![]() |
Citiraj:
U cemu su problemi sa optikom? |
Evo stiga je prvi racun za Turbo 200,maxtv i telefon
2314KN! 450kn podrška pri instalaciji ADSL-a, 1230kn MAXtv HT instalacija (BEZ PDV) Jel ovo neko ruganje ili? |
U netko se gadno zeznio.
Kontaktiraj ih što prije |
Jesam, oni jos nevide racun ali meni je uredno isporucen haha. Znam da ce se riješit al presmiješni su
|
Ja se nadam da meni neće doći takav račun, a i ako dođe zvati ćemo ih pa riješavati, ugl eto već 4 dana na optici i super zadovoljan, i s uređajima, kvalitetom, slikom, bez ikakvih problema,nadam se da će tako i ostati...
|
Evo došao ispravljen racun, 212kn za nekih 3 1/2 tjedna. Jos salju isprike na sve strane tako da nema brige
|
Citiraj:
|
vjerujem da moze jer je inace 30kn razlika u cijeni 100 i 200mbit
|
Ma to nije problem,samo je negdje pisalo da je 100 valjda maksimum.
|
Piše gore na letku od 100 Mbit/s...
|
Evo mene danas ukopčalo na optiku.
Po preporuci tehničara (a i meni se tako činilo bolje) nisam uzeo Speedport nego sam ostao na ZTE-u.. Vidjeti ćemo kako će se ponašati u budućnosti. Speedtest kaže ovako http://www.speedtest.net/result/5317694291.png |
Citiraj:
|
Ta ponuda nikada nije bila online,samo preko prodajnih predstavnika
|
Hocu je:-) a jel bila i za net bez telefona?
|
Shuky, isprintaj taj letak i odi u neki t-koma centar i reci da si to našao u poštanskom sandučiću i da ti hoćeš baš to što piše i po tim cijenama i to brzo i odma.
Još ako nisi njihov korisnik, UltraMax3 paket možeš dobiti za 1kn/prvih 6 mjeseci. |
Citiraj:
Ponuda nije na naslovnoj stranici na HT-ovom web-u nego se nalazi u PDF cijeniku i traje do 11.06. -> https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...d=2288&rType=2 Edit: strana br. 5 :D |
Jel normalno da mi je maks brzina skidanja torrenta 5MB/s.
Optika 100/20 ZTE router. Spojen zicom . Speedtest veza sa HT 93/23, s ostalim serverima od 15 pa do 75mbita download. |
frend je imao problem na laptopu da nije htjelo preko 3mbps na torrentima, ima neke veze sa maksimalnim brojem konekcija podesenim u torrent clientu i isto tako koliko NAT translacija router moze pustiti.
|
Dobro... jel to znaci da je svima tako il smo ja i tvoj frend iznimka i moze li se nesto podesiti u vezi toga.
Jel normalno da mi je brzina sa tele2 serverom u Zg a i ja sam u Zg max 20/23 Inace, testiro sam dosta servera i upload je uvijek 100% osim prekooceana a tam je 19mbita. Dok download i na blizim serverima ponekad nejde preko 20mbita, te najbolje sta mogu dobit je 70mbita. Osim veze sa HT serverom gdje je 93/23 sve je testirano sa speedtestom na razlicitim serverima,te nisam nista dodatno konfigurirao router. |
Vrlo jednostavno. HT ima peering na CIXu jedino sa carnetom i nekim vladinim ISPevima.
Znači sav promet prema drugim operaterima ide preko Austrije tj Frankfurta ovisi od slučaja do slučaja. Znači tele2 pa i da je server u zg ti ideš od HTa prema austriji pa opet nazad u zg :) Vanjski HT linkovi su preopterećenja a bit će i gore kako sve više ekipe dobiva 100+ Mbps. Potegni neki ubuntu image sa hr mirrora (CARNet) pa vidi za potvrdu. |
Da, kuzim. A skinuo sam par imagea i uspio sam dobit 9.2MB/s sto je otprilike 80% brzine koju pokazuje sa HT serverom.
