![]() |
Dogovaram sa e-kupi, oni ove u crnoj boji više nemaju na lageru, za sve ostale sa istim karakteristikama morao bih nadoplatiti jer mi nude zamjenu u iznosu plaćenog..
|
Ako želiš istu, prijavi gorenju kvar pa će ti je popraviti
Za te pare teško naći s pirolizom, a još si dobio i usisavač. Kakav je usisavač, je bučan? |
Citiraj:
Svi imamo hrpu uređaja, hrpu elektronike i hrpu litijskih baterija. Isključivati sve kad nismo u kući nije moguće ili je teško izvedivo. Koje vi mjere zaštite od požara koristite? |
ja imam tuya smoke senzor u svakoj sobi u kuci, i jos jedan u ormaricu sa routerima i jedan u garazi kod 3d printera.
Taj kod 3d printera ako detektira dim odma gasi 3d printere, preko home assitanta. Neke uređaje imam na shellyu da mogu ugasit ali mi je puno shellya pocrkalo(svi sto rade power monitoring) osim uticnica. Nije savrseno al eto, moze posluizit. Periodicki ih testiram sa vape pen-om |
Imaš link tih senzora?, to su ovi reda veličine 15€?
|
Sa aliexpresa wifi tuya, uzeo sam prosle godine nije link više aktivan, ali da tako nešto 10tak eura komad je bio, možda je bio i manje kad sam ja uzimao.
|
Citiraj:
Imam detektore dima i CO, ali moj nos i sluh su bolji, osjetim kad komšija preko ceste zapali cigaretu i čujem kad miš hoda po tavanu. |
Kupnja bijele tehnike
Samo što to nije kondić nego Pi filter :)
Na svakom Pi filteru imaš shemu kako je to spojeno unutra. Služi da potisne interferencije koje dolaze u uređaj. X2 kondići u Pi filteru su 24/7 pod naponom (direkt paralela s 250V) i mogu trajati jako jako dugo. Obično se razlete od prenapona. I da, radit će vjerojatno bez toga ali će propuštati VF smetnje iz gradske mreže na elektroniku. |
Citiraj:
To ti radi preko njihovog clouda ili se može namjestiti da bude LAN-only? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovi "low power" uredjaji moraju imat neku bazu, bio cloud bio uredjaj(HA) i active app da mogu slat notifikacije, da se mogu upalit na par sekundi poslat status i ugasit se opet da ne trose bateriju. |
Ima netko iskustva s ugostiteljskim hladnjacima?
Npr. ovako nešto https://www.njuskalo.hr/hladnjaci/ug...oglas-44551501 Trebao bih ponekad ohladiti veću količinu pića, a pretpostavljam i da nema problema s čuvanjem hrane. Je li ovo isplativo ili je pametnije ići na obične kuhinjske hladnjake? |
Kupnja bijele tehnike
Takvi imaju ventilator pa ce znacajno brze ohladit vecu kolicinu. Natrpas li klasicni hladnjak pun do cepa, trebat ce dugo dugo vremena dok ohladi.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
U domy_os - ovom slučaju se radi o RSO filteru, naravno da sprava može raditi i bez njega.
Kolega je krivo postavio stvari, stavlja se da smetnje koje proizvodi uređaj ne idu u mrežu a ne obrnuto. Kod mašina najviše radi el. motora koji pokretanjem / zaustavljanjem zna proizvesti "smetnju" koju bi onda RSO filtar trebao eliminirati ili barem max. smanjiti. Primjera radi ako je na istoj fazi dimmer za svjetlo, u momentu paljenja motora (može i kompresor od frižidira) svjetlo "žmigne" na više ili na niže jer se taj moment poremeti valni oblik .... |
Jel zna tko kako se može pokrenuti dijagnostika na Whirpool pećnici (model whirlpool oas kn8v1 ix )
|
Ima li tko iskustva s ovakvim kolicima po pitanju transporta težih stvari, u ovom konkretnom slučaju hladnjak?
