![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da u Rijeci na više lokacija ima taj loši asfalt koji kad padne kiša bude svjetlo smeđe boje. Kakve god gume imao nema pomoći ako moraš naglo kočiti.
|
Tako je to podno rječine, tko bi tamo živio :P
...fali mi taj grad :( |
Slobodno navrati na piće :chears:
|
Citiraj:
Na golfu 5 1.9 tdi petora vrata od roditelja se dosta lakše zatvaraju,a kod mene samo kao manijak možeš zatvoriti. @buljo Kako se zove to na engleskome da potrazim online ? Poslano sa mog Le 1 Pro koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Ne znam kak se to zove, to je neka moja pretpostavka pošto sam imao gotovo dva identična auta, nema kaj drugo bit osim toga (bar mislim). |
Citiraj:
|
Na mom golfu 5 iz 2004 petora vrata se puno lakše zatvaraju vrata ako je prozor otvoren. Razlika je tolika da moja stara skoro polomi vrata, ako sam ja taman otvorio svoja vrata/prozor. Ona voli lupati vratima jer ne zna kako zatvoriti kako treba.
Ja isto osjetim razliku, ali problem mi je samo sa stražnjim vratima jer su mala. Kolega ima peticu sa troja vrata i nema nikakvih problema. Ipak su to teža vrata. |
Dap,moja petica su troja vrata i dosta su vrata sira/teza od petice sa petorima vrata i trebalo bi se naravno teže zatvarati,ali ne baš da imaš 2 opcije : normalno pokušati zatvoriti i naravno ne zatvore ili udariti kao manijak pa uspjeti zatvoriti.
Navodno se trebaju neki vijci zategnuti,znai netko više ? @bertone hvala na informaciji,pokusati ću proguglati |
Citiraj:
Kolega s posla ima clio 2 5-vrata i moraš zatvoriti vrata, a na mom 3-vrata samo pustiš i vrata se sama zatvore. Teža su vrata i kad krenu, teže ih je zaustaviti pa sa više sile udaraju u okvir i zatvaraju se lakše. Osim ako nešto nije dobro podešeno ili je neispravno. Fizika. |
Citiraj:
PS. Usput si pogledaj kako stoje vrata uz karoseriju (razmake između vrata i okvira vrata) jer su se možda vrata malo objesila pa ne nasjedaju više glatko na onu štangicu (bem ti kak se to stručno zove) koju obuhvati zub mehanizma brave. Ako vise onda se mogu podesiti. |
Kakvi su to problemi sa zatvaranjem vrata na G5? Pa ja imam "francuski drlog" Peugeot 307 sa 275 tisuca km i nemam problema sa zatvaranjem vrata. Jes da oduvijek zvuce ko cisti pleh, ali se bar normalno zatvaraju za razliku od tih vasih "das auto" masina... za takve probleme nisam cuo jos od vremena kad sam imao yugo 45...
|
Jeste sigurni da su ti auti ravni? Ono, da nisu bili pod šleperom?
|
Citiraj:
@JC Denton Auto je stajao prije moje kupovine skoro pola godine na otvorenome,nije ni cudno da ima nekih boljki od duzeg stajanja,na G5 od roditelja,petora vrata,normalno se zatvaraju,no on nije duze vremena stajao na otvorenome i po raznoraznim vremenskim uvjetima/neprilikama,dobro se i auto drzi. |
Citiraj:
|
Trebam informaciju. Naime imam auto koji prodajem i uskoro mu ističe registracija. Ne mislim ga ponovno registrirati, pa me zanima što mi je činiti. Da li moram nešto raditi, ili nikom ništa ?
|
Ili ga registriraj ili odjavi.
|
Zna li tko dal se policija za kontrolu brzine na autocestama koristi isključivo presretačima ili postavljaju i radare koji te uslikaju (ako zanemarimo onog na obilaznici montiranog na stupu)?
Također, otkad postoje ove kamere u Zagrebu - Slavonska kod McDonaldsa, Zeleni val kod Mimare, Selska x Filipović, Domovinski most? Kaj su tamo stvarno ove nove kamere? https://kompare.hr/savjetnik/gdje-va...kacije-radara/ |
ako pratimo glavnu cestu po znaku - nije nuzno upaliti zmigavac jel tako? pali li ga netko unatoc, ili smatra da je u pojedinim situacijama dobro upaliti ga kako bi olaksali dilemu onom na sporednoj?
|
Ako skrećeš, pališ žmigavac, bez obzira da li ostaješ na glavnoj cesti. ZSPC Članci 43. i 44.
|
[QUOTE=IcyTexx;2990263]Zna li tko dal se policija za kontrolu brzine na autocestama koristi isključivo presretačima ili postavljaju i radare koji te uslikaju (ako zanemarimo onog na obilaznici montiranog na stupu)?
