PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

coconut 15.11.2024. 07:41

Počeo Silos S02

Mommistake 15.11.2024. 08:59

Pingvin E01S01, top mi se čini!

Nastavljamo za vikend.

gin.tonic 15.11.2024. 11:07

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3774241)
Pingvin E01S01, top mi se čini!

Nastavljamo za vikend.

Brzo se bude pogledalo :D

Spikeman 17.11.2024. 12:17

Landman - vani su prve dvije epizode

Mirkopoter 17.11.2024. 12:28

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3774592)
Landman - vani su prve dvije epizode

Baš vidio, ali ništa dok ne vidim ocjene.

xlr 17.11.2024. 12:51

The Collapse
https://m.imdb.com/title/tt11248266/

Netko je negdje vec spomenuo ovo. Jako zanimljivo za odgledati, jos impresivnije djeluje sto je snimljeno jednom kamerom pa te bas unese u akciju. Nesto kao film 1917.

mkey 17.11.2024. 13:07

L'effondrement je meni bio super. Očito se nisu dodvoravali nikakvim standardima.

kopija 17.11.2024. 15:38

Citiraj:

Autor xlr (Post 3774601)
The Collapse
https://m.imdb.com/title/tt11248266/

Netko je negdje vec spomenuo ovo. Jako zanimljivo za odgledati, jos impresivnije djeluje sto je snimljeno jednom kamerom pa te bas unese u akciju. Nesto kao film 1917.

Ajd fala bogu, nisam đabe tipkao :)

Citiraj:

Autor mkey (Post 3774606)
L'effondrement je meni bio super. Očito se nisu dodvoravali nikakvim standardima.

Umiruća je to vrsta. Moraš ih mikroskopom tražiti.
A i kad ih nađeš, dignu tu ljestvicu pa ti je sve ostalo bljutavo.

BTW, dok ćekam nove epizode Jackala vrijeme kratim novim srbočetnički uratkom.

Za sada iznenađujuće dobro.

mkey 17.11.2024. 16:56

Taj srbočetnički uradak je u 8 epizoda i to je to?

LAcy 18.11.2024. 07:22

Dune: Prophecy, nije ni tako nelose. Moglo je bit i gore, a i bolje. Produkcija je dobra, efecti, nije sve tamno kao u filmovima. Posebno su pazili da je u svakom novom kadru, nova rasa :D
Obzirom da sam procitao knjige, kraj je ono WTF?!

Mommistake 18.11.2024. 10:58

Pingvin, jedna od boljih serija!

Collin mora dobiti neku nagradu za to.

8/10 samo tako!

axo 18.11.2024. 14:19

Citiraj:

Autor coconut (Post 3774220)
Počeo Silos S02

Meni je so2ep1 totalno bez veze.
Očekivao sam da će priča ići u smjeru raspetljavanja.

keyser_s()ze 18.11.2024. 15:02

Citiraj:

Autor axo (Post 3774774)
Meni je so2ep1 totalno bez veze.
Očekivao sam da će priča ići u smjeru raspetljavanja.

Jedino kaj žena puno skuca...

Matex 18.11.2024. 18:48

Mozda svaka sezona novi silos

Sent from my Magic 6

1v@n 18.11.2024. 22:31

Skroz ok, dapače odlična epizoda, otvara puno novih mogućnosti u ovoj sezoni.

telefunken 19.11.2024. 21:45

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3774710)
Dune: Prophecy, nije ni tako nelose. Moglo je bit i gore, a i bolje. Produkcija je dobra, efecti, nije sve tamno kao u filmovima. Posebno su pazili da je u svakom novom kadru, nova rasa :D
Obzirom da sam procitao knjige, kraj je ono WTF?!

Slažem se. Za sad djeluje gledljivo iako da kraj je wtf. Nekako mi se čini da neće znati dobro razviti priču oko moći već će ispasti da se radi o nadnaravnim sposobnostima iako to ne bi smjele biti

LAcy 19.11.2024. 22:14

A dobro, Dune oduvijek koketira sa nadnaravnim. Od zacina koji otvara um, produzuje zivot, daje navigatorima sposobnost predvidjanja,preko vjestica do Quizat Haderach pa na dalje. Jedino se ne sjecam da je u knjizi bio taj lik i ta sposobnost koja se prikazala na kraju prve epizode.

