PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Vuco 31.05.2009. 23:46

Isto pogledao Girl Next Door po (tvojoj Fleks ?) preporuci. Nije loš, za pogledati taman. Djevojka je prezgodna :).

Jučer pogledao Fired Up. Jedna mi od boljih komedija ove godine (a nije da ih je bilo baš hrpa) na koju sam se nasmijao par puta. Bolja od Girl Next Door, ali ipak - potpuno različite tematike.

My Best Friends Girl - isto komedija. Tu negdje sa Fired Up, čak možda bolji. Stari film, ali odličan za pogledati sa curom.

fore na vjenčanju su do jaja, pogotovo kad je staroj izvalio luleka

Od ostalih filmova, pogledao Brze i žestoke 4. Dugo mi je nekako trajao film, al ajde - za mozak na pašu, taman.

I da, pogledao svih 8 sezona crtića Family Guy. E, prejak crtić. Mislim, fore su im iste (razne digresije tokom epizode), čak nekome i jadne (lik se udari i onda stenje 15 sekundi :D), ali meni crtić odličan :).
Vele da je American Dad sličan, ali ipak malo lošiji.

Jučer počeo gledati Valkyrie pa ga danas mislim završiti.

Nego, jel netko gledao naše Metastaze ? Htio bih to otići u kino pogledati dok još nisu maknuli (a brijem da će uskoro), pa ono - jel ok film ?

Mr.Ex.President 31.05.2009. 23:54

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1352757)
Nego, jel netko gledao naše Metastaze ? Htio bih to otići u kino pogledati dok još nisu maknuli (a brijem da će uskoro), pa ono - jel ok film ?

IMHO nije. Previše preseravanja i patetike. Dosadna, bezvezna i nepovezana radnja puna isforsiranih scena...

ne znam kako da ti kvalitetnije opišem, a da ne spojlam:D U svakon slučaju film je bezvezan, al ono ako si hardcore ultras, baci oko, zašto ne, ni prvi ni zadnji loš film na koji ćeš naletit:D

De5tr0yer 31.05.2009. 23:55

Proročanstva (Knowing)

Gledao u kinu, da nisam poveo bolju polovicu badava bih platio kartu :D

Uglavnom, film je čisto solidan, ali ga pomalo glupav dio pred kraj utapa ga u jadnu sredinu...

kod onog dijela gdje onaj tmurni čovo dođe do dečka i pokaže mu kroz prozor goreću šumu i zapaljene jelene kako bježe. onak, wtf? Kraj sa onim drvetom života mi je odličan landscape.

žile 01.06.2009. 10:57

Pogledao sinoć Transsiberian.
Bez obzira što glumačka postava nije nešto ekstra ekstra,što naravno nije nikakav dokaz kvalitete,moram priznat kako sam ostao lagano iznenađen kada je film završio.A to se očituje tako što sam opet bio pod dojmom :D
Radi se o sitnim dilerima drogom,korumpiranim murjacima i bračnom paru američkih turista koji se spletom okolnosti spetlja sa obje skupine na putovanju sibirskom željeznicom.Ako već niste,pošto je film stariji,pogledajte.
Ocjena 8.7/10.

Roberto 01.06.2009. 11:30

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1352771)
Proročanstva (Knowing)
Gledao u kinu, da nisam poveo bolju polovicu badava bih platio kartu

Ajd pojasni mi malo ovaj boldani dio :D
Meni je bio ok film, očekivao sam tako nešto. Niš posebno, ali ok.

Citiraj:

Autor žile (Post 1352918)
Pogledao sinoć Transsiberian.

Ovo se već neko vrijeme spremam pogledati, kažeš da je ok, budem se valjda odlučio ovih dana :D

bacyc 01.06.2009. 13:07

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1352420)
Citiraj:

Autor bacyc (Post 1352364)
da sam slučajno admin, zbog ovog gore o kumu bi ti lupio ban.

