![]() |
Citiraj:
|
Pozivam se na ono što govori Drug Brko i apsolutno je u pravu.
Kod ljudi koji koriste računalo u taskovima koji ne iziskuju 24/7 full load nema smisla uopće gledati potrošnju već ostale stavke (prvenstveno performanse čipa). Onaj tko je unutar malog budgeta bi trebao gledati jeftinije FX i Phenom alternative, ali bilo tko tko se bavi iole ozbiljnijim poslom od kojeg zarađuje - bilo to renderiranje, streamanje videa ili nešto treće trebao bi ulagati u Intel. Možemo govoriti o isplativosti FX-a naspram Xeona i i7-ice, ali onaj kojem zaista treba više threadova i kojem zarada ovisi o tome će uzeti ovo drugo. |
Ja sam bio jednom izracuno pa kefa :D Moderator mi obriso post :(
Uglavnom ja sam doma za sebe izracuno mjesecnu potrosnju. S time da mi je PC upaljen cijeli dan i noc, od toga 2-3 sata se igram, ostalo idla ( jer sam vecinu dana na poslu ), malo youtube poslje i citanje zabave ovdje :) Uglavnom ispadne oko 47 kuna mjesecno ili ti 569 kuna godinje. Za intel z97 masinu koja je overclockirana, jedan dan sam uzeo mjerenja i ispalo bi istim tempom 44 kune mjesecno ili godisnje 528kn. |
Citiraj:
http://www.titancomputers.com/Titan-...630-p/a375.htm |
Drug Brko je u dusi amd-ovac :D
I koj je sada fx za preporuku? Gledao sam danas fx 8350 na 4,4ghz u GW2 i solidno to odrađuje. |
Fx 8300 za soma kuna. Klokneš ga na tih 4.4
|
8320E je nobrainer
|
Hoce to ici na tih 4,4 sa freezerom extreme na Asus M5A97 le R2.0?
|
Na toj LE verziji ploce da mi treba svaki mhz bi ga ja drzao ajmo reci do 1.35v pa dokle ide, a preko 4 bi svakako presao.. Hawker (ili ravkan) bolje zna koliko sta mozes ocekivat pri kojoj voltazi pa ce ti on dat sigurno neke smjernice..
|
FX 8320E ,najisplativiji procesor naseg vremena.
E verzije su najbolji klokeri (extreme low leak) Ja drzim 8320E na katastrofalnoj Asrock extreme3 zalosti i drzim ga na 4,2 uz neku sitnu voltazu. EDIT: Kad sam ga testirao na Sabertooth 990FX R2.0 (na njoj je 8370) lakocom sam postigao 5,2 ghz s tim sto mu za 5ghz treba 1,45v,a za 4,9 treba 1,39 (manje od FX8370) |
ma i LE plocu, s obzirom na regulaciju napona, ne treba forsat,
treba naci neku razumnu voltazu npr. 1.3 pa da vidimo dokle ide.. ja kad sam razmisljao o svom, pa ja na ovih 3,7ghz sam totalno zadovoljan, pa sam isao cjediti napon , i vala 1.176v :D , cemu cjedit svaki mhz kad stvarno ne treba, proc sve odradi kao od sale.. a da ima lufta za igrati se, ima , meni je dovoljno to sto znam da ima :D |
Citiraj:
Naravno ne na ploci na kojoj krivulja napona vozi slalom. |
Citiraj:
|
Slobodno mozes uzet 8300 da se nac full jeftino. Na le ploci stavis ga 3.7ghz 1.78v ili 4 ghz 1.25v
|
Citiraj:
Najeftiniji FX8320E je 987 kuna FX 8320E je jednostavno bolji izbor,a razlika je 9 kuna. |
Nazalost imam 2 nove ploce. Osim te asusice tu je i asrock 980DE3/U3S3, no racunam da je ta vece smece. Ne mora ni biti na 4,4mhz. Nasao sam jedan test u kojem ta glupava igra radi ok na fx 4,4 ghz.
|
Samo da se nadovezem, osim sta sa i5 igre rade bolje, sa i5 moze imati dodatnog boosta u igrama zato jer bi sa DX 12 integrirana graficka i zasebna mogle zajedno raditi i time osigurati jos bolje rezultate.
