PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

TROLL 30.11.2020. 17:35

https://www.imdb.com/title/tt10229558/ iliti dark and the wicked... brutalno teško smeČe, ali nekima je dobar... e sad ne znam da li je do mene ili do tih drugih... film nema gotovo nikakvu radnju, povezanost niti ikakve veze s ičim... da li će iskočit vukodlak, zubić vila ili će se prikazat papa štrumpf u ovom filmu je sve do jednog moguće... i svaka opcija će biti ok...

Neo-ST 30.11.2020. 17:50

Citiraj:

Autor dada-as (Post 3465473)
Na IMDB pise nakon prvog gledanja da si razocaran, a nakon drugog da je to masterpiece, dobro budem onda odgledal drugiput. Ali evo citam ove spoilere od Ivo Strojnica i pitam se jesmo li gledali isti film...

Bojim se da do drugog gledanja neće doći.

Mommistake 30.11.2020. 18:25

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3465497)
Bojim se da do drugog gledanja neće doći.

+1.

Čak i ako jednog dana naletim na TV-u.

Omerta 30.11.2020. 21:53

Jeste gledali Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017).. Jao koji ludi film, i plakao sam i smijao se.. Odličan je ali jbg dramica a njih ne volim gledat, no eto.. Preporuka..

Mirkopoter 30.11.2020. 22:10

Citiraj:

Autor Omerta (Post 3465599)
Jeste gledali Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017).. Jao koji ludi film, i plakao sam i smijao se.. Odličan je ali jbg dramica a njih ne volim gledat, no eto.. Preporuka..

Nije mi nikad sjeo. Valjda sam previše očekivao. Oke za pogledati jednom i zaboraviti.

Tajl3r 30.11.2020. 23:43

Boss Lvl 7/10
Lagan i zabavan

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Mommistake 01.12.2020. 09:12

Citiraj:

Autor Omerta (Post 3465599)

Pogledao tamo kada se o njemu pisalo na svim portalima, ok film, ništa posebno, ocjena previsoka, film precjenjen.

Ali da je dobar, dobar je.

tizhu 01.12.2020. 19:08

meni su tri plakata tada bili top 5 filmova godine, ali to je baš vrsta filma kakve volim.

Gilbert5 01.12.2020. 19:13

I meni je jedan od boljih.

Mar 02.12.2020. 00:00

Pogledao Hunt for the Wilderpeople večeras.
Izvrstan, jako zabavan i s odličnim glumcima.

Libertus 02.12.2020. 07:26

Citiraj:

Autor pogi (Post 3460774)
Jiu Jitsu (2020)

Ljudi, glumi N.Cage... to se ne propušta. Još me prati ona završna scena sa dva mjeseca od njegovog filma prije godinu dve....

Pogledao sinoć. U prvih 60 sekundi vidiš da će biti trash.
Preskakivao po 30 sekundi do dijelova koji su mi izgledali bitni, pogledao nekoliko fajtova, nekoliko dijaloga da pohvatam cijelu priču i zadnji boss fight. Jedno 20 - 25 minuta gledanja.

Ocjena, neprocjenjivo! :)

LAcy 03.12.2020. 19:32

Wtf is this?! Jahanje na Dune hype?

Dune Drifter

mkey 03.12.2020. 20:06

Pogeldah taj spominjani "Run". Najbolja stvar kod ovakvih filmova je što ih možeš gledati na 30% vremena/koncentracije i sve se može povezati. Ali sve u svemu je OK za pogledati čak i kada uzmem u obzir i da mi glumica koja glumi mater izaziva podrhtavanje u debelom crijevu.

ALiEN17 04.12.2020. 20:03

ljudi, treba mi pomoć za tri filma, sva tri su komedije:

1) neki deblji lik s naočalama, buduća žena isto deblja, trudna, mislim da se zove deborah/debbie, jednom frendu je otac poginuo i oni se sastaju svakog badnjaka/božića i partijaju dok se neko od njih ne oženi i konzumiraju sve žive vrste gudre... mislim da je čak i miley cyrus u tom filmu, otpjeva neku pjesmicu na kraju?

2) nije alec baldwing, nije ben stiller, neki muževan skroz tip, crni, zgodan - počinje na način da se izokreću scene u kojem na različitim mjestima djevojke govore "volim te", "volim te", "volim te" (različite, sve cure koje je imao) - i on njima odgovara "ja to ne osjećam prema tebi" i onda mu se zaredaju i sve mu lupaju šamare, mislim da završava film tako da nalazi na neku "ljubav svog života" ribu, taj film ne mogu nikako pronaći?