:rolleyes: Daj odrasti;)

mislim da su svi osim tebe, bez obzira na nedostatak smajlića, shvatili u kakvom je tonu napisano ovo gore...

Mar 01.06.2009. 18:00

Definitivna preporuka svima da pogledate Religious od Billa Mahera.
Vrlo smješan na momente u propitkivanju religije i nevjerojatno je kako su neki ljudi na vrlo visokim pozicijama u SAD-u zatupljeni.

Malo OT: Imam par prijatelja koji su slični - jednostavno im uopće nije upitna religija, tj uzimaju je zdravo za gotovo, i to je jednostavno tako, bilo kakve kontraargumente odbacuju već u startu (trening od malena :))

De5tr0yer 01.06.2009. 18:04

Citiraj:

Autor Roberto (Post 1352945)
Ajd pojasni mi malo ovaj boldani dio :D
Meni je bio ok film, očekivao sam tako nešto. Niš posebno, ali ok.

Ma to je samo frazem čiji nezgrapan opis u hrvatskom jeziku ne trebam posebno objašnjavati... :nono:

Problem 01.06.2009. 18:10

pogledao sinoc Planet Terror - koje li lolchine :D. Vidim da je pod žanr svrstan kao Action | Horror | Sci-Fi | Thriller, al im jos fali komedija. Moja ocijena 6/10 (ak i tolko).

Za danas pripremljeno Death Proof od Quentina :).

ZOKSY 01.06.2009. 18:56

Citiraj:

Autor Problem (Post 1353202)

Za danas pripremljeno Death Proof od Quentina :).

enyoj the muvi.pre dobar film,a tek glumice........:fiju:

Problem 01.06.2009. 21:26

Citiraj:

Autor ZOKSY (Post 1353257)
enyoj the muvi.pre dobar film,a tek glumice........:fiju:

Kokice i PAN spremni i krecem :D

greenfly 02.06.2009. 14:37

Pogledao po preporukama gore : Girl Next Door.......preeeedobra Elisha

McG 02.06.2009. 14:40

....

Roberto 02.06.2009. 14:49

Citiraj:

Autor McG (Post 1353458)
Onda se (vi kojima se sviđa Elisha) morete prebaciti na Captivity:), u slučaju da već niste gledali.

Dobra je u filmu. Film sam po sebi i nije nešto, ali ipak mu ne bih dao tako lošu ocjenu kao što ju ima na IMDB-u. Zbog Elishe bih mu dao 6 :D

fratartucko 02.06.2009. 14:56

Citiraj:

Autor McG (Post 1353458)
Onda se (vi kojima se sviđa Elisha) morete prebaciti na Captivity:), u slučaju da već niste gledali.

Girl next door je bio onak osvježavajući film, dosta se klišeja izbjeglo u teen žanru, malo su zmixali krimi zaplet, uglavnom uz Elishu bilo je još razloga za pogledati....
Ali ovaj Captivity...majko moja, kaj se neko naslagal klišeja...i još tak očiti zaplet, raspleti i preokreti...čak ni njena guz...ovaj pojava nije spasila film

Pizz 02.06.2009. 15:08

nakon dugo vremena pogledao opet

Runaway Train

yebena filmčuga... Kurosawa napisao :goood:

McG 02.06.2009. 15:28

....

Delta S4 02.06.2009. 15:53

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1352757)

I da, pogledao svih 8 sezona crtića Family Guy. E, prejak crtić. Mislim, fore su im iste (razne digresije tokom epizode), čak nekome i jadne (lik se udari i onda stenje 15 sekundi :D), ali meni crtić odličan :).
Vele da je American Dad sličan, ali ipak malo lošiji.

Velkm tu d klab :D Osma sezona je mrvicu slabija, ali svejedno se nađe par brutalnih fora.
American dad je ok, pogotovo prva sezona(Patric Stewart kao glas Stanovog ševa rules :D)...ono kasnije je slabo. Na razini Simpsona recimo.

