PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=145744)

batman_zagreb 12.04.2016. 12:48

Moze firmwere link da udejtam Speedport W 724V ima ko di neki dropbox?

kopija 12.04.2016. 13:36

Citiraj:

Autor Pecarosh (Post 2913655)
Ne znam jel ovo već spominjano, ne nađem nigdje, uglavnom nude (za one koji imaju provučenu optiku) 100/20, tv 90 programa i telefon za 181kn kad se sve podjeli i pomnoži :)

http://s19.postimg.org/e8tvgfuz3/IMG...412_112403.jpg

Jebena ponuda. Mnogi Bnetovci će biti u opakom iskušenju da je prihvate.
Izgleda da Tcom više nije u nemilosti HAKOM-a.

viper 12.04.2016. 16:35

Tek sad su to normalne cijene za ultramax pakete. Od kad to stupa na snagu?

Pecarosh 12.04.2016. 18:04

Citiraj:

Autor viper (Post 2913800)
Tek sad su to normalne cijene za ultramax pakete. Od kad to stupa na snagu?

Meni je tip rekao idu kvart po kvart. Kad obidju cijeli kvart i vide kolko imaju zahtjeva, dolazi ekipa za spajanje. Kaze bice to u roku 7-10 dana.
A kad ce bit sluzbeno objavljeno na t-comovoj stranici ne znam.

E-mil 12.04.2016. 19:59

Bio je i meni danas popodne na vratima "vaš predstavnik".
Kaže da za sada ove ponude neće biti službeno dostupne svekolikom pučanstvu putem interneta, nego samo preko njih (terenskih predstavnika). Isto tako mi je rekao da je zaposlen direktno u tcomu i da ne radi za vanjskog suradnika.

Za dodatnih 5 kuna mjesečno mi je nudio svih 5 arenasport HD programa ili za 15 kn mjesečno nekakav super-ultra-mega-cool sportski paket.

U mojoj zgradi su provučene kanalice po stubištu i sada bi mi, ako prihvatim ponudu, trebali dovesti optiku u stan (bušiti zid).
Jedino ga nisam pitao da li će mi to i koliko naplatiti.

extasy 12.04.2016. 20:12

Citiraj:

Autor E-mil (Post 2913874)
Bio je i meni danas popodne na vratima "vaš predstavnik".
Kaže da za sada ove ponude neće biti službeno dostupne svekolikom pučanstvu putem interneta, nego samo preko njih (terenskih predstavnika). Isto tako mi je rekao da je zaposlen direktno u tcomu i da ne radi za vanjskog suradnika.

Za dodatnih 5 kuna mjesečno mi je nudio svih 5 arenasport HD programa ili za 15 kn mjesečno nekakav super-ultra-mega-cool sportski paket.

U mojoj zgradi su provučene kanalice po stubištu i sada bi mi, ako prihvatim ponudu, trebali dovesti optiku u stan (bušiti zid).
Jedino ga nisam pitao da li će mi to i koliko naplatiti.

Evo iz mog iskustva od prije par dana, u kucu je dovedena optika na isti nacin bez ikakvog dodatnog troška :goood:

animATrIx 12.04.2016. 21:48

60ak kn bi trebalo biti jednokratno za uvodjenje optike u stan. neznam sta ste skepticni, ako je optika pred vratima zovite. pogotovo sada ako je za 180kn mjesecno, ja cu placati 230 pa me briga, 100mbit je 100mbit!

Ag008 12.04.2016. 22:05

Naručite si predstavnika doma;
https://www.hrvatskitelekom.hr/predstavnici
Samo on vam može dati tu ponudu (kao i XS pakete), call centar i tcentar ne može ugovoriti te usluge.

demetrius 12.04.2016. 22:59

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2913958)
Samo on vam može dati tu ponudu (kao i XS pakete), call centar i tcentar ne može ugovoriti te usluge.

a za postojeće korisnike??kojima ističe ugovor u 11,od kud pecarošu taj papir/letak??od prodajnog predstavnika.

