![]() |
Dakle, ovo je čudo. Naručio u nedjelju nekih 7-8 itema direkt u HR mimo mailboxa. Nije mi hitno, razlika u cijeni kakvih 8€ a ovisno o broju paketa slanje na mailbox može biti papreno :D
Podijelili oni to na tri paketa, od čega je u jednom paketu samo završilo neko sredstvo za čišćenje koje košta nešto malo preko 2€. DANAS (cca 60 sati kasnije) mi je overseas to dostavio :D |
onda se i amazon ubrzao. prije 2-3 mjeseca cekali smo po 2-3 tjedna da nam uopce posalju posiljku.
|
Da. Meni je i sa mailboxom doslo sve u para dana. Vise itema.
Ide na bolje 😁 Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Jok, OE kod mene ne dostavlja baš ništa, sve i dalje ide HP-om.
|
Znaci i dalje je kako te posere, steta... Cekam taj dan da konacno otkantaju HP
|
Citiraj:
To sam i ja primjetio, i nije mi nikako jasno kako im se isplati to podijeliti na toliki broj paketa, umjesto da konsolidiraju pošiljku. Naručili za ured tipa 15 komada iste stvari, oni to rascjepkali na 5-6 paketa, i sad mi svaki dan stiže po jedan paket. Jedina pozitivna stvara, dostavlja mi Overseas sve. Naručio jučer za nećakinju neke šampone, detektor monoksida, i papirnate ručnike samo da dodem do besplatnog shippinga, ovi opet podjelili u tri pošiljke. :D |
HP dostavlja u ruralna područja, a OE u gradove. Tako je Amazonu jeftinije.
|
Citiraj:
Meni je prošli paket od amazona, koji je bio na moje opće čuđenje konsolidiran, došao sa HP, i to u razumnom roku, cca 7 dana. Sada Overseas, budemo vidjeli što će biti s dva naredna. S time da nisam baš u gradu, ali nije ni zadnja vuko*ebina. |
Ja naručio 2 gume za biciklu - svaka u svom paketu došla i to u dva puta/dana - niđe veze..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Najprije bih rekao da je razlog ako ide nešto iz dva različita Amazonova skladišta ili slično. Nagađanje, naravno. Ali definitivno nema veze sa adresama gdje se isporučuje. |
Ako ide preko Austrije nosi Overseas (oni imaju ugovor sa austrijskom poštom za pakete), ostalo nosi HP.
|
amazon.de - verifikacija
Pozdrav!
Nabavio sam i redeemao amazon gift card na amazon.de. Da bi iskoristio giftcard kod kupnje trazi me verifikaciju. Prvi dio je verifikacija osobne a drugi dio Proof of Address. Osobnu je odmah primilo ali neznam šta da radim sa adresom. Traži me račune režija, bank statements, residency certificate, tax bill records itd. Dokument nemože biti na hrv nego eng, njem i neki drugi europski jezici. Jedino što imam na engleskom je bank statement od Revoluta i to nije prošlo verifikaciju. Pokušao sam još hrv. račun od dinersa i tcoma. Ima li netko ideju? |
Ja poslao jednom račun HEP-a, a drugi puta za komunalije. Prošla oba.
|
jbg, podstanar sam. imam samo internet i mobitel na sebe.
|
'Zaigraj' se u Paintu pa stavi svoje podatke na gazdine račune.
|
Hej ljudi. Nešto mi nije jasno u vezi jamstva, pitanjce:
Amazon ima fiksno 2 godine jamstva bez obzira ako artikl tvornički ima recimo 5 godina? Kao npr SSD diskovi ili procesori 3 godine i slično kad bi kupio kod nas u dućanu. Gledam konkretno Corsair RAM, kod nas je 5 godina, da kupim preko amazon.de imam 2 godine? |
Da, ostalo imas ali direkt Corsair.
|
Pa i kod nas je ista priča - x godina gare daje prodavač, a ostatak proizvođač.
|
Citiraj:
Corsairu ajde mogu, ali što s drugima? Zato pitam ako može ovlašteni. Citiraj:
|
Citiraj:
Kontaktiraš proizvođača ili ispuniš RMA obrazac (ako ga imaju) i on će ti dati upute što dalje. |
Sve mi je to jasno al nema veze sa pitanjem.
No pretpostavljam da kod naših ovlaštenih servisa ne vrijedi ako nema računa za prizvod koji je izdan u HR. |
Ne mora biti. Neki proizvođači nude worldwide garanciu (npr. Apple) pa je svejedno kamo ga daš na RMA.
|
Citiraj:
|
kako ide povrat kod Amazona, uzeo bi artikal ciji je status:
Used: Acceptable Sold by Amazon Retourenkauf e sad, u pitanju je kuciste i vjerujem da bi povrat za to bio više nego samo kuciste, a sa Acceptable vidim da ljudi imaju situaciju da je prakticki kao novo ili da je skoro neuporabljivo. ide li povrat uvijek na racun Amazona? |
Ovako je izgledao moj povrat na .it, sve je easy samo je malo procedura. Ali sve ok na kraju...
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3645695 Osobno ne bi puno ocekivao od acceptable itema, mozda fali bundle ili sl... |
Isto bih izbjegavao Acceptable. Pogledaj malo detalje o kakvim se oštećenjima radi. Ja sam uzeo neke stvari, ali su bile 'Used, Like new'.
|
"Good" mi je osobno neki minimum kojeg gledam, ali ako je nesto delikatno tipa mob, onda gledam cim bolje.
Evo zadnje sam uzeo "used, very good" mob i dosao je bez kabela. Mob je bio mint stanje, jako stari OS update i 1 ciklus punjenja baterije. Baterija je bila na nuli, nije palio bez čoka. Na kraju ispalo sve odlicno, mob i baterija tiptop, samo mi je kabel zbilja trebao i eto nije ga bilo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:45. |