![]()  | 

Meni je na 3.5" i 3g/wifi sasvim dobro za surfat u busu ili na faksu između predavanja i to na 3gs (slabasna rezolucija), velicinu ekrana nadoknadi fluidnost zoomiranja. Na 4/s je jos bolje.. 
	 | 

Ma ne znam,  nekak mi tih 3.5'' izgledaju premalo, za surfanje. 
	 | 

Nije premalo, barem meni. Na četvorci ne moram ni zumirati forum, a nemam baš super vid :D. Ako je nešto sitno, zoom riješi sve jer radi jako brzo. 
	 | 

Hm, to bi značilo da je ekvivalent 4" zaslonu s rezom 480x800... 
	 | 

ovako, trebaju mi ljudi sa iskustvom zamjene razbijenog stakla (znaci samo digitizer, bez LCD-a) koji bi mi rekli isplati li mi se kupovati iPhone 4 sa razbijenim ekranom i onda ga sam popravljati, tj. koliko je opasno i tesko? 
	također koliko su kvalitetna ovi zamjenski digitizeri koji se mogu naci na eBayu za male pare i jel mogu s*ebat maticnu ili slicno? evo, ovo mi je na eBayu zapalo za oko, cini mi se ok?  | 

Na 4G nejde samo staklo, treba ti cijeli display assembly sa zaslonom, digitizerom i okvirom. O kvaliteti ne mogu pricat jer ne znam kakva je, zamjenit nije pretjerano tesko ako imas strpljenja i potreban alat. Ali ako te telefon ispadne dosta u startu, osobno ne bih isao na tu soluciju. 
	 | 

Citiraj: 

| 

Citiraj: 

Pretpostavljam da ni na i5 nije niš bolja situacija...  | 

uzeo sam iPhone 4 za 900 sa cracekd ekranom, pa ajde ako ima ljudi da su vec mijenjali neka mi se molim vas jave na PM! 
	 | 

Citiraj: 

Citiraj: 

Nazalost bio sam u pravu kad sam spomenuo da ce nam na i5 bit disablean LTE. A zasto je tako, procitajte ovdje: http://itechnow.com/apple-will-never...g-its-network/ Inace ovo je totalni presedan kod mobilnih operatera, iz pouzdanih izvora znam da su Apple strucnjaci bili kod nasih operatera i zahtjevali promjene odredjenih parametara na centralama. Uvijek do sad proizvodjaci su se prilagodjavali operaterima, no sad je obrnuto.  | 

Stari moj, šta si ovaj Apple umišlja. Znači pokrivam nedostatke svog uređaja tako da namećem ostalima parametre koji meni odgovaraju. Koja logika... 
	 | 

Sad se jos staje i na stranu gramzivih operatera samo da se posere na Apple. A nes ti logike... 
	Uostalom radi o tome da Apple odradjuje svoje testove prije nego sto odobri LTE iPhone 5 kod odredjenog carriera. Vrlo vjerovatno zato da operateri ne bi prodavali muda pod bubrege. A tko zna mozda su samo eeeeeeviiiiilllllll....buuuuu huuuuuu jeez...  | 

Pa valjda će operater postavit parametre onako kako odgovaraju konfiguraciji terena da pokrije što veću površinu, što kvalitetnije, a ne da čuva bateriju novog iPhonea. Nisam rekao da su zli, samo Apple je kroz povijest znao zeznut motku više polunacističkim nametanjem svojih rješenja. Neka su se primila, neka hvala bogu nisu. Daj zamisli koji bi to teret za internet bio da se web stranice počnu prikazivat u onim retina rezolucijama novog Macbooka (da nema onog njihovog upscallinga)?  
	Gramzivi operateri moraju osigurat da stvari rade najbolje što mogu za najširiji set korisnika. Ajde sad zamisli da svih 5 proizvođača traže svoje parametre na LTE stanicama, gdje bi to došlo, kako bi ti tu napravio kompromis? Znači zakinut ću korisnika jer operater ne želi po mome, a onda ću za to okrivit operatera. U krajnju ruku zanimljivo...  | 

Citiraj: 

Krivo. Znaci, kupio si i PLATIO auto sa 300KS, proizvodjac ti to smanji na 200KS jer ceste, u drzavi u kojoj zivis, nisu po njihovim standardima :) Da se razumijemo, ja obozavam Apple, imao sam sve phonove do sad, imam i iPad, hackintosh imam od prvih pocetaka, za iMac nemam love, pa se ovako slepam, ali ovo sto rade, ipak nije normalno. Svaki dodatni feature na centralama se naplacuje, i to masno, ne zelis ni znat koliko. Ovo muda pod bubrege, ne kuzim, sto hoces reci s time? Standardi LTE.a se znaju, BTW, ja imam doma cca 30/30mbit na LTE ;) i to sljaka i5 podrzava dual-carrier tehnologiju, to ide i do 42mbit, ja sam mjerio do 20-25mbit (duplo vise nego S3 na istom mjestu, jer S3 ne podrzava DC), nije da mi fali toliko LTE, ali hocu ono sto sam platio, kuzis?  | 

