PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Revolut (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=299145)

Kruno M 11.06.2022. 14:52

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3605581)
Mogu li se ove jednokratne kartice neograničeno generirati?

Kad kreiras virtualnu, poslije svake transakcije se mijenja broj kartice.

Kad zatrazis od njih virtualnu MC kao ja, taj broj je uvijek isti.

Tako je meni makar..

:chears:

the.elles.d 11.06.2022. 15:41

Ako je disposable virtual, onda se broj mijenja nakon svake transakcije. Ako je samo virtual, onda se ne mijenja.

webstartm 11.06.2022. 18:11

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3605581)
Mogu li se ove jednokratne kartice neograničeno generirati?

Imas neki limit za disposable...nije bas neograniceno, prije sam testira...10-15 komada u danu
A imas limit i za obicne, al ne sican se tocno

Kika2503 13.06.2022. 12:41

Bok.
Imam pitanje vezano uz Revolut račun.
Imam neka primanja koja mi dolaze na Revolut. Točnije, isplata se vrši u USDT na Binance i onda ja to prebacim na Revolut i tamo napravim konverziju ili ne, nije bitno..
Zanima me sljedeće. Dali će to biti oporezivo od 1.7. i dali moram taj prihod prijaviti prilikom prijave poreza sljedeće godine? Radi se o iznosu od 10-15000 kuna mjesečno.
Drugo, dali je pametno u smislu tog oporezivanja i praćenja od strane banke da uplaćujem s Revoluta na tekući Erste račun?
I treće pitanje, mogu li s Revolut app plaćati račune u RH. Ako mogu, kako? Jer vidim da npr nema modela plaćanja.
Hvala unaprijed na odgovoru.

xlr 13.06.2022. 12:59

Citiraj:

Autor Kika2503 (Post 3605957)
I treće pitanje, mogu li s Revolut app plaćati račune u RH. Ako mogu, kako? Jer vidim da npr nema modela plaćanja.

I da i ne. Platiti vjerojatno mozes i bez modela, tebi ce skinuti novac, ali racunaj da se nekim (ili mozda svim?) poslovnim racunima u hr od tvoje uplate odbijaju naknade za priljev iz inozemstva (poslovnjaci nerijetko imaju vece naknade nego mi gradjani). Ipak placas s LT na HR IBAN, nebitno sto su kune u pitanju. Na kraju oni dobiju manji iznos, a tebi ce vjerojatno dolaziti opomene.

Postoje zaobilazne metode kako placati racune na taj nacin, pricekaj malo ostale. Mislim da je i placanje racuna karticom na Tisku jedan od tih nacina, ako sam dobro ubrao.

Kika2503 13.06.2022. 13:04

Citiraj:

Autor xlr (Post 3605963)
I da i ne. Platiti vjerojatno mozes i bez modela, tebi ce skinuti novac, ali racunaj da se nekim (ili mozda svim?) poslovnim racunima u hr od tvoje uplate odbijaju naknade za priljev iz inozemstva (poslovnjaci nerijetko imaju vece naknade nego mi gradjani). Ipak placas s LT na HR IBAN, nebitno sto su kune u pitanju. Na kraju oni dobiju manji iznos, a tebi ce vjerojatno dolaziti opomene.

Postoje zaobilazne metode kako placati racune na taj nacin, pricekaj malo ostale. Mislim da je i placanje racuna karticom na Tisku jedan od tih nacina, ako sam dobro ubrao.

e da, na kiosku mogu plaćati samo MASTER cardom. ja imam VISU. ali mogu plaćati tipa u konzumu.
ali opet..što sa računima za koje nemam uplatnice?
tipa, moram klincu uplatiti more, nemam uplatnice. Znači, ništa? Ne dolazi mi to u obzir?
a što sa dijelom da DIO tih primanja s revoluta vraćam na tekući račun? dali bi mi savjetovali to ili ne?

coconut 13.06.2022. 13:11

Ako možeš, izbjegavaj bilo kakve uplate s Revoluta na tekući račun u RH. S ovim našim lopovima nikad ne znaš kada će im pasti na pamet neka ideja da te još više ogule.

Kika2503 13.06.2022. 13:42

Citiraj:

Autor coconut (Post 3605972)
Ako možeš, izbjegavaj bilo kakve uplate s Revoluta na tekući račun u RH. S ovim našim lopovima nikad ne znaš kada će im pasti na pamet neka ideja da te još više ogule.