Szegedi 13.04.2016. 09:15

Dakle prije par mjeseci prešao sa 100/20 na 200/100. Prvih par dana je sve radilo ok a onda je počelo... pucanje veze, resetiranje wirelessa na tvornički password, padanje brzine na 0.?? (ispod razine koju speedtest može mjeriti). Na reklamaciju došao serviser i promjenio speedport, kaže nemaju drugi a to je kvaliteta jer je eto, boga ti, stavlja i DT. Opet par dana radilo ok a dalje sam bio prisiljen resetirati speedport na dnevnoj bazi. Opet prijavio, došao serviser, promijenio ONT. Stvar se i dalje ponaša isto. Sada je brzina u pravilu oko 90/125 osim povremeno kada izvučem speedport iz struje pokaže 225/125 i to traje neko vrijeme a onda se vrati na 90/125 ili u gorem slučaju na 0. Konfiguracija: komp 1 spojen žicom, komp 2 preko wirelessa (na koji se još spajaju 3 smartphona, ipod, tablet i smart tv). Zaboravih spomenuti da kada brzina padne na 0 na kompu 1, wireless još uvijek radi na manje više normalnim brzinama. Kako je izvjesno da T-com neće tako skoro nabaviti druge routere a da zapravo ne znaju kako riješiti problem možda netko na forumu zna neko rješenje?

skalar 13.04.2016. 09:18

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2913958)

upravo sam preko telefona prekinuo stari ugovor(trebao je trajati još 16 mjeseci) i "potpisao novi" ,znači netreba dolaziti predstavnik.

cjena tel+internet+ maxtv--240 kn + arene 5kn mjesečno
uz mogučnost sportskog paketa za 15kn mjesečno

prvih 6 mjeseci 1kn

skalar 13.04.2016. 09:33

Citiraj:

Autor Szegedi (Post 2914071)
Dakle prije par mjeseci prešao sa 100/20 na 200/100. Prvih par dana je sve radilo ok a onda je počelo... pucanje veze, resetiranje wirelessa na tvornički password, padanje brzine na 0.?? (ispod razine koju speedtest može mjeriti). Na reklamaciju došao serviser i promjenio speedport, kaže nemaju drugi a to je kvaliteta jer je eto, boga ti, stavlja i DT. Opet par dana radilo ok a dalje sam bio prisiljen resetirati speedport na dnevnoj bazi. Opet prijavio, došao serviser, promijenio ONT. Stvar se i dalje ponaša isto. Sada je brzina u pravilu oko 90/125 osim povremeno kada izvučem speedport iz struje pokaže 225/125 i to traje neko vrijeme a onda se vrati na 90/125 ili u gorem slučaju na 0. Konfiguracija: komp 1 spojen žicom, komp 2 preko wirelessa (na koji se još spajaju 3 smartphona, ipod, tablet i smart tv). Zaboravih spomenuti da kada brzina padne na 0 na kompu 1, wireless još uvijek radi na manje više normalnim brzinama. Kako je izvjesno da T-com neće tako skoro nabaviti druge routere a da zapravo ne znaju kako riješiti problem možda netko na forumu zna neko rješenje?

probaj promjeniti kabel ruter-komp najnovije drivere za mrežnu karticu instalirati.

kod mene je popravio odnosno zamjenio ruter asus rt-ac66u speedport,ali nije mala investicija oko 800 kn

webstartm 13.04.2016. 09:36

Citiraj:

Autor skalar (Post 2914072)
upravo sam preko telefona prekinuo stari ugovor(trebao je trajati još 16 mjeseci) i "potpisao novi" ,znači netreba dolaziti predstavnik.

prvih 6 mjeseci 1kn

Koliki su ti penali za prijevremeni prekid ugovora?

skalar 13.04.2016. 09:57

Citiraj:

Autor webstartm (Post 2914087)
Koliki su ti penali za prijevremeni prekid ugovora?

ništa ko povisio sam uslugu sa max tv-om ,ističe mi maxtv 9 mjeseci akcijski ,nešto je mljeo o penalima otišao pitati rekli da može i "potpisali".

skalar 13.04.2016. 10:15

molim obrisati post

BUG 13.04.2016. 15:50

Citiraj:

Autor Szegedi (Post 2914071)

Potpuno identični problem je bio i kod mene kada sam prošle godine u 8. mjesecu prešao sa 100/20 na 200/100. Cijeli naredni mjesec sam vodio bitku s njima, od mjenjanja speedporta, profila, ali ništa nie pomoglo. Onda su me optužili daradim preveliki promet, iako to nije bilo istina (resetirao router navečer, ujutro odmah problem). Zadnja riječ tehničara je da jednostavno neznaju u čemu je problem.

Nakon svega toga, kupio sam vlastiti router i od tada naravno nemam nikakvih problema.