Nisam bas siguran u uspjeh serije. Osim forsiranih woke elemenata, prilicno je tesko pratiti (kao i filmove uostalom) tko tu koga i zasto. A u seriji cak imaju i naraciju, barem na pocetku u kojoj su lijepo mogli objasniti zasto se Harkonneni i Atreidi toliko mrze. Barem to je dobro opisano u tim prequel knjigama.

The Exiled 19.11.2024. 22:41

Dune: Prophecy nakon samo jedne epizode ostavlja bolji dojam, nego cjelokupno The Lord of the Rings: The Rings of Power izdanje, tak da IMHO serija bi mogla ispasti čist vredu.:)

telefunken 20.11.2024. 08:08

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3775102)
A dobro, Dune oduvijek koketira sa nadnaravnim. Od zacina koji otvara um, produzuje zivot, daje navigatorima sposobnost predvidjanja,preko vjestica do Quizat Haderach pa na dalje. Jedino se ne sjecam da je u knjizi bio taj lik i ta sposobnost koja se prikazala na kraju prve epizode.

ako si ikad probao gljive, onda možeš vidjeti poveznicu sa začinom, otvaranjem uma, nadnaravnim sposobnostima predviđanja itd. Meni su sve te sposobnosti vrlo logične s aspekta treniranja i evolucije uma kroz to treniranje i ne vidim proces ni najmanje magičnim, dapače, smatranje toga magičnim pokazuje ne razumijevanje što se točno dešava. Jer ipak se taj proces evolucije odvija kroz priču tisućama godina i sasvim je logično da bi se kroz to vrijeme moglo itekako što šta povećati revnim treningom i širenjem svijesti uz pomoć začina
Citiraj:

Autor LAcy (Post 3775102)
Nisam bas siguran u uspjeh serije. Osim forsiranih woke elemenata, prilicno je tesko pratiti (kao i filmove uostalom) tko tu koga i zasto. A u seriji cak imaju i naraciju, barem na pocetku u kojoj su lijepo mogli objasniti zasto se Harkonneni i Atreidi toliko mrze. Barem to je dobro opisano u tim prequel knjigama.

ne znam, meni je sve jasno, dapače, odmah je rečeno da su Harkoneni protjerani zbog bježanja iz bitke

osobno sam vrlo alergičan na woke elemente no koliko god sam ih želio vidjeti u seriji, jednostavno ih ne vidim. To što su mnoge žene "strong female character" ne znači da je woke jer su benne gesserit isključivo ženski red... tako da serija je za sada potpuno woke free, ali bez brige, naglasim ako vidim drugačije

LAcy 20.11.2024. 18:26

Probao sam gljive ne pizzi, jel' se to racuna? Vise su mi um prosirile feferonke, pogotovo drugi dan :D

Poznato mi je da je Herbert imao gljive kao inspiraciju za zacin al' da postoji bilo kakva supstanca koja daje mogucnost gledanja u buducnost mi je prilicno nevjerojatna. A pogotovo superpowers koje su prikazali na kraju prve epizode.

Ovo za bjezanje iz bitke mi je ocigledno promaklo da su spomenuli.

Naravno da su sve Bene Gesserit zene, ipak je sestrinstvo ;) Pod woke sam mislio na napadno isticanje razlicitih rasa. Recimo u kadru kad sapucu. Radnja se dogadja tisucama godina u buducnosti kad smo svi valjda vec izmjesani i stvarno nije bitno naglasavati taj diversity.

The Exiled 20.11.2024. 18:50

Jebogaled, pa prva stvar koju su rekli u prvih nekoliko minuta uvoda je pozadina Atreides-Harkonnen mržnje.:) Kaj se ženski i rasa tiče, u toj jednoj epizodi nije bilo ničega kaj bi se moglo okarakterizirati kao tzv. woke. Serija je stvarno OK krenula, IMHO ne treba tražiti probleme i nedostatke tamo di ih nema, jer puno veće ekranizacije su prošle lošije kod kritike i publike, dok se Dune: Prophecy s planiranih šest epizoda sasvim fino nameće kao potencijalno solidna serija.

coconut 21.11.2024. 08:29

'A Good Girl's Guide to Murder' Will Solve a New Mystery in Season 2

Mirkopoter 21.11.2024. 08:53

Kakve serije se otkazuju tipa Mindhunter, a ovakve kenje dobivaju druge sezone.

coconut 21.11.2024. 10:58

Meni ej bila čisto ok. Mala mi je full simpa. Još kada sjedne u onu ciglu na kotačima od Volva 240, još mi je simpatičnija. Kasnije sam skužio da je glumila u seriji Wednesday i sada u novom Minecraftu.