2.1) možda gerard butler? pojma nemam - i nisam siguran, usput tražim film koji je sličan ovom gore pod 2) - a možda i je taj, kada se isti/neki drugi lik napije na nekakvoj fešti/partyju, uhvati kuhara u mašineriju, idu duvati vani iza i ovaj glavni glumac ga kroz alkohol u smijehu pita "reci mi, kada si se zadnji put posrao u gaće, koliko je govno bilo" - u toj jednoj sceni

3) ova je bila više kao neka teenage komedija, mislim da ima dva nastavka, ili prvi ili drugi dio počinje sa scenom iz visine, ptičja perspektiva i onda se u onim američkim kučicama u nizu kroz prozor spusti u sobu tog neekog geeky/nerdy teenagera i govori "imam višestruke poremećaje ličnosti, ali za to ne mogu kriviti ni oca ni majku, pošto su rastavljeni i ne živim s nijednim od njih dvoje..." - uglavnom jako fora komedijica, nešto na foru američke pite?

unaprijed tnx svima na pomoći!

danex 04.12.2020. 20:21

1)The Night Before

mamutarka 04.12.2020. 21:02

2. možda https://www.imdb.com/title/tt0821640...nm_flmg_act_27

Matijac 04.12.2020. 21:36

Izašli LOTR i Hobbit triologija na 4K UHD ako nekog zanima.

flameseeker 05.12.2020. 07:43

Jao, ode 500GB sad

coconut 05.12.2020. 19:21

Pogledao Tenet. Ne kužim ni klinca. Doduše, kada sam pogledao opus redatelja i shvatio da je isti napravio Memento i Inception, bilo mi je puno jasnije. Čovjek se izgleda specijalizirao za takve filmove.

sharyn 05.12.2020. 19:45

Citiraj:

Autor Matijac (Post 3467322)

ode hdd la papa

fanATIk 06.12.2020. 01:30

Citiraj:

Autor coconut (Post 3467634)
Pogledao Tenet. Ne kužim ni klinca. Doduše, kada sam pogledao opus redatelja i shvatio da je isti napravio Memento i Inception, bilo mi je puno jasnije. Čovjek se izgleda specijalizirao za takve filmove.

Inception je za ovo mila majka. Tam sam sve skužio. I ovdje mi je jasno što želi reć, no nebi ga ubilo da je to ili bolje pojasnio ili pojednostavio.

mkey 06.12.2020. 12:18

Ja sam jučer pogledao panišera (2004). Za stariji akcijski film stvarno mi je i dalje OK, iako ima nekih cringe worthy momenata. Sviđa mi se i kako je na setup priče potrošena/uložena cca trećina filma što danas često bude smiješno kratko. Uglavnom odrade predigru kroz špicu i novinske napise pa onda na suho krene ono "bitno".

Pogledao sam i Fermat's room (2007) koji je OK ali ima stravičnih rupa u zapletu, što se takvom tipu filma baš i ne bi trebalo događati. I pritom sam spreman ignorirati muku koju bi negativac morao uložiti da pripremi takvo nešto. Ajmo reć da mogu razumjeti strast, ali nelogične budalaštine ne mogu.

Pogledao sam neki dan i Antiviral (2012) koji je podosta u skladu s današnjim vremenom, jedino što je mali od Carpentera išao na level up po pitanju poremećnog društva. Koji se meni osobno više niti ne čini tako nemoguć. Ne mogu ovo okarakterizirati kao dobar film ali mislim da ga se isplati pogledat. Koliko se može.

Počeo sam gledati jučer Mank (2020) koji se čini kao dosta slojevita drama ali treba to pogledati pažljivije. Čini se solidna uloga za vječitog negativca.

Ziiky 06.12.2020. 15:14

Citiraj:

Autor Matijac (Post 3467322)

Večeras je na repertoaru 1. Dio 🥰
Čitam recenzije. Slika je nešto malo podbacila, al zato audio otkida.
Jedva čekam

messiah 09.12.2020. 00:14

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3467924)
Večeras je na repertoaru 1. Dio 🥰
Čitam recenzije. Slika je nešto malo podbacila, al zato audio otkida.
Jedva čekam

Ja sam ulovio prvih 15tak minuta samo da vidim sliku.
Što te zasmetalo? Meni je slika puno bolja nego na starom DVD transferu, gdje je sve bilo u zelenkastim tonovima.

Ziiky 09.12.2020. 00:45

To sam pročitao na recenziji AV foruma.
Slika je dobila 9/10, a zvuk 10/10.
Ništa strašno.

