![]() |
Jednostavno štitiš svoju investiciju, dao si 100kn više, toliko više ćeš i dobit kad je budeš prodavao. I ti i kupac ste sigurniji i prije će se prodati. Nije nužno pravilo ali tko zna kako i koliko je pojedina grafa mučena pa ako nema garanciju kupuješ mačka u vreći.
|
Nemojte se zajebavat, garancija glavu čuva :D
Ni meni ništa nije pošteno pocrkalo još od doba Tagan 420W napajanja iz 2005., ali kad je krenulo, brate mili :D Grafičke, AIO cooleri, to je počelo na mjesečnoj bazi crkavat :D Međutim, uz malo sreće uvijek mi je zamjena išla na ruku :D Tako da, garanciju netreba olako shvaćati :) |
Od te 2005. god. hardware nije više kao šta je nekad bio (ni žene, ni auti...) :p
Uglavnom šta dulja gara je i moj fetiš (meme sa 10 god., PSU sa 5 god., ostalo bar 3 god.) Jedino me za kulere i kejsove zaboli kifla (ali bar je i niža "investicija" u pitanju) |
pa mene je recimo na visoku cijenu ax napajanja, osim njegove kvalitete, natjerala i monstruozna gara od 7g.
znači imam 1500kn u džepu idućih 7g kak god okreneš (neće ga zauvijek proizvoditi), a i kod eventualne prodaje (koja se neće desiti) imam debeli plus da držim cijenu. |
Kupis jeftinije s malom garom i molis se da ne crkne.
Kupis skuplje s mrcinskom garom i pocnes se nadat da crkne da dobis novo hahah (syss iz istog razloga sam ja RM uzo , morat ce nekaj riknut u 10 god a do tad su pare u dzepu :D ) Sent from my Xperia Z3 |
Nvidia Plans GTX 2080 Ti, 2080 & 2070 Refresh With GDDR5X & Faster Clocks In 2017 – Volta GPUs With HBM2 & GDDR6 In 2018
Nepouzdan izvor, ali svejedno zanimljivo... |
će da bude rebrand u 2017 opet... :D
|
Taman sam planirao ubost jos jednu 1070...
Postaju intel :D |
Šuškalo se to i prije (rebrand, pa volta poslije toga tek volta), no kad se glasina pojavi jednom može biti kriva (pogotovo najranije glasine znaju biti krive). Kada se pojavi više puta tu vrijedi ona gdje ima dima ima i vatre, tako da je mislim ovo već 95% sigurno. Inače tako je bilo i prije - kad dođe novi proizvodni proces budu dvije generacije za redom iste arhitekture, osim eventualno novih flagshipova (npr. 28nm i gtx 6xx i 7xx, HD7xxx i Rx 2xx)
EDIT Tek sad vidim da link ima 2 i pol mjeseca :D Uglavnom samo treba smanjiti onaj postotak |
Pa pascal je već maxwell na steroidima, koliko još mogu izvući iz napaćene arhitekture? Iz nekog razloga mi na pamet pada intel...
|
Ma da oni u proizvodnji žele, oni bi napravili grafičku s 50GB.. ali oni namjerno malo po malo rade da bi kroz duže vrijeme više zarađivali
|
PALIT nVidia GeForce GTX1060 StormX, 3 GB GDDR5
Gledam ovu karticu ali nigdje reviewa, kako saznati da li ima namješteno da se vent uopće ne vrti do određene temperature, kao na nekim drugim 1060? |
Citiraj:
|
Frend ima 1070 koja ima 0db ali nije radilo out of the box. Objašnjenje je bilo da ranije verzije BIOS-a nisu podržavale taj feature, tek kasnije su napravili BIOS. On im je slao mail pa su mu poslali novi BIOS
|
Citiraj:
Ali taj fan svejedno ne cujes do 40/50%. |
Jel može pomoć? Koristim GTX 1060 6GB MSI ARMOR
Danas mi se jedanput zamrznula igra nfs2015 na ultra postavkama pa pretpostavljam da je temperatura bila visoka, a kasnije sam skužio da nisam instalirao directX, kasnije mi je windows 10 automatski stavio directX 9.0.. moje pitanje je: 1.) Koji directX je najbolji za tu igru i kako ga instalirati. 2.) Ne overclockam, ali u MSI Afterburner ima postavke za FAN, ja bi to ručno izmjenio, da stavim da se stalno vrte ventilatori ili ne? Molim savjet. hvala |
Temperatura te grafe sigurno nije bio problem.
Napravi Clean Install zadnjih drivera. Ne diraj uopće postavke ventilatora na toj grafi. Ostavi automatski. Ako ne bude radilo, instaliraj ponovno igru. Imaš ili softverski problem ili problem sa slabim napajanjem. |
Ma 700w fortron M.
