![]() |
Moram se pohvalit da sam si večeras skuhao prvi ROM :D, baziran na Yoigo 2.3.6 tek toliko da ne moram poslije vraćat CWM recovery i rutat ga - ne postoji još metoda za rutanje tog ROM-a osim one iz kitchena. Sve je dobro prošlo osim što mi iz nekog razloga pretraživanje na Play Store ne radi dobro. Yoigo zasad ništa posebno, novost su samo streamovi.
Notifikacije su definitivno u data/cust mapi sa mapama ons, prop i xml. Ili su symlinkane iz custom particije u data/cust direktorij ili fizički baš postoje tamo. EDIT: Dal nekome još pretraživanje na Play Storeu pokazuje mutave rezultate (jer mi sad i na orginalnom ROM-u pokazuje gluposti)? Recimo ukucam Winamp, pokaže mi WinampPro ali ne i besplatnu verziju. Ili ukucam antutu i ne pokaže nego izbaci neke druge benchmarke? |
to se ne događa samo na fundowskom nego na svim romovima, jednostavno se zbrejka mob ako ga malo uzhebeš u procesu otključavanja, pa mu treba 15 sekundi da probavi te tipke i onda ope sve 5 :D
|
Da se ne cudite, opet podsjetnik stavljam.
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
baseband verzija 2.3.5 je 600501015 tako nesto a 2.3.3 je 60501009 e napravio sam backup u cwm ovoga 2.3.3 i stavim original 2.3.5 i onda ga izbrisem i vratim 2.3.3 i baseband je ova od 2.3.5 sa zadnjim broje 15 a ne 9 kao sto bi trebalo bit, ako izbrisete cust u root exploreru onda puse baseban unknown... i 2.3.3 s andreno driverima 1425 na benchu a 2.3.5 s andreno driverima 1200 na benchu... i 2.3.3 mi je osjetno brzi rom... jedino je fund. 30 brzi |
Evo još jednog načina za ROOT u slučaju da imate problema sa metodama pomoću SuperOneClick-a i root.zip update navedenim na početku teme:
Unlock Root v2.3.0 Ja sam kupio nebrendirani telefon u radnji i iz nekog razloga ovde navedene dve root metode kod mene ne rade. Na telefonu mora biti uključena opcija USB Debbuging Mode. Radi na Huawei original rom-u 2.3.5. |
Citiraj:
pogubila sam se više u romovima nemam pojma o čemu se priča? jel to onaj kao nebrandirani? koji se zove oficiel? ili nešto drugo? edit: inače meni otkad imam ovaj noviji baseband se vidi osjetna razlika u signalu, još kad stavim samo 2g mrežu, uf, predobro :D inače sam znala gubit signal i čak mi se mob nekad sam od sebe prebacio na neku slovensku mrežu... ono sjedim ja u stanu mobitel sjedi na stolu i dođe mi poruka od t-mobilea "sretan put...." i prebaci me na mobitel d.d. :lol2: edit2: gledam nešto po marketu, tj. play storeu i vidim igru cut the rope, free verzija nije kompatibilna s uređajem, ali ona koja se plaća je... zbunj? |
Može jedno pitanje za Fundowsky-a
Zanima me konkretno na tvom romu jesu promjene samo kozmetičke (tipa ikonice, par linija u build.prop i to) ili stvarno ima neke stvari koje ne možeš samo tako dodati? Jer vidim svaki drugi user ima svoj super rom koji ima promjenjene ikonice i super imena, pa me zanima konkretno tvoj rom ima li nešto poput drugačije ili je cyanogen majka, a ovo ostalo promjenjeno dva tri fajla? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Smurfed out jednostavno podiže mobitel na novu razina obavezno isprobati. |
Citiraj:
a ti fundowsky, jesi se odlučio u vezi imena? taman sam promijenila u potpisu kad ti se opet predomislio :lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
ali eto ovaj me jedini zainteresirao da ga ekšli stavim na mob i ne, ja nemam blage veze šta to sve je, nisam ja tu da znam :D uglavnom, evo ti moj rezultat sa antutu od maloprije sa verzijom 2.7.3 :) ovo je na romu fundowsky 3.0 clean http://i42.tinypic.com/k224k1.png |
Citiraj:
http://dl.dropbox.com/u/64281684/201...1_01.32.00.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jedno noob pitanje, da li ovi Fundowsky rom-ovi uključuju OC kernele, ili ih je potrebno posebno instalirati i koliko se zapravo dobija sa tih još nekoliko MHz?
|
Evo čitam upravo na huawei starnicama da će službeni ICS rom za sonica bit dostupan do polovice 4 mjeseca...
http://www.huawei.com/cn/about-huawe...-hw_094200.htm |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koliko sam ja čitala o tom cyanogenu za sonica, ima jako lošu kvalitetu zvuka u slušalici, što je po meni potpuni promašaj poante telefona. :) |
ma nije tolko, recimo da je zvuk jedno 40% slabiji nego na stocku. ako nisi gluha i ne radis u nekoj buci kao npr gradiliste, nemas nekih problema...
|
Zvuk na Cyanu je očajan. 40% je puno i osim u totalnoj tišini nije nigdje drugdje moguće skoro razgovarati.
