![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja pokušo ženi to jučer objasnit kada je skontala kolko sam dao za grafičku, ali jbg nije joj se dalo objasnit :stoopid: Nesmijem sad 3 godine bar uložit lipe u komp jer mi prijeti rastavom :roller: |
Citiraj:
Slažem se s tim :lol2: Neću gledat u džep svakome, nek' čovjek troši koliko hoće. No nemojmo se lagat da je 4-5000kn povoljno za mid range grafu. |
Citiraj:
Citiraj:
Lijepo joj reci da znaš da to nije povoljno, ali da nije bolest sve što boli. Sigurno će imat razumijevanja i prijavit te na zatvoreni odjel :D:D |
Citiraj:
Vjeruj mi da je i to spomenila, situacija je kranje ozbiljna, iskreno ni sam sebi nisam mogao objasniti niti opravdati zašto to radim ali jednostavno htio sam i sada stvarno neću više ništa ulagati bar 5 god, jednostavno preskupo je to sve pratiti i biti u toku za naš standard...a najgore od svega što nikad nisam manje igrao igre, samo se gleda što zamjeniti u kompu, pogleda se becnhmark razlika naspram stare komponente i veselje traje puna 3 sata. A prije nego sam ušao u taj svijet hardvera uživalo se na deset puta više u igrama na grafi od jedva 1000kn. I onda prije par godina kada su cijene komponenti drastično otišle gore taman sam se osamostalio, i naravno želiš si priušiti pi*darije koje prije nisi mogao,a to polako preraste u opsesiju i ljudi ne mogu shvatiti u većini slučajeva tvoje "glupe" poteze (kupi/prodaj) gdje se naravno uvijek gubi lova više ili manje, a gaming zbog čega se to sve i radi pada u drugi plan. Uff al sam se ispuco, sad mi je lakše! :D |
Citiraj:
A šrotove tipa RX 550 i gtx 1030 neću ni komentirati. Tek ove gtx 1650 super, te polaris 10-tke su kakav takav odmak (ali i dalje slabo na taj dugački period, pogotovo s obzirom na napredak visokog segmenta). Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
XDhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1ade85d51c.jpg
Poslano sa mog ONEPLUS A6013 koristeći Tapatalk |
ma za neku konfu do 4k kn se uopce ne isplati gledati grafe iz ducana - cijene su užas, oglas i vozi, ima majnerskih vegi za male nofce(1000-1200kn) za 1440p sasvim pristojna grafa, za 1080p ima polarisa za duplo manje nofce. Ak se grafa jace zagrijava dodat 100kn za pastu i padove te nesto igre sa šrafanjem i voila, sasvim solidne perfotmanse. Uopce cijelu takvu konfu bi slagao sa komponentama iz oglasa eventualno ak se zalomi neki veliki popust kad je BF ili sl.
I dobro je netko napisao, nemojmo se zavaravati da je 4-5k kn za midrange grafu sa 8gb vrama u prakticki 2021g dobra cijena |
Citiraj:
Ali šta kad ljudi hoće novo i uzimaju na rate? Na spomen polovnog im padne mrak na oči (ej zamisli dali bi čitavih cca 4k pa da nešto moraju polovno uzimat :D) + ni ja osobno se ne želim zajebavat s tim, prvo traži, drugo da dobijem ciglu, neku izjebanu majnericu sa prozujanim ventovima i majner biosima, ma kom to treba... Bitno je da ih se upozori da takve cifre danas više nisu optimalne za OK gaming pc, a oni kako hoće. Mogu ih usmjerit da ne kupe celerona, dobit će račun u trgovini pa nek pjevaju borbene ako im je slabo. |
za 500kn možeš odigrat sve što želiš na 1080p - rx470, rx570
|
Oko 4k novo se složi čisto ok konfa za 1080p igranje, i3 10100F + RX 570 8GB... Problem je najviše u ljudima, jer RX 570 je njima stara krama, i svi bi 30** a nemaju para...pa misle da ovo ne bude ok za igre iako je.
