![]()  | 

Citiraj: 

| 

Treba mi preporuka, budget je nekih ~800kn. Ciljam na Samsung 850 Evo Basic 250Gb ili Intel 540s 240Gb. 
	Samsunga zbog manje vise svega, a Intela zbog gare i pouzdanosti. Ima li tko za preporuciti jos neki model u ovom rangu, koji i zasto?  | 

Na tvom mjestu bih uzeo Samsung 850 Evo, ako već želiš izdvojiti do 800 kuna. Kad bih gledao komponente Intela (Hynix NAND i SM kontroler), uzeo bih Adatu SP 550 jer je jeftinija, a ništa lošija (iako ima nešto stariji SM kontroler). AKo ti je 5 godina garancije jako bitno, onda SanDisk X400 puno prije tog Intela. 
	Kao alternativu svima bih preporučio Crucial MX300, 275GB. Prije svega jer formatirani kapacitet iznosi ~ 256 GB. Nešto je sporiji od gore navedenog Samsunga i garancija je kraća (3 godine), ali toliko je i jeftiniji. U paketu dobiješ 9mm bracket i Acronis True Image OEM key.  | 

Citiraj: 

| 

Citiraj: 

| 

Citiraj: 

| 

Citiraj: 

Ali realno gledajuci 250Gb mi je sasvim dovoljno, jer sad imam 120Gb pa mi ne fali prostora. A 250Gb mogu uzet i za cca 200kn jeftinije, ali ja zelim brzinu i pouzdanost jer necu sigurno tako brzo minjati opet ssd. Ako se ne varam - Samsung Evo se nekako najbolje uklapa u ovo sto trazim + 5 godina garancije tako da :fiju:... Znam da Intel takodjer daje 5god gare, al koliko citam po netu nije se bas pokaza nesto u 540s seriji. Najisplativiji bi mi bija Mushkin "Traktor" od 480Gb za 100kn vise od Sammya (~900kn) al ima 3god gare. Ne znam - razmislit cu, mozda se i odlucim za Mushkina... :beer:  | 

Citiraj: 

| 

Isto tako ima i 100% šanse da će ga sad platiti 250kn više ako ide na 250gb Samsunga u odnosu na neki jeftiniji s 3g. jamstva, odnosno da će dobiti upola manji kapacitet u odnosu na Mushkina koji je 100kn više.  
	E sad, 100% šanse da će sad platiti znatno više (ili dobiti manji kapacitet), nasuprot 1% šanse da krepa između 3. i 5. godine, meni ne bi bila teška odluka.  | 

Ja sam isto pikirao "traktora" od 480gb, međutim otkako je mx300 spao na 1000kn, a brži, bolji, noviji i 525gb mislim da je on best-buy. Budem pričekao još neko vrijeme nije mi hitno (prije božića max) 
	 | 

Kakvi su Z410? 
	Također nije hitno još do Božića.Namjena storage za gaming radi bržeg loadanja  | 

Niš posebno, uspoređujući diskove za istu cijenu. Za te pare radije Adata SP550. 
	 | 

Ljudi šta kažete jel bolje uzeti Kingston UV400 ili AData SP 550? 
	Kupujem 120 GB za čovjeka kojemu treba čisto za windwose i programe da mu komp brže radi.  | 

Osobno bih Adatu. 
	 | 

Citiraj: 

Znači da ciljam 480-512 gb za gaming. Ostatak storagea ide na mehaničke diskove.  | 

Onda uzmi Crucial MX300 525 GB za ~ 1000 kn ;) 
	 | 

Imam dilemu između ssd-ova htio bi uzet neki od 500gb minimalno znači recimo hyperx savage jeftinija varijanta i onda ove dve skuplje Intel noviji ovaj 5400 mislim serija i Samsung pro. E sad trebaju mi mišljenja koji i zašto baš taj, što se tiče garancije znam ovaj savage ima 36mjeseci a ova dva imaju 60. Znam i za specifikacije no zanimaju me mišljenja onih koji su ih koristili i isprobali možda i uspoređivali jedno s drugim. 
	 | 

uzmi ovog, provjeren, brz, dobar softver i 5 god garancije 
	https://www.protis.hr/products/detai...z75e500b/92428  | 