Da je brz - je. Realno, osim originala i Cyana, sve ostalo je isto. Ali ne možeš reći da nema razlike između stock 2.3.3 ROM-a i npr. 2.3.6 kojeg je napravio Fundowsky ili a.war ;) na kojima sve radi kako spada. Čak i brzo. |
a onda sam ja nabasao ha nardwaerski bolji mobitel, svakako ti savjetujem da isprobaš cyana, da ne donosiš zaključke prema našim črčkarijama tu :D
možda imaš dobar mob kao ja, pa ti i nece utjecati previse! Neki ljudi ne čuju uopće, neki čuju sasvim OK, izgled da je od uređaja do uređaja... |
Probao sam ja Cyana. Od Španjolaca i od Talijana, pa je na svakome isti vrag što se tiče razgovora. Kod mene je problem što ja čujem slabo druge, a nikada nisam pitao kak oni mene čuju.
Plus, zvučnik su navinuli da krči isto. Sve su to stvari koje bi pregrmio da ne koristim mobitel ponajviše za razgovor. |
Moja baterija je potpuno poludila :D
Jučer gledam, dođe do 43%, ja ostavim mobitel malo, upalim ekran kasnije, baterija na 50%... ok, malo nešto prčkam po njemu baterija brzo padne na 45% i onda se vrti 43%, 45%, 43, 45... Kasnije se opet to ponavljalo i na nižim vrijednostima, skače gore dole recimo 35, ostaviš malo mobite upališ ekran ono 40%... Jutros sam čekala da se isprazni pa je opet plesala između 3 i 5%... Sad se puni, uzmem mob piše 83% napunjeno... nije prošlo par minuta ono piše 100%... Ne znam jel da ju kalibriram opet? Luda je totalno :lol2: hahah sad je opet na 93% kod punjenja, a nisam takla mobitel evo slika da se vidi da nisam i ja luda :p http://i40.tinypic.com/2uypspf.png |
Citiraj:
http://www.pohrani.com/f/3/zt/2wH8Ep...4-01161037.png I evo prepravka za loš float point score u AnTuTu na stock ROM-ovima (većina custom ROM-ova ga ima u sebi): Link. Prvotno namjenjeno za jedan Gingerbread ROM na X8 ali radi i na Sonicu. (obavezno nandroid backup prije). EDIT2: Aplikacija Toolbox.apk je odgovorna za ove switchere u notifikacija. U data/cust/xml/hw_defaults.xml postoji odsječak koda; Code:
E da, isto tako možete si napravit data/cust/media mapu i nju ubacit vlastitu bootanimaciju kao bootanimation.zip i to će vam onda normalno prikazivat ;). |
Evo i ja počeo čačkat po sonicu. I naravno, problemi. Dakle, rootao sam mob, i sad problem s instaliranjem Custom Recoverya. Rađeno sve po uputama iz prvog posta al mi se događa, < waiting for device >
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako da, probaj ovako, prvo prije nego što išta napraviš otvori taj prozorčić i stisni uninstall drivers. Onda isključi fastboot na mobu, izgasi mob, pritisni vol- i power, drži 10s... drži 10s, drži 10s (jel brojiš) :lol2:, ok kad si izbrojao, priključi mobitel na komp kabelom, e sad opet otvori one drivere i klikni install drivers, i onda pokreni instalaciju cwm-a (.bat fajl) Tako sam ja i sve 5 :D |
E fanATIk može jedna zamolba prije nego što staviš drugi ROM, možeš li upalit RootExplorer i iskopirat /cust folder i uploadat negdje. Znači u rootu, /cust folder :).
Hvala |
|
U8650 v4.0 dostupan
Changelog: -Android 2.3.6 based on U8650V100R001C86B876 -GPS fix for Europe -Bravia engine -Unlocked 2D graphics FPS -Added screenshot & recovery options to power menu -Replaced MIUI music with Huawei music -Updated root explorer -For clean version see description of removed apps from v3.0 clean -New visual style - credits to srkee |
Hvala... :chears:
pa da probamo, neš mi je 3.0 u zadnjih par dana počelo štekati... |
Citiraj:
samo pitanje jedno, ovaj visual style, jel to iz ovog posta? i ovako kad je sve fino usklađeno da je sve plavo, to mi se sviđa :D |
Citiraj:
|
jel mi se čini ili sa full verzijom nešto nije u redu... kad pokrenem instalaciju izbaci eror, a na blogu nema linka...
|
Citiraj:
EDIT: riješeno |
Citiraj:
Clean verziju istalira bez beda. |
Citiraj:
Btw, dobijam dvije poruke prilikom instalacije drivera; Prva je da su driveri instalirani, a druga je: Tethering works with windows vista, win7 and linux. Ak hoću da radi s xp, moram instalirat ActiveSync s microsoftove stranice. Instalirao activesync, al i dalje svaki put baca iste obavijesti. Da vidimo jel negdje griješim; brzo pokretanje (fastboot) on ili off? usb debugging on ili off? Citiraj:
BTW, rootexplorer se nalazi gdje? To moram skinut s marketa? Računajte da sam totalni lajbek za android trenutno. |
Citiraj:
E sad, ja imam win7, nisam dobivala nikakve poruke o tetheringu.. edit: ono što u prvom postu piše za fastboot ne znači to što misliš da znači :D mene je to isto zbunjivalo, ali kao ulaziš u fastboot mode, ali fastboot u settings ti treba bit isključen |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:14. |