Ri-Zg vole stajati s radarom na izlazu odmorista Ravna Gora. npr. Zg-Ri na uzbrdici nakon velikog spusta, pa viadukta (nemogu se sjetiti imena). Tako da da, imaju i radare |
Citiraj:
Sent from my LG-H960 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne, u poštu :D http://www.policija.hr/main.aspx?id=45#ODJAVA_VOZILA Citiraj:
Ovo za zmigavce na glavnoj to uče u autoskolama ...pa stoga to najviše možete vidjeti kod "mladih" vozaca. Kao i 50km/h po gradu jer se eto uči u autoskoli:fuming: Citiraj:
|
Citiraj:
To moraš napraviti u roku od 15 dana od datuma isteka na prometnoj. Jedino dal ćeš ga u roku 90 dana ponovno regati da ti čuvaju tablice, ako ne, onda idu na uništenje |
Citiraj:
Kod zgrade imam baš takvo raskrižje, kad sam se doselio i ja sam mislio da je stvar kulture davanje žmigavca kod skretanja dok ostaješ na glavnoj. Nakon što sam bio svjedokom par zanimljivih situacija, malo sam se informirao.:D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: Ispravka, 3 / 4 se sjećam godinama, ovaj na domovinskom ne znam. |
Citiraj:
Znam sta piše u ZSPC. Zakone (ne iskljucivo prometne )većinom pišu ljudi koji nemaju pojma o praksi tj realnom zivotu ,toliko o zakonima. Isto kao što i konstruiraju kružne tokove i slično. Pa ja većih budala nisam vidio. @dashko Onda su to one kamere koju su postavljene još 98. godine. |
Citiraj:
https://s20.postimg.org/mjuzk0mzh/glavna.jpg Plavo je glavna cesta, crveno sporedna.. promet ide u oba smjera i sad zamisli svakodnevnog veselja kad 50% njih koji idu glavnom dođu do pozicije plavo 2 i nastavljaju do plavo 3.. a valjda 70% ih ne koristi žmigavce... uglavnom nema puno prometnih nesreća na tom križanju jer su brzine male pa uglavnom svi stignu stati i pametniji popusti, a tele prođe no spominjanje familije i svakodnevna doza stresa je zajamčena :) |
Ako znaš gdje je križanje Jarunske i Hrgovića, kod ulaza na Jarun. Ako se voziš Hrgovićima i skrećeš lijevo na Jarunsku, onda ostaješ na glavnoj cesti. Problem je ako ne daš lijevi žmigavac, ljudi koji izlaze sa Jaruna i koji imaju znak STOP (na stranu što ga pola ljudi ne vidi/ignorira) misle da ćeš produžiti ravno i krenu... ostalo možeš i sam zamisliti. :)
|
Ista rasprava obavljena prije određenog broja stranica. Moraš dati žmigavac.
|
Ako ostajem na glavnoj, ne dajem žmigavac. Nikad čuo za to
|
Ne znam, ja sam uvijek davao žmigavac u takvim situacijama, čisto da nema dileme za druge. Neovisno što zakon kaže. Smanjim mogućnost da netko napravi krivu procjenu i sve prođe stres free. Usto se i promet onda brže odvija, barem se meni tako čini.
|
Kaj znači bez žmigavca na raskrižju? Da idem ravno.
U tom slučaju onaj iz sporedne misli isto to, krene, a ti mu skreneš pred nos. Da stvari funkcioniraju kako bi trebale, ti sa glavne bi bio kriv. Ili ćemo po onome, kaj koji qrac drugi mora znat kam ja idem. |
Citiraj:
Ako si na poziciji plave srelice 2 i ne daješ nikakav žmigavac poručio si ostalim vozačima da nastavljaš ravno tj. da se isključuješ s glavne na sporednu.. ako si dao lijevi žmigavac poručuješ da zadržavaš prvenstvo prolaska po glavnoj cesti.. ako daš desni žmigavac poručio si da se isključuješ s glavne na sporednu.. ako nikad nisu čuo da treba davati žmigavce imaš spominjanje familije i moguću prometnu :D .. a posljedice idu na dušu instruktora u auto školi koji je aljkavo odradio svoj posao. |
Citiraj:
Doduše, u Zg rijetki vozači daju žmigavce i kad skreću. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako je raskrižje i glavna skreće ti moraš po pravilu dat žmigavac iako se i dalje držiš glavne ceste. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:07. |