PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Koji mobitel kupiti? - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=153152)

Šole 02.06.2013. 18:47

Nisam mislio na to je li otključan ili nije, nego na to ako je kupljen kod operatera onda nema problema sa lažnim garancijama. Lijepo ti da papire i možeš provjerit i osiguraš se da je sve dobro.

Odnosno ako je od operatera ujedno i otključan, još bolje.

tutix 02.06.2013. 18:50

Citiraj:

Autor schetz (Post 2406630)
Koliko vidim oba bi trebala imati gorilla glass..osim toga,koji god da uzmem prknut cu na njega case i screen protector za miran san..

Zasto naginjem one s..cijena u trgovini i 4,3 ekran..zasto jos dvoumim,svjestan sam da za iste pare dobijam jaci uredjaj via oglas,lg 4x ili hox,samo me realno strah prijevare.. :)

Uzmi One S i ne okreći se :). Igrao sam se dulje vremena i sa X i sa S, oba na Jelly Beanu, i One S je nekako fluidniji, animacije su zaglađenije. One S je curin, i baš mi je neki dan rekla da ne pamti kad joj se telefon zblesirao (vjerojatno nikad). Zna imat uptimeove po 2 tjedna, i onda se resetira kad joj se isprazni :). Da ne spominjem da mi je i dalje jedan od najljepših telefona koji postoje. One X je od frenda i jedino što mi je bolje je zaslon, nekako su mi bolje boje nego na One S, ali veličina i sve ostalo mi je na strani One S.

schetz 02.06.2013. 19:19

Citiraj:

Autor tutix (Post 2406640)
Uzmi One S i ne okreći se :). Igrao sam se dulje vremena i sa X i sa S, oba na Jelly Beanu, i One S je nekako fluidniji, animacije su zaglađenije. One S je curin, i baš mi je neki dan rekla da ne pamti kad joj se telefon zblesirao (vjerojatno nikad). Zna imat uptimeove po 2 tjedna, i onda se resetira kad joj se isprazni :). Da ne spominjem da mi je i dalje jedan od najljepših telefona koji postoje. One X je od frenda i jedino što mi je bolje je zaslon, nekako su mi bolje boje nego na One S, ali veličina i sve ostalo mi je na strani One S.

kratko pitanje ako se odlucim na one s...kakvo joj je trajanje baterije, citam neke gluposti o jelly bean i praznjenju, toga me iskreno jedino strah kod tog moba..

Citiraj:

Autor Šole (Post 2406637)
Nisam mislio na to je li otključan ili nije, nego na to ako je kupljen kod operatera onda nema problema sa lažnim garancijama. Lijepo ti da papire i možeš provjerit i osiguraš se da je sve dobro.

Odnosno ako je od operatera ujedno i otključan, još bolje.

Jes, imas pravo, krivo shvatio ..ta opcija se i meni cini najbolja za kupovinu s njuske..

OT -jos da skontam koristit multiqute :o

Brko 02.06.2013. 22:12

Citiraj:

Autor schetz (Post 2406660)
OT -jos da skontam koristit multiqute :o

Link za multiquote HOW-TO ;)

ToroRosso 02.06.2013. 22:27

Citiraj:

Autor schetz (Post 2406658)
kratko pitanje ako se odlucim na one s...kakvo joj je trajanje baterije, citam neke gluposti o jelly bean i praznjenju, toga me iskreno jedino strah kod tog moba..

Imam One S eto vec nekih mjesec i pol i odusevljen sam mobitelom. Krenuvši od izgleda pa do fluidnosti samog OS-a. Jedino sto bi za te novce mogao imati 720p ekran, ali eto ne moze sve biti savrseno iako ga po meni ovaj super amoled izvlaci dosta dobro. Ako nisi neki ekspert tj. ako si prosjecni korisnik i ako si imao neku kramu do sada ovaj ekran ce ti biti avion. Case ti je metalan i u ruci lezi fenomelano iako si stavi neku maskicu da ne bi bilo. Preporucam ti da uzmes Nillkin.. prek ebaya za nekih 8USD a stvarno je kvalitetna. Tvrda plastika, a opet nije onako robusna u smislu da mob ne dolazi do izrazaja uopce.

A sto se baterije tice.. na stock JB mi je trajala dobar dan i pol pri umjerenom koristenju( face, gmail, poneka igra, whatsapp) .. s tim da sam upalio power saver kad je bat pala ispod 25%

Ukoliko ces stavljati Custom ROM-ove dosta dobar ti je CM 10.1 i ViperS ako ti je sense drazi.