Dead birds (2004) - Majko moja kakvo mučenje od filma. Nakon obećavajućeg početka sa puno krvi...ostatak filma je tragično loš. Zbunjena priča ima nekakvu glavu i rep, ali ono između je toliko silno zabrljano da je to strašno. Izbjegavajte ovaj film 3/10

Deathwatch (2002) - OVo je ipak osjetno bolji film od gornjeg naslova, ali ipak pati od nekih nedorečenosti i nedosljednosti po pitanju same priče. Ajmo reći da ima malo više smisla od gornjega i gluma je prilično dobra. 5/10

Brick (2005) - Ovaj me film potpuno oduševio. Ima nekih problema, možda je priča malo nategnuta i scenarij mjestimice patetičan, ali ipak je riječ o izvrsnom i jakom filmu. Malo romanse, malo drogice, malo nasilja, malo mistike, malo film-noira... Izvrsna glumačka postava sastavljena od većinom relativno nepoznatih glumaca i glumica. Poznatiji je jedino Joseph Gordon-Levitt kojega mnogi znaju kao Tommya Solomona iz serije 3rd rock from the sun. 8/10

Harsh times (2005) - Moćan film. Zanimljiva i nepredvidiva priča o psihotičnom bivšem rangeru i njegovom best friendu dok rade sranja ulicama L.A.-a. Vrlo uzbudljivo, zanimljivo i nepredvidivo... Još jedna maestralna uloga Christiana Balea. 9/10

McG 03.06.2009. 02:19

....

Campeonato 03.06.2009. 11:30

trazim ime jednog filma sa ovom radnjom:
Maldi latinoamerikanac iz LA koji igra nogomet nekom teskom mukom zablistao u engl. lizi u Newcastleu... Svadajao se sa starim, bla bla, onda mu je stari umro... Jedan od kolega u Newcastleu je bio neki plavi lik koji se samo zabavljao (zavrsio mu je mercedes na klocnama u tom filmu pa je isao taksijem gdje se upoznao sa tim meksikancem) i koji mu je pomogao da udje u prvi tim...
Ugl, valjda je netko skuzio o kojem se filmu radi i bio bi mu zahvalan da mi kaze o kojem se filmu radi...
Hvala

Lud76 03.06.2009. 11:38

Moguće da je ovo? http://www.imdb.com/title/tt0380389/

fratartucko 03.06.2009. 12:14

Citiraj:

Autor Delta S4 (Post 1353509)
Brick (2005) - Ovaj me film potpuno oduševio. Ima nekih problema, možda je priča malo nategnuta i scenarij mjestimice patetičan, ali ipak je riječ o izvrsnom i jakom filmu. Malo romanse, malo drogice, malo nasilja, malo mistike, malo film-noira... Izvrsna glumačka postava sastavljena od većinom relativno nepoznatih glumaca i glumica. Poznatiji je jedino Joseph Gordon-Levitt kojega mnogi znaju kao Tommya Solomona iz serije 3rd rock from the sun. 8/10

Potpis, stvarno dobar film, J. Gordon-Levitt je po običaju upečatljiv, pogotovo scene u kojima se šora, fora je dok skida naočale prije fajta:goood:

Campeonato 03.06.2009. 20:41

Citiraj:

Autor Lud76 (Post 1353801)

Je, to je to... Hvala care... :chears:

Moze jos koja preporuka nekog filma s takvom tematikom, a i bio bi zavalan za preporuku nekih zanimljivih sportskih filmova, nesto sa autima, o nogometasima... I takve... Negledam takve vrste filmova, al netko me zamolio za neke dobre filmove sa takvom tematikom...
Hvala puno

Hrvoje xyz 03.06.2009. 22:30

Citiraj:

Autor bacyc (Post 1352364)
da sam slučajno admin, zbog ovog gore o kumu bi ti lupio ban.

