![]() |
Vise necu kupit Genius Ergo vec Logitecha
|
Citiraj:
Ako je greška u proizvodnji, kontaktiraj proizvođača i plači na mail. Šta bi trebao onaj dečko reci, sa nokiom 5800, kaj mu je "vlaga ušla" :D |
Evo prije tjedan dana mi gtx260 192 pustila bijeli dim, odnio na garanciju u microline, na racunu je 1899kn ako se ne varam (kupljena polovna za 800) , rekli su mi da ovih dana treba stic gigabyte gtx216 SO, ja reko super... Dana ujutro zovu, kaze da postoji problemcic sa gigabajticom da cu morat nadoplatit 100kn ili da mogu uzet gtx275 ali doplatit 300kn....sutra bi vjerojatno trebao otic po grafu ali neznam sta mi se zapravo vise isplati...
|
Pa 192 je uvijek bila jeftinija od 216 ako se ne varam. Mislim da je nadoplata od 100kn sasma fer u tvom slucaju od njihove strane.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Protis VGA Gigabyte PCI-E nVidia GeForce N260 SO, 896MB, GDDR3, 448bit 1.371,28 kn Optimum računala VGA ASUS PCI-E ENGTX275/HTDI/896MD3, 896MB DDR3, 448 bit 1.626,74 kn Neznam zasto bi nadoplacivao ista. Procitaj im cijene okolo i reci im da ti vrate lovu da ih mozes kupiti tamo (i zaraditi razliku.) ili trazi neku od ovih i razliku u lovi na ruke.... kad se vec prave blesavi..... |
Evo, samo da javim da su mi iz Anus medie poslali neispravnu karticu u zamjenu. Čim instaliram drivere odmah mi se smrzava sistem i baca BSOD.
Sad ću im poslat karticu natrag i ako mi ne riješe to u roku nekih tjedan dana izgleda da budem morao osobno ići tamo. |
crkao mx610 (60 mjeseci garancije),u Osijeku nema vemulja,zovem Zagreb kažu da neće prihvatiti garanciju.Nemaju nikakve veze ti iz Anusemedije s vemilom.Kontaktirao čovjeka iz logitecha koji je obećao nešto skemijati,prošlo 10ak dana od njega ni traga ni glasa.Ne odgovara na mail,ne javljaju se u Zagrebu(ovih dana zbog blagdana pretpostavljam,ali eto nema ih ni danas).Ocajan sam.:(
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Napokon mi odobrili reklamaciju DFI DK 790GX-M2RS, ali mi u zamjenu nude JR 790GX-M2RS i 790X-M2RS. Ja nezelim niti jednu od ovih ploča , želim ili istu ili povrat novca. Sada me zanima koji zakon im mogu citirat i zatrazit jedno od ovoga gore?
|
Citiraj:
Btw. gdje ostvaruješ reklamaciju? |
Diskont24. Ovo je nakon drugog puta, privi put su "zakljucili" da matična radi...
Naravno nije radila... EDIT: Mail iz diskonta Citiraj:
|
Citiraj:
Poslikaj mis, racun, jamstveni list, sta god i to prilozis tamo u attachemntu i to je to...u roku 10 dana ces dobiti novog misa. Hebemu... EDIT: evo ti jos jednom taj post : Citiraj:
|
Citiraj:
|
Od reklamacije je prošlo 75 dana i danas sam im poslao mail na koji su odgovorili:
Vašu reklamaciju riješio je Vemilov servis i dostavio je u naš servis. Uređaj možete preuzeti osobno na pultu našeg servisa (servis UnusMedia d.o.o.; Rudeška cesta 140, Zagreb; II kat). Ako niste u mogučnosti osobno doći molimo dostavite nam podatke od osobe koja bi uređaj mogla preuzeti. Uređaj isto tako možete preuzeti putem neke od dostavnih službi, u tom slučaju molimo osobno kontaktirajte dostavnu službi i nas obavjestite kako bi uređaj mogli pripremiti za dostavu. Radno vrijeme servisa Unusmedia d.o.o. : Ponedjeljak – Petak 10 do 18 sati (31.12.09. servis radi skračeno od 10 do 16 sati). Ta navedena dostava bi trebala biti moj trošak? Dali mogu umjesto uređaja zatražiti novac i koja je vjerojatnost da ga dobijem? |
Pa jbte, ako su ti rijesili reklamaciju kako mozes traziti povrat novca?? I ovdje ces svasta procitati.
