![]() |
jedno pitanje vezano za tenisice. Posto vidim da se na njih naplacuje carina i pdv ne znam jel mi ih se isplati uzimati iz vana. Mislio sam si naruciti starke sa ebaya, i negdje sam procitao da ako dodu bez kutije da se ne racunaju kao gotov proizovd i da onda na njih nejde carina nego samo pdv... Sad jel to istina i jel postoji uopce kakav savjet za kupvanje teni preko neta?
|
Ako dođu bez kutije i uz to još i malo smrde, onda ih carinik baci u smeće, jer računa da je gotovo sa tim proizvodom :D:D
To sa kutijom, bez kutije, gotovim proizvodom i slične gluposti, nije točno. Carina na s(š)portsku obuću je 6% + PDV 23% (na ostalu obuću, koja nije sportska, carina je 10% ili 12% + PDV) |
Citiraj:
daj tablicu za carinjenje |
postoji link, mislim čak u "preko nekoliko" postova u ovoj temi
par stranica unatrag :nono::nono: edit: ipak, evo opet link Carinska tarifa za 2010 godinu u excelu |
@E-mile stavi ga u sig :D
@junkie, je kak da ne :) I odmah da ti ustedim vremena, ove careve svjeze registrirane sto imaju starke po ispod 15tak dolara ni ne gledaj... |
Detailed Results:
|
Koliko obično treba zračnoj EMS pošiljci da dođe iz Izraela kod nas? I jel ide direkt avionom u Zagreb ili pošiljka presjeda negdje?
Edit: Evo našao sam. Od 3-6 radnih dana, ali ako je poslano EMS-om. |
danas gledo slušalice za kupit,i naravno hong kongaš piše excluded countries naravno i mi,osim istih slušalica ali druge boje za koje piše da šalje worldwide ali bez excludec countries,čekam odgovor,možda samo crvene šalje u ex yu rusiju.
|
dali je netko naručivao laptop - zanimaju me iskustva i iz koje zemlje ste naručivali
|
Citiraj:
|
Citiraj:
iz usa i njemačke što te zanima :D |
tip ne šalje u Hrvatsku.
dali postoji neka šema da pošalje u Hrvatsku ? |
evo danas stigao item iz kine poslan 18.07.1010 stvarno su pojedini kinezi ubrzali! a čekam još jedan od 11.06.2010 ni traga ni glasa od njega!??
|
jednom sam naišel na nekakav hrvatski sajt koji se bavi naručivanjem sa sajtova koji ne šalju u Europu/Hrvatsku, ali sad tome niti traga; zna tko kaj o tome ?
|
Citiraj:
|
Jel se mogu ovakve stvari kupovati bez da na carini zafrkavaju?
S obzirom da se to vjerovatno kategorizira pod hranu i tako to... Koliko bi bila carina? http://cgi.ebay.co.uk/FORMULA1-Herba...item3f01cab593 |
Citiraj:
hvala na ovome... |
Citiraj:
našao sam stranicu koju sam tražio (http://shopping.lmarkes.com/about/) dali je netko preko njih naručivao ? kakva su iskustva ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kad se kupuje roba veće vrijednosti od 160 kn, gdje se prijavljuje porez. Kolika je kazna ako se ne plati stvar vrijednosti oko 500 kn?
|
Citiraj:
|
Nije li moja obaveza robu preko 160 kn prijaviti poreznoj upravi.
Ima li ona mogućnost uvida u nečiji žiro račun. |
Citiraj:
moli boga da ti ne carine i super ako je nesto malo nece carinit a ako je nesto veliko onda racunaj 35% da ces platit i dobro |
Citiraj:
|
Ebay - pitanje
LP svima.
Imam jedan upit vezan uz ebay.Naime,stigao mi je carinski list onaj i vele da im moram poslati račun koji sam platio za proizvod. Zvao sam ih i vele da im se ne slaze cijena s vrijednoscu proizvoda,i rekli su mi da im moram poslati račun faxom.Ja taj račun imam i namjeravam im poslati faxom.Inače seller je prethodno poslao proizvod kao GIFT i oznacio mu vrijednost 20 $ (cjelokupnu) Imam par pitanja. Da li oni carine samo vrijednost proizvoda,ili vrijednost proizvoda + shiping (poštarinu) i koliko u postotcima? Teoretski je li moguce poslati im na faxu "izmijenjen" racun ,da npr. umjesto 50$ bude pisalo 30 $. thx ... |
Ne igraj se sa time i prepravljanjem racuna. To je kazneno djelo.
Sve ti je vec receno u ovoj temi. Ne budi lijen pa procitaj malo. |
Citiraj:
Imao sam u naumu samo smanjiti shiping za 10 dolara,ali čitajući neke komentare par stranica iza...ipak cu poslati pravi račun. :chears::D |
da se nadovežem.poslao sam im račun,poslat ce danas paket i glavni zaduženi za carinjenje mi je rekao da ce uračunati na cijelokupni iznos "samo" 23 %
mislim da sam jos i dobro prosao :beer::) |
Evo da se i ja "pohvalim" kako sam paltio carinu.
Naime, naručio sam sat s Ebay-a u vrijednosti 65$ , i dobijem poziv od pošte koji sam paltio 10Kn da se roba carini. Prije nego sam otišao isprintao sam transakciju s PayPala i dođem tamo. a teta kaže to vam dođe 150Kn.Pitam da mi kaže kako je došla do te cifre, kaže 23%PDV + 5%Carine. Međutim to opet na cifru od 65$ ne može biti 150KN ali šta napraviti. Nisam se htio svađati, šutio i platio. Takav sat kod nas dođe oko 900Kn tako da i nisam nešto strašno ljut, ali me smeta ako već sve plaćam po zakonu zašto mi se onda i ne obračunava po zakonu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:57. |