![]() |
Pa ne znam sta bih ti rekao , to je ako bas nemas para , mislim na te jeftinije klime , znaci ako bude radila kako treba tj ne bude se kvarila , radice posao , odradice svaka 12-ka 35m2 .. Ako uzimas takve klime gledaj samo sto duzu garanciju , jos ako je bezuslovna jos bolje .
|
Imam neku staru Korel klimu i sad sam išao promijeniti smjer puhanja klime (pomaknuti one usmjerivače) i kako je bio mrak, prstima sma uhvatio te usmjerivače i po prstu me opalilo nešto poput ventilatora (iako ne vidim gdje bi taj ventilator mogao biti) i nakon toga klima više ne radi te izbacuje grešku E6, zrak više ne puše... Što bi to moglo biti?
EDIT: evo uspio sam vidjeti, pukla su dva krilca od ventilatora i zapela su u ventilator, uspio sam ih izvaditi i sad klima fino radi. Nego da pitam, vidim da su krilca ventilatora dosta prljava. Kad čistim klimu onda operem filtere i našpricam hladnjak sa sredstvom za dezinfekciju, vidim da bi bilo dobro i taj ventilator, samo ne znam kako je to izvedivo? Kad platite serviseru da je očisti, jel ju on detaljno otvara ili samo malo našprica hladnjake? |
Da bi se turbina i izmenjivac dobro oprali mora se rasturiti unutrasnja jedinica , ko ima malo veste ruke to moze odraditi i sam pomocu snimaka sa YT . Naprska se dobro sa Axel Sgrasso i ostavis da odstoji nekoliko minuta , zatim se sa vodom dobro ispere , naprska dezinfekcionim sredstvom i to je to . Naravno klima mora biti ugasena i elektronika zasticena od vlage . Nije tesko ali ako nisi siguran onda pozoves servis i trazis da je rasture i kompletno operu , tek tada ces znati koliko je prljava unutrasnja jedinica .
|
Citiraj:
Hvala ti. |
Citiraj:
Cijeli? |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ove druge su neka srednja klasa. 2700kn a u nabavi je nekih sto dolara,ako i toliko I onda još stave "akcijaaaaa" |
sve jasno, ali mi obicni smrtnici moramo kupiti nesto pa smo osudeni pokusati izbirati manje zlo, za manje para, a da ne bude totalni srot :)
znam da su srednja klasa, ali sam u tom cjenovnom razredu.. ako imate drugi prijedlog bila bi zahvalna, a ovako samo odabir manjeg zla bi bilo super ;) |
Citiraj:
Za te pare ili nešto više se mogu dobit i Daikin i Mitsubishi koji su superiorni u svakom pogledu Daikin RX35J3 košta nekih 4200 kn. Vjerojatno je i Mitsubishi tu nekud. To su entry modeli,ali modeli glavnih igrača u klimatizaciji |
Ja sam u jedan manji apartman od 29 kvadrata stavio daikin 25j3, a u jedan veci 35j3, zadnjih tjedan spavam u tom manjem i klima roka cijelu noc, hladjenje i malo je rec da sam prwzadovoljan s tom klimom, tiha izuzetno i vanjka i unutrasnja, doslovno necujna, hladi super...
Nisam jos isprobao wifi kako radi |
Jel ima neke razlike između ulaznih modela Mitsubishija/Toshibe/Daikina/Fujitsua?
Svi su oko 4200 kn (3.x kw), i po speckama su svi tu negdje, jel ima neke razlike u kvaliteti/dugotrajnosti? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo vodi računa da ti ne reagira trenutačno kad si "out of home" Prodje ponekad i pola minute |
Pozdrav,
imamo Samsung klimu staru 3.5 godine koja pomalo pušta plin. Prošle godine smo u 5. mjesecu skužili da dosta slabo hladi pa smo pozvali servisera koji ju je očistio i napunio pa je radila super cijelo ljeto. Ovo proljeće ista stvar. Međutim, nazvao sam jednog servisera (u Zagrebu smo) i čovjek me tražio 800 kuna za punjenje plinom (i još 600 kuna za traženje/popravak curenja). Prošle godine mi je bilo cirka 200. Zar su stvarno cijene toliko išle gore u godini dana? |
Citiraj:
1kg R410a je 500kn +pdv u nabavi. |
moze li se nadopunit s r32-ojkom ?
|
Ne znam je li već bilo pitanje.. vrijede li one prijenosne klime bez vanjske jedinice išta?
|
vrijede... kak ne, samo moraš mijenjat vodu i zemi onaj klipser za prozor da to sve dihta dobro i bok.
|
Aermec klima
Pozdrav ljudi.