A kada dođu 3060 i jeftinije grafe, biti će to sve ok... Sada što je je, koma je slagati konfe. |
Citiraj:
|
Haha, koje rasprave.
Back on topic, znači 3070 bi trebala biti ekvivalent 6800 non XT? Po performansama i potrošnji, osim razlike u količini vRam-a, ili sam u krivu? |
Citiraj:
Dobro, nemojmo baš pretjerivat :D RX570 4GB je cca 1300kn i klasa je GTX970 4(3.5)GB. Realno, za tu cijenu (ili par sto kn gore) bi trebali biti vec negdje na barem GTX1070Ti/1080. A mi nismo ni na GTX1070. Ekvivalent GTX1070Ti/1080 košta 2400kn (Radeon RX5600 XT), a ekvivalent GTX1070 cca 1800kn (GTX1660S) cca 1800-2000kn. |
Citiraj:
Msm da će RTX3070 na kraju ispast negdje između RX6800 i (još nenajavljane) RX6700XT. RX6800 bi trebala biti nešto brža (po AMD slajdovima i po ostalim leakovima). |
Citiraj:
6800 bi prema AMD-ovim slajdovima trebala biti nešto brža (možda nekih 15%), te imati duplu količini vrama, tako da nije baš isto. Nvidia bi navodno trebala izbaciti RTX 3070Ti sa 16gb da konkurira RX 6800 |
Citiraj:
Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk |
Sve probleme elegantno rješimo ako 3070 nazovemo high endom, 3080 very high endom, a 3090 ultra high endom. :) Onda više nije skupo :roller:
|
NVIDIA Reportedly Working on GeForce RTX 3080 Ti Graphics Card with 20 GB GDDR6X VRAM
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako je barem bila klasifikacija što se tiče 2000 serije, 2070/2070 super su bile high end, 2080/2080 super very high end a 2080ti ultra high end. Onda kako kažeš cijene su opravdane. Ovo što je kolega linkao gore definitivno govori potencijalnim kupcima da sačekaju malo sa kupnjom nove grafike pošto se još ipak neko vrijeme neće stabilizirati situacija na GPU tržištu. Dobro da nisam još poletio sa kupnjom rtx 3070. |
"60" klasa od nvidije, te od AMD-a po novim naming shemama "700" serija su gornji rang mid rangea. Znači od nvidije RTX 3060 i 3060Ti, od AMD-a RX 6700 i 6700XT
Ovo iznad toga se znalo zvati "performance kategorijom" znači "70" i "80" klasa od nvidije, te onda high end "80Ti i titan klasa, po novom tu spada i "90" klasa |
Citiraj:
Isus bog kupi sto hoces, plati sto zelis. Dobar dan, dajte mi grafu za 4k, daš najjače što imaš. Dobar dan dajte mi za 2k-. Daš mid. Itd... Hebale vas cijene. Na kraju ispadne da brand vs brand kosta 200, 300, 500kn. Big faking deal na 7-8k kn.:beer: Biraj što te veseli, što TEBI "radi" bolje. Za sve ostalo, tu je njuskalo pa ganjaj brate mili 7fpsa vise ako si stručan i pročitao si 11 reviewa iste pa si "ziher" da ce tih 102gb vrama trajat do 2044. Sigurno se svi sjecate svojih tnt2 vs Voodoo2 i vaša je imala 1 fpsa više i to vam danas u 2020. puno znači :lol2: Život prođe, hw ode ;) |
Hajmo opet, koliko je siguran taj proizvodni proces od samsunga na kojem je bazirana rtx 3000?