Zato sam i odlučila tu pitati..ali šteta..
danas dok živimo u takvom digitalnom svijetu..da ja sad imam pare na revolut kartici i ne mogu s njima platiti račun.
Online. Nego moram ručno pisati uplatnicu, dići keš i otići na finu platiti..:care:

prileee 13.06.2022. 14:58

Ili legalno odradi sve (citaj: plati porez), vrati na karticu i placaj normalo. Jebiga cudis se "glupostima" ali bi isto tako kroz sivu zonu izvukao pare.

A uostalom na revolut smo prijavljeni sa oib-om, tako da ako netko hoce u buducnosti kopat i zajebavat te - sigurno moze. Samo za ove sitne iznose i dok nisi pravna osoba vrlo vjerojatno nitko i nece.

mann 13.06.2022. 15:11

Citiraj:

Autor Kika2503 (Post 3605979)

danas dok živimo u takvom digitalnom svijetu..da ja sad imam pare na revolut kartici i ne mogu s njima platiti račun.

Online. Nego moram ručno pisati uplatnicu, dići keš i otići na finu platiti..:care:

Ugovori epostu online. Dodaš karticu i plaćaš račune. Nisam dodao revolute ali jesam druge kartice. Dakle s kartice ti skida lovu a imaš sve što i inače imaš u mobilnom bankarstvu neke banke. Naknada za naloge je 2kn.

Sent using Tapatalk

nepalac 13.06.2022. 15:13

Citiraj:

Autor Kika2503 (Post 3605979)

Ne moraš nigdje ići.
Instaliraj aplikaciju ePošta:
https://play.google.com/store/apps/d...ox&hl=en&gl=US

Ja preko nje plaćam račune, možeš slikati uplatnicu, a možeš i upisati podatke ručno.
Platiš naravno Revolut karticom unutar aplikacije, naknada je 2 kn.

Također imaš i Aircash aplikaciju, dodaš Revolut karticu i plaćaš račune, čak nema ni naknada.
Ali u toj aplikaciji možeš plaćati samo da skeniraš barcode, pa ako nemaš takav račun onda je ePošta opcija.

Kika2503 13.06.2022. 15:54

Citiraj:

Autor prileee (Post 3605997)
Ili legalno odradi sve (citaj: plati porez), vrati na karticu i placaj normalo. Jebiga cudis se "glupostima" ali bi isto tako kroz sivu zonu izvukao pare.

A uostalom na revolut smo prijavljeni sa oib-om, tako da ako netko hoce u buducnosti kopat i zajebavat te - sigurno moze. Samo za ove sitne iznose i dok nisi pravna osoba vrlo vjerojatno nitko i nece.

Nije to siva zona.
To je freelancer posao, za kojeg ja imam ugovor.
ali isplata im je preko binanca usdt i onda je na meni kuda ću s njom.
ali nebih voljela vezati binance na tekući, jer neznam kako HR banke gledaju na tu situaciju.

Kika2503 13.06.2022. 15:55

Citiraj:

Autor nepalac (Post 3606002)
Ne moraš nigdje ići.
Instaliraj aplikaciju ePošta:
https://play.google.com/store/apps/d...ox&hl=en&gl=US

Ja preko nje plaćam račune, možeš slikati uplatnicu, a možeš i upisati podatke ručno.
Platiš naravno Revolut karticom unutar aplikacije, naknada je 2 kn.

Također imaš i Aircash aplikaciju, dodaš Revolut karticu i plaćaš račune, čak nema ni naknada.
Ali u toj aplikaciji možeš plaćati samo da skeniraš barcode, pa ako nemaš takav račun onda je ePošta opcija.

prvi put čujem za ovo, puno hvala :)

Libertus 13.06.2022. 16:30

Citiraj:

Autor Kika2503 (Post 3606010)
Nije to siva zona.

ali nebih voljela vezati binance na tekući, jer neznam kako HR banke gledaju na tu situaciju.

Briga te kako banke gledaju na to ako ti platiš porez.

simpleplan 13.06.2022. 16:41

Najviše volim ove koji se zgražaju na zakone, a od prvog posta vidiš što se pokušava i zašto napravit :D

Elven 13.06.2022. 17:12

Citiraj:

Autor Kika2503 (Post 3606010)
Nije to siva zona.