OuttaControl 03.06.2013. 01:02

meni ce ga sestra vrlo vjerojatno kupit sutra, ako ga bude u tcom centru, tako da možda ja napišem prvi review :D

e i jel se gubi garancija ako ga se otključa, i ako da, jel se može zaključat opet

coconut 03.06.2013. 07:03

Otključavanje s IMEI kodom - ne gubiš garu. Sva druga otključavanja - gubiš.

schetz 03.06.2013. 08:06

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2406744)

Jipii i thnx.. jednostavno kad čovjek odvoji 5 sekundi za pročitat :)

Citiraj:

Autor ToroRosso (Post 2406758)
Imam One S eto vec nekih mjesec i pol i odusevljen sam mobitelom. Krenuvši od izgleda pa do fluidnosti samog OS-a. Jedino sto bi za te novce mogao imati 720p ekran, ali eto ne moze sve biti savrseno iako ga po meni ovaj super amoled izvlaci dosta dobro. Ako nisi neki ekspert tj. ako si prosjecni korisnik i ako si imao neku kramu do sada ovaj ekran ce ti biti avion. Case ti je metalan i u ruci lezi fenomelano iako si stavi neku maskicu da ne bi bilo. Preporucam ti da uzmes Nillkin.. prek ebaya za nekih 8USD a stvarno je kvalitetna. Tvrda plastika, a opet nije onako robusna u smislu da mob ne dolazi do izrazaja uopce.

A sto se baterije tice.. na stock JB mi je trajala dobar dan i pol pri umjerenom koristenju( face, gmail, poneka igra, whatsapp) .. s tim da sam upalio power saver kad je bat pala ispod 25%

Ukoliko ces stavljati Custom ROM-ove dosta dobar ti je CM 10.1 i ViperS ako ti je sense drazi.

Thnx i tebi i kolegi tutixu, info iz prve mi je najdraži..
Baterije me bilo strah ali ako traje do kraja dana bez beda (ono uz ostatak bar 15ak %) to je ok.. punim preko noći i ćaos..:)

I prije kupovine još "samo" jedno pitanje:
Za istu lovu preko frenda mogu kupiti Xperiu S..od bitnih značajki vidim da ima bolji ekran(i to mi se čini dosta), kameru,nešto jaču bateriju..Pa čisto ono, da li je možda ona bolji izbor ?

OuttaControl 03.06.2013. 17:10

Hvala coconut :)

Meni ga sestra išla kupit danas u t-com u splitu, i dolazi tamo ujutro, ova govori da nezna ništa o tome, da nije još mail pogledala, da dodje kasnije -.-'

i na stranicama nema ništa, jedan tip govori da ga je vidio za 1500?!?, jel nam ga to T-SCUM metnio opet?

coconut 03.06.2013. 18:20

Će da vidiš sutra.

Juice 03.06.2013. 19:14

Pečat je falio vjerojatno.

schetz 03.06.2013. 19:55

Naravno da sam ja morao čačkat i pronać da HTC one s kod nas ide sa S3 procesorom , chipsetom štaliveć...odnosno istim samo s malo većim taktom nego kod xperie s..

Pa ono, da li je onda stvarno bolje kupiti xperiu s za iste pare ko taj one s..gledam da je rezolucija na xperiii bitno veća a i storage 32 gb umjesto 16...

za njuskalo dio sam odlucio, ako budem kupovao via oglasnik, kupujem lg 4x jer mi se u tom slucaju cini kao best buy..jedino me jos muci ovo gore, tj. ako kupujem via ducan..

doky 03.06.2013. 20:20

Kod nas ima HOS i s S3 chipsetom i sa S4 chipsetom, no mislim da ipak više nema S3 verzija u dućanima, ugl. Krait 1.5Ghz procesor i Adreno 225 grafika je S4, a Scorpion 1.7Ghz i Adreno 220 je S3. S4 verzija je nešto sitno brža i štedljivija na bateriji no ta razlika nije previše primjetljiva.

Po brzini procesora: HOS S4>HOS S3>Xperia S

tutix 03.06.2013. 20:37

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 2407322)
Hvala coconut :)

Meni ga sestra išla kupit danas u t-com u splitu, i dolazi tamo ujutro, ova govori da nezna ništa o tome, da nije još mail pogledala, da dodje kasnije -.-'

i na stranicama nema ništa, jedan tip govori da ga je vidio za 1500?!?, jel nam ga to T-SCUM metnio opet?