Malo sam napreskokce pregledao i vidljivo je da remaster slike prva 3 djela nije na razini zadnja 3 Hobita jer potonji su ipak filmovi iz 2012-2014; al vjerujem da su izvukli maksimum koji pružaju današnje tehnologije na filmu starom pa skoro 20 godina.
Ono sto sam primjerio i nije mi jasno kako im je to promaklo ... da na 2-3 mjesta na djelić sekunde iskoči neproporcionalno razvučena slika unutar 16:9 omjera 🙄

Al zato je zvuk fantazija, 5.1.2 ambijentalna kulisa je nevjerojatna. Poglavito pokušaj prelazak preko Misty Mountaina pa prolazak kroz Khazadum i buđenje Balroga ježi dlake na cijelom tijelu.

Ko bi rekao da je toliko prošlo - skoro 20 godina?!

Sutra se bacam na 2. Dio

messiah 11.12.2020. 03:09

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3469058)
Ništa strašno.

Malo sam napreskokce pregledao i vidljivo je da remaster slike prva 3 djela nije na razini zadnja 3 Hobita jer potonji su ipak filmovi iz 2012-2014; al vjerujem da su izvukli maksimum koji pružaju današnje tehnologije na filmu starom pa skoro 20 godina.

Sutra se bacam na 2. Dio

Zapravo je filmove koji su snimljeni na klasičnom 35mm filmu lakše transferirati na 4K nego one koji su snimljeni full digital na rezoluciji manjoj od 4k.
35 mm film sadrzi puno vise informacija od 4k, a ako se dobro sjecam cijela trilogija je snimljena na 35mm kamerama.

Najveci problem su efekti, jer su oni upscaleani s originalne rezolucije na 4k, i sad se u 4k vec primjeti da su malo stari. Ali ako gledamo da je proslo 20 god od tad, i dalje sam fasciniran.

Doduse, mozda sam malo subjektivan, to su mi najdrazi filmovi :)

A sto se hobita tice, mozda bolje da ih je Jackson preskocio :D

mamutarka 11.12.2020. 03:10

jackson o 4K remasterima

TROLL 12.12.2020. 00:54

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3469058)
Ništa strašno.

Al zato je zvuk fantazija, 5.1.2 ambijentalna kulisa je nevjerojatna. Poglavito pokušaj prelazak preko Misty Mountaina pa prolazak kroz Khazadum i buđenje Balroga ježi dlake na cijelom tijelu.

imam hobbita i lotr extended izdanja na blu ray... koliko je zvuk bolji na UHD od blu ray i koju opremu treba imati da bi se to upogonilo...

Ziiky 12.12.2020. 12:15

Citiraj:

Autor TROLL (Post 3470587)
imam hobbita i lotr extended izdanja na blu ray... koliko je zvuk bolji na UHD od blu ray i koju opremu treba imati da bi se to upogonilo...

Remaster je rađen u Dolby atmos, dok je remaster Dolbi true HD?
Ovisno na sta misliš pod opremom?
Da li misliš na Tv koji podržava atmos kao format ili misli na hardver tj. risiver i zvucnike?
Tv koji podrzava atmos ce ti biti u stanju isporučiti zvuk koji ce biti jednako (ne)kvalitetan kao svaki stereo zvuka proizasao iz tvog tv-a.

Dok je za hardveraj risiver+zvucnici samo nebo granica. Upgrade ovisi o postojećoj opremi.

Jedno s drugim, neusporedivo.

Edit: google kaze da je extended verzija je dts hdma. Losseless pandan dd trueHD.

TROLL 12.12.2020. 19:09

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3470710)
Ovisno na sta misliš pod opremom?
Da li misliš na Tv koji podržava atmos kao format ili misli na hardver tj. risiver i zvucnike?
Tv koji podrzava atmos ce ti biti u stanju isporučiti zvuk koji ce biti jednako (ne)kvalitetan kao svaki stereo zvuka proizasao iz tvog tv-a.

Dok je za hardveraj risiver+zvucnici samo nebo granica. Upgrade ovisi o postojećoj opremi.

Jedno s drugim, neusporedivo.

Edit: google kaze da je extended verzija je dts hdma. Losseless pandan dd trueHD.

ne mislim na tv... za tv znam da mora biti ultra hd i koliko para toliko glazbe i da nema nikakve veze s zvukom...
Citiraj:

ovo quotano ne razumijem...

al koliko sam shvatio u globalu moram imati receiver koji podržava dolby atmos... a što je dolby atmos sada ću pitat google... ja sam dosta outdated s opremom jer mi je receiver iz 2013god kupljen za blu ray filmove koji sam u tu svrhu upotrijebio niti jednom...

Ziiky 13.12.2020. 08:29

Citiraj:

Citiraj:

Autor TROLL (Post 3470886)
ovo quotano ne razumijem...

Ma krivo sam napisao.

Ovaj zadnji remaster je rađen u Dolby atmos, dok je tvoja extended verzija u dts HDMA.

