PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Mario92 01.09.2020. 11:57

Tenet

Ja bih rekao Inception na steroidima. Prilično kompleksan i pun detalja, u drugoj polovici filma čak bi rekel i naporan. Onaj kojeg zanima nakon prvog gledanja sigurno će trebati drugo, ako ne i treće gledanje.

Volim Nolana, ali prvo gledanje bi rekao 6/10. Siguran sam da će nakon drugog ocjena dosta porasti.

mamutarka 01.09.2020. 12:27

ma ni sam lik valjda nezna kaje htio reć, onak kužim poantu, al 2h čušpajza žeštokog je između

za par godina pogledam opet pa možda bude bolje :D

Mar 01.09.2020. 21:35

Sram me priznati, ali tek sad pogledao Tesnu kožu. Kako su to dobri filmovi, kidali smo se od smijeha. Unatoč tome što su filmovi iz 80tih, odlično su ostarili, pevaljke su aktualne i danas, modus operandi menadžmenta firmi je isti, kao i zaštićeni stanari :lol2:
Srećko Šojić je kralj Svemira, taj u 5 filmova nije u stanju pogoditi padež :D

Brko 01.09.2020. 21:56

Citiraj:

Autor Mar (Post 3434475)
Srećko Šojić je kralj Svemira

Ma jelda? :D

Old.machine 01.09.2020. 22:49

Brko nije bio aktivan na forumu 3 mjeseca, ovaj gore spomene Šojića a Brko se instant materijalizira :D

The King - srednji vijek, Engleska vs Francuska. Iznenađujuće dobar, nisam ni toliko osjetio da je prošlo 2 i pol sata 7.5/10

Mar 02.09.2020. 10:57

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3434485)
Ma jelda? :D

Haha tek sam sad skužija profilnu :D

Ogi88 02.09.2020. 12:44

Midsommar - potresan i mučan film, ne bih gledao opet. Onako je, nepotrebno potresan.

xlr 02.09.2020. 13:17

A nije neka drama, barem ne nakon Srpskog filma :)
Mislim da sam pojeo dvije kese cipsa uz Midsommar. Nisam siguran sto te tocno potreslo. Film je oke, ali s obzirom da ga nisam ni spomenuo u ovoj temi, nije zasluzio preporuku za dalje

tizhu 02.09.2020. 13:43

film je odron, ali onda se pojavilo nekoliko ljubitelja okultizma i boktepitaj čega i uvjeravali ekipu da je toga bilo i ne znam ja kaj. nešto tipa kao da tvrdim da je harry potter for real.

Old.machine 02.09.2020. 14:26

Citiraj:

Autor xlr (Post 3434677)
A nije neka drama, barem ne nakon Srpskog filma :)
Mislim da sam pojeo dvije kese cipsa uz Midsommar. Nisam siguran sto te tocno potreslo. Film je oke, ali s obzirom da ga nisam ni spomenuo u ovoj temi, nije zasluzio preporuku za dalje

Možda onaj dio kad onome liku macon razbiju glavu pa to još par puta kroz film pokažu u slow motionu :puke: Inače meni je Midsommar teško smeće, dva i pol sata gledanja ćoravih retarda i njihovih odluka koji nikako da shvate da su ušli duboko u "paukovu mrežu".

Obično nastojim izbjegavati takav tip filma ali od ovih bolesnih što sam gledao uvjerljivo mi je najbolji The House That Jack Built, Lars von Trier u jednom od svojih najboljih izdanja, možda i najboljem, uloga života Matt Dillona. Koliko je film bolestan, toliko ima i skrivenog značenja npr. ona scena sa njemačkim bombarderom Štukom. I kraj :care: Film nije za svakoga, pogotovo ne za one koji samo gledaju Supergirl/Stargirl sapunjare:D

xlr 02.09.2020. 14:37

My bad, totalno sam zaboravio na taj dio, slazem se. A gledao sam ga prije niti mj dana

pogi 02.09.2020. 15:50

Citiraj:

Autor Old.machine (Post 3434704)
Obično nastojim izbjegavati takav tip filma ali od ovih bolesnih što sam gledao uvjerljivo mi je najbolji The House That Jack Built, Lars von Trier u jednom od svojih najboljih izdanja, možda i najboljem, uloga života Matt Dillona. Koliko je film bolestan, toliko ima i skrivenog značenja npr. ona scena sa njemačkim bombarderom Štukom. I kraj :care: Film nije za svakoga, pogotovo ne za one koji samo gledaju Supergirl/Stargirl sapunjare:D

Ovo je izazov! Sad moram pogledati tog Jacka!