A to pitaj njih najbolje, tko ce snositi troskove dostave. |
Ti moraš snosit troškove dostave. Kao što sam i ja... I onda mi kreteni pošalju neispravnu karticu.
Danas im šaljem mail i napišem kako je kartica neispravna i kroz 2-3 minute dobijem ovo: Citiraj:
|
Citiraj:
Koji botovo majko mila, ja naprosto ne vjerujem! |
Citiraj:
E ono, sry kaj sam te uznemiril, sry još jednom. Budeš mi oprostio? :stoopid: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako si vec mislio na povrat novca, onda si to trebao traziti prije, a ne nakon sto ti je proizvod popravljen. |
Citiraj:
Told U So :D |
Citiraj:
Kvar nije nedostatak. Tako da šeme sa povratom love ne vrijede. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
sad sam poslao njima pa budemo vidjeli.:chears: |
Znaci da ponovim - logika kaze da onda anus medije i ostale kvazifirme ti mogu umjesto graficke dati sasvim ispravni proizvod - raznjic pa da si ga nabijemo tamo di sunce ne sija jer je to po zakonu tako. Zasto onda to ne rade?
Mozda onda po toj logici ide: Ispravan proizvod prepostavlja isti proizvod. I sta se desava ako oni ne mogu ispostovati isto? Nije li jedino rijesenje prekinut ugovor i vratiti uplacenu svotu? A nismo li ustvrdili da (citiram gilberta) "Nedostatak ~ greška, neispravnost, mana http://hjp.srce.hr/ nije li proizvod s greskom onaj koji ne radi ili radi ali ne kako treba? |
Citiraj:
Nedostatak je jasno definiran zakonom. To sto mi mislimo da je nedostatak (i sto gore u biti i je krivo prikazano, ono nisu sinonimi) ne znaci nista. |
Citiraj:
Uputi nas di je definiran.... |
Citiraj:
Citiraj:
|
....
|
Citiraj:
(sorry na double postu.. mislio sam da editiram) |
Gle, ako ti nude neadekvatan zamjenski proizvod, obrati se društvu potrošač i nadležnim institucijama, jer ovako samo pretačemo iz šupljeg u prazno.
Ako se neće ljutiti vodstvo foruma, biti cu iskren i otvoren. Tko želi kuriti hardver i imati zaradu, neka kupuju isključivo u HGspotu i sve pet. Ostatak može kupovati jeftino, i neće proći loše ako dobiju zamjenski proizvod. Ako nemaju povjerenja u poštenje trgovine, mogu se direktno obratiti distributeru ili proizvođacu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Vi još o ovome.:D Ups,pa to je cijela tema zaboravio sam.
|
Na kraju cijele priče svi ste jako glasni na forumu, ali licem u lice daleko tiši.
Lako je urlati i dizati institucije na noge, boriti se za svoja prava i kaj ti ja znam dok ne treba ustati sa stolice i fakat krenuti to sve raditi. Nemože se jednostavno nazvati inspektorat i operaterki na telefonu reći - mene Ve-Mil mulja. Discuss. Već treba otići do njih i dignuti formalnu, daklem pismenu, žalbu. Društvo potrošać se mopže obavijestiti. Možeš im dati svoju punomoć da se bore za tebe, ali od toga rijetko koristi jerbo su prebukirani velikim zvjerkama ala T-Com. Opet se pojavljuje problem - dignuti sa stolice i otići kod njih. Skočiti do trgovca koji vas je zakinuo za garanciju je jedina realna opcija. U tom slučaju se derete na lika koji sa reklamacijom ima veze isto koliko i sa klimatskim promjenama na Veneri. Onaj tko je odlučio da reklamacija za te i te nema - nije tu. Ili ako je se ne javlja, a spomenuti lik na pultu će dobiti knjižicu u ruke ako ga cinka .... Doduše tu vrijede prijenje, da ne velim blefovi, sa raznim inspekcijama. Po principu APP - ako prođe prođe ... Svi smo mi jaki iza anonimnosti računala, ali jednom kad se čovijek pokrene i direktno se mora žaliti večina tog žara postaje žeravica. Jednostavna ljudska psihologija ... |
Upravo zato sam ja i odustao sa natezanjem oko svog OCZ rama, jer dok bi izganjao who dunnit' i jel batler kriv, isteklo bi mi jamstvo, pa sam se bolje odlucio to poslati u NL na RMA i amen. Znam da moja noga vise nece krociti u Vemil/Anusmediu i slicne unutarnje organe.
|
Citiraj:
Fora je u tome sto stvari i ne crkavaju tako cesto pa se nemamo s kime boriti... :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:13. |