Ja ga našao u ZGB u Vukovarskoj. Prvo je lik za šalterom bio malo zatečen jer ih očito nisu informirali da ga nude u paketu ali je brzo našao i donio mi iz "podruma" telefon u kutiji, Simpa start paket i microSD karticu 4GB - 898 KN. Unutra su još i slušalice, punjač na koji se zaštekava podatkovni kabel. 2g je garancija.

Uglavnom, telefon je fora. Ništa ne škripi, stražnja maska sjeda normalno. Zaslon je OK, u rangu je mog Nexusa S (nisam imao s čime uspredit bolje). Nema izbijanja svjetla, nije blijed, dosta to sve oštro izgleda. Rad je fluidan, fino skrola prozore sa aplikacijama, touchscreen je isto u redu. Tu i tamo zalagga u nekim situacijama, ali na trenutak (vjerojatno RAM). Uglavnom, dječje boleštine nisam uspio pronać.

Sučelje (Huawei Emotion) mi je malo "sirovo", vuku neke stvari malo na Touchwiz koji i inače ne preferiram ali nije toliko radikalno. Huawei isporučuje solidne aplikacije koji ne zauzimaju previše prostora, tipa flashlight ko na HTC-u, neke widgete, uglavnom ako se gledaju funkcije - Huawei Home je dosta dobra zamjena za stock Launcher. Ima ikonice u notification draweru za brzo paljenje wifija, podatkovne konekcije, screenshot i slično (dizajn isto vuče na Samsung :D).

Kamera je super za te pare, stvarno sam iznenađen fotkama. Baterija je 1950 mAh, zapravo piše da je nazivno čak 2020 mAh ali dolje onda ispod da je 1950 mAh. Morali smo ga odma na punjenje stavit tak da ne znam ništa o bateriji.

Uglavnom, vidjet ćemo za nekoliko dana kak će se ponašat, sestra je uglavnom super zadovoljna :)

schetz 03.06.2013. 20:41

Pitao sam na par ducana,ili uopce nemaju one s a jedan ima sa s3..kuzim da je brzi od xperie,al nekako,krenuo sam sa zeljom da je 1,2 a sad mi 1,5 kao nije dosta :) privlace me ekran i memorija tako da sam u biti odlucio,ili xs ducan ili lg 4x njuska..btw,sorry svima na sto postova:)

Ag008 03.06.2013. 21:51

Citiraj:

Autor tutix (Post 2407499)
Ja ga našao u ZGB u Vukovarskoj. Prvo je lik za šalterom bio malo zatečen jer ih očito nisu informirali da ga nude u paketu ali je brzo našao i donio mi iz "podruma" telefon u kutiji, Simpa start paket i microSD karticu 4GB - 898 KN. Unutra su još i slušalice, punjač na koji se zaštekava podatkovni kabel. 2g je garancija.

Uglavnom, telefon je fora. Ništa ne škripi, stražnja maska sjeda normalno. Zaslon je OK, u rangu je mog Nexusa S (nisam imao s čime uspredit bolje). Nema izbijanja svjetla, nije blijed, dosta to sve oštro izgleda. Rad je fluidan, fino skrola prozore sa aplikacijama, touchscreen je isto u redu. Tu i tamo zalagga u nekim situacijama, ali na trenutak (vjerojatno RAM). Uglavnom, dječje boleštine nisam uspio pronać.

Sučelje (Huawei Emotion) mi je malo "sirovo", vuku neke stvari malo na Touchwiz koji i inače ne preferiram ali nije toliko radikalno. Huawei isporučuje solidne aplikacije koji ne zauzimaju previše prostora, tipa flashlight ko na HTC-u, neke widgete, uglavnom ako se gledaju funkcije - Huawei Home je dosta dobra zamjena za stock Launcher. Ima ikonice u notification draweru za brzo paljenje wifija, podatkovne konekcije, screenshot i slično (dizajn isto vuče na Samsung :D).

Kamera je super za te pare, stvarno sam iznenađen fotkama. Baterija je 1950 mAh, zapravo piše da je nazivno čak 2020 mAh ali dolje onda ispod da je 1950 mAh. Morali smo ga odma na punjenje stavit tak da ne znam ništa o bateriji.

