![]() |
|
Bar znamo da ce biti i malih 😊 za razliku od 990fx i 970 na am3+
|
Citiraj:
Na prvi pogled zvuči sjajno layout ploče, ali isti trenutak ostaneš razočaran. Tko zna kakvi su hladnjaci od GPU pa pozdraviš 100% sigurno jedan slot manje. Moguće još i drugi slot ako zasmeta ventilator od GPU. Mogli su staviti iza PcIe 3.0. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Vidjet ćemo dalje cijenom, testom i review. |
AMD’s Brand New ‘Avian APU’ Roadmap Spans From 2017 to 2019 – Codenames Of The Next Generation APU Platforms Revealed
Izgleda da će između zena i zena+ postojati još jedna serija. To se do sada nije spominjalo, vjerojatno se radi o refreshu. Spominje se samo za apu, ne i cpu (ali vjerojatno i njih obuhvaća) EDIT Još novosti Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Je, sorry nisam ni skuzio da sma fulao "podforum".
Nekao Mod prebaci ako moze, Hvala |
Yep mrcina i po od socketa, zbog par tuceta jezgri :D
Inače AMD Zen Launching In January At CES 2017 – High-End X370 AM4 Motherboards Shipping In December |
Citiraj:
|
Vjerojatno će u prosincu krenuti curiti benčmarci od summit ridgea (kad radnici iz azijskih tvornica budu testirali x370 ploče). Samo što nećemo znati koji su legit dok ne izađu prve recenzije
|
Citiraj:
Probaj čekat Half Life 3 ili Stalker 2 kao neki od nas. 3 mjeseca je cicin dim. Znači u nas se očekuju u veljači. Ok, Q1 kako je i najavljeno. |
Da, nebih ih ja očekivao u 1. mjesecu kod nas. Vjerojatno predstavljanje na tom CES-u, eventualno krenu recenzije. Znači drugi mjesec vjerojatno u prodaji (tako su i u wccftechu najavili), worst case ako bude problema sa dostupnošću ili velika navala 3 mjesec. Jbga i 3 mjesec spada u Q1 :D
Mislim da nemre biti fail - ako bude IPC oko sandyja, stock clock do 3.5ghz, njihov SMT ne bude na razini intelovog hyperthreadinga = uber jeftini - ako IPC bude oko broadwella, stock clock 3.5ghz+, konkurentan SMT = skuplji, ali i veća konkurencija intelu |
A fail za nas kojima se već onaj ljepljivi sloj prašine uhvatio na matičnu koji nemoš očistit a nemaš razloga preć na nekaj drugo...
Ja bi drndo 8 jezgri za džaba! |
Citiraj:
|
|
Kad bi Bristol Ridge APU-ovi i maticne trebali biti dostupni ?
|
Citiraj:
Nego jel oni imaju u planu se maknuti sa tog zaostalog i izgledno odrvratnog socket bracketa? |
Zakaj :) ? Lakše je popraviti spigani pin na amd procu nego na intelovoj ploči :D
|
Jep, meni je isto draze da su na procesoru.
A sto se tice kad ce AM4 i Bristol Ridge u prodaju. Ja se ne nadam da ce prije nove godine po ducanima komponente. Prvo sto bi trebalo izaci su HP 705 G3 masine, a ni njih jos nema za naruciti kolko vidim. A tek nakon OEM masina idu komponente po ducanima. |
Ja dosad nisam čuo za saviti cpu pin out of the box, dok za onaj na mbo jesam više puta. I još ljudi navodno imali problema sa reklamacijom svaki put (misle da je do korisnika, a problem u quality checku mbo)
|
Mislim da je vrijeme zbog same promjene da se prede na intelov sustav za montiranje stock coolera. :)
|
Citiraj:
Al da je LGA teže popravit,jeste. |
Citiraj:
Ako i budu mijenjali mislim da će prije smisliti nešto treće |
Citiraj:
A sam socket ko poznati 478 :D, mislim na AM4. just my 2 cents. Iako se iskreno nadam da ce zgaziti intel pa da mora ( intel ) spustiti cijene. |
|
Baba Su govori o i5 i i7.Kaj to znači?Budget 8 core,16 thread?😃
|
Yup to je i meni privuklo pozornost
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:28. |