![]() |
Citiraj:
Mada moja preporuka ti je da staviš PBO jer od clocka nemaš nekakve velike koristi :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Da li bi bilo bolje da prilagodim fan curve jer unutar 2sek sa 40ak stupnjeva proc skoci na skoro 80stupnjeva kad pokrenem cinebench?
|
Citiraj:
Bitno da ga zaustaviš na 70-80 stupnjeva. |
Izgleda sam pogodio dobar primjerak od 3600, cpu radi stabilno na 4,4 ghz i 1.3v odnosno 1.31v posto msi overvolta ali rame ne mogu oc-at iako je poznati Micron E-die tocnije Crucial Ballistix CL 15 3000. Ne pomaze dizanje voltaze, kao da da je lockan da radi na CL 15 3000 i ispod. CL14 3200 ne uspijeva postici (ne pokazuje ni POST) iako nebi trebao biti problem koliko citam po netu... Ako netko ima nevedene rame neka napise iskustva.
|
Jesi siguran da ti je stabilan? Malo je to preoptimistično... U čemu si testirao? Gore si pisao da ti nije stabilan na 4.4 Ghz i 1.36V...
Što se tiče rama kud omah 3200 cl14, jesi probao 3200 cl15? |
Zato jer sam mislio da je do cpu-a, probao sam cl15 3200 i komp se upali ali ne boota uopce.
|
Malo čudno da ti je ram stock xmp 3000mhz cl15, a da ti crasha - CL16 3200 Voltaza 1.4V...
Također provrti ti taj cpu neki stress test barem 1h čak i ako je samo za gaming |
Citiraj:
|
Citiraj:
tnx |
Citiraj:
|
ubacio 3600 umjesto 1300x u svoju 350m mortar(bios od pred 3 mjeseca), sve radi tip top, nego me zanima jel se isplati nesto cackat po biosu ili ostavit sve default. Brine me jedino voltaza na default, ide do 1,45 po hwinfo(paket i kako koja jezgra), cini mi se da se ne pregrijava (65C nakon cca sat vremena igranja), ali po ljeti bi moglo :D Cooler je wraith spire onaj malo deblji stock od 2600x.
Mislio sam se poigrat sa voltažama ali sa ovim novim biosom su dodali masu stvari, i imam na 2 mjesta za mjenjat voltazu i frekvenciju procesora,soca, pbo, auto oc i sve neke postavke kojih pola ne razumijem :fiju: |
Nabavi malo bolji cooler tipa Scythe Fuma2 rev.B za 400 kn. Ako ti je puno, vidi neki Arctic Freezer za manje.
Ne brini oko napona. To je normalno ponašanje. Neće mu niš bit. Moj đika na 1.47-1.48V kad se zabije na 4400 MHz. Eto, već mu je 8 mjeseci što je kod mene i radi najnormalnije tako. Još uvijek živ i zdrav. |
Citiraj:
Npr u gamingu ili cinebench/blender testu? |
Citiraj:
Poslat će mi frend neki cooler, mislim freezer 33 pa ću s njim hladit, ali to će potrajat dok stigne pošto je u švedskoj :D Ostaje sve na stocku do onda pa nek se prži. Želja mi je noctuu nabavit,ali nedam 600kn za nju, čekam da neš na tržnici izleti |
Citiraj:
Takt je bio konstantno između 4275 i 4350 MHz. Citiraj:
|
Citiraj:
Moje jedino ne boosta preko 4192, al ajde ni ne trazim to, i ovo mi je vise nego dovoljno :) Hvala |
Da ali ti vjerojatno tuče napone kao i moj do 1.45-1.48 na momente.
Np ;) |
Citiraj:
|
To su kratki burstovi do 1,5v.
|
Citiraj:
Doduše, vjerojatno je i više nego dobra ali nemam ništa drugo za usporedbu i još malo navikavam na drugačiju platformu od 2500k :D . Em je drugačija voltaža, položaj chipleta, manji RPM na kuleru ITD. |
I više je nego dobra.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Precjenjene su te Noctue,pogotovo sad kad imas 280mm arctic freezere koji su jeftiniji i hlade dosta bolje,a pritom ne visi 2kg zeljeza sa maticne.
|
Citiraj:
Usprkos nastojanjima proizvođača da AiO vodeno predstavljaju kao no brainer rješenje, ili barem jednostavno kao i zračni hladnjak, tome ipak nije tako. - Uvjeti same instalacije (kućište) mogu biti zahtjevniji nego za air cooler - Instalacija je ipak (u nekim slučajevima i dosta) kompliciranija nego za air cooler - Održavanje također (a koje je od krucijalne važnosti, na AiO još i više) - Potencijalno veća mogućnost kvara zbog većeg broja mehaničkih i električnih dijelova (fjasko Asetek/Enermax/TR4) - Ekologija (štetnost kemijskih spojeva u tekućini hladnjaka, gdje odložiti tekućinu koja više nije za upotrebu) - Cijena, koje može ići i preko 250% cijene zračnog hladnjaka E sad, kod koliko korisnika je proc u 100% opterećenju tak dugo da bi mu tih 4 ili više stupnjeva radilo razliku kojom se upušta u nabavu AiO vodenog? Osobno nisam protiv vodenog hlađenja, ali jedino rijetki AiO (EK, AlphaCool...) imaju nekog smisla. Da se razumijemo, oni koji iz bilo kojeg razloga procove tjeraju 100% satima ili danima (ili žestoko ocaju) mislim da uopće nebi trebali razmatrati ovaj post. |
|
Citiraj:
|
Imaju tipfeler :D
Na prvom slajdu kad krene instalacija, piše Bosst umjesto Boost :D |
Citiraj:
Instaliraj idmah bajnovije i vozi dalje. Uvijek su unutra sve ispravke i poboljšanja. Proizvodači matičnih obično imaju općenito jako zastarijele drivere pa njih koristi ako novi sa stranica proizvodača prave probleme. |
Ne treba niš deinstaliravat. Samo nove install i reboot.
Više ne traži ali treba odraditi reboot i amen zdravac. |
Generalno nikad ne brisem stare drivere - bilo za grafu ili chipset, samo instaliram preko starih. No u zadnjih mjesec-dva dana imam problema sa povremenim rusenjem igara. Odlucih se napokon izbrisati drivere, pocistiti sve sa DDU zatim install novih drivera na cisto. Zasad, u 3 dana ni jedan crash. Isto tako sa ovim novim chipset driverom, nikako se ne zeli instalirati - stalno izbacuje gresku 1720. Proguglam, vidim rijesenje jednostavno - uninstall starih i install novih. Napravim tako - sve proslo bez problema. Long story short, ponekad je ipak bolje nacisto instalirati nove drivere :)
|
Citiraj:
Jel se vama inače chipset driveri skidaju na nevjerojatnih 12-18 kb/s? Nije ovo prvi put. Jbte 50mb skidaš kao da je igra od 40gb |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zar nije nešto do AMD-ovih servera? Uvijek su mi se turbo sporo skidali. Evo tek je prošlo negdje 50% :rolleyes:
Ali nema mi logike da vama leti... |
Znači te s AMD-ovih stranica mogu bez problema instalirat preko ovih od maticne drivera?
|
skinuo u 5 sekundi sve, bez problema
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:42. |