![]() |
Preko vikenda ne bum mogao. Idem šljakati na dan-dva ako će biti lijepo vrijeme (da zaradim za volan, lulicu i gume). A ako ne bude lijepo vrijeme, onda se ne mogu nit vozit baš. Baš po kiši se razbolit mi i nije nešto :).
|
Citiraj:
|
Dečki, prije se pričalo ovdje o SPD-u, al od tad se vjerojatno promijenilo što-šta, pa da pitam ako netko zna. Gdje ima SPD cipela jeftinih kod nas ?
|
Ja sam kupio Shimanove na rasprodaji u City One taman za prošlu zimu bile su oko 400 kn u onom velikom crvenom sportskom dućanu, kak se zove, Rost Sport, tak nekaj, nemam pojma. :D
Oni imaju fkt super zniženja, zaleti se tamo pa pogledaj. Idem u petak do Brežica po ovo troje; Multi Purpose SPD shimano pedale; http://www.maraton.si/images/shimano9/mtb/PD-M324.jpg Sigma TOPLINE WIRELESS BC 1606 L DTS; http://www.maraton.si/images/sigmasp...TS_front_S.jpg Sigma Cuberider II, stražnje LED svjetlo; http://www.maraton.si/images/sigmasp...pektive_an.jpg |
Očito ću morat ići u Shoping centrima. :(
Bio sam kod Aleša u Maratonu prije mjesec dana i naši su me na carini pretresli kak nikad nisu. Celi auto sam moral naopak okrenut... |
Dobro ja ću ić bicom, pa ću to sve odmah instalirat na bic, koliko se smije opće po osobi uvesti po osobi bez carinjenja i pdv-a? 50 eura?
Btw. jel to bilo na maloj ili velikoj granici? |
Brijem da je tak, 300kn ili oko 50ak eura. Ali ako sve staviš na bajk, a uđeš s njim, teško da može nešta poći krivo :). Samo, nemoj tražit povrat poreza ako je cifra velika, onda koliko sam skužio jave našima na granici, a onda cepaju carinu i PDV.
Mi smo bili na maloj granici. |
Kolko ja znam javljaju našima ako su cifre veće od 3000kn, a inače mi se sad neda picajzlit oko poreza za cifru od 700kn.
Čudno kaj su vas tak okrenuli, rijetko kad to rade. :/ Ja sam prelazio x puta stvarno (živim 500m zračne linije od nje) i nikad ništa, valjda imaš sumljivu facu. :D |
Citiraj:
|
|
Ma ja sam se zeznul kaj sam trošil pare na najjeftiniju Sigmu BC906, 150kn kod nas je koštala.
Onda jednom išao sa frendom na Sljeme, lik kupio u Lidlu po 15kn brzinomjer. Na kraju smo izmjerili istu prosječnu brzinu, istu udaljenost i istu trenutnu brzinu u par navrata. S time da je on još imao i vanjsku temperaturu koja je bila poprilično točna :D. |
E vidiš vidiš, vanjska temeperatura, zgodna stvarčica. Prva sigma koja nju ima košta 640kn. :D
Ima kakvih preporuka ciklo kompa s takvom vrstom funkcije, a da je razmumne cijene i kvalitete? :D |
Ovaj ima fkt sve http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=5071
Jel valja taj Trelock, vidim da je dojč firma, mora da valja! :D |
Pitanje za vas koji imate SRAM-ove 9 iza, dal kad naglo vrtite u nazad lanac hoće preskočit. I bez brige, naštimana je sigurno dobro, jedino bi možda lanac skratio još eventualno za 2 karike. I još jedna stvar, nekako je "bučna", ali ne smeta me toliko šaltanje(rijetko kad je čujem dok šaltam po ravnom), nego nekako lanac "teško" nasjeda na kotačiće pa se to možda čuje. Istina do sad sam imao potrošeni alivio pa je išlo sve glatko, jer je sve sjelo na svoje. I kazeta i lanac su od SRAMa PG970 i PC 991CS.
|
Citiraj:
|
2 Matth€w
Pogledaj si VDO, ja kad sam njih gledao činili su se najbolji, i dobili su najviše dobrih kritika. 2 domy1 Meni ne preskače, a što se buke tiče SRAM je glasan, navikni se. Shimano je tih ali nije tako krut kao SRAM. |
Evo danas sam se malo igrao s štelanjem i maknuo još jednu kariku s lanca i sad mi se čini ok. Ma već se ja navikao na tu "buku" nego sam samo htjeo provjerit da li je to normalno :)
|
Kupio sam Trelock BB 2000 (-20%) i svjetlo stražnje Trelock LS312 crno u DSG-u. Sve instalirano i uredno radi. :)
|
Citiraj:
|
Trebao bi preporuku za servis za preslagivanje kotača, Jučer sam imao bliski susret s jednom povečom rupom i asfaltom. Uglavnom osim kaj sam malo zgreban i utužen zadnji obruč je u totalnoj banani. Sad ću sutra vidjet koliko je novi + preslagivanje cca 90kn. Samo pitanje je kamo odnest?
