![]() |
Kod mene super evo trenutno je 60 mbps po noci zna i do 85 mbps
|
Kod mene i dalje neloše, jutros 06:55h:
http://www.speedtest.net/result/7370283956.png Izgleda da je bazna stanica napuštena. :D |
Matta, mjereno u 4.55, ili ti nije namješteno točno vrijeme.
|
4:55 GMT vrijeme, što će reći da je kod nas 6:55 (uzimajući u obzir da DayLight Saving Time još nije uključen na serveru).
|
Čisto reda radi pitanje, remote management (pristup s wan-a) je onemogucen na b315 huawei ruteru? Ili radi na nekoj verziji firmwarea? Bilo bi zgodno imati pristup buduci ide na remote lokaciju...
|
Da li bi mi ovakva antena pomogla? :kafa:
https://www.ebay.com/itm/49DBI-LTE-M...h5NYwH8Cppkwzg Imam ok signal, zanima me da li bi nešto bolje brzine imao s ovom antenom... |
...izgleda da su falili staviti zarez kod podatka o dobiti (dBi) ...tj. 4,9dBi a ne 49dBi za koju bi i parabola od 3m promjera bila manje dobiti :D
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Kazes da imas dobar signal, pa kakvi su ti parametri? Ako su u granici vrlo dobrih, onda se pjacanjem signala vise ne mogu postic vece brzine, koja onda samo ovisi o opterecenju bazne stanice. Testiraj brzine u 3-5h ujutro, pa ce ti sve bit jasno... |
Citiraj:
Nekad je pojam za japansku robu bio da je malena. Ova kineska pojacanja antena me navode na pomisao da upotrebljavaju neke japanske decibele :D |
:fala: svima, znači prevara :D
Dobro da sam pitao... @Prezime: dobra ideja... |
Citiraj:
|
Uzeo na probu pokućni.
Parametri koje imam: RSRP 76 RSSI 55 RSRQ 6 SINR 11 Najviše me muči download koji je najbolji 25. dok se upload kreće konstantno iznad 40 do 50. Router je b315 posudio za probu. Koji komentar. |
To je to sto imas. Signal ti je vrlo dobar/odlican, pa je rezultat brzine koju postizes samo uvjetovan zauzecem bazne stanice.
|
Ok hvala, mislio samo dali je nešto do routera ili nečega jer je upload
konstantno toliko bolji od downloada. ping oko 65 |
Evo sad u ponoć.
37/48 iako odmah iza 25/48. Tako ipak vjerujem da je zauzeće stanice. |
Danas u Umagu internet radi kao semafor, malo crveno malo zeleno.
|
Citiraj:
|
U vž isto nije bilo interneta u to vrijeme.
|
Citiraj:
|
Spojia danas jednu lokaciju nakon mirovanja od 15.9.2017. odvrtija par inicijalnih mjerenja, brzine se vrtilo oko 60/20. Router je MR6400, signal je 100%, antene su na krovu Iskre P-56 x2.
Lani san u ovo isto vrijeme sa istom setupom mjerio oko 45/45, tako da je vidljiv pad uploada, iako to može bit posljedica spleta okolnosti jer sam ja sva mjerenja odradio unutar 30 minuta i otišao dalje... Možda je već sada 45/45 :) Za očekivat je da će past kako bude dolazio 15/7 odnosno 1/8, ali dobro je, meni je i 10/10 pjesma jer žicom nemam ni 30% toga, tako da mi je realno bitno samo da radi jer kad ne radi iman pobune i drame:D ps. Jutros sam na jednon drugoj lokaciji, otočnoj bio na 0/0:D Krepa odašiljač, popravljeno nakon 6h cca |
Jučer navečer se otvorili oblaci i brzina se srušila na 0.5-1.0 bilo na 3G ili 4G...
Vrag mi nije dao mira, uzeio SIM, stavio u mobitel u autom po gradu radio mjerenja na raznim mjestima...bliže stanici,dalje, između i tako....Rezultati su smiješni... https://i.imgur.com/CHRBYAC.jpg https://i.imgur.com/zjtoc6N.jpg |
|
Glitch in the matrix :D
|
Odnio pokućni s b315 na more. I stvar radi, samo mi smijesno - jučer navecer primjetio da je brzina pala na nekih 5/10mbit. Reko ok, ne skidam nist, za surf je ok. Bude do jutra diglo natrag na 20-30/20-40mbit. Ali jok, ujutro i dalje niska brzina. Probao jedno 10 servera na speedtestu. Idem reconnect, kad eto natrag 20-30/30-40 brzina :D Nema mi nikakvog smisla da ostanem "lockan" na neku nisku brzinu :) Jel se i drugima dogodilo isto/slično? Ako ima kakve veze 2 dana je pokućni bio uključen a nije bilo nikog spojenog...
I ne, nema šanse da je preopterećena bazna stanica, ima max 500 ljudi u mjestu i okolna nisu veća, a antene su parsto m udaljene i garant je i tele2 gore |
Citiraj:
Mogu ja njega palit/gasiti koliko god želim. "Brzine"uvijek iste.. |
Neke pute ruter sam od sebe zaglavi i treba ga reconectat /ponovno pokrenut unutar sučelja/ ili pa samo ugasiti/upaliti, što mu dovoljno da dođe sebi.
|
@Filc, zanimljivo, dobro kaj postoji novi fw koji mi ruter sam ponudio instalirati. Čovjek bi pomislio da su riješili to da ne zaglavi...
|
Ne znam uopce o cem pricate.., ima taj router preko godinu dana 24/7 i ni jednom mi se nije zaglavio niti sam ga iz nekog razloga morao resetirat.
|
Ja sam već 2 kom zte mf283+ promijenio jer se nakon završetka tel poziva iz Umts nije vraćao na LTE i zbog toga što se ponekad izgubio signal kao da zaspi - reconectom se sve vratilo. Kupio novi zte mf286 i sada nemam takvih problema, zasad.
Prezime, ako se kod tebe to ne dešava to ne znači da bi i kod drugih moralo biti tako. Johnsmith, kod instaliranje. drugog fw zna poći kako ne treba. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:38. |