![]() |
Ja očito onda imam sreće s B-netom. Brzina i veća nego potpisana, ping super :D
Znalo se dogoditi kroz godinu da je par puta ping bio veći i malo sporije sve radilo, ali nemogu reći da je to išta značajnije. :) |
Citiraj:
|
neznam što se svi žale...od prvog dana nemam problema s njima,...super brz internet,flat,nikad problema s ruterom,nikad veza nepuca,uvijek max brzinom skida,...nerazumijem zašto toliko problema imate? :S al opet živim 20 metara od centrale njihove pa možda zato mi sve i savršeno radi...imam telefon,internet,i TV(s Hd programima)..sve savršeno funkcionira...
ali naježio sam se kad sam pročitao da je Vip kupio Bnet...vjerovatno će sad sve pokidati i uništiti...i ono malo što valja :S |
Zašto? Pa VIP je uvijek imao vrhunsku uslugu, doduše i najskuplju naspram konkurencije, ali ne pričamo o tome.
|
Dal ovi koji imate onaj TT-micro sivi risiver imate problema sa zvukom ili je to do njih ne znam, al recimo na hrt-u, ali i na drugim kanalima mi često zna bit jači zvuk tokom dana, a navečer recim kad je neki film bude tiho pa moram pojačat onda pri prebacivanju programa se scimam svaki put zaboravim stišat jer su neki sa jačim zvukom neki sa slabijim, ima ko ovakvih problema? Scart sam zamjenio i ista stvar znači nije do njega.
|
Ljudi, pomoć, može li login podaci za Thomsonov WLAN router od Bneta model TCW 750-4, probao sam (valjda) sve moguće i nemoguće lozinke i usere, i nista ne radi...
Nadam se samo da prijasnji podstanar nije mjenjao login podatke. Dakle probao sam kombinacije : admin user 0000 1234 00000 123456 111111 *blank polja* 5555 555555 neznam vise sta bih probao, a google mi nedaje nikakve druge rezultate i ideje. Hvala unaprijed! :) |
Ne znam dali bi ti to napravilo neke probleme, ali ako možeš napravi hard reset routera (za slučaj da su mijenjane postavke) i onda pokušavaj sa generičkim šiframa (a i pogledaj upute od routera ako ih imaš il zovi bnet).
|
hvala kolega,od toliko problema kod seljenja jednostavno se nisam sjetio da bih mogao napraviti hw reset :D
Napravio sam, i pristup je sljedeci ako ce ikad ikome zatrebati : Username : Password : admin Dakle username je blank, nema ga, a pw je admin :) Hvala na pomoći :) |
Pozdrav ekipa,
Molio bi ako netko zna user i pass za Cisco EPC2203 kabelski modem. To je ona starudija od modema koja se dijelila prije par godina, ne mogu nigdje naći ispravnu kombinaciju usernamea i passworda, probao sam sve gore navedene kombinacije. Hvala! ;) EDIT : http://forums.cable-modem.net/index....ic=1001&page=1 Probao upute odavde, ne radi. :( |
E, i ja bi user i pass za taj Cisco EPC2203.
A ja sam ga dobio prije 2 mjeseca, pa želim napraviti port forward za torente. |
Probaj sa:
admin W2402 |
Ne ide. :(
|
Možda
Administrator Administrator ali mislim da u njemu ne možeš skoro pa ništa, koliko se sječam kad sam ja čačkao. Imaš više o tome ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=145293 pa eto možda ti pomogne.. |
evo maknut je ZONE REALITY , uz NG , Discovery i History kanal koji su gledali ljudi kojima nije vrhunac zabave gledanje "red carpeta" , 5. finske lige, "pjesmica" "obući ću štiklice..." i sličnih ..zdarija. Sad je iz onog osnovnog paketa stavljen u onaj koji se još extra plaća. Internet i telefon sve 5 , ali TV više ne uzimajte . 2005 godine kad je DCM počeo, bila je druga stvar , sad se ljude na sve načine pokušava nagovoriti da plaćaju "dodatne pakete" , što u današnje doba nema smisla osim ako vam se baš ne baca novac.
|
Jel postoji kakva mogućnost da dobim drugi risiver ako ih pitam pošto mi ovaj sivi šta sad imam mi ide na živce, malo malo pa se neš stilta zbrejka vamo tamo jedno vrijeme opet normalno pa onda opet se sve uspori i meni i epg šta se pokazuje, čak mi je bio tehničar pa je zamjenio adapter i daljinski i bolje je bilo od tad, al opet se nekad uspori epg i meni pa moram ga ugasit i upalit i onda je dobar opet.
EDIT: Zamjenili mi STB. |
Je li FTV kodiran ili koji vrag? Čim se pojavi neka serija tipa "Lud, zbunjen, normalan", odmah nestane slike.
|
Citiraj:
|
Da, tako je i na Iskonu, samo što napišu svaki put kad ne mogu emitirati da je to zbog autorskih prava.
|
Samo da podijelim iskustva sa ekipom..