Old.machine 02.09.2020. 17:12

Citiraj:

Autor pogi (Post 3434731)
Ovo je izazov! Sad moram pogledati tog Jacka!

Nemoj reći poslije da te nisam upozorio, neka upozorenja stoje s razlogom :nono:

Po tražilici film je do sada ovdje spomenut dva puta:
Citiraj:

Autor Juice (Post 3260987)
The House That Jack Built - još jedan izvrstan film s nekim bolesnim i uvrnutim pogledom na serijskog ubojicu

Citiraj:

Autor burmuz (Post 3264765)
Kad smo kod "artističkih" filmova, novi Von Tierov The house Jack built, radnja je zanimljivija ali nije za svakog ( nasilje nad životinjama i ljudima i sl.) no definitivno ima također filozofije, metafizike itd. I naravno hiperrealizma koji nije baš svačija šalica čaja.

Pogledaj prije recenziju od Stuckmana, on je tu dobro sažeo neke stvari pa nakon toga odluči.

cro_ryder 02.09.2020. 17:26

Bome zvuči zanimljivo, pogledat će se svakako. Volim filmove takvog tipa koji nisu za svakog.

Upozoravati me se ne treba na ništa, poslije Three...extremes, Visitor Q, Itchi the Killer, Irreversible i inih sličnih uradaka mislim da ću biti ok i s ovim. :D

mkey 02.09.2020. 19:52

Tko voli sjebane filmove -> Martyrs

Jednom sam ga gledao i još uvijek se svega sjećam :D

driftwood 03.09.2020. 20:05

Citiraj:

Autor aski (Post 3431018)
A tesko je znati koji su tebi poznatiji 😅

Probat cu:
Primer, Predestination, Time crimes (los cronocrimenes).

Mozda te malo i zavaraju (osim ako nisi i njih gledao) 😁

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Primer mi je bio vrlo dosadan tako da ga nisam izdržao pogledati do kraja.
Svejedno, hvala na preporuci. Probat ću još par iz posta 25696, ali čini mi se da nemamo isti ukus. Ima par filmova u tom postu koje sam gledao i ne bi ih preporučio. Ma da ja i nisam baš fan SF-a, ali došlo mi je da pogledam nešto kvalitetno što možda nisam gledao.

GreenLife 04.09.2020. 00:19

Ocean`s 8
8/10

Zanimljiva radnja, ima nekih nelogičnosti...ali brate - Rihanna u onoj crvenoj haljini , Sandra Bullock na svečanoj gali i još špreha dojč - ufffff :roller:

Mirkopoter 04.09.2020. 14:48

Meni je taj film za -80/10

Blue Spirit 04.09.2020. 16:50

BATMAN zaražen koronavirusom

Britanski glumac Robert Pattinson (34) pozitivan je na koronavirus zbog čega je zaustavljeno snimanje filma “The Batman” u kojem glumi glavnu ulogu, izvijestili su u četvrtak mediji.

“Batman” je, prema prvim planovima, trebao biti u kinima u lipnju 2021. godine, no zbog epidemije koronavirusa je početak prikazivanja odgođen za listopad iduće godine.

https://www.dnevno.hr/magazin/batman...rusom-1532676/

https://www.gossipetv.com/wp-content...-pattinson.jpg https://upload.wikimedia.org/wikiped...oon_poster.JPG

Alph4Dawg 04.09.2020. 17:04

Ja moram priznati da sam ostao ugodno iznenaden nakon sto sam vidio trailer za novog Metnem-a.
Bio sam jako, jako skeptican nakon sto sam doznao da ce Pattinson igrati ulogu Bruce-a Wayne-a ali sam istovremeno bio sretan jer mi Ben ASSfleck nikako ne lezi kao glumac.
Izmedu dva zla ispalo je da ovaj iz Tvajlajt sapunice ima bolju celjust za Metnem-a. xd

PS: Nadam se da ce mu malo mutirati glas digitalno, jer ovo je...kme. Kada u traileru kaze: ´I am vengeance´ vidim se kako zderem salty caramel kokice i kolutam ocima u nevjerici. Kao da mi degenerik sa parkinsonom prijeti na hodniku u skoli.