Porez na dohodak se i dalje treba platit, bio to freelance posao ili stalni posao.

Najbolje ti je otvoriti paušalni obrt, ako već nisi, i sa binance-a povuć na žiro od paušalnog obrta i onda je sve legalno, nemaš brige, imaš mbanking, možeš plaćat račune...

coconut 13.06.2022. 17:16

@kika
A zašto si ne nabaviš Binace Card?

Kika2503 13.06.2022. 21:11

Citiraj:

Autor coconut (Post 3606031)
@kika
A zašto si ne nabaviš Binace Card?

par zar binance card nejde preko OIB-a isto?
znači, potpuno mi je svejedno koristila revolut ili binance?

samo da odgovorim gore na post nekog tko mi jer rekao da se zgražam. ne zgražam se. imam posao od 9-5 za kojeg dobivam plaću na tekući. ovo mi je upalo sa strane. dali bih voljela da me odrape za porez za to - naravno da nebi.
ne radi se sad tu o neznam kojem iznosu.
puno ljudi koji se bave kriptovalutama i njihovim trgovanjem imaju iznose i do 3 puta veće mjesečne i ne plaćaju nikakav porez. pa zašto bi onda ja?
upstalom, ako treba platiti porez, ja ga i platim.
mene samo zanima kako naše banke gledaju ako vide uplatu od 3000 kuna(npr) na tekući račun. dali je to legit, nije..kako se postaviti prema tome.

vlatko27 14.06.2022. 10:04

Kako ekipa sa HPB SuperSmart prebacuje novce na Revolut? Trenutno sam na Zabi i super mi je prebacivanje putem Google Pay-a, instantno bude vidljivo. Dodatni bonus je zaobići naknadu za MasterCard ako si hoću dignuti cash sa njega.

Sa HPB-a mora uplata preko IBAN-a?

mann 14.06.2022. 10:06

Citiraj:

Autor vlatko27 (Post 3606187)
Kako ekipa sa HPB SuperSmart prebacuje novce na Revolut? Trenutno sam na Zabi i super mi je prebacivanje putem Google Pay-a, instantno bude vidljivo. Dodatni bonus je zaobići naknadu za MasterCard ako si hoću dignuti cash sa njega.

Sa HPB-a mora uplata preko IBAN-a?

Zasto? Pa Supersmart daje visa debitnu. Hoces reci da visa debitna od HPB-a ne radi na Revo ili?

vlatko27 14.06.2022. 10:09

Citiraj:

Autor mann (Post 3606189)
Zasto? Pa Supersmart daje visa debitnu. Hoces reci da visa debitna od HPB-a ne radi na Revo ili?

Ne, hoću reći da sam nov na Revolutu. Znači možeš platit debitnom u Revolut, nije Google Pay potreban? Isto bude lova odmah vidljiva?

mann 14.06.2022. 10:25

Citiraj:

Autor vlatko27 (Post 3606193)
Ne, hoću reći da sam nov na Revolutu. Znači možeš platit debitnom u Revolut, nije Google Pay potreban? Isto bude lova odmah vidljiva?

Zapravo nisam ni znao da se na revo prebacuje google payom. Uglavnom rekao bih da je std nacin da dodas karticu u revo i da ti revo skida sa te kartice. Lova je instant gore.

bed-boy11 14.06.2022. 10:34

Citiraj:

Autor Kika2503 (Post 3606095)

samo da odgovorim gore na post nekog tko mi jer rekao da se zgražam. ne zgražam se. imam posao od 9-5 za kojeg dobivam plaću na tekući. ovo mi je upalo sa strane. dali bih voljela da me odrape za porez za to - naravno da nebi.
puno ljudi koji se bave kriptovalutama i njihovim trgovanjem imaju iznose i do 3 puta veće mjesečne i ne plaćaju nikakav porez. pa zašto bi onda ja?
mene samo zanima kako naše banke gledaju ako vide uplatu od 3000 kuna(npr) na tekući račun. dali je to legit, nije..kako se postaviti prema tome.

Porezna može na uvid dobiti podatke iz svih EU firmi koje nadziru EU institucije. To znači da ako će te istraživati, vidjet će i binance i Revolut i sve ako samo pitaju.

Stvar je što se ne bave trenutno malim iznosima, ali to ne znaci da se to nece u buducnosti informatizirati (što bi zapravo bilo dosta lako napraviti). U tom slučaju ako te ulove, plačaš porez koji nisi i zatezne kamate.