što se redemptiona tiče, film je stvarno dobar, ali pored kuma nema šta tražiti. također je masa stvarni maznuta iz escape from alcatraz

moram se i ja posut pepelom , nikad cuo za taj redemption. po naslovu bih rekao da je drama nekakva , nekak mi je tesko povjerovat da je drama bas tak sad za prvo mjesto , al ajd ak je tolko ljudi glasalo..mogo bi to za vikend posudit da procjenim.

pulp fiction bi stavio medu top tri , tu je peti ajd . Ak je taj Redemption bolji od Pulp fictiona , stvarno , skidam kapu.

Ponovno 17 - ma film je bezveze . nemojte trositi vrijeme na isti . vise mi baca na nekakve teen filmice ,a mjesavina je neka , nesklad skroz. Zaobidjite.

pipe 03.06.2009. 23:42

Citiraj:

Autor greenfly (Post 1353457)
Pogledao po preporukama gore : Girl Next Door.......preeeedobra Elisha

Da, i onda se ja pitam zasto mi je 24 najdraža serija :fiju: :D

Problem 04.06.2009. 09:00

Pogledao sam i ja, da bi skuzio na kraju filma da sam to vec gledao :D

syss 04.06.2009. 09:59

frost/nixon - odličan, ko voli takve političke drame obavezno pogledat, em što je true story koja obilježava jedan od povijesni(jih) trenutaka, em što je nixon odglumljen bolesno dobro

metastaze - preforsirane scene, bitorajac waaay too much (doduše i najbolja gluma definitivno), ostatak društva više-manje po pervanovoj maloj školi loše glume, radnja nema neku jezgru i stalno se skače s teme na temu, kraj nedefiniran... no unatoč tome film me uspio uvući u to sivilo priče i neki suživot sa likovima. uglavnom definitivno precrno za moj ukus uz još jedan podsjetnik na domovinski rat koji će očito biti neiscrpna teme za svaki naš "blockbuster" u decenijama to come :) pogledati jednom iz poštovanja prema domaćoj sceni.

scoop - simpatično, prilično predvidljivo, allen ima legendarnih rečenica za pravi rofl... pogledati u nedjelju popodne

life without people - vrlo zanimljiv dokumentarac od kojeg nisam znao šta da očekujem i onda me totalno blown away sa nekim (teoretskim) činjenicama... svakako pogledati.

javim još ak se sjetim čega.

De5tr0yer 04.06.2009. 10:44

Gran Torino - jučer u kinu pogledao.

Problematika bandi, nepoštivanje od strane vlastite obitelji, sve odlično posloženo i cjelinu sa Clintom Eastwoodom u glavnoj ulozi.

Pored sedam duša (seven pounds) ovo je drugi najbolji film meni ove godine. Kakvi iksmeni... :p

syss 04.06.2009. 15:35

gran torino me čeka za pregled, vjerujem da će biti vrhunski, a sedam pounds je ono stvarno filmčina i pol.

BladeRunner 04.06.2009. 16:23

Citiraj:

Autor syss (Post 1354663)
gran torino me čeka za pregled, vjerujem da će biti vrhunski, a sedam pounds je ono stvarno filmčina i pol.

Seven Pounds je odličan, ali Gran Torino je bolji. Clint je jednostavno genijalan. I kao glumac i kao redatelj.

thedream 04.06.2009. 17:47

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1354689)
Seven Pounds je odličan, ali Gran Torino je bolji. Clint je jednostavno genijalan. I kao glumac i kao redatelj.

Slažem se,pola filma ne znaš o čemu se radi,a i kad shvatiš - u takvom si šoku da ti i dalje ništa nije jasno,osim da je genijalan scenarij.