Mario92 04.09.2020. 22:56

Robert Parkinson haha

mamutarka 09.09.2020. 18:28

The Exiled 09.09.2020. 20:40

Izgleda super, a i Šveđanka je tu. Valjda ne bude ispalo loše.:frend::chears:

Nego...
Citiraj:

Sacha Baron Cohen secretly shot BORAT 2 during the pandemic and has screened it to a select few
...šou samo takav.:):D

Neo-ST 09.09.2020. 21:42

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3436974)

Zasad ni traga lezbama, pederima, transgenderima i sličnim, šta znači da bih ga možda i moga pogledat kad izađe.
:goood:

Psycho 09.09.2020. 22:18

Citiraj:

naravno da ce se pogledati, nedavno pogledao sve vezano uz Dune serijal i filmove.

1v@n 10.09.2020. 00:04

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3437012)
Nego...

Baci pogled na Who Is America
Serija je, ali na tragu Borata i Ali G-a. Mislim da ga je ovaj puta čak i najdublje metnuo amerima.

LAcy 10.09.2020. 05:18

Citiraj:

Uhh, lagana ukrudba, plus glazba na kraju ako je itko prepoznao obradu Eclipse :)

Jedino mi Paul izgleda neuvjerljivo, balavo, twilight emo sa tom frizuricom i okicama na pol 12 :D I jel oni misle cijelu prvu knjigu pokriti sa jednim filmom?! Ili ce bit satima dug ili ce sve zbuckati pa ce ispast kao i David Lynch verzija, tesko razumljiva bez prethodnog citanja knige. Aha, pise na wiki da ce bit dva dijela :) Iako nisam siguran da je i to dosta. Hobit je imao tri pa je moglo i ovo.

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3437036)
Zasad ni traga lezbama, pederima, transgenderima i sličnim, šta znači da bih ga možda i moga pogledat kad izađe.
:goood:

Pa sad, usta od crva izgledaju kao pak-su, tako da... mozda ti se jos posreci :D

Citiraj:

Autor Psycho (Post 3437052)
naravno da ce se pogledati, nedavno pogledao sve vezano uz Dune serijal i filmove.

Ako ti se svidja Dune svijet, citaj knjige. Ja sam neke, od Franka, procitao i po nekoliko puta. Al' citaj kako su izlazile i od Frank Herberta, ove prequel sto je sin napisao nisu bas neke.

Old.machine 10.09.2020. 08:57

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3437071)
Jedino mi Paul izgleda neuvjerljivo, balavo, twilight emo sa tom frizuricom i

Taj glumac je odličan, imam osjećaj da će rasturiti ulogu. Pogledaj The King, tamo je imao jako uvjerljivu transformaciju od pijančića do kralja kojeg poštuju.

Citiraj:

Sacha Baron Cohen secretly shot BORAT 2 during the pandemic and has screened it to a select few
Very nice. Great success! :D

I'm Thinking of Ending Things - djevojka ide upoznati roditelje od svojeg novoga dečka pri čemu počne doživljavati čudne događaje i lomove stvarnosti. Pogledao ovo pošto se spominjalo svako malo na listi filmova koji dolaze. Skoro 50% radnje se odvija u autu uz preserans filozofske dijaloge. Prerazvučeno, dosadno i nerazumljivo. 3/10

dada-as 10.09.2020. 09:00

I'm Thinking of Ending Things i treba dodati da je 4:3 snimano, ja nakon 15min ugasio, eto toliko je dobro, dakle meni 1/10

Old.machine 10.09.2020. 09:08

Citiraj:

Autor dada-as (Post 3437109)
I'm Thinking of Ending Things i treba dodati da je 4:3 snimano, ja nakon 15min ugasio, eto toliko je dobro, dakle meni 1/10

Ja sam mislio da sam posudio iz videoteke neku okrljaštenu verziju ali u pravu si, to je učinjeno namjerno:
Citiraj:

A sense of anxiety over the trip begins to rise, amplified by a tight 4:3 aspect ratio courtesy of Lukasz Zal ("Cold War") that forces the viewer to pay more attention to what's in frame and even to consider what's missing.
Uz sve sranje koje je smiskao u film redatelj još ide gledatelje hebati u glavu sa 4:3 aspect ratiom:nono:

The Exiled 10.09.2020. 09:46

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3437065)
Baci pogled na Who Is America
Serija je, ali na tragu Borata i Ali G-a. Mislim da ga je ovaj puta čak i najdublje metnuo amerima.