|
Citiraj:
EDIT: Taj Asrock niti nema heasink na VRM. U najbolju ruku ce ti radit 8320E na stocku. I predvidljivo upozorenje sa stranica Asrocka: For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design. Na tu plocu je nepozeljno stavljat osamjezgreni proc. |
Citiraj:
A to da bi mogle radit je nategnuto. EDIT: Zadnje kad sam provjerio ovaj pdf se zvao AMD. Covjek ima ploce za AMD i trazi to. |
Ionako ce ih vjerojatno prodati, ali ok sta sam htio rekao sam, dalje se ne mjesam. :kafa:
|
Ne bih ja na toj LE matičnoj ništa clockao, nema heatsinkove na VRM-u, kao što je i sokol rekao, i ima 4-pin CPU konektor. Bude li se na toj matičnoj dizala voltaža velike su šanse da ćeš morati baciti proc i matičnu kroz dogledno vrijeme jer će promijeniti boju :D
Naravno, već je više puta napominjano da se uz Asrock matične za FX procove mora bježati i od MSI-ica za AMD. @Hawker Nije HD4600 toliko loša integrirka, gura FHD videa u 60FPS-a na jutubu bez ikakvih problema i mogu se igrati sve manje zahtjevne igre. |
Citiraj:
EDIT: Sphere, kad proda te ploce moze kupit dosta dobru plocu za FX,stavit 8320E od 980kn i to je to. |
S tobom se nikad ne zna :D
|
Ssarik, jos nisi shvatio da se kod fxa ne dize napon, nego se cak spusta za frkve oko 4ghz ili vise ovisno o primjerku..
Sphere.. Treba jos cekat to i probat? Mislis da ima smisla riskirati neke stabilnosti? Prenebitan je to gain po meni za moguce probleme. Hawker, ja igram cod2 i diablo2, posluzila bi :D |
Citiraj:
Evo meni se trenutno dok ovo pisem FX8370 vrti sa 1.1v Svi ventovi izgaseni i radi samo pumpa. Jos ko ima 10 minuta vremena i promjeni P States prema vlastitim zeljama dobije ultra undervoltani proc koji se ne grije. Dusu dalo za socijalne Asrock ploce.:D |
Citiraj:
|
Ova LE je tvoj omiljeni asus ;)
..odron su sve super jeftine ploce ako cemo tako. Fx se da fino undervoltati pa ce raditi i na tim plocama potpuno normalno. Iako da, dobro si zapamtio msi i asrock su los izbor za fxe. |
Pa Asus ima bar jednu lošu ploču, kao i Giga, Asrock i MSI.
Za AMD je svaka ploča koja košta 700+kn, a da nije Asrock ili MSI, dobra. Ima 2-3 ok matične za manje para ali to je to. Realno, što se tiče Asusa jedino ta LE verzija ne valja. |
Ni ova Asus M5A78L-M LX3.
|
Ja svog FX-a držim na 1,305V i 4,4Ghz većinu vremena. Nekad ga zviznem i na 4,6Ghz, za to mu treba 1,3625V. Koja je dafalutna voltaža, više ni ne znam, ali čini mi se da je podosta veća od spomenutih vrijednosti.
Doduše, dosta ovih opcija je popaljeno, LLC & ostalo, pa to opet utječe na thermalno ponašanje proca, ali čisto informativno, jel :) |
Pa def voltaza je plesanje od 1.35 do 1.41 v kada se upali turbo :)
|
Eto, već sam ispario sa svim tim podacima :D
Samo što se ovaj moj grije kao đubre, uvijek je temperatura ograničavajući faktor :D |
Ljudi nema prodaje. Ako se proda idem na i5 :D
Ašrot će valjda izgurat fx 4100 do 6300. Zavisi koji mi upadne. A asus mozemo preradit. Imam 10 maticnih ploca. Cak i jednu skuplju asusicu za am3 koja je dosla poluispravna sa njuskala. Prebacit cu na svoju hladnjake. |
koja je jebacka ploca da prima pun K diskova i da moze naklokat AMD na 5ghz
|
Stvarno ne kužim što su sa tom LE verzijom asusice htjeli postići, jbte izbacili VRM cooler radi niže cijene jednog jebenog sladoleda (u kutiji)
Citiraj:
|
Zamolba,
Moze li ekipa koja ima 83xx postati svoj CPU ViD ovdje. Najbolje je da ga ocitate u HWinfo. Hvala.:) |
Evo lepi 1.3125 je kod mene cpu vid ...http://s15.postimg.org/ddu02mqev/Cpu_vid.jpg
|
Thx Wizzard.
Ceka se Eladio,ravkan i jos neko sa 83xx. |
A jebiga ja ga imam na 4.4 sada mi se neda opet spustat ili vracat default. Uglavnom 1.351V za 4.4 ghz
|
Citiraj:
Ovo u HWinfo: http://i.imgur.com/JY3s2gMl.png EDIT: ravkan,zahvaljujem. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:17. |