Zastara za neplaćanje poreza je 6 godina ja mislim. Sad sve ovisi o tome želiš li riskirati ili ne.

Naše banke nije briga otkud tebi novci, one samo rade provjere onoliko koliko ih prisiljava zakon o suzbijanju pranja novca i financiranju terorizma. Mislim da na te iznose ne bi trebali ništa pitati.

Jedina razlika je što za hrvatske banke porezna ima instant uvid, a za sve ove strane firme je uglavnom na upit (za sada). Znači ajmo reći da će te porezna prije "skužit" ako ćeš direktno na HR banku uplaćivati.

vlatko27 14.06.2022. 11:16

Citiraj:

Autor mann (Post 3606198)
Zapravo nisam ni znao da se na revo prebacuje google payom. Uglavnom rekao bih da je std nacin da dodas karticu u revo i da ti revo skida sa te kartice. Lova je instant gore.

Cool, sad vidim da ima add debit/credit card.

Po defaultu meni je nudio Google Pay, mislio sam da je to jedini način ali kada klikneš na njeg, nudi i karticu i IBAN. Sve jasno sada.

MitO_ZGB 14.06.2022. 13:15

dodatno na dizanje keša na bankomatu

novi MC - HR bin - na pbzu dignuo danas bez naknade.

coconut 14.06.2022. 14:38

Naravno kad imaš HR BIN

Kika2503 14.06.2022. 14:50

Citiraj:

Autor Kika2503 (Post 3606011)
prvi put čujem za ovo, puno hvala :)

pitanje..
epošta. pokušavam unjeti IBAN i staviti u košaricu da platim i vidim grešku - greška kod unosa IBAN-a.
što to sad znači?
i još jedno pitanje - epošta je samo za pravne osobe?

mann 14.06.2022. 14:56

Citiraj:

Autor Kika2503 (Post 3606253)
pitanje..

epošta. pokušavam unjeti IBAN i staviti u košaricu da platim i vidim grešku - greška kod unosa IBAN-a.

što to sad znači?

i još jedno pitanje - epošta je samo za pravne osobe?

Nije samo za pravne što se tiče plaćanja uplatnica. Za pravne je onaj dio za slanje e-računa.

Što se tiče ibana očito ti je nešto krivo. Ako hoćeš pošalji mi iban pa ga ja probam unijeti u epostu ili jednostavno probaj neki drugi za koji znaš da je 100% točan npr svoj.

Sent using Tapatalk

Kika2503 14.06.2022. 14:58

Citiraj:

Autor mann (Post 3606254)
Nije samo za pravne što se tiče plaćanja uplatnica. Za pravne je onaj dio za slanje e-računa.

Što se tiče ibana očito ti je nešto krivo. Ako hoćeš pošalji mi iban pa ga ja probam unijeti u epostu ili jednostavno probaj neki drugi za koji znaš da je 100% točan npr svoj.

Sent using Tapatalk

hm, plaćala sam već na taj IBAN preko tekućeg i prolazilo ok.
pa mi je sad čudno malo.

a gdje mogu plaćati na privat račune preko aplikacije?

mann 14.06.2022. 16:05

Citiraj:

Autor Kika2503 (Post 3606256)
hm, plaćala sam već na taj IBAN preko tekućeg i prolazilo ok.

pa mi je sad čudno malo.

a gdje mogu plaćati na privat račune preko aplikacije?

A neznam dali možeš slati privatnim osobama, nije mi to ni palo napamet probati.
Govorio sam da privatna osoba može imati epostu, plaćati račune i slicno. Sanse su realne da ne možeš prebacivati privatnim osobama.

Citiraj:

Autor Kika2503 (Post 3606095)

EDIT: A jbte, sad sam tek skuzio da sve sto ti pokusavas je naci nacin kako izbjeci poreznu. Gle pa nije posta radila epostu za ekipu koja prima pare vani pa onda prebacuju s racuna na racun u nadi da izbjegnu porez. Sanse su prije ili kasnije da ce te netko pitati kakave su ovo uplate i od kuda dolaze. :bonker:

Sent using Tapatalk

the_ghost 14.06.2022. 17:33

meni nije jasno zasto nisi otvorila pausalni obrt i platila minimalni porez. Posto imas stalni posao, ne gledaju te uopce.