Pogledal sam, tu je stvarno bez premca odigral sve likove.:):D Gledaš i ne vjeruješ kak ovima ništa nije jasno.:goood:

ShebY 10.09.2020. 10:33

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3437071)
Uhh, lagana ukrudba, plus glazba na kraju ako je itko prepoznao obradu Eclipse :)

Jedino mi Paul izgleda neuvjerljivo, balavo, twilight emo sa tom frizuricom i okicama na pol 12 :D I jel oni misle cijelu prvu knjigu pokriti sa jednim filmom?! Ili ce bit satima dug ili ce sve zbuckati pa ce ispast kao i David Lynch verzija, tesko razumljiva bez prethodnog citanja knige. Aha, pise na wiki da ce bit dva dijela :) Iako nisam siguran da je i to dosta. Hobit je imao tri pa je moglo i ovo.

Pa sad, usta od crva izgledaju kao pak-su, tako da... mozda ti se jos posreci :D

Ako ti se svidja Dune svijet, citaj knjige. Ja sam neke, od Franka, procitao i po nekoliko puta. Al' citaj kako su izlazile i od Frank Herberta, ove prequel sto je sin napisao nisu bas neke.

100 ljudi 100 čudi, meni je najdraža prequel triologija:

Ovaj trailer, ne znam, nisam siguran.
Ona drvena marija iz spidermana mi ne ulijeva povjerenje :D:D
Onda opet ostatak ekipe je vrhunski!
Crvić vizualno je nekako meh.

tizhu 10.09.2020. 11:42

Citiraj:

Autor Old.machine (Post 3437107)
Taj glumac je odličan, imam osjećaj da će rasturiti ulogu.
..

po meni najbolji glumac svoje generacije i još puno više. zapravo 10 godina ispred i iza njega ne vidim nikoga tko je toliko uvjerljiv i dobar.
nešto kao saorise u ženskom svijetu glume.

LAcy 10.09.2020. 17:36

Ajd, ili ste milenijum emaci :D pa vam se zato toliko svidja taj glumac, ili je stvarno tako dobar. Nadam se da je dobar. Budem bacio pogled na The King da se i sam uvjerim.

tizhu 11.09.2020. 13:56

call me by your name (vrh, ali ako imaš homofoba u sebi onda ni ne gledaj)
little women - manje važna uloga
beautiful boy - odličan.

Nominated for 1 Oscar. Another 40 wins & 82 nominations
25 god - stigne čuda napravit.

Psycho 11.09.2020. 20:30

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3437631)
call me by your name (vrh, ali ako imaš homofoba u sebi onda ni ne gledaj)
little women - manje važna uloga
beautiful boy - odličan.

Nominated for 1 Oscar. Another 40 wins & 82 nominations
25 god - stigne čuda napravit.

prilicno siguran za 20godina kad dobije oskara ce reci da su ga zlostavljali svi producenti koji ga trenutno guraju jer su mu ga gurnuli u zamjenu za ulogu :chears:

Mihael 11.09.2020. 21:28

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3437012)
Izgleda super, a i Šveđanka je tu. Valjda ne bude ispalo loše.:frend::chears:

Nego...

Jedva cekam!

Mar 11.09.2020. 21:30

Oscari su kao mjerilo kvalitete? :lol2:

Najbolje da budeš trans gay crnkinja muslimanske vjeroispovjesti i Oscar će ti biti zagarantiran :care::roller:

https://www.vanityfair.com/hollywood...tion-diversity

Neo-ST 11.09.2020. 23:07

Se*em im se na tog oskara.
:puke:

tizhu 11.09.2020. 23:43

Citiraj:

Autor Psycho (Post 3437774)
prilicno siguran za 20godina kad dobije oskara ce reci da su ga zlostavljali svi producenti koji ga trenutno guraju jer su mu ga gurnuli u zamjenu za ulogu :chears:

vidim homofobija na najjače. samo naprijed. pokaži se u pravom svijetlu.
otišlo je u krivom smjeru vidim.
balakan express

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:00.