Kako sam bio nezadovoljan Bnet-om i njihovim cijenama.. Bio sam u Zgb-u u uredu reklamacija i rekao da na temelju njihove obavijesti o promjeni uvjeta: http://www.bnet.hr/b_net/novosti/izm...rvatska_d_o_o2 te da NISAM suglasan sa njihovom izmjenom. U istoj izjavi sam rekao da ću i dalje (za sada) ostati njihov korisnik, no da na temelju poskupljenja imam pravo zatražiti raskid postojećeg ugovora. Stoga sam i zatražio raskid ugovorne obveze od 24 mjeseca, i to je to... Sada čekam njihov odgovor....ali ako me budu i dalje gnjavili, budem ih lijepo trajno otkantao i završio tu priču. Eh da.. i da još napomenem, do 30.7. treba napraviti izjavu da niste suglasni sa novim cjenikom i općim uvjetima. Jer nakon toga perioda se smatra da ste suglasni, i dalje sve ostaje po starom.. |
Jel itko zna zasto se veza svakih 20tak minuta poblesavi i prekine na 10-ak sekundi, izludit ce me jer ne mogu nista streamat u VLCu, nakon toga prestane downloadat.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Druga negativna situacija net prestao raditi, zovem ih naravno nitko nista ne zna, desilo se u petak i kazu ne mogu poslati nikoga do ponedjeljka (wth gdje je tu ozbiljnost 3 dana bez neta samo tako?), poslali nekog klinca tek u srijedu koji je dosao provjeriti i nije znao u cemu je problem, u sljedeci ponedjeljak dosao drugi tip i nakon provjeravanja instalacije mi kaze da je netko slucajno iskljucio moj net u zgradi (gasili nekome drugome i iskljucili meni-10 dana bez neta zbog toga). Ozbiljnost na nivou Zna li netko hoce li bnetu i dalje biti dozvoljeno ogranicavati flat nakon xx prometa poslije ovog novog zakona? Ogranicavaju ga daleko nize od 70% |
Citiraj:
sry al nemogu se prestat smijat.....žalosno.....ja sam na bnetu al mi je isteka onaj dvogodišnji ugovor tako da mogu otic kad me volja.....neznam kakva je sluzba za korisnike sada al prije si moga naletit na nekog ko se stvarno kuži.....sad čitam po forumima samo pritužbe i jadikovke.......jadno ps ; go VIP ! :D |
Citiraj:
|
Da li je jos kome crkla konekcija prema CIX-u, ne radi niti jedan site koji ide preko CIX-a. Mislim da bi se propucao da imam doma Bnet, koji amaterizam.
Pinging www.carnet.hr [161.53.160.25] with 32 bytes of data: Reply from 83.139.121.198: TTL expired in transit. Reply from 83.139.121.198: TTL expired in transit. Reply from 83.139.121.198: TTL expired in transit. Reply from 83.139.121.198: TTL expired in transit. Ping statistics for 161.53.160.25: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), |
B.net danas ujutro uopce ne radi. prije 0700h sam mogao pristupiti bnet.hr, evo sad ne mogu. facebook, meteo.hr, nis ne radi. al pisalo je da ce danas od 01-06 raditi na mrezi, bit ce da se posao "malo" oduzio. :D
|
Citiraj:
|
Na EPC2203 se nema što konfigurirati, to je običan modem.
|
a što da vam ja kažem,
navukli me sa akcijom duplo veča brzina od osnovne 12 mjeseci,usluga uključena 23.11,od tada bi trebala akcija ko vrijediti prva dva mjeseca usluge koma na svim poljima 3d tv slika mutna telefon se utišavao,internet štuca ,prvi mjesec nisam znao za 9911 tako da je 50kn otišlo njima za ništa brzina je bila uglavnom ok 20/1,25Mbs,najbolja fora mi je bila da ko digitalni reciver je napravljen za crt televizore a ne za lcd i da je zato mutnasta slika,rekoh izdrzacu nekako te 2 godine pa odoh,nakon 2 mjeseca,nešto malo se usluga popravila osim tv slike koja je idalje mutnasta ali gledljiva. 29.4.dolazi klimaks brzina bez obavjesti 15mbs/756kbps,zovem sluzbu za korisnike 7.5 i kaže čovijek da nikada nisam imao 20/1.25Mbs i da lazem al da ce ipak službi za pritužbe napisati pritužbu u ime mene,kako odgovor nikako da stigne,a u međuvremenu skinuše mi sa 15 na 12 brzinu,nazovem ja njih da se informiram o pritužbi 1.6,kažu samo sto nije riješena, i tako do 15.6,kad mi kažu da nikakvu prituzbu nisu ni zaprimili,al da ce oni opet uputiti žalbu,20.6 mi je dokipjelo i zovem ja vječe za telekomunikacije i čovijek fin kaže da će poslat mail i pitat što se to događa,i kad ono za 5 min evo opet brzine 20Mbs/1,25Mbs i rešenje mi stiglo 2.7 ko da mi je uključena brzina turbo 20 i da se izvinjavaju itd i još kad su mi rekli na telefonu da mi skidaju 125 kn kao obeštečenje