Kika2503 15.06.2022. 08:37

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 3606287)
meni nije jasno zasto nisi otvorila pausalni obrt i platila minimalni porez. Posto imas stalni posao, ne gledaju te uopce.

zato jer neznam koliko će ovo sa strane trajati.
posao je freelancer i na projektu sam koji traje 3 mjeseca.
nemam nikakvog ugovora. našla sam to preko Upworka.

neda mi se sad prolaziti torturu i otvarati paušalni obrt za to. neznam, nazovite me lijenom.
i zato ispitivam da, kako izbjeći poreze, do kojeg iznosa.
i moje glavno pitanje je bilo - kako hrvatske banke gledaju uplatu s revoluta.
dali je to ok da radim ili nije ok.

Charles_Bronson 26.06.2022. 15:30

Meni došla zamjenska Visa, Nisam ni gledao dizajn samo standardna zamjena, ono brojevi i slova nisu ugravirani nego isprintani na zadnjem gornjem lijevom kutu, prednja strana prazna samo ime i prezime, ali oke nevažno

bed-boy11 26.06.2022. 22:46

Citiraj:

Autor Charles_Bronson (Post 3608403)
Meni došla zamjenska Visa, Nisam ni gledao dizajn samo standardna zamjena, ono brojevi i slova nisu ugravirani nego isprintani na zadnjem gornjem lijevom kutu, prednja strana prazna samo ime i prezime, ali oke nevažno

Svi polako prelaze na printanje brojeva jer nema smisla više gravirati. To je zaostatak iz doba kad je naplata išla preko stroja koji bi kopirao tvoju karticu na papir pa bi se to poštom slalo kartičarskoj kući. Stvarno ultra zastarjela "tehnologija"

https://costa-rica-guide.com/wp-cont...rd-machine.jpg

mann 27.06.2022. 07:38

Citiraj:

Autor bed-boy11 (Post 3608464)
Svi polako prelaze na printanje brojeva jer nema smisla više gravirati. To je zaostatak iz doba kad je naplata išla preko stroja koji bi kopirao tvoju karticu na papir pa bi se to poštom slalo kartičarskoj kući. Stvarno ultra zastarjela "tehnologija"

https://costa-rica-guide.com/wp-cont...rd-machine.jpg

U mojim studentskim danima napeglao sam se dosta Amex I Diners kartica. Tada te kartice nisu išle na pos, nego najava troška preko telefona, automat da autorizaciju, ti peglas i pišeš taj kod na blok i mjesečni obračun poštom. Koja sprdnja kada se danas sjetim.

Sent using Tapatalk

xlr 27.06.2022. 09:22

Bome taj slip machine sam zadnje koristio 2016. Kupci bi se lagano pogledavali dok sam unosio autorizaciju i peglao karticu kroz neku arhaicnu spravu... Po mojim saznanjima, direktor je koristio to dok Amex nije postao Visa. Bio je skrt ugovoriti drugi POS za Amex. Neee, ovo je bilo bolje! Zapaliti i zaboraviti da je ikad postojalo :D

vlatko27 27.06.2022. 10:12

https://novac.jutarnji.hr/novac/star...volut-15214061

https://www.bug.hr/biznis/placu-u-hr...-revolut-27870

Za sada samo SEPA isplata u Eurima, ne može kune.

Jel tko probao? ��

bed-boy11 27.06.2022. 14:53

Citiraj:

Autor vlatko27 (Post 3608523)
https://novac.jutarnji.hr/novac/star...volut-15214061

https://www.bug.hr/biznis/placu-u-hr...-revolut-27870

Za sada samo SEPA isplata u Eurima, ne može kune.

Jel tko probao? ��

Al ovo efektivno znači da se ne može jer plaća se u RH mora isplaćivati u kunama (do 01.01. Nadam se)
Moguće da Revolut samo priprema teren za kada uđemo u Eurozonu. Ne vjerujem da ce ulagati ikakve napore da se može u kunama kad za 6 mjeseci te valute više neće biti

jucca 27.06.2022. 17:34

Poslao u firmu upit (1500+ zaposlenih), cekam jos finalni odgovor HRa, ali su mi rekli da ne bi trebalo biti zapreka.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...33b005d410.jpg

robert7 01.07.2022. 10:34

Da li je jos neko dobio mail da je postao clan Revolut Banka iako nije htio?

To mi se ne svida, pa me zanima da li jos netko ima slicna iskustva?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:12.