![]() |
Treba mi preporuka za SSD 240-256GB ili tu negdi okolo
ovo je MBO http://www.asrock.com/mb/Intel/P67%20Extreme4%20Gen3/ neznam jel to podržava m.2 NVME što već, niti se baš kužim :D SSD imam već, 120gb intel, tu će ostati OS. Na novi SSD trebam prebaciti 2 virtualne mašine koje lagano izlaze iz gabarita ovog malog Intelovog SSDa Cijena do nekih 600kn |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.futura-it.hr/katalog/komp...bat-256g-1122/ Nešto su lošiji ili? http://ssd.userbenchmark.com/Compare...B/m34116vs3642 Izjednačeni su Neznam jesu ove stranice icemu al aj |
Ne možeš fulat ni s jednim
|
Trenutno imam u planu uzet onaj gore šta sam pitao samsung Evo 850 500gb, da li se isplati dat još 500kn više i uzet 850 Pro 512gb ? Vidim da performanse su skoro iste jedino je garancija dupla 10 godina naspram 5 od eva.
|
Citiraj:
i ovaj 850 EVO ima 5 god garancije, odlican vijek trajanja i vrlo je pouzdan |
Citiraj:
|
Deset godina mi ništa ne znači kad već pomalo izlazi veći kapacitet ili nova tehnologija
|
Promjena plana, brat uzima moj 120gb ssd, a ja tražim 500gb sistemski i na njemu će bit 2 mashine.
Ovaj intel 530 mi je bia dovoljno brz i dobar, nešto u tom rangu? sata 3 sučelje Pucajte preporuke :D Edit: Triba bit "provjeren" da nerikaju baš, ipak mi je cili sistem gore oko 1000kn mx300? |
Onda dodaj još 280..300kn i uzmi Samsung 500GB (850 Evo Basic..) i dobivaš disk koji je "provjeren", boljih je performansi od mx300, a ima i 2god više jamstva..ovdje je već bilo puno riječi o dotičnom "samiju"..:D
https://www.links.hr/hr/ssd-500-0-gb...mb-s-051400326 |
Znam sa Samsunga, al ne daje mi se 300kn za 2 godine gare vise...
A po performansama iz 2-3 revjuva jest malo bolji,al ne 300kn bolji :D oboje imaju 3D TLC nešto nešto |
Sto onda pitas kad si vec odlucio :D
Ako ti se ne daje uzmi tog mx i dobro ce biti. |
Citiraj:
BTW malo news Transcend Announces the SSD230 Series with 3D NAND Flash |
Transcend inače stavlja Micron NAND pa se ovdje vjerojatno radi o Micronovom 3D NAND-u.
|
Samo takvog i ima (intel/micron) osim samsungovog. Barem zasad
|
Samsung bundle - kupiš SSD dobiš Watch Dogs 2 :chears:
Vidim da sav hardware lagano ide utom smjeru, nije više striktno vezano za grafičke :fiju: |
Može jeftina preporuka za laptop sata SSD 120 gb i 240?
U linksu vidim da je najeftiniji radeon r3, sandisk plus i kingston uv400 valjaju li što? |
Citiraj:
https://www.uzishop.hr/ssd-sata/8724...300-275gb.html Mada ja imam dva komda tog novog kingstona uv400 i nikakvih problema zasad |
Citiraj:
Možda bi išao na jeftiniju soluciju tog kingstona pošto je za tipa kojemu je laptop prespor pa će mu i najslabiji donijeti veliki boost... Budem mu predložio. |
Citiraj:
|
super, hvala ti:)
|
Krepao mi je prije par tjedana Patriot Blast 240GB (inače treći od četiri koliko smo ih kupili na poslu tako da ih svakako izbjegavajte :D) i sad mi u zamjenu nude Patriot Spark 256GB. Ima li tko iskustva s njim i je li to poštena zamjena? Po netu i ne pronalazim neke informacije o njemu. Ja sam zapravo htio Crucial MX300 u zamjenu pa ne znam što je pametnije.
|
Nama na poslu u roku par mjeseci pokrepalo 3 od 7 (za sada :D) Silicon Power S55 240GB.
Izgleda da Phison S10 kontroler treba izbjegavati. |
Nebih generalizirao, ima ga i adata sp550, ssd kojeg već neko vrijeme ima gro ljudi i koliko ja znam nitko se nije žalio, faliure rate se čini nije ni blizu blastu...