Trebalo bi ga dofurati uz stepenice do trećeg kata (zapakiran težak cca 120 Kg), što je s namještajem itd. uvijek veselo (i u pravilu se otelimo, pa bih ovaj put rado izbjegao) - međutim, gdje god pitam za dostavu (Osijek), ide samo do ulaza u zgradu. U teoriji, ideja s kolicima funkcionira (nosivost im je 250 Kg), no je li tako i u praksi? :stoopid: |
Moze se, vezi ga spanerima na kolica, dvoje od dole gura/pridrzava, jedan gore vuce
A moze i jos jedan gore uvatit spaner pa vuc Ugl troje ljudi min...il ti i jedna konjina :D |
Naći ćemo konjinu, nije problem :)
OK, hvala, onda je opcija ako baš ne bude druge - pa kako ispadne. |
Koja je to zgrada s tolikim stubištem? :) U svojoj sam na sličnim kolicima jedva transportirao veš mašinu, stepenice nisu ni metar širine. :hitthewal: Bio sam sam i leđa mi otpala. Nosio sam i dva velika hladnjaka od 180-190 cm i to mi je bilo značajno lakše. Obavezno ga gurtnom zaveži, kako kaže webstartm. Malo je problem i skretanje jer imaš četiri fiksna kotača na zemlji. Ako su stepenice niže i dulje, onda se taj trokut neće ni okretati nego će kotači jednostavno klepiti dole pa ima da ti susjedi psuju sve po spisku. :D
|
Ekipa, imam pitanje ako netko zna. Naime kako je došla beba počeli smo prati/sušiti robu puno više nego inače. Imamo Haier kombinaciju koja stvarno dobro osuši ali kako sad to češće radimo skužili smo da se u odvodnom sifonu one mucice brzo nakupe i zablokiraju ventil tj oprugu pa baca grešku kao da je filter prljav a nije. Nije meni problem skinuti ventil i odblokirati ga no tlaka je to raditi nakon svakog 2 pranje jer mašina ima 100 kila i moram je micati da bi došao od iza do sifona. Pitanje je, da li ja mogu makuti oprugu i taj plovak koji zatvara pa da bude protočni sifon? Da li bi bilo problema sa povratom vode? Na taj odvod nije ništa nakačeno osim perilice rublja.
|
Opruga je tu da spriječi smrad iz kanalizacije. Ako nije na istom vodu sa kanalizacijom slobodno maknes
Poslano sa mog |
Thx za info. Već sam ga 5 puta skidao i čistio i nisam osjetio nikakav smrad. E sad da li je spojeno na kanalizaciju, stvarno ne znam. Budem kupio još jedan sifon pa ću probati bez, pa ako počne smrditi lako vratim stari :D
|
Citiraj:
E tako nešto od kolica će i meni trebati za jedan stan koji trebam urediti, a problem je upravo takvo usko stubište :) Treći kat, stari stan, treba izbaciti: šporet, komplet namještaj, vešmašinu i termoakumulacionu peć :D I onda nakon uređenja interijera nove stvari gore. I pritom ne oštetiti stepenice, ogradu niti zidove jer su stanari osjetljivi na to :) |
Ima netko Ariston Lydos bojler?
Namjestim ga na 40 stupnjeva, ali on jednom svaku par mjeseci sam od sebe digne na 60, iako postavka ostane na 40. O čemu se tu radi ? Neka dekalcifikacija o kojoj nisam upoznat ili šta ? |
Uništavanje legionele, piše ti to u uputama
|
Citiraj:
|
Dada, mana je ako ga iskljucis na sklopku, resetira se i ide odma ubijat legionele
|
Citiraj:
Rastaviti je i ciglu po ciglu... |
Citiraj:
Mozes prodati,ili meni pokloniti 😁 |
pozdrav,
u procesu sam kupnje 2u1 perilica sušilica i uglavnom čitam da je danas neki bestbuy Haier primjerice ova za cca 650eur serija 5: https://www.elipso.hr/bijela-tehnika...90_B14959U1_S/ ok ima 7 godina garancije i brine me servisna mreža, koliko dugo se čeka na servis, kvaliteta uređaja itd.. sa druge strane npr. upao mi je u izbor i LG, akcija , 5 godina garancije: https://www.svijet-medija.hr/art/per...r510s0w/120762 da li imate preporuke od drugih proizvodaca? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:55. |