![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne primam plaću, ali naknada za predsjednika stanara sjeda normalno. Mislim da u revolut temi ima detalja. Kaj se tiče cijena i OTP mijenja od 01.04.2025. ali vidim da čak neke stvari idu na niže. Nalozi su 0.30e, a ako koristite neki paket onda ima 40% popusta pa su 0.18e. |
Evo jutros dobio izvještaj iz PBZ-a o naknadama za 2024 na mail:
https://github.com/user-attachments/...8-b654723dd8f1 62.42€, poprilično, skupi se toga. Kako vam se čini ovo usporedno sa drugim bankama? |
jel bi bilo pozeljno pozatvarat kartice koje ne kroistimo? Recimo imam 2 racuna, jedan uopce ne koristim, jelt o sad pametno zatvorit buduci dizu te naknade ko da je suho zlato.
Jel pametno zatvorit sve racune ako se ne prima placa i iamt samo taj jedan s placom? |
Citiraj:
Zatvori sve, osim tekućeg i eventualno kreditne kartice, ne trebaš ništa. I Revolut ofc. Načini plaćanja su u 95% trgovina sad gotovo svi uključeni. |
Citiraj:
https://i.imgur.com/4FzlQz3.png Imam jedan tekuci (po novome multivalutni, jel), jedan racun po vidjenju (besplatni su) i nista od drugih usluga. George/net banking isto imam, ali on je valjda u cijeni. |
Citiraj:
https://i.postimg.cc/DzMBkZyL/vivaldi-Txl-BYod-GQe.png U HPB-u još imam i BFree kao štedni račun koji isto ima 0 naknada. Na Revolutu imam još 1,33 naknada za konverzije. Prekoračenje nemam, otplata na rate je bila preko (besplatnog) Dinersa dok ga nisam otkazao nakon cijelog cirkusa oko preuzimanja u Erste. |
Uz to konstantno dizanje naknada svako malo mislim da će ić lagano osnovni račun koji je besplatan. Uz njega je uključeno i mobilno bankarstvo.
Sad imam platnog asistenta al realno potrebe za njim nemam. Tih par transakcija koje su uključene bez naknade nisu deal breaker. Jedina stvar kod prelaska na osnovni račun je da se mora radit novi račun. Mudrijaši su kod uvođenja osnovnog računa isključili mogućnost da trenutni račun bude osnovni nego se novi mora radit. Osobno mi nikakav problem, jedino kaj ću trebat u firmi u sustavu ažurirat broj računa. |
Citiraj:
Jel nije bila ona neka prica da to održavanje računw nece smijet vise naplaćivat? Ili sam ja nesto zabuvulja. Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Da, po novom su "osnovni" računi besplatni. |
Citiraj:
Zanimljivo je i da je osnovni račun za fizičke osobe često skuplji od vođenja običnog tekućeg jer je u paketu i internet/mobilno bankarstvo pa su samo zbrojili naknade. Čak i HPB, koji ima besplatni SuperSmart, "osnovni" uredno naplaćuje. |
Preporuka Banke
Citiraj:
Kak nije, od 8.1.2025. je besplatan osnovni račun. Npr. Zabini uvjeti prvi dokument na linku na dnu prve stranice: https://www.zaba.hr/home/footer/uvje...backe-banke-dd Evo i copy paste: "1. Ukidanje naknade za ugovaranje i vođenje Osnovnog računa i Osnovnog računa za socijalnu kategoriju potrošača U skladu s društvenom odgovornošću, Banka će ukidanjem naknade za ugovaranje i vođenje Osnovnog računa pružiti svojim klijentima mogućnost primanja redovitog dohotka, mirovine te ostalih primanja na Osnovni račun i Osnovni račun za socijalnu kategoriju potrošača bez naplate naknade za vođenje računa." Bug je napravio i pregled po bankama: https://www.bug.hr/fintech/istrazili...i-zakona-45370 - Koje će točno usluge banke biti uključene u vođenje besplatnog Osnovnog računa od 8. 1. 2025.? "Uz otvaranje Osnovnog računa, klijent bira on-line uslugu koju želi koristiti (e-zaba/m-zaba) bez naknade." |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Meni na erste ispalo 75 eura sve godisnje.
Sent from my SM-S926U1 using Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Jeftino? :D RBA - samo vođenje računa 7€/mj = 84€/god za moj sadašnji neki fleksi nešto paket :) Plus uzimaju lovu za svaku transakciju, nema x komada u paketu kao kod npr. Zabe + sepa terećenje je 0.4€, ostalo se ne sjećam. Sreća pa ne koristim puno tih usluga, ali imam tekući račun, žiro, neki avista, fizički token, app, nekoliko kartica,... Vratim tu lovu na onoj rbici jer mi je mjesečni račun na kreditnoj poveći pa odem špeceraj obaviti za bodove :) |
Taj ZABA osnovni račun je nešto kao HPB-ov SuperSmart?
|
Sorry, krivo, mod, može brisanje :)
|
Meni je mjesečni račun za Zabu (tvrtka) oko 50 eura mjesečno.
Od toga mi na eksterna plaćanja u valuti EUR otpada skoro pola računa, jer mi naplaćuju 0,45 eura po svakom nalogu koji se plati izvan Zabe. Kakva su vaša iskustva sa Zabom? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mda, baš su lihvari... Najviše sam poludio kada sam trebao potvrdu o vlasništvu nad računom. Em se plaća, em je procedura kao da mi daju kredit. |
RBA
cca 2 eura mjesečno i tako već malo manje od 20 godina prije bio token, sada je aplikacija. imam sve što mi treba e sad - znam da to nije osnovni račun i kada bi se prebacio na osnovni ne znam da li bi bilo 0 kuna |
Citiraj:
|
Jel netko uspio dobit kamatu oko/ispod 3% u ZABI ili PBZu?
|
Citiraj:
Troškovi su jedino oko 130EUR za promjenu uvjeta i oko 100EUR Javni bilježnik. Doslovno sam išao pitati i rekli su mi da može. Uz ovo iznad napisano, svima bi preporučio da idu pitati za rekalukalciju ako imaju kamatu iznad 3%. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
zanimljivo. Tnx na info.
Ja imam dost dobru kamatnu stopu - 2,19 trenutno. Ali je fiksna još godinu i pol i onda krece biti promjenjiva (2,13+6m NRS) sto bi recimo sada bilo 2,63% Razmisljam sada to fiksirati na preostali period kredita (25g), dobit cu nesto nepovoljnije uvjete, vjv 2,8%-2,9% ali sam barem "siguran" iducih 25g da nece doci do velikog rasta. |
Citiraj:
Ono što je problem, da ako već želiš na 2,85% koje sada nude, trebaš dići iznos za bare 2500EUR i to bi bio novi kredit. Znači, bilježnici i solemizacija svakako ide ponovo. Ako ideš na nekih 3%, koje nude kao rekalkulacijski kamatu, onda ne treba. Ovo što ti imaš mi se čini bolje nego ići na novi kredit. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:25. |