![]() |
htio ili ne htio, od 1.7., to jest danas, nitko te ne pita
|
Aha, top
Znaci trebam dobru alternativu, slusam preporuke |
Nisam siguran da imaš dobrih alternativa.
Binance card je još uvijek relativno labav, ali neće to dugo trajati. A sa funkcijama i jednostavnošću nije ni blizu Revolutu. |
Citiraj:
transfer Wise |
od 1.7 svi koji imaju acc postaju član revolut banke.
|
Citiraj:
Ako mogu pitat, zasto? Sta ti se mijenja s ovim? Sent from my iPhone using Tapatalk |
Baš to i mene zanima.
|
Sad bude oib trebao garant
A koliko sam cuo od poznanika Nova registracija zahtjeba osobna slika i oib Koliko se sjecam ja to nisam dao Oib isto odheb kad je gnjavio Sad ce nas pozatvarat, do dostave podataka |
Krivo se sjecas, morao si dat oib i presliku osobne i prije.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
oib definitivno nisam dao
jer i sad je prazno u postavkama konto za osobno se fakat ne sječam |
Tak nebitno jel si dao oib, morao si dati neki osobni dokument + selfie.
Na osobnoj je ionako naveden oib. Nema registracije ni na jedan fintech servis bez dokumenata i selfia. Sve što revolut zna danas o vama kad je banka, znao je i prije i morao je polagat račune državnim institucijama. Ostavite se anonimnosti koja danas ne postoji, pogotovo kad su financijski servisi u pitanju, sve se prati i sve se zna. |
ja ti imam još osobnu bez oiba
tak da, osim ako si ga netko izvadi preko broja osobne |
Citiraj:
Tako da... Sent from my SM-A715F using Tapatalk |
kak je javan, di ga se može nać javno za fizičke osobe
|
Citiraj:
Tako da... Sent from my SM-A715F using Tapatalk |
da, al nemogu ja vidit tvoj oib sada, nije javan na taj način
tvoj oib je javan tebi, ak ti ja ukradem osobnu, onda ga mogu i ja vidit |
Ako imas obrt, firmu, suvlasnik, direktor, u vijeću nekom onda se opet moze doci do oiba. Nije javan al ni tajan.
|
Citiraj:
Htio sam reći da je njima njegov vidljiv jer im je dao podatak pomoću kojeg ga mogu vidjeti. Sent from my SM-A715F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Uglavno nisam se nadovezao na tebe nego općenito kako je oib sranje nist drugo... |
''ako znaš približno adresu, ako znaš ime obrta, ako znaš ime firme'' itd. :D
nije javan, ali se može doć do njega ako se ima određene podatke, ako ih nemaš, ne možeš saznat tuđi oib, ajmo to tako sročiti |
Citiraj:
Ne pričajte gluposti, nije tajan i ako je netko dao presliku osobne, to što nije dao OIB ga sigurno neće "spasiti" od porezne. |
Citiraj:
ako sam ja punoljetna osoba koja na sebi nema ni zemlju, ni firmu, ni obrt, samo ime i prezime, nećeš ga naći |
Iz nekog razloga mi Gpay svakih par dana "obrise" virtualnu karticu Revoluta i već me nervira podosta.
Jel imao tko takav slučaj? Čak sam i izbrisao staru karticu i napravio novu, ali opet isto. Nekad 2 dana, nekad 6-7. Muka mi već od ponovnog dodavanja. |
Da li slucajno freezas karticu u Revolut appu? Freezanje je, koliko sam zapamtio, jedan od razloga nestajanja kartice s Gpaya.
|
Citiraj:
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk |
Ja nikako da aktiviram svoju novu MC karticu. Kažu u appu da je treba aktivirati transakcijom sa PIN-om. Pokušavao sam u nekoliko trgovina, ATM-a,.., ali uvijek dobijem poruku da mi je PIN neispravan. Pokušavao sam s PIN-om kojim se ulogiravam u app. Drugoga nisam ni dobio.
|
odi na karticu - settings - view pin
vjerojatno ti je drugačiji sada |
Citiraj:
|
Ja isto betam na šaomi. Sestra ima šaomi i ne moze na revolut uplatit pare jer kad ide potvrdit u mpbz aplikaciji, revolut aplikacija u pozadini "zaboravi" i faila radnju. Jebeni šaomi. :no2drug:
|
Citiraj:
Možeš ti pokušavat to spinnat kako hoćeš, ali javno objavljen podatak je javan i nikako nije tajan. Po tebi je i registarska tablica automobila tajni podatak jer ne postoji API na kojem građani mogu saznati vlasnika.... glupost. |
a di je javno objavljen moj oib
|
sta si zapeo za oib u 2022godini pobogu :D.. ako si nekome dao presliku osobne, moze se doci do tvog oiba, o tome se radi.. mene ni nikog drugog ne zanima tvoj oib.. ali poreznu moze zanimat
|
ma sve 5, rasprava je suluda, ali ne postoji imenik oibova di ćeš upisat moje ime i prezime i dobit ga
kada nekoj ustanovi fali tvoj oib, recimo ne plaćaš hrt pristojbu a oni nemaju tvoj oib, nemože ured koji radi ovrhu doć do njega jer to nije javni podatak nego mora priložit pravni interes i onda tek će ga dobit javni podatak je nešto što se vidi svima postoji ovo https://i.imgur.com/k4QX1Ph.png ali tu se jasno vidi da možeš apsolutno ništa bez mojeg mbg broja ili broja osobne |
Šta ga cjepidlačite. Ako mora biti zadovoljen neki uvjet da dođeš do neke informacije, onda ona nije javna.
Ako na plotu ne piše moj OIB, onda nije javan. Jel postoji način da se sazna? Postoji. Jel javan? Nije |
Citiraj:
Telefon je Realme 6s. Ne diram niti jedan settings na Revolutu. Jedino iz nekog razloga ako odaberem prilikom potvrde kartice SMS. Izbavi poruku da će se SMS poslsti na neki drugi broj iako i na GPay i Revolut isti broj telefona. Potvrdim preko aplikacije. |
Citiraj:
|
Iskreno, javni popis OIB-ova postoji. Zove se birački spisak.
|
Citiraj:
Ajde nas prosvijetli kako https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:24. |