N!NO 13.04.2016. 16:33

Ja imam 100/20, Speedport koristim samo kao modem, router mi je Apple Airport Extreme. 6 mjeseci ne znam ni za jednog ni za drugog. Jedino s obzirom na brzinu ja bih ivekivao da ucitavanje stranica krece instant, ali ima uvijek malu zadrsku. Isto tako bilo koja stranica s videom ucitava vise i duze nego sto bi trebao. Spominjao se youtube, ali meni je svagdje takav problem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

skalar 13.04.2016. 16:50

Citiraj:

Autor N!NO (Post 2914252)
Ja imam 100/20, Speedport koristim samo kao modem, router mi je Apple Airport Extreme. 6 mjeseci ne znam ni za jednog ni za drugog. Jedino s obzirom na brzinu ja bih ivekivao da ucitavanje stranica krece instant, ali ima uvijek malu zadrsku. Isto tako bilo koja stranica s videom ucitava vise i duze nego sto bi trebao. Spominjao se youtube, ali meni je svagdje takav problem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

kod mene je isto neznatno kašnjenje otvaranja stranice na svim ruterima,
jedino na speedportu bilo kakav strim youtube kodi ili nešto 3 nakon 10-15 minuta smrzavanje slike ton ide dalje sad ausus na ont toga više nema,ali učitavanje i dalje traje par sekundi

E-mil 13.04.2016. 17:09

Koji router se sada dobije od tcoma prelaskom sa bakra na optiku?
Da li se uopće može birati i ako da, kojeg tražiti?
Trenutno imam onaj ZTE ZXDSL 931VII.

the chosen one 13.04.2016. 20:19

Citiraj:

prvih 6 mjeseci 1kn

Na tu cijenu jel ide jos onih famoznih 30kn mjesečno za "osiguranje opreme" ili tak nešto? (Valjda misle da ću upravljati stb-om spejs šatl)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

skalar 13.04.2016. 23:05

Citiraj:

Autor the chosen one (Post 2914348)
Na tu cijenu jel ide jos onih famoznih 30kn mjesečno za "osiguranje opreme" ili tak nešto? (Valjda misle da ću upravljati stb-om spejs šatl)

ne nisam ni do sad plačao bar svjesno imao sam telefon + optika=240kn + hallo usluga 10kn + dodatak za brzinu 200- 30kn +9mjeseci promotivno maxtv
besplatno znaći sve zajedno 280kn.

sad brzina 100/20 + tefon (1000min prema svim mrežama)+maxtv(90 kanala)=240kn + arene 5kn mjesečno uz mogučnost sportski programi 15kn mjesečno,znaći pojeftinjene mi je 40-tak kn ako uzmem full cijenu maxtv 80kn mjesečno, uz sve to prvih 6 mjeseci je sve za 1kn + 5kn za arene.
prelazak na 200/100 je i dalje 30kn dodatnih

mislim da se isplati alternative baš i nemam 1600m od centrale susjedi više nemaju nek imaju vdsl, navodno tamo de je optika neće tako brzo ormarići,bnet je trenutno skuplji uz očajnu tehničku podršku tako da unutar sljedeće 2 godine nemogu očekivati ništa bolje i poljnije-pa treba zgrabit što se nudi :)

demetrius 13.04.2016. 23:43

zvat ću i ja pa pitat,meni ističe za 7 mjeseci ugovor,samo bi ja isto uzeo ko što imam sad (max2l) max2s int+tel,sad plaćam 250 kuna inače bi plaćao 180 kuna,onda bi najvjerojantije uzeo 200/100,max tv mi ne treba za sad.

E-mil 14.04.2016. 17:32

Citiraj:

prvih 6 mjeseci 1kn

Upravo sam potpisao zahtjev sa "predstavnikom".

Sve je kako i piše u onom promotivnom letku, osim jedne sitnice.
Kaže lik da onih prvih 6 mjeseci za 1 kunu vrijedi samo za "nove" korisnike a pošto sam ja njihov korisnik da mi taj popust ne može ponuditi.

demetrius 14.04.2016. 23:10

do kad traje ova akcija??jednog dana će te cjene bit službene ili ne,delboy ništa ne spominje smanjenje cjena optike.

Andrija M 14.04.2016. 23:17

počela je 11.04 i traje do 11.06

skalar 15.04.2016. 03:32

Citiraj:

Autor E-mil (Post 2914760)
Upravo sam potpisao zahtjev sa "predstavnikom".

Sve je kako i piše u onom promotivnom letku, osim jedne sitnice.
Kaže lik da onih prvih 6 mjeseci za 1 kunu vrijedi samo za "nove" korisnike a pošto sam ja njihov korisnik da mi taj popust ne može ponuditi.

meni je na telefonu rekao,a još je otišao pitat,da vrijedi 6 mjeseci za 1 kunu,
možda zbog toga što sam dodao maxtv,sad dal je ili nije ipak je značajno niža cijena.