Uglavnom, vidjet ćemo za nekoliko dana kak će se ponašat, sestra je uglavnom super zadovoljna :)

Ti si Y300 dobio za 900kn za bonove?
Meni mulac iz T-Centra u Rijeci rekao da je najjeftiniji u S tarifi za 1000kn + 55kn mjesečno. Kao da ga uopće ne prodaju po 900kn za bonove i da sam ja nešto krivo pročitao :stoopid:
http://prntscr.com/1844mr

tutix 03.06.2013. 22:26

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2407540)
Ti si Y300 dobio za 900kn za bonove?
Meni mulac iz T-Centra u Rijeci rekao da je najjeftiniji u S tarifi za 1000kn + 55kn mjesečno. Kao da ga uopće ne prodaju po 900kn za bonove i da sam ja nešto krivo pročitao :stoopid:
http://prntscr.com/1844mr

Za 898 :D. Da, to ti je ova priča: http://www.tportal.hr/scitech/tehno/265268/HT-nudi-Ascend-Y300-za-898-kn.html. Možda da pričekate još koji dan da se updateaju ili tako nešto :)

OuttaControl 03.06.2013. 23:35

jel mos skrinshotat racun bez kodova :P da mi seka moze pokazat njima da ima da neide uzalud opet :P

Mario92 04.06.2013. 00:48

Citiraj:

Autor schetz (Post 2407501)
Pitao sam na par ducana,ili uopce nemaju one s a jedan ima sa s3..kuzim da je brzi od xperie,al nekako,krenuo sam sa zeljom da je 1,2 a sad mi 1,5 kao nije dosta :) privlace me ekran i memorija tako da sam u biti odlucio,ili xs ducan ili lg 4x njuska..btw,sorry svima na sto postova:)

Xperia S ima jako oštar ekran ali zato kut gledanja ni približno dobar kao na AMOLED-u.

Ako si između XS i 4X - izbor je jasan, pucaj na 4X.

vladjan1901 04.06.2013. 10:44

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 2407604)
jel mos skrinshotat racun bez kodova :P da mi seka moze pokazat njima da ima da neide uzalud opet :P

Evo ja kupio jutros u t-centru u city centru žitnjak.
Mislim da bi ih danas trebali svi dobiti!

Thermaltake 04.06.2013. 12:20

Pozdrav, ima netko iskustva sa Sony Xperiom S dal se često kvarti ono generalno kakav je, specifikacije sam vidio i znam, zanimaju me vlastita iskustva.

Mario92 04.06.2013. 13:01

Kvaliteta izrade - vrlo dobra, bolja od Samsungovih modela koje sam imao prije (Galaxy S linija), ekran oštar i jako dobar ako se gleda direktno u njega, kutovi su lošiji.

Stock ICS je brz ali animacije trzuckaju, sa službenim Jelly Beanom je i to riješeno, generalno gledajući radi vrlo dobro. Custom ROM-ovi su po meni još bolji, kad makneš bloatware i kad podesiš mobitel sve radi jako brzo i glatko.

Kamera je isto jako dobra, sporija od primjerice Galaxy S3 no potpuno iskoristiva i kod malo lošijeg svijetla.

Zadnji službeni ROM je 4.1.2 i ne misle ga dalje updejtati dok custom ROM-ova ima sve više i više (pogotovo od kad je Sony neki dan pustio open source materijal i novi 3.4 kernel).

Što se tiče kvarenja nisam čuo od vlasnika XS da se kvare, definitivno manje nego primjerice Xperia U za koju čujem puno loših iskustava.

Što se baterije tiče - loša je. Izdrži mi cijeli dan ali na knap, često sa manje od 20% baterije (screen on time oko 2-2,5 sata). Navodno će se to malo poboljšati sa novim updejtom ali teško da možeš očekivati neka čuda.

Sve u svemu vrlo dobar mob za onoga kome treba velika interna memorija, dobra kamera, ekran za surfanje netomn onaj tko sluša glazbu i tko voli LED notifikacije :D . Minusi su loši kutovi gledanja ekrana, slaba baterija, nemogućnost vađenja baterije i škripav stražnji poklopac (iako je to na mojem tako, na bijelom XS nisam uočio nikakvo škripanje). Sveukupno čini mi se bolji odabir od primjerice Galaxy S2 koji je u njegovom rangu.

Ako te još nešto zanima pucaj.