rekoh napokon je nočna mora završila,kad ono stize račun za 6 mjesec od bneta,u računu u isto vrijeme obeštečenje 125k za skidanje brzine,i ga ne povjeruješ 46kn za turbo 20,zalih se opet osim što su mi opet skinuli brzinu na 12 odgovora do dana današnjeg nema ,i onda 2.8 poslah pismenu prtužbu 5.8 dignuta brzina na 16Mbs/756kbps,jučer zvao i pitao za objašnjenje,a oni kažu : da su dizali brzinu samo onima koji su potpisali nove ugovore od dana povečanja na 12 i da je za mene i stare korisnike i dalje osnovna brzina 8,na moje pitanje(onako sarkastično) po kojim pravilima "Kodeks ponašanja na internetu" bih se trebao držati ubuduče jer plačam 3D uslugu a dobijam 1D brzinu razlika je u biti dupla 320gb - 640gb,kaže žrnska da nema pojma i da če to pitanje postaviti tehničkoj službi,a ona kao riješava moju pritužbu.sutra pišem novu za očitavanje o ugovoru. nastavak sljedi. |
ovo su stvarno horror price. :/
Ja sam jedan od onih koji suti na ovom podforumu jer mi ocito sve radi. Meni taj B.net nikad nije radio probleme. Koristim 2D paket (internet+telefon) od 10/2010 do danas uz povecanje brzine na 20Mbit (donedavnih 16 ak se ne varam). Brzina u redu (skidam uredno ~2.3-2.5Mb/s), telefon super (ionako ga rijetko koristim), stabilan Internet, nikad problema, uvijek ~224kn na kraju mjeseca. Modem je onaj "obicni" Cisco EPC 2203 spojen na Linksys WRT54GL router s DD-WRT firmwareom i brdo racunala i konzola u kuci. Za tu cijenu i tu brzinu, trenutno nema bolje u HRV sto se mene tice. Prezadovoljan sam i bas mi je zao da vas toliko ima probleme. Jebiga, stisnite ih maksimalno i valjda ce se dovest u red. |
Pitanje za ekipu koja ima verziju žični modem, pa su nakačili nekakav wireless router na to, recimo kao Snoopy. Je li moguće preko wirelessa povući 20 Mbita bez nekih problema? Znam da je maximum 54 Mbita za g standard, ali isto tako znam mušićavo ponašanje wirelessa, pa zato pitam.
Naime, prebacujem radni stol iz prostorije gdje mi se fizički nalazi modem u drugu sobu, pa gledam alternativu od postavljanja kanalica preko pola stana? Hvala. :) |
Koliko je debeo zid? Vjerojatno nećeš imati 20 Mb/s, ali bi mogao imati recimo 16 Mb/s.
|
Citiraj:
|
i domy_os i Mad_Duke ti dobro kazu. Ovisno o zidu, a ako mozes, slobodno idi na N standard (trenutno nema boljeg, Duke ;)), taj ima vecu propusnost, kvalitetu, itd.
samo spajanje nije neka pamet. modem ti je "obicni glupi" modem, a na routeru stavis nesto tipa "Automatic Configuration - DHCP" - tak pise recimo meni u dd-wrtu (da direktno dobija IP za WAN od modema) i stvar bi trebala sljakat. ak gdje zapnes, tu smo. pozz |
Thx ekipa!
Ma to je nekih 5-6 m zračne udaljenosti, jedan zid i staklena vrata su prepreke. Potražiti ću po netu nekakav bolji model na N standardu. Za spajanje mislim da neće biti problema. Također, pitanje vezano za filtriranje po MAC adresi. Da li Bnet "kuži" ako je više od jednog kompa spojeno na net? Mislim da postoji ograničenje po pitanju spojenih MAC-ova po jednom IP-u ako se ne varam kad kod njih službeno imam samo žični modem? Ili sam nešto krivo skužio? Thx! ;) |
Ne kuzi kad ides preko routera koji ima NAT i na WAN interfaceu ima jednu MAC adresu. Ogranicenje bi bilo kada bi na modem spojio obican switch koji ne obavlja translaciju.
|
Ok, thx Domy! ;)
|
Vrijedi li ijedan?
Želim uzeti wlan roter, a BNet mi nudi ova dva: Cisco EPC2425 i TWG 850 (ovaj ima jedan LAN izlaz i 1 USB izlaz). Spojio bih 2 PC-a i 1 laptop (wireless). Ima li tko neki navedeni da mi dadne savjet koji bi bilo bolje uzeti (koji će praviti manje problema)?
|
Jel uspio neko nešto napravit kod bneta kad bi problem bio skakanje pinga? Gledam jedan stan za unajmit, doša vidit stan oko 7.30, kazem idem vidit net, radim traceroute i prvi hop 30 MS!!!! , onda pigam google ping 47 s tim da skače do 120 svako 5 sek a do 70 svako 3 sekunde. Naravno brzina je u granicama. Jel ima smisla trazit da ovo poprave ili se ne moram trudit?
|
Jesu kome prestali raditi portovi 21, 22, 80 i 8080? Ili je B.net počeo blokirati te portove ili je meni ruter u kvaru. Svi portovi rade osim ovih.
Koristim XCarnet, neki njihov Thompson modem i Linksys WRT54GC. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:36. |