![]() |
dečki pomagajte :)
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=202849 G.Skill 80GB MLC iz Linksa, to je nekakav best buy? |
taj ili corsair force za tu negdje cjenu
|
ja dobio prije neki dan ocz vertex2 60GB, na njega puknuo w7 64bit, black ops i photoshop i ostalo mi 19gb slobodno hehe... mislim da je 60gb MINIMUM za C: particiju...
Uglavnom imao sam Raid0 već dobrih 5, 6 godina što sa stari dikovima što sa novim tipa WD Black 2*1TB i uglavnom SSD ne vrijedi tih para i AMEN... Ubrzanja ima, bržeg očitavanja, ali 1000kn za 60GB diska... nikad više.. eto... to je moje skromno mišljenje korisnika SSDa, a ne onih koji samo čitaju reviewe.... |
Citiraj:
Znam par ljudi koji su kupili raznorazne SSDove pa im se ponekad događa da se komp zblokira na trenutke dok se kontroler malo "zbroji" (stutter). Frend je uzeo ne baš jeftinog Corsaira od 120GB sa SandForceom, pa se i njemu to događa. Ja sam uzeo Kingstona (Intelov kontroler) zato jer sam po forumima vidio da je to valjda jedini kontroler koji ne pati od tih problema, iako nije najbrži. All in all, ljudi koje ja poznam nisu baš preoduševljeni SSDovima, uključujući i mene. Meni je OK jer volim da mi je komp tih odnosno potpuno bešuman, pogotovo dok programiram. |
OCZ IBIS, SSD review, Guru3d
|
Napomena za sve:diskovi sa SandForce kontrolerom nemogu radit niti približno kao što piše na papiru i nemojte očekivati čuda od tih diskova
|
kao niti od standardnih sata 1,2,3, pata, scsija itd... papir je jedno, a realnost je drugo
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pa sandforce to isporučuje na testu, po tom pitanju prolazi..naravno da će zbog marketinga svi uvijek nakeljiti najveć vrijednost koju mogu dobiti
|
Meni oko zapelo za Vertex 2 koji ima Sandforce, dakle ako ne on, onda što preporučaš ?
|
Kladio bih se da u realnim uvjetima ne bi uočio razliku između SSDa koji čita 300MB/s i SSDa koji čita 700MB/s.
Naravno da će friško TRIM-an SSD postići deklariranu brzinu. Ali kako specificirati probleme sa sector amplificationom? Kako specificirati stutter zbog pražnjenja buffera kad cijeli sistem zablokira dok SSD ne dođe k sebi? To su problemi koje muče SSDove i proizvođači ih skrivaju k'o zmija noge. Kao što rekoh, Intel kojeg u zadnje vrijeme sve više pljuju zbog slabog sekvencijalnog read/writea meni radi k'o urica bez ikakvih zastajkivanja, što frend sa SandForceom ne može reći. |
neznam, meni evo sandforce radi super od kad je kupljen :kucaodrvo: :D
|
U potpunosti se slazem. Ja bi uzeo Intel bez iakavih dvojbi. Intel je konstatntan u svim testovima za razliku od SandForcea, koji je brzi samo u odredenim uvjetima. Isto takav je u normanlom radu.
|
uzet gen 2 80gb od intela ili cekat gen 3?
|
Citiraj:
Evo što Samsung deklarira 470 seriju SSD-a, a ovdje je review modela od 256 GB. Citiraj:
Citiraj:
Vjerujem da su svi SSD-i OK, samo neki mogu radit kako piše, a neki ne. |
Ja bi cekal gen3, ne toliko zbog perf., nego zbog cijene. Mislim da ce bit vecih i povoljnijih diskova nego sto su sad.
Mislim da je pocetkom iduce god. izlazak, treba provjerit. |
Citiraj:
kada bi se u Hr. trebala pojaviti gen.3 Intela? |
a kad opcenito u svijetu? :)
|
Citiraj:
|
Kod nas nisam našao.
|
Citiraj:
definitivno treba pricekat |
jučer sam napokon vidio SSD i radio na njemu, i uz dužno poštovanje, zaista ne razumijem oko čega se podigla tolika dreka. da, firefox se digne brže, photoshopu isto ne treba 15 sekundi da očita fontove ili što već... a što onda? nije da netko otvara i zatvara te programe stoput dnevno. pokreneš i zaboraviš, ne diraš satima. nebitno je onda treba li firefoxu 5 sekundi da se podigne ili 20, kad ga ionako nećeš zatvarati čitav božji dan.
uglavnom, simpatično, ali osobno ne vidim korist u realnoj uporabi za potrebe većine korisnika. k tome, i dalje ne shvaćam kako se radi data recovery s mrtvih SSD-ova. |
Još jedan review Samsung-ovog SSD-a iz serije 470.
|
Kad jednom probas SSD,nema nazad.
|
Moran se slozit da je 1000kn previse za 60gb diska, al ko moze platit cinjenicu da nema onog struganja vise dok kopa po page fileu? :) Sinoc instaliran Mushkin Callisto Deluxe 60gb, nikakvih zakljucaka jos nema jer je prerano, al da je brz... brz je. Nakon instalacije cistih windowsa ostalo jos 35gb diska... :S
Ima ko kakvih iskustava s doticnim diskom? |
Citiraj:
Ali ako radis nesto ozbiljno, tih 1700 kuna (ciljam 120 GB :beer:) prebijes sa jednim poslicem u tjedan-dva dana u najgorem slucaju. A ubrzanje je divota. Od puno ugodnijeg rada, tisine, itd. Uzmi recimo tjedan dana rada u omiljenim programima i zbroji koliko sekundi izgubis na razne pi_darije tipa otvaranje i zatvaranje programa, ucitavanje fontova, kompajliranje ovog ili onog, arhiviranje, backupiranje, bla bla da ne nabrajam previse.. Istina, skupo je, ali nekom ubrza rad toliko da mu se isplati na jedan ili drugi nacin vec nakon par tjedana. |
Citiraj:
|
Upravo je proucavam i primjenjujem! :))))
UPDATE: Svaka cast momku na onom threadu o optimizaciju, dobitak je blizu 9gb prostora. Doduse neka ubrzanja nisam primjetio s promjenom na AHCI osin sto se sve vuklo dok nisam zamjenio MS default drivere s AMDovim. |
Ajmo ekipa, tko želi jedan Zalmanov SSD-ić osvojiti?
Zalman's Thanksgiving SSD Giveaway! Prokleti fejs, lajk dis lajk dat :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:31. |