Neko vrijeme surađujem sa firmom koja je uvoznik Aermec klima uređaja. Tako da mogu dobiti dobru cijenu i rabat 20% i više. Ako koga zanima klima, inverter, A++, Wifi, tihi rad, R32 plin.... Evo katalog stranice 24 i 25. http://global.aermec.com/website-201...tem_VRF_EN.pdf Modeli su SLG250 za 2.800 a jači SLG350 3.000 kn (cijene su sa PDV-om) Jamstvo 3 godine. Koga zanima nek sa javi na PM. :goood: |
Citiraj:
Citiraj:
Ugl najveći problem je buka, bar meni. Al srića pa je privremeno, mitsubishiji su stigli :) |
Citiraj:
VRF sustavi i dizalice topline su iz Italije iz vlastite tvornice. http://www.aermec.com/default.htm |
Citiraj:
Na kakav klipser za prozor misliš, nisam baš u tome? |
ne znam kak da to objasnim... otić u bauhaus i kupit.
|
@Mirko
Znači upises "mobilna klima" u google pictures, sve skupa traje oko 2,67 sec. https://www.google.hr/search?q=mobil...JCBOy_POjMhVM: |
Citiraj:
Ali ti to neće napravit niko osim nekog servisera kojeg poznaješ i koji je upućen |
Citiraj:
Odavno su "pingvini" ispali iz upotrebe. Mobilna ima kompresor kao i split sistem, ali je sve monoblok. Jedina voda je kondenzat. Svi relevantni proizvođači su odustali od proizvodnje mobilnih jer su sranje u odnosu na split sistem koji je sada svima pristupačan. Nismo u devedesetima |
dobio sam preporuku za ovaj uredjaj. Vrijedi li sta? Meni nepoznato...
Namjenjena je za prostor na linku. :chears: |
ADMIN - molim da se izbrise ovaj post, greskom je poslan. Hvala.
|
Imam pitanje u vezi položaja vanjske jedinice. Po vašim savjetima uzeo sam Fujitsu 12LLCE.
Ovlašteni majstor mi tvrdi da je apsolutno svejedno jel vanjska jedinica na južnom ili sjevernom zidu, kada je hlađenje u pitanju. Ja se nisam složio jer je na sjevernom hlad već od 10 ujutro, a na južnom sunce maže cijeli dan. Dakle, ima li logike što tražim da instalacija bude na sjevernoj strani kuće? Klimu isključivo koristimo za hlađenje. |
Pa mora da ima razlike ali ne ne bi trebalo da je to nesto ekstremno , ako ti duzina instalacije ne povecava mnogo troskove onda je stavi na severom i miran si .
Bitnije da ti se to izvakumira , pozeljno je da instalacija bude bar 3m , cevi zasebno izolovane tj da se ne dodiruju , a pogotovo da bude vakumiran sistem , antivibracione bas i ne moras ako se ne grejes na nju jer je klimi mnogo lakse ohladiti nego ugrejati odredjeni prostor . https://www.fujitsu-general.com/glob...plit/0220.html |
pozdrav,posto sam budzetno ogranicen,moze li neka preporuka best buy klime do 3000kn...
|
|
Panasonic je dobar samo moras znati da je to 25-ca ili ti klasicna 9-ka pa je predvidjena za hladjenje oko 30m2 ili grejanje do 20m2 ..
|
Nekadašnji Panasonic je bio odličan.
Danas je to Kinez kao i hrpa drugih prosječnih. |
Dobar dan ljudi. Isprike na slici ali ne znam bolje nacrtati :D
Trebao bih klimu. Ukupna veličina stana je 55 kvadrata. Crvenom bojom su nacrtana vrata. I unutarnja jedinica bi nažalost morala biti tamo kod balkona i pucati ravno u zid od spavaće na kojem nema vrata. https://imgur.com/j4JbP9j Trebam isključivo hlađenje. Mene zanima koliko bi mi kilowata trebalo u budget opciji, a koliko u best buy opciji ? Prvenstveno me zanima hoće li mi do spavaće sobe ikako dolaziti hladan zrak, jer je raspored takav kakav je (prepreka, pa mora kroz hodnik ulaziti do spavaće zrak itd). Može i prijedlog neke/ih klime također. Hvala ! |
Pozdrav,
Trebao bi kupiti klimu i sad malo istrazujem, pa me zanima vasa misljenja. Posto ima puno proizvodaca Haire, Daikin, Tosh., Mits., Korel, Panasonic, Samsung, LG itd da ne nabrajam... Nema previse foruma o ovoj temi i ako ima svi su postovi zastarijeli. Ovako zivim u visokom potkrovlju iznad mene je knauf i 10 cm staklene vune, a izmedu greda sam stavio stiropor 20cm sve jedno mi je pakao u stanu. Stan je velicine 110 m2. Klimu bi koristio naravno preko ljeta samo za hladenje, dogrijavanje + (ne bi bilo lose ako zatreba zlu netrebalo :P ) Citam i istrazujem pa svasta ljudi pisu zvao sam na par mjesta i raspitivao se u vezi klima i best buy i koju bi oni preporucili, svako svoje prica. Takoder citam japanci top koreanci 0 makar razlika u cjenama je minimalna 100cca kn. I ono najvaznije da vam dam inf. za klimu ne bi isao preko 7000kn. Sliku stana cu isto staviti da vidite. |
|
Ne mozes sa jednom klimom ohladiti toliki prostor .
Najjaca i u tom cenovnom rangu i najkvalitetnija ti je DAIKIN FTX50GV/RX50GV za 6581kn ali je ona predvidjena za postavljanje u prostoriju sa velikom m2 i ozbiljnije prostore. Za dve manje prvoklasne nemas ali imas za 2x Gree LOMO, GWH12QB-K3DNB4D/I WI-FI + GREE GWH09QB-K3DNB4D/I WI-FI .. Vecu stavis u dnevnu a manju u tu udaljenu sobu da duva ka hodniku . |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:59. |