Jesu stvarno upitne kvalitete ti kondenzatori na cipovima kako se spominjalo u inicijalnim testovima? Znam da je netko bio par stranica prije napisao da ato je veci high end, veca je koncentracija i gustoca te je podloznije kvarovima kao ato je bio slucaj sa 2080 ti. Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Ta grafa je danas praktički minimum za ugodno igranje na 1080p, a za godinu-dvije češ biti sretan kada uopće pokreneš igru a da nije slideshow. Nikad prije nije bila tako nepovoljna situacija i takva stagnacija u tom cijenovnom segmentu kao sada. |
Ja sam se malo tu pogubio, jer svi su na 1440p ili 4k, a ja igram u full hdu u na 165hz monitoru.
Koja bi grafa bila meni dosta za lockanih 165fps u igrama kao Apex Legends? Jedino igram takve naslove, pa mi nije najbitnije da je ultra detalji već samo da mlati frameove super stabilno. Sorry svima ako je bedasto pitanje 😁 Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=rqTN...ce3EWS_q28360A I to je još na ultra. Nebi ti bilo na odmet i ryzen 5000 ako kupuješ čitav pc |
Imam relativno novi komp i sad je unutra ryzen 3600, a grafička je rtx 2060 zotac oc. Mislim da će procesor gurati iduću grafičku, vjerojatno bi samo GPU zamijenio, ova radi super, zadovoljan jako, ali bi nešto jače da su ti frameovi stabilniji. Prema ovim svim benchmarcima ja sad ne kužim, koja bi to grafička bila za obične smrtnike, jel to 3070 u full hdu overkill ili čekamo 3060?
Edita: Budžet nije nešto ograničen, samo želim biti razuman, vremena nemam toliko za igrati, ali kad se poigram onda bi da to radi dobro za tih par igara koje igram. Ne želim temu pretvoriti u preporuku meni za grafičku, već me samo zanima u što da usmjerimo pozornost mi na full HD koji bi više frameove, a ne detalje 😋 Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
gtx 1050ti koju sam uzeo kasnije također nije bila bogzna što i tek sa 1070 sam došao do toga da sam miran neko vrijeme znači ako uzimaš grafu za soma i nategneš kuna, uvijek si bio na minimumu ugodnog za igranje |
1050ti nije bila možda bogznašto, ali je bila upgrade znatni upgrade od 550ti, i to u periodu od 4-5 godina.
A danas u tom cijenovnom rangu kad usporediš sa situacijom od prije 4 godine? |
Nisam čitao baš otkad sam otkazao narudžbu 3080 i sada gledam malo cijene i dobavljivost i 3070 je sada skuplja od 3080 ? To namjerava tako ostati neko vrijeme ili ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Prodaje se još uvijek :D |
O tom pričam, ista ponuda u tom segmentu za iste pare ko i prije 4 godine.
Dakle napredak nula! Nadam se da će dolazak navija 22 i 23 i slabijih nvidija popraviti to |
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
Ne, nego te neće ni to dugo držati :D
|
Ma, kaj me ne bi držalo, igrao sam godinama Quake Live i nisam ništa upgradeao, sad sam pod zadnje godinama igrao Hearthstone i Diablo 😂
Od kad je Apex izašao, jedini shooter koji mi je zanimljiv, pa bi da to radi kako treba, drugo ništa niti ne isprobavam, a žena mi je trudna, pa je ovo zapravo zadnji trzaj da kupim nešto što će biti tu opet narednih par godina. Iduće godine ću kupovati kolica, a ne grafičke 😂😂 Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
Rekao si bio ovo:
Citiraj:
|
Teško mi je objasniti, ali radi u 165 fpsa na low detaljima, onako kao competitive postavke, a onda kad su fightovi neki žestoki, pada na 100, što na tom monitoru izgleda kao da je počelo trzati. Da imam 60hz monitor, vjerojatno ne bi nikad skužio ništa, a na ovom se baš vidi.
Edit: ide u offtopic žestoko, zaboravite, budem pratio temu, pa ćemo vidjeti kad su sve grafičke vani šta bi bilo zanimljivo, a pristupačno. Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18. |