Nije to lose, jebeno cak al valjda jer sam na iskonu imo 20mbita i gdje god bi ista skidao je uvijek bila ful brzina pa sam cekivao da ce to vise manje tak i sad bit. Mislim vise me zanima brzina downloada sa serverima van hrv. Evo sad sam iso skinut Visual Studio prek dreamsparksa cisto jer je veliki file i kaj skida ga brzinom 3.5MB/s. A prije par mjeseci na iskonu sa x5 manjom brzinom ga je skidal sa 2.2MB/s. Ej.buraz. Znam da ima sto varijabla u igri zas se skida sta kojom brzinom al eto. Mada nemam se kaj zalit kak drugi imaju :P |
Ovisi od stvari do stvari. No ne možeš očekivati niti od svakog torrenta da će skidati punom brzinom, ovisi o seedovima itd...
Što se tiče Dreamsparka, ja nigdje nisam vidio da piše kojom brzinom skida. Sada sam baš pokrenuo za 32 bitnu verziju skidanje pa nigdje ne piše... http://img.prntscr.com/img?url=http:...om/NClFiVM.jpg |
Meni je sam skinuo file i prek chromea sam pratio download.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tracert?
|
Probao traceroute na PCE, avalon.hr i još neke stranice koje su hostane u HR i na niti jednom se ne pojavljuje išta osim t-com.hr nekoliko puta i konačna destinacija. Možda sam pogrešne testirao.
|
Sve članice cix-a bi teoretski trebale međusobno razmjenjivati promet.
Evo i tablica tko je sa kime u peeringu što vjerojatno nije 100% točno : http://www.cix.hr/index.php?id=1559 |
Jel imate vi statičku adresu na optici?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam vezu Osijeku riješio u 3 minute u 2 telefonska poziva negdje 2008 kada je počela optika. Sve je stalo jer nam predstavnik stanara nije zelio potpisati suglasnost da se postavi vertikala i razvuče optika. Godina je 2016 prije 2 tjedna razvučeno sve pospajano nakon 8 dugih godina gase mi telefon 19.5.2016 i prebacuju na t-com i ujedno ubrzo nakon toga dolaze spojiti optiku :) |
Jel ima tu netko tko je radio prebacivanje sa ultramax2 na ultramax3? koliko dugo ste čekali isporuku maxTV uređaja?
Jel normalno da njima treba skoro 4 tjedna da pošalju pišljivu kutiju sa jednog na drugi kraj grada? |
Cca 2 dana u oba moja slucaja
Sent from my iPhone using Tapatalk |
meni su donjeli tehničari prilikom postavljanja optićkog kabla ruter i albis,sve zajedno od potpisa(telefonskog naručivanja
)do postavljanja i uključivanja usluge je trajalo 5 dana + 2 dodatna dana dok mi nisu uključili hbo i sportski paket koji su bili dio akcije. |
Već sam ih 2x ili 3x kontaktirao i kažu da je napravljen nalog, pa opet da su ponovili, pa ovo pa ono ali od maxTV-a ni m.
Postoji li mogućnost da odem osobno u T-centa,r onaj u SkyOffice-u, pa da mi ga tamo uruče? |
zna li netko koje su IP adrese od samih ONT uredjaja
TP-Link i Ericsson ONT ? eventualno username/password ? |
Ne znam ih / ne daju ih, mislim da ti neće puno pomoći jer i nema nešto posebno za postaviti / promijeniti (barem kod Ericsson - a) jer su podešeni kao Bridge.
Šteta je šta kod Ericsson - a nisu podesili / izvukli VoIp direktno na njemu. |
Citiraj:
trenutno ako zelis koristiti VoIP + svoj router, moras imati ONT + Speedport samo zbog VoIPa+IPTVa (u bridge-u) + svoj router koji vrti net a mogli su to elegantnije napraviti ONT (VoIP na ONTu) + svoj router sa podrskom za VLAN-ove (net, iptv) ali zasto jednostavno kad moze... :D koji model ONT-a ti imas - Ericsson koji model? nisam kraj optike pa nemogu vidjeti, a htio bi naci manual za ONT pa vidjeti sta ima od opcija |
Imam Ericsson - a, imaš na početku ove teme, evo iskopao model je T063G,
quick specs > http://www.falesia.pl/pdf/olt/T063G.pdf |
Dobio sam prije par dana Ultramax 3 100/10 i imam jedan problem.
Kad je Speedtouch u router modu, brzina je 100/10. Ako na njemu odaberem PPPoE passthrough i na kompu uspostavim PPPoE vezu, brzina je oko 30/1. Probao sam restartati sve, provjerio sve i uvijek je tako, bez obzira koji komp uspostavi vezu. Je li imao itko drugi takav problem i kako ste ga riješili? Hvala! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:39. |