|
Mislim da ti je svejedno kamo nosiš jer to nije veliki posao i nema se što s*ebat.Lokalni "biciklist" je sasvim dovoljan.
|
Još ću se probat poigrat, i prekontrolirat nabu jer na prvi pogled danas ima lufta :(
Možda treba samo dotegnut konus, ako je i ona dobila po piksi kupujem drugi kotač kad tad. Imam jedan poluispravan za daljnje korištenje dok ne vidim kako i šta. |
Citiraj:
Domy, preporučio bih ti Bizmark ili Protea-Jaska. Navodno su gosp. Zlatko i Slaven iz Protea-e najhvaljeniji što se tiče servisa. Ali, ti si iz Dugog sela, pa ti to baš i nije najbliže... Ja danas išao čistit pogonski dio (prošao sam već 700km od zadnje generalke) i iako sam pazio da niš ne ode na disk zadnji (stavio čistu suhu krpu preko njega) odjednom papak cvili i to da probija uši :D. A zadnji kotač dirao nisam (očistio samo kazetu krpom). :D |
Ma da, al sam svaki dan u ZG tak i tak :D
Nisam baš toliko daleko hehe. Nego čitam s stranice bizmarka, ako nisu njihovi dijelovi servis je skuplji 100% pa mi je to problem... |
Meni je neki lik iz prcvarnice na Borongajskoj (odmah kod Svetica, mislim da se zove Cvijetinovic) hebacki slozio napuknut obruc - nije isao u 8 ni milimetar, sada imam jedno 6-7 zbica manjka i kotac je i dalje skoro skroz ravan i upotrebljiv.
|
je neko zna di se može kupiti klin za pedale
treba mi za staru specku...ovome klinu trenutno su se izlizali navoji :( |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mada, govori se da zatvara shop :(. Šteta, sad više nemam u kvartu majstora od povjerenja. A posla kod njega, uvijek ima i uvijek je bilo. |
Moj je na servisu u Bizmarku a u međuvremenu sam napravio "svetogrđe" i stao na role:) (dobio ih na poklon --> Roces r301).
|
Citiraj:
|
Bizmark je legendaran servis. Tamo sam redovito održavao bivši bike, servis me koštao svega 60-80 kuna, a bicikl je nakon njega letio :D
Baš sam i na dropbikeu ako se ne varam pogledao jednu anketu o servisima i Bizmark debelo vodi. Dosta ljudi tamo servisira bicikle. A i kada god dođem, uvijek je gužva za servise :D Sviđa mi se što ako kupiš nešto kod njega, taj dio ti često i besplatno montira na bike. Jako lijepa gesta pošto bi mogao skeljiti račun i za montažu/servis... |
Citiraj:
BTW, gej role :D |
Promjena planova, nema obruča tako da ništa od svega. Sad ovako, trebao bi kompletan pošteni kotač. Spreman sam izdvojit reda 500kn, nije fiksno, al da ne ide u nebesa jer ne vozim DH :D
Sad, preporuka gdje pogledat, jer ove ponude na netu su nula bodova. Dat slagat kotač, ako da od kojih dijelova i gdje. Eto, nadam se da ima pametnijih od mene. Otići ću i sam do dućana(marko, dsg, ciklo, bizmark?), al eto da ne lutam... |
Za 500kn polovno dobiješ FR/DH kotač, XC upola :). Ja sam svoje platio 300kn, dobio Specializedovu nabu, DT žbice i mavicovu xm317 felgu. Skoro pa nov kotač dobio, a čvršći je valjda duplo od prošlog.
Ako misliš slagat, Acor/Novatec naba, DT/Mac1 žbice i Mavic/Mach1 obruč. Ali doći će te sigurno preko 500kn sa slaganjem. To je onako, brijem best buy. Ali, zna se naći polovnih kotača na dropbike-u, pa bih ja tamo prvo gledao. |
Već sam dao oglas i vrebam, al nešto slabo to :)
|
Novatec nabe su bile oko 400kn, Acor je oko 250kn u Markoprojektu. Mach1 obruči su oko 150-200kn, a tako su i jeftiniji Mavic-i. Žibice od Mach1 su oko 5kn komad, znači 160kn.
Ako uzmeš Acor nabu, Mach1 jeftiniji obruč i žbice po 5kn komad, ispadne ti tako, 450kn bez cijene pletenja kotača. Imaš youtube i tutoriale, pa ako ništa drugo sam složiš kotač, a centirat daš majstoru i uštediš 60-ak na pletenju (mislim da je pletenje i centriranje oko 100kn), jer te centriranje dođe oko 30-ak kuna po kotaču. Ispadne oko 500kn, kaj ne ? :) |
II kotač je u pitanju tako da 100kn gore. A niš, ako ne uleti nešto polovno, morat ću novo uzet.
|
Prodajem ja žbice i obruč sa Dawga.
Obruči su ovi http://www.sun-ringle.com/contentpag...lmountain.php5 a žbice DT Stainless jesi zainteresiran? |
Citiraj:
Citiraj:
Kotači su 90mm tako da su dosta brze a i fino mi leže na nozi. Za početak bacim dva kruga oko jaruna. |
ne priznam nista ispod 100mm :p
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:28. |