Thermaltake 04.06.2013. 13:13

To je to uglavnom, hvala :)

tutix 04.06.2013. 13:33

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 2407604)

E ne mogu do računa trenutno, ostavio sam ga. Ali, evo, službeno je i na webu: https://www.hrvatskitelekom.hr/mobiteli-na-bonove/mobitel/huawei-ascend-y300?noRedirect=1&gapt=4-32-1-1-0-0-0&entityId=n0NiGjJZr099PZbugzBLNvnawk_Q9AW2vzXra38-Jdw1

daxxx88 04.06.2013. 15:08

Zasto je Galaxy S3 Mini 500kn skuplji ako se prelazi s bonova na pretplatu nego ako se uzima novi broj?
Mislio sam da se postojecim korisnicima treba izlaziti u susret, a ne im jos podizati cijenu.
Naivan sam ocito, bitniji je novi. :)
Btw za 95kn mjesecno i cijenu od 1150kn - ima li nesto bolje?

schetz 04.06.2013. 18:34

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2407687)
Xperia S ima jako oštar ekran ali zato kut gledanja ni približno dobar kao na AMOLED-u.

Ako si između XS i 4X - izbor je jasan, pucaj na 4X.

skoknuo do grada da uzmem u ruku to lg 4x cudo..i to je toliko veliko za moju sitnu ruku da izgleda presmjesno..vracam se trazenju 4.3 max..xperia s otpada zbog slabe baterije,pun mi je kufer drzanja moba na punjacu usred dana :D

Thoroughbred B 06.06.2013. 13:31

Stigao prestigio 4322 duo...šta reć osim da sam prezadovoljan,mobitel je bomba za te pare...izgleda odlično isto,malo smo ga uspoređivali s s3 mini,kamera radi bolje slike nego mini,oštrije,veći zoom,i boje prirodnije...:)

Sve u svemu definitivno preporuka,sve radi brzo i fluidno,ništa ne zapinje,već su dvojica iz firme rekli kupujem i ja :D

Btw dali netko zna postoji li neke univerzalne baterije koje pašu na više tel,konkretno na prestigio 4322? GB/T 18287 - 2000 1500mah su oznake...

DragonSlayer 10.06.2013. 19:26

Ok,kupujem mob do 500kn(ne treba mi neki superextra mob,samo da može wifi,treba za posao :D )
I uočio sam LG T385,i sviđa mi se.
Kakva je kvaliteta mobitela?
Jel kamera valja(malo će trebati,ništa puno)?
Jel ima boljih mobitela za te pare?
Btw. jel podržaje aplikacije,ide malom rođaku za malo više od pola godine :)

FRipper 10.06.2013. 19:37

LG E400 OPTIMUS L3

men je taj nekako bolji...

Ne kuzim se u mobove al ovaj mi se čini super za 500kn :=)

OuttaControl 10.06.2013. 20:16

Evo nakon par dana sa y300, mob je stvarno odlican, klizi sve super

jedino je kamera, nije bas nesto :D

ostalo za svoje pare najbolji mob definitivno

Juice 10.06.2013. 20:21

@OuttaControl
Možeš koju sliku nabacit?
U zatvorenim uvjetima

OuttaControl 10.06.2013. 22:24

sad trenutno nemogu seka je otisla s mobom, kad se vrati veceras, il sutra iza posla, poslat cu i u zatvorenom i low light i blic i bez blica :)

Mad_Duke 10.06.2013. 23:04

Pitanje. Jel ima nešto što je između Samsung Galaxy Young i stare Galaxy S1 cjenovno, a da se može preko oglasa čopiti (znači ništa iz paketa). Da mogu par alternativa frendu preporučiti.

ToroRosso 11.06.2013. 01:41

Desire?

Mad_Duke 11.06.2013. 02:28

Citiraj:

Autor ToroRosso (Post 2412281)
Desire?

Fala, palo mi na pamet, ali nikakva interna memorija je u ovom slučaju nepremostiva prepreka.

ToroRosso 11.06.2013. 02:37

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2412289)
Fala, palo mi na pamet, ali nikakva interna memorija je u ovom slučaju nepremostiva prepreka.

Kartica od 8 il 16gb i CyanogenMod cuda rade :D

Mad_Duke 11.06.2013. 03:17

Imao sam Desire. Sve je to lijepo i krasno za mene, ali osobi kojoj bum sredil mobač ne treba još i to :)

Buger 11.06.2013. 10:19

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2411890)
LG E400 OPTIMUS L3

men je taj nekako bolji...

Ne kuzim se u mobove al ovaj mi se čini super za 500kn :=)

Navodno ima premalo sistemske memorije pa ga je potrebno rootati da koristi više svu internu memoriju, inače i sam gledam ovaj mob za curu kojoj bi to bio prvi smartphone.

spawn 11.06.2013. 11:52

Lg l3 II E430 i huawei y300

The Man 11.06.2013. 12:53

Ovaj drugi. Prvi je igračka za dicu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:46.