E-mil 15.04.2016. 08:15

Citiraj:

Autor the chosen one (Post 2914348)

Ide i dalje tih 30kn za osiguranje funcionalnosti opreme, ali je ukupni iznos i dalje 241,00 kn.
UltraMax 3 = 211kn + tih 30kn.

Imate na tkomavim stranicama link na .pdf (stranica br.5)

Samo što se tamo ne navodi razgraničenje pogodnosti "starim" i "novim" korisnicima.

@ Andrija M

Znači ipak sam bio u pravu - ništa od prvih 6 mjeseci za 1kn za nas koji smo već na t-comu.

Andrija M 15.04.2016. 10:28

Tako je, samo novi korisnici i "prebjezi" sa drugih ISP-ova imaju prvih 6mj za 1 kunu. Postojeći maxdsl pretplatnici plaćaju svih 24mj 241kn

demetrius 15.04.2016. 11:58

sad sam zvao t-com čini se da ne mogu uzet isti paket tj ultra max 2 nego moram preć na ultra max 3 paket,i akcija traje do 2017.

the chosen one 15.04.2016. 12:42

Ufff to mi je sada već mnogo privlačna ponuda.
A ako se uzme još jedan MaxTV prijamnik dodatno, plaća li se na njega posebno osiguranje opreme ili ne?
I da li MaxTV može biti ustekan u switch ili mora biti direktno spoj stb->router?

Nikky 15.04.2016. 13:23

Set-Top Box može preko switch - a (npr. za dva Set-Top Box - a) ali switch treba biti spojen na Lan izlaz routera za MaxTv (obično Lan3 ili Lan4),
napomena preko tog switch - a tada nemaš Internet / Mrežu.

E-mil 15.04.2016. 13:55

Citiraj:

Autor E-mil (Post 2914277)
Koji router se sada dobije od tcoma prelaskom sa bakra na optiku?
Da li se uopće može birati i ako da, kojeg tražiti?
Trenutno imam onaj ZTE ZXDSL 931VII.

Dopuna pitanja.
Ima li t-com u ponudi boljih routera od ovih što dijele korisnicima?
U slobodnoj prodaji ili uz neku nadoplatu ili štogodveć.

Nikky 15.04.2016. 14:46

Dođe on i ispali ko da je pao sa kruške :)
Vidiš da ti nitko nije decidirano odgovorio jer smatraju da se nisi potrudio pročitati x zadnjih stranica, sve već piše.

Da ne ispadne kako eto samo žugamo i nismo kooperativni (riječ za slomit jezik), evo ponovo:
- po automatizmu ide šroteks Speedport na optiku
- jedini ima kakve - takve GB portove da može "proći" 200/100, wifi mu je "kuku lele" pa je takav i rezultat sa tim brzinama
- jedino ako nešto sprčkaju (ne radi kako treba, ne paše) onda donesu ZTE koji ima 100 MB mrežu pa je time limitiran max. bandwith
- nešto se valja iza brda ali trenutno nemaju neke alternative

Iz slobodne prodaje mogu igrati (raditi) razni uređaji, kolege su pisale o uspješnim varijantama, ali ima mali miljonček detalja na koje treba paziti / uređaj mora podržavati da bi sve proradilo kako treba (npr. Vlan=100 na Internet konekciji, ...).

E-mil 15.04.2016. 15:32

Hvala Nikky.
Još sam ja premlad da bih uspio pročitati zadnjih x stranica. Nisam ja ko i ti. Moja memorija može upamtiti samo x-(x-1) zadnjih stranica. :)

bobanmilan 15.04.2016. 16:19

Moram priznat da je ovo stvarno dobra ponuda.

Je li netko našao u njihovim cjenicima ovo za sportski paket 15kn? Ne vidim to nigdje

extasy 15.04.2016. 19:16

Evo nakon tjedan dana kombinacija i mozganja "optika na selu 5km dalje" :D

http://www.speedtest.net/result/5253681642.png

Nikky 15.04.2016. 19:23

Jel to RB na kraju proradio ?

extasy 15.04.2016. 19:36

Ne kao router / zamjena Speedportu :( koristim ga na remote lokaciji u bridge za kucnu mrezu.
Neznam koji drugi kupit da zamjeni Speedporta skroz ako je moguce

Nikky 15.04.2016. 19:43

Šteta, treba ga upogoniti kao zamjena Speed šroteksu,
mada za to treba "kopati".

extasy 15.04.2016. 19:49

Provea san danas opet par sati i iman isti problem...
Sve bolje mi zvuci i ideja da ostavim nesto sta ce eventualno i zena moc uc i "kliknit" kad nisan doma.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:10.