Citiraj: 

Citiraj: 

Stvarno mi niste jasni. Ali dal je u redu tražit to od operatera... I je i nije. Više prema nije.  | 

Citiraj: 

| 

Ima li tko preporuku za kvalitetan iphone punjač? 
	 | 

Ne da mi se citat, uglavnom kako syncat Imenik da ga mogu na Nokiu pribacit. Napravin Windows Contacts sync ali mi nema svih brojeva (imena su tu, ali 40% kontakata je bez brojeva)? 
	 | 

Podržava li ti nokia učitavanje vcf (vcard) kontakata?? 
	 | 

Syncaj iPhone sa Google racunom i onda exportaj iz Google contactsa nekim formatom kojim ces moc ubacit u Nokiu. Zaboravi na Outlook jer je prilicno lose izveden taj sync sa iPhoneom. 
	http://support.google.com/mail/bin/answer.py?hl=en&answer=138740#/answer/2753077  | 

Citiraj: 

| 

A o kojoj Nokiji se radi? 
	 | 

Citiraj: 

| 

Ako nokia podrzava vcf cards, tako ti je najlakse. 
	Skini nekakav backup manager za IP i extractaj vcf na mail koji kasnije posaljes na nokiu. Ucitati ce ti odjednom, potpuni imenik sa svim dodacima i stavkama.  | 

Ispričavam se što nisam čitao cijelu temu, mene zanima koja je procedura otključavanja Iphone u TMobile? Uređaj uglavnom rabljen i istekao jamstvo. 
	 | 

iPhone ide isključivo preko iTunesa. Ako je istekao ugovor, pošalješ im mail sa podacima o mobitelu, a onda će oni staviti taj mob na 'bijelu listu' iTunesa. Nakon toga, kad se spojiš na njega, mobitel će ti se otključati. 
	 | 

Citiraj: 

Nakon toga ti dolazi mail da je uređaj otključan i da se mora staviti kartica nekog drugog operatera i samo stisneš aktivacija na mobu.  | 

Ja sam na dva iP4 imao problema sa otkljucavanjem i mora sam napraviti restore da dobijem mogucnost otkljucavanja, dok na druga 2 nisam imao nikakvih problema. 
	Stavis karticu od drugog operatera i spojis mob na itunes i on javi da trebas aktivirat iPhone i to je to.  | 

Misllim da ni PIN ne bi trebao bit na kartici 
	 | 

za ova dva kaj su mi prosla bez beda sam imao PIN ukljucen. 
	 | 

iPad 3, 5.1.1 napravljen JB, ne mogu uci u Facebook aplikaciju, samo me izbacuje vanka. Probao reinstalirat app, ali uvik isto. Ima li lijeka?  
	Update SW ne dolazi u obzir posto nisam uspio uhvatiti SHSH blobove http://www.myhraweb.com/images/smilies/sm2/sad.gif  | 

Citiraj: 

Citiraj: 

Recimo da kupim preko oglasnika i da li baš mogu prijaviti otključavanje ili baš mora od dotične osobe koju je ujedno vlasnik mora otključati? Usput, jedan info zanima. Npr., ako dolazi u IOS6 i da li mogu prebaciti u IOS5? Čisto zbog Google Mapsa. Može link o tome?  | 

Ako ga kupiš preko oglasnika, možeš i ti prijaviti otključavanje. Glavno da imaš tražene podatke. Nekad znaju cjepidlačiti oko toga s kojim je brojem mobitel kupljen. Kažeš da se ne sjećaš ili nešto slično i vjerojatno će proći. 
	Mislim da se ne može vratiti na staru verziju iOS-a.  | 

A ovo? 
	 | 

Apple za iphone (osim 2g/3g mislim) ima jednu jedinstvenu odliku a to je da se po njima može instalirati samo fw koji oni potpisuju tj zadnji (u ovom slučaju 6.01).  
	E sada je ekipa pronašla način da spremi taj potpis (shsh blobovi) na cydia server ili komp i kasnije se kod varćanja na stari(ji) fw taj potpis "glumi" sa tim shsh blobovima i isti se uspije instalirati. Znači da bi imao shsh blobove određenog fw (u biti za svaku verziju fw) na tom uređaju je neko prije trebao isti instalirati i jailbrejkati - drugačije nema nazad.  | 

Ne mogu vjerovat da u iTunesu 11 ne možes odznačiti app sync. Sad je jedini način da se NE kopiraju Appovi sa iUređaja na komp tako da ne autoriziraš komp na Apple račun. To uzrokuje iritantni popup sa prijetnjom da će ti izbrisat sve sa iUređaja, što se ne desi. 
	 | 

Citiraj: 

iko? pliz. ubice me kcer :lol2:  | 

probaj preko installousa naci stariju verziju. Ili skini u Cydiji iwipe cache,pokreni pa opet probaj instralirati fb. 
	 | 

Citiraj: 

| 

Rješeno. 
	iAppfree se treba deinstalirat, nakon toga sve opet radi normalno  | 
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:42. |