Zašto recimo ne osim garancije što se tiče savage umjesto tog Samsunga evo. Čuo sam nešto da taj EVO ima zapisan rok trajanja i poslije tog se više ne može koristit tako nešto, ne znam jesam to dobro polovio. 
	 | 

Citiraj: 

Sent from my MI MAX using Tapatalk  | 

Citiraj: 

| 

Da očito neka trol loša dezinormacija. 
	Znači taj ssd u usporedbi sa recimo hyperx savage je bolji samo zato jer ima 20MB veći read i write i bolji kontroler ili ima tu još tog ?  | 

Savage nema smisla. 
	IMO best buy ti je mx300 525gb od soma kn  | 

Citiraj: 

Crucial neću uzimat, loša iskustva iz prošlosti s njim.  | 

Neisplativ. Ne vidim zašto bi netko baš taj ssd uzeo. Nit je neki rekorder po brzini, 480gb za skoro 1200kn, 3 godine garanacije... 
	 | 

Citiraj: 

| 

Ako nećeš cruciala samsung 850 je no brainer. Em najbrži consumer sata ssd, em 5 godina garancije, a košta skoro isto kao taj savage 
	 | 

Citiraj: 

| 

Imam 850 EVO i samo riječi hvale za njega. 
	 | 

Citiraj: 

| 

moja iskustva s ssd-ovim su zasad vise nego pozitivna, nikad problema ni s jednim 
	2 x Intel 535, 120 gb (rade vec 4-5 godina bez problema, jedan je u serveru, jedan u laptopu) 3 x samsung 850 evo (500 gb i dva od 250 gb) 1 x Kingston UV400 od 240 gb Micron M600 250 gb (dosao sa HP-ovim workstation)  | 

cek, svaki, osim nekih prvih modela koji su crkli, ssd mi je letio, od patriota do adata do samsunga i kingstona. kaj vi tocno radite da osjetite ogromnu razliku izmedju danasnjih modela? 
	Sent from my MI MAX using Tapatalk  | 

Citiraj: 

| 

Bok, vrisnuo hdd u laptopu i sad bi ugradio SSD. Na ssdu bude OS, laptop nije pod većim opterećenjima.  
	Danas trebam naručit a mogu birat sa popisa ispod: Kingston UV400 240GB Transcend SSD220S 240GB ADATA SP550 Da li da idem sa ADATA SP550 ili bolje neki drugi sa popisa? Hvala i lp, ************************************************* Update; naručen ADATA SP550, bude dobar :)  | 

SSD: Radeon R3 (AMD) 

Evo, vidim da se pojavio i u nas, cijena je vrlo povoljna (120 GB za 360 kn, 240GB za 550 kn), kontroler Silicon Motion SM2256KX. 
	Kakva su iskustva, pogotovo što se pozdanosti tiče?  | 

Citiraj: 

http://ssd.userbenchmark.com/Compare.../2977vsm134613 Pitanje je dali se isplati štedjeti i dobiti dosta lošije performanse ili je ipak svaka kuna bitna pa performanse padaju u drugi plan .  | 

Pa, ovisno o prioritetima. Recimo, za 120GB verziju, razlika u cijeni je dosta velika. Dakle, kome trebaju odlične performanse uzet će Evo 850, tko želi uštedjeti 150 kn, uzet će Radeon R3. Recimo, meni je ovo što nudi Radeon R3 sasvim zadovoljavajuće, a u svakom slučaju višestruko brže nego HDD koji sada koristim. 
	Ali zanima me pouzdanost više nego brzina. Je li nekome taj AMD dosad otkazao?  | 

Ja imam R3 120GB neko vrijeme u službenom laptopu i nemam nikakve zamjerke. Platil sam ga 290kn novog (prije nego su skočile cijene) tak da sam zadovoljan :) 
	 | 

R3 240GB za 480 kuna(neka akcija bila u Futuri).Koristim ga kao app storage i sve osjetno brze reagira.Respektabilno za cijenu(read brzina). 
	 | 

Citiraj: 

| 
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:05. |