Citiraj:

al koliko sam shvatio u globalu moram imati receiver koji podržava dolby atmos... a što je dolby atmos sada ću pitat google... ja sam dosta outdated s opremom jer mi je receiver iz 2013god kupljen za blu ray filmove koji sam u tu svrhu upotrijebio niti jednom...

Prvo i osnovno napiši koju točno opremu imaš?
Spominješ BR čitač ... dal uopće imaš komponente ili možda jedno od onih "all in one" plastikanera koji se isporučuju sa BR čitačem?
Dal zbilja želiš nadogradnju sistema ili samo lutaš izgubljen u formatima?

Ciljaš li baš na kupovinu tog original remaster izdanja ili mislimo na "posudbu u videoteci" pod navodnicima 😁

Sad već spamamo temu bezveze ... ovo bi trebalo prebaciti u audio i video podforum

Ziiky 15.12.2020. 10:47

Malo za fanove franšiza...
Star wars: the fellowship of the force 😁

messiah 15.12.2020. 16:10

Citiraj:

al koliko sam shvatio u globalu moram imati receiver koji podržava dolby atmos...

Ako pitaš hoće li raditi zvuk na receiveru koji nema Dolby Atmos, onda je odgovor da.

Ako želiš Dolby Atmos zvuk onda će ti trebati uređaj koji ga može dekodirati, bilo to receiver, TV ili nešto treće.

SPLiFF 15.12.2020. 16:43

Citiraj:

Autor messiah (Post 3472067)
Ako pitaš hoće li raditi zvuk na receiveru koji nema Dolby Atmos, onda je odgovor da.

Nisam baš siguran u ovo, iz dosad pročitanog i isprobanog.
Mislim da će u najboljem slučaju dobiti 2.0 sound, a u najgorem nikakav zvuk.
Druga stvar ako film sadrži još koji audio track, pa među njima i DD (AC-3).

TROLL 15.12.2020. 18:26

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3471069)
Sad već spamamo temu bezveze ... ovo bi trebalo prebaciti u audio i video podforum

da se ne spama bez veze ovdje... ja sam otišao na audio i video temu i tamo ima preko 200 strana... ne da mi se baš svaku pregledat... možda netko zna naslov teme o receiverima gdje se baš raspravljalo a da nema samo jednu ili dvije stranice... neka mi baci link na pp... imam par pitanja...

Trbonja 15.12.2020. 18:39

Citiraj:

Autor TROLL (Post 3472121)
da se ne spama bez veze ovdje... ja sam otišao na audio i video temu i tamo ima preko 200 strana... ne da mi se baš svaku pregledat... možda netko zna naslov teme o receiverima gdje se baš raspravljalo a da nema samo jednu ili dvije stranice... neka mi baci link na pp... imam par pitanja...

Za tebe i druge. :chears:

LAcy 15.12.2020. 18:46

Citiraj:

Autor TROLL (Post 3472121)

...a filmove... ti se... da... gledat... :D

Ziiky 15.12.2020. 19:02

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 3472081)
Nisam baš siguran u ovo, iz dosad pročitanog i isprobanog.

Mislim da će u najboljem slučaju dobiti 2.0 sound, a u najgorem nikakav zvuk.

Druga stvar ako film sadrži još koji audio track, pa među njima i DD (AC-3).

Dolby atmos je u svojoj naravi dd true hd + digitalna sekvenca koja nije dio 5.1 audio informacije vec se nalazi " pored", a sadrzi informacije za atmos kanale, a moze ih biti od 2 do max 128 kanala.
Iz toga proizlazi da uređaj koji može dekodirati Losseless format tj dd true hd trebao hi moci procitati i 5.1 zvuk dok ce mu atmos sekvenca ostati nepoznata.

Ovo je samo moje glasno razmisljanje, a mozda i grijesim, al kolega Trol ima sve potrebno da to testira 😁

Naravno, ako kolega zeli atmos zvuk, uz trenutnu opremu treba mu jos 1 par zvucnika te upgrade risivera i player koji ce to procitati i passthrough dalje.

Isto tako sa sadasnjom opremom ako podrzava gore naveden, moze pokusati reproducirati osnovni 5.1 koji je također dozivio znacajan remaster

LAcy 15.12.2020. 19:29

Ajd se prebacite u prikladnu temu. Za pocetak, svaki slijedeci off topic post ce biti obrisan a ako netko bas bude uporan, Bozic ce mu doci ranije :D

Ziiky 15.12.2020. 19:57

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3472155)
Ajd se prebacite u prikladnu temu. Za pocetak, svaki slijedeci off topic post ce biti obrisan a ako netko bas bude uporan, Bozic ce mu doci ranije :D

Slazem se.
A mogao je i admin/mod, tko god ... u par klikova sve grupno prebaciti u adekvatan topic jer receno je izrazito informativno i korisno

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:15.