svi segmenti filma prije i niđe šume nije bilo :D tak da neznam zašto je itko očekivao šumu ;)

Lovrix 20.09.2012. 20:24

Meni je film ok i ništa više. Kaj meni znači kaj oni odu sa helikopterom na planinu i spuste se kad ja to nikad neću moč. Staze su u najmanju ruku retardirane , samo šoder i kamenje. Voziš 50 metara i onda dođe drop od dva metra i tak cijelo vrijeme dok se ne spustiš.

SileTzar 20.09.2012. 20:42

Kaj kad se ne mogu poistovjetit s tim, nije mi interesantno. Mogu iznajmit Demo i probat se spustit po WC stazi u Mariboru.
Mogu uzet bicikl i odvozit 150km XC staze. Mogu otić na Velebit i penjat se i spuštat po kršu i šumi. Mogu probat pumpat negdje.

Ali frontflip/backflip/360/Superman/tailwhip i sve tome slično neću nikad ni pokušat. Svaka njima čast, ali to je ona neka niša biciklizma u koju upada možda desetinka posto biciklista.

Bilo baš super na Dotki ali mrak nas je uhvatio i to jako rano, već na strmini je bilo teško razabirat stvari, do klupica je već bila noć, vožnja napamet praktički. Bezveze, uskoro ću morat u 4 već bit tamo da me ne uhvati, ili neke lampe nabavljat jer je ova moja vrisnula.

Mitsuoka 20.09.2012. 20:50

Ma pričakte vi šta oćete, al meni je ovo diglo cili dojam filma :lol2:

http://www.pohrani.com/f/2p/6C/LCfklmN/untitled-2.png

Stewanov 20.09.2012. 20:50

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2240138)
Kaj kad se ne mogu poistovjetit s tim, nije mi interesantno. Mogu iznajmit Demo i probat se spustit po WC stazi u Mariboru.
Mogu uzet bicikl i odvozit 150km XC staze. Mogu otić na Velebit i penjat se i spuštat po kršu i šumi. Mogu probat pumpat negdje.

Ali frontflip/backflip/360/Superman/tailwhip i sve tome slično neću nikad ni pokušat. Svaka njima čast, ali to je ona neka niša biciklizma u koju upada možda desetinka posto biciklista.

A pogotovo je nerealna kod nas di je standard nekoliko puta manji.....pa i da imaš ono nešto nemaš love za mjenjat bajkove,djelove ko na traci....tržište je malo pa nema ni sponzora...ima dosta faktora uz ovo da imaš neki talent i volju....a recimo nemaš love...

Jer kad pogledaš kakav je problem nekom ameru,kanađaninu, australcu, švabi, englezu...sa njihovim standardom i da su ili srednja ili viša klasa...pa ti starci dok si klinac bez beda uzmu bajk, motor ili bilo šta a ti onda kasnije kroz godine sam ili uz starce samo uzimaš bolje i bolje....pa još ak imaš kakav talent i cohones te krvavo šljakaš....eto te u svijetu profija...

Tam sa platom od cca 2000 dolara/eura naviše kakav ti je bed uzet bajk od isto tolko ili malo više eura/dolara kroz neki period otplate...a kod nas kad ti je plata u gornjem rangu pa si sretan sa soma eura...kolko tebi treba vremena da si uzmeš neki dh/am/fr bajk ??? Malo previše u odnosu na njih....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:50.