Win 10, |
Komp ti nije OCan? Sve je na defaultu? Probaj ponovno zadnje drivere. Mora raditi odlično. Ta grafa je odlična. Nema šanse da je ona uzrok freeza.
|
Ma to se desilo samo jednom u 6 sati neprekidnog igranja na ultra postavkama. Možda je to jer sam jedno 5 puta ulazio u windowse s alt tab tipkom
Edit. Ono što se desilo je da se zamrzla slika i srušila igra. Nije clockan |
upravo sam posao vlasniik GTX 1060 gainward golden sample pheonex
mogu reći da sa preeeezadovoljan bar za sada |
NVIDIA Gearing Up For A Big Product Announcement On CES 2017 – Geforce GTX 1080 Ti and Club Geforce Elite Service Inbound
Inače vidim ovo nije bilo NVIDIA Quadro P6000 Gaming Benchmarks Unveiled, Faster Than The Titan X (P) – Handles 4K DX12 Gaming at 60+ FPS With Ease Citiraj:
|
A cijena prava sitnica. Naravno nitko neće kupiti quadro za gaming ali opet razlika u cijenama je totalno nerazmjerna. I da napomenem, ne znam ni kome je normalno plaćati 1500€ za titan x kako bi se igrao.
|
Tome služe x80Ti modeli koji će tu cifru srušit a donijeti slične performanse +/-. Nikad nije imalo ni najmanjeg smisla ići na titan modele za gayming
|
oprostite na gnjavaži, ali jel normalno da kod igre i5 6400 radi na 47-49C i gtx 1060 55-57C
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Zna li netko koja bi bila preporuka za najtiši (idle i load) 1060 3GB? |
Mislim da je MSI Gaming x najtisa
Sent from my Xperia Z3 |
|
CES ispao ćorak što se tiče predstavljanja 1080Ti
Geforce GTX 1080 Ti Will Be Landing Around PAX East (March 10th) According To NVIDIA AIB Employee |
ako moze pomoc oko step up programa, imam 1070 i nude mi 1080 ali nije ftw i hebeno neznam sta da radim
moja se kloka 2115/9000 da li moze toliko i 1080 potegnit jel nije FTW? Igram na 2k 165Hz asus rog monitoru i trebam svaki fps... EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 08G-P4-6276 1607 / 1797 2 ACX 3.0 8+8-Pin 10+2 215W RGB Yes vs EVGA GeForce GTX 1080 GAMING ACX 3.0 08G-P4-6181 1607 / 1733 1 ACX 3.0 8-Pin 5+1 180W Yes (White) Yes |
Nemozes ti clockati 1070 toliko da bude jaca od 1080 tako da nevidim dilemu. Jel to "kljuc za kljuc" ili doplata ?
|
Bottleneck?
pozz ekipo, jedan savjet trazim, pa ako ste željni pomoc, proc i5 4670k, graficka gtx 1070, 8 gb ddr3.
vec neko vrijeme imam navedenu graficku karticu, večeras iz zezancije skinuo MSI afterburner i htio sam raditi benchmark odnosno da mi na zaslonu bude prikazan fps, gpu-cpu usage, zaprepasten sam da mi 4 jezgre proca rade večinom na 100% :fuming:što znaci da mi je procesor usko grlo iliti bottleneck, monitor mi je trenutno 1080p 60hz, fps je okej, ide vecinom po 60fps-a primjer withcer 3 radi jako fluidno ali me brine da mi je cpu usage vecinom na 100% zauzeca dok je gpu cca 70-80%.. Bilo bi pametno da se promjeni platforma zar ne? Pokusao sam i sa gta v, tamo imam avrege fps 35-40 :D što mi je jako smjesno... samo da napomenem ako ista znaci igre nisu original.. |
|
Citiraj:
|
The Mighty HD 7970 Returns, GTX 1050 Ti & GTX 680 Battle!
Maltene entry level model (1050Ti) na nivou flagshipa od prije 3 generacije, te troši duplo i više manje. Dođe cca 1200-1300kn, što bi značilo da gtx 680, HD7970 realno vrijede 600-700kn max steamzg Nadogradi na i7 ako ti nije problem ili kupi 1440p monitor i cpu bottleneck riješen. No zanemari gpu usage postotke, nebi to bilo mnogo u fps-u, par % |
Manuel Calavera
Znači što veca rezolucija procesor bi bolje disao zar ne? Možeš samo navesti razlog? zasto je to tako? Zasto na full hd rezi, procesor je non stop na 100% zauzeca a kada bi isao na 144p nebi imao taj problem.. |
Jel moguca situacija da nadogadnjom jace grafe (na konfu istu) gubimo performanse ?
Do sad sam mislio da bi trebale ostati makar iste ali ne iskoristavat punpotecijal grafe. Pogledavsi kaj linus kaze na 1:10 https://youtu.be/i9XuCz1FQEU Objasnite ak nisam u pravu Sent from my Xperia Z3 |
Citiraj:
Keep in mind da će ti fps opasti sa 1440p, ali će igre i izgledati bolje... Otprilike isto te košta i7 i 1440p 27" monitor (ako pričamo o novom) Getriba94 Ne može gubiti perfomanse, u najgorem slučaju može biti isto. |
Zato mi i nije jasan odgovor da "cpu moze pratit 970" na 60fps , a s 1070 ne moze ni 40fpsa dobit
Sent from my Xperia Z3 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:58. |