telefunken 21.11.2024. 11:00

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3775275)
Poznato mi je da je Herbert imao gljive kao inspiraciju za zacin al' da postoji bilo kakva supstanca koja daje mogucnost gledanja u buducnost mi je prilicno nevjerojatna. A pogotovo superpowers koje su prikazali na kraju prve epizode.

pa samo Paul Artrides može jasno gledati u budućnost, ovi drugi imaju nepovezane vizije.
Cijela priča se svodi samo na to ciljano križanje među lozama kako bi se proizveo ultimate križanac koji će moći vidjeti budućnosti i to je poanta benne geserit vještica, da se igraju boga ciljanim evoluiranjem potomaka tih loza a da ne znaju što će uistinu proizvesti. Dapače, cilj im je bio proizvesti žensku s tim moćima no zaje*ala ih je njihova Lady Jessica koja je odlučila roditi sina umjesto kćeri.

No da, ove supermoći na kraju prve epizode su wtf., i kladim se da će se priča razvijati u smjeru da je taj lik isto neki potomak loza ali sa nekim rouge supermoćima koje ne prate originalni kanon

LAcy 21.11.2024. 19:02

I njegov sin Leto II koji se kasnije spojio sa crvom... Tu su Benne Geserit grdno popusile jer su se nadale imati nekog kojeg mogu kontrolirati a onda se dogodio God Emperor of Dune...

U kasnijim knjigama pisanih od sina i Duncan je imao odlike, ne crva nego Kwisatz Haderach-a. A i Paulova sestra jer je Jessica uzela water of life dok je bila trudna.

Btw, Kwisatz Haderach se trebao roditi jednu generaciju kasnije al' je Jessica rodila sina umjesto kceri koja je trebala roditi sina koji bi postao Kwisatz Haderach. Ovo zvuci kao scenario za neku sapunicu :D

Zanimljivo je kako vjestice vjesto manipuliraju svime, posebno religijom. Na Dune su modificiralu religiju da prorice Muad'Dib-a...

mkey 21.11.2024. 19:21

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3775140)
i ne vidim proces ni najmanje magičnim, dapače, smatranje toga magičnim pokazuje ne razumijevanje što se točno dešava

1. When a distinguished but elderly scientist states that something is possible, he is almost certainly right. When he states that something is impossible, he is very probably wrong.
  2. The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them into the impossible.
  3. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Mirkopoter 21.11.2024. 19:36

Preporuka za Andor. Najbolje od SW-a trenutno čak i ako niste fan. Meni bolje od Mandaloriana koji mi je stvarno dobar. Bez woke bs-a i gluposti.

Colop 21.11.2024. 19:37

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3775470)
I njegov sin Leto II koji se kasnije spojio sa crvom... Tu su Benne Geserit grdno popusile jer su se nadale imati nekog kojeg mogu kontrolirati a onda se dogodio God Emperor of Dune...

U kasnijim knjigama pisanih od sina i Duncan je imao odlike, ne crva nego Kwisatz Haderach-a. A i Paulova sestra jer je Jessica uzela water of life dok je bila trudna.

Btw, Kwisatz Haderach se trebao roditi jednu generaciju kasnije al' je Jessica rodila sina umjesto kceri koja je trebala roditi sina koji bi postao Kwisatz Haderach. Ovo zvuci kao scenario za neku sapunicu :D

Zanimljivo je kako vjestice vjesto manipuliraju svime, posebno religijom. Na Dune su modificiralu religiju da prorice Muad'Dib-a...

Ustvari Đesika je trebala roditi kćer, koja bi se križala sa Harkonenom, i tako bi obje linije bile ujedinjenje i spašene...
Jedina stvar koja mi je malo too much za eugeničarke, Đesika je kćer baruna Harkonena, pa ne znam kako bi išlo to duplo križanje

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk

LAcy 21.11.2024. 19:46

Ako te brine incest, Benne Geserit to ne brine. Njima je jedini cilj da krizanjem dodju do Kwisatz Haderach-a. Fora je kako su ostvarili to krizanje sa Barunom koji voli samo deckice :D I zbog cega se ubrzo nakon toga bolesno ugojio.

Btw, u prvoj epizodi se ne vidi (ili sam opet propustio) da Benne Geserit koristi zabranjenu tehnologiju i zbog cega.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:10.