Street_Racer Spark je potpuno novi ssd, tako da ćeš teško naći mnogo feedbacka. Inače koristi neki novi kontroler, te je po meni više nego fer zamjena (bolje to nego opet blast kao što je frend dobio u hgspotu), a i kapacitet je veći |
Nema li Adata SP550 Silicon Motion kontroler, znači niđe veze s Phisionom?
|
My bad, zabrijao sam da ima isti
|
Citiraj:
Dobro da nisam uzeo Blast! I sad ogledam Spark zbog cijene... I mene zanima kakav je :fiju: |
Patriot je tolko zasro si reputaciju sa svojim krepavanjem blasta, da su trebali kompletno redizajnirati ssd brand i nudit 10 god garancije po 20% nizoj cijeni od konkurencije...
ovako, ima vec 2 god, kad god netko spomene patriota na forumu u bilo kojem kontekstu, svi bjeze od njega ko od gubavca... ja osobno, ne ulazim u stan/kucu kod nekog ako mu je patriot u kucistu, ili on ili ja ! kazem domaćinu... :D |
Evo čisto da podijelim sa kolegama - krepao mi jutros CRUCIAL MX300 275GB, nakon manje od 4 tjedna korištenja :)
Jutros palim komp, kad ono - kifla, prdnuo kao da nikad nije ni postojao :) Probao sam ga spasiti na razne načine ali ga ni jedan disk utility nije uspio skontati ni na windows mašini, ni na mac-u. Baš me zanima hoće li se kroz neko vrijeme skontati da je cijela serija kvarljiva (jer su još relativno novi) ili sam bio pegula. |
Čuj uvijek ima krepavanja tu i tamo, samo da ne bude trend. Nadam se da neće jer ih je puno ekipe pokupovalo
|
a ni mx100 ni mx200 se nisu nesto proslavili po pouzdanosti, cini mi se da ce iducu seriju mx400, crucial pocet nudit jos vise gb/kn :)
|
Nisam čuo za to
|
Samsung 830 120gb - tri dana mi radio i kifla :-)
Sent from my XT1068 using Tapatalk |
ja se drzim provjerenog, samsung, intel... nekako mi kad proizvodjač nudi 5 god ili vise garancije ulijeva povjerenje, bez obzira sto radim backup cesto, ne volim iznenadne šokove s crkavanjima i gubitcima podataka
https://s21.postimg.org/mokna029v/IMG_5298.jpg jedino me čudi WD koji je odlucio tek nedavno uc u svijet SSD-ova pa da nije mogao malo bolje iskoristit svoj legacy i imidz, nekako je ponudio apsolutni mediokritet... |
Citiraj:
a čovječe, ja htio bratiću kupiti za poklon... Samo da ne postane trend krepavanje ssd-ova jer sve više i više ih odapinje uključivši i samsung koji je vrh... |
Citiraj:
Ništa nije pouzdano i tu je garancija. Sent from my Nexus 6P |
Pa bio je onaj neki show sa velikim usporavanjem samsungovih 840-tki. Mnogi su se radi toga i bojali uzimati 850-tke, barem u početku
|
Naravno, samo bi bilo glupo pojedinu marku dignuti u nebesa. Draže mi je uzeti po omjeru uloženo i dobiveno na garanciji/kapacitetu.
Sent from my Nexus 6P |
Citiraj:
Naravno da ne mogu znati ali nekako imam filing da ovaj moj krepenzi efekt neće biti iznimka. Citiraj:
Citiraj:
Ali ako se pokaže da će solidan broj iz ove serije patiti od istog efekta krepavanja... džabe mi što on ima garanciju kad ću morati potrošiti vrijeme x puta za odlazak do servisa da ga odnesem, odlazak do servisa da ga pokupim, u potpunosti novu instalaciju OS-a i bitnih programa. Ja ću dobro razmisliti hoću li ovog novog (čim mi dođe sa servisa) staviti odmah u prodaju i "riskirati" da sam ipak imao best buy SSD kojeg sam eto samo zbog jednog random faila bezveze prodao. Ili ću mu pak dati još jednu šansu i vidjeti hoće li opet krepati u skorije vrijeme. Vjerojatnije da ću mu dati još jednu šanu, che da vidimo :) |
Već bi se to vidjelo na user feedbacku (npr. newegg, amazon) kao što je bilo vrlo rano u slučaju blasta
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:41. |