Citiraj:

Autor syss (Post 1354663)

Ma dosta je pustiti spookse..:D

http://www.youtube.com/watch?v=-8coq...rom=PL&index=8

Daleko najbrutalnija scena u filmu. Gud,bed,agli.:D

sinisa1989 04.06.2009. 22:28

izgleda da cu pod hitno morat pogledat gran torino jer kolko je nahvaljen bio bi grijeh napravit suprotno.e i seven pounds isto samo kad cu imat vremena.naime krenuo sam gledat jedno nedjeljno posljepodne ali sam bio umoran i zaspao i sad neznam di sam stao pa cu ispocetka:D

B3mt1 05.06.2009. 02:21

Religulous ---> http://www.imdb.com/title/tt0815241/
7/10

posebno mi se svidja izjava americkog senatora:
Bill:
It worries me that people are running my country who think...who believe in a talking snake.
Senator:
You don't have to pass an IQ test
to be in the Senate, though.
:lol2:

BladeRunner 05.06.2009. 03:45

Citiraj:

Autor thedream (Post 1354723)
Slažem se,pola filma ne znaš o čemu se radi,a i kad shvatiš - u takvom si šoku da ti i dalje ništa nije jasno,osim da je genijalan scenarij.

Ma dosta je pustiti spookse..:D

http://www.youtube.com/watch?v=-8coq...rom=PL&index=8

Daleko najbrutalnija scena u filmu. Gud,bed,agli.:D

Mmmda..samo što sam odma skužio što on radi. :)
Ali zato izvedba Rosario Dawson...odlično.

syss 05.06.2009. 09:09

gran torino sinoć pogledao, dakle film je odličan, super radnja, klintovu glumu da ne spominjem, čak i ova dva korean kikića glume super, pol filma je rofl (imho) sa jako dobrim humorom pošto je istvud ipak hardkor amerikanac u filmu, kraj je tako dobro pogođen da sam nakon završne špice poslušao do kraja gran torino pjesmu koja je sjela ko budali šamar na završnu scenu.

vrhunski!

Dr. Faustus 05.06.2009. 10:04

Jučer, u 72. godini života, umro je David Carradine. Umro je u Junfan Mulayu, hotelskom resortu na Tajlandu, i to slučajno tijekom seksualne igre. Policija je rekla da je glumac pronađen s užetom zavezanim oko vrata, drugih dijelova tijela i penisa.

R.I.P. legendo

Pizz 05.06.2009. 10:19

a bemti....

čudno da nije popio 7 razl. tableta za spavanje, to je inače popularno

u sječanje na dejva, pogledat ču jedan klasik

Lone Wolf McQuade . . . nema jačeg filma :D

btw, neznam jer neko ovo več postao

http://www.empireonline.com/crypticcanvas/

guba igra, treba pogodit 50 naslova filmova

A-V 05.06.2009. 12:06

Ne kužim čemu tolike hvale za Seven Pounds? Pogledao ga i uopće me nije impresionirao.

Skužiš kraj već u prvoj polovici filma, scene prepatetične (buhuhu poor me, I hate myself; I am so fucked up... blabla), priča jako nepovezana sa prilično velikim scenarističkim propustima (ono brat ga čeka vani u autu, a on se ševi u kući...), tko je on ustvari da odlučuje tko je dobar čovjek i tko zaslužuje "drugu priliku", uglavnom gomila preseravanja IMHO...

Nadam se da nisam spoilao, ali vjerujte mi nema se tu šta spoilati - već nakon pola sata filma iz aviona se kuži bit filma.

Osobno više volim filmove koji prenose ovakvu jaku dramatičnu poruku kroz neki drugi žanr, a ne da ti je drama ovako nasilno gurana u mozak.

tech 05.06.2009. 12:48

Puno draze mi je bilo pogledati Seven Pounds, nego neku holivudsku akciju u kojoj se paris hilton bori sa poreznom i bankama:)

A-V 05.06.2009. 12:53

Citiraj:

Autor tech (Post 1355084)
Puno draze mi je bilo pogledati Seven Pounds, nego neku holivudsku akciju u kojoj se paris hilton bori sa poreznom i bankama:)

Nije sve Holywoodsko shit, isto kao što nije sve ne-Holywoodsko woow...

Problem sa Seven Pounds nije to što nije akcija, nego to što je (po meni) loša drama... Trebao bi kao pobuditi neke emocije, što kod mene nije uspio, a u većini vremena mi je čak bio i dosadan

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:53.