PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=308853)

tomek@vz 01.04.2025. 14:59

Citiraj:

Autor kopija (Post 3797105)
Motherfucker, instaliram LTSC samo da mi ne radi ovakva sranja i danas mi ga nabije u guzicu.

Probaj s ovim:

https://schneegans.de/windows/unattend-generator/

kopija 01.04.2025. 15:02

Ma sam se instaliro, jučer ga nije bilo :/
EDIT: idem probat to čudo kad je već tu i naravno bsod odma al ne bilo kakav
pa ovo je NASILJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://i.ibb.co/1f7qM7sK/Chat-GPT-I...3-09-56-PM.png

xlr 01.04.2025. 15:27

Windows 10 LTSC ce biti zadnji Windowsi na mom kompu. Neka ostane zapisano. Bilo je lijepo dok je trajalo.

mkey 01.04.2025. 16:32

Ali čekaj, ovo je baš epički. Dakle, na bsodu guraju reklame za one drive AHAHAHH

"Da, kužiš, sjebala se stvar i vjerojatno to bude išlo samo na gore, pa kad je naš OS takav kaka je, makar ti budi pametan i daj nam sve svoje podatke tutni na cloud, kojeg ti još budemo i naplatili a tvoje podatke budemo koristili kao svoje. Ali kužiš..."

xlr, kasniš frende, ja sam isto tako prelomio ali 2018te s win7 i rekao sam sebi: ne mogu više tako. Doduše, tek sam 2020 složio novi komp na kojem je win7 instalacija crashala (naravno da sam probao) ali sam već bio psihički spreman da je to to i da sam spreman na nove izazove. Koji su, na kraju, u dobrom dijelu izostali.

Dule 01.04.2025. 16:38

Reklama za OneDrive na BSOD :lol2::wtf2:

mkey 01.04.2025. 16:40

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3797041)
Za one koji nisu upoznati sa konceptom fino objasnjenje ovdje.

Citiraj:

Now you're funneled into a tedious re-authentication process involving security questions you barely remember and a password reset form that smugly informs you, "New password can't be the same as the old one." You proceed to throw your device in frustration.
Ovo je, po meni, dosta jadan usecase. Baš vidiš da tretiraju kao i očekuju od korisnika da bude mrzovoljno dijete.

Citiraj:

A passkey is a secure, easy-to-use replacement for passwords. It uses your device's built-in security (like Face ID, fingerprint, or a PIN) to log you into a website or service, without requiring you to remember or type anything.
Da li se pin nekako unosi preko tipkovnice ili potrebuje Muskov brain interface? Čak i da je u pitanju ovaj drugi slučaj, opet se nečega (pina) treba sjetiti.

Citiraj:

The passkey is then stored on a secure element of your phone or computer, which means the website or service you're accessing won't need to store any passwords on their servers – reducing the risk of breaches or hacks.
Zato se i spremaju hashevi lozinki, zar ne? Meni ovo sve zvuči kao izmišljanje tople vode i pripremanje analnih otvora na uvođenje biometrije.

kopija 01.04.2025. 16:59

:DJesam vas preveslao :D
Al nije bilo teško, ipak je ovo W11 thread.
Ovih dana nezna čovjek dal da se smije il da plače.
Al ovaj chatgpt stvarno dobre slikice izmišlja, šta jest, jest.

d0X 01.04.2025. 17:02

@kopija svaka čast za aprilili x)

mkey 01.04.2025. 17:16

Ovo se ne razlikuje od stvarnosti po ničemu. Max cringe.

tomek@vz 01.04.2025. 17:17

Dobar :chears:

Wizzard 01.04.2025. 17:50

Ovo je za one koji ne žele microsoft acc tj prijavu..najnovije zaobilaženje u širokom luku..
Nije potrebno ni restartirati računalo nakon kreiranja lokala acc-a

https://www.youtube.com/watch?v=PnePd_defik&t=1s

ili...https://github.com/the-P1neapple/Win...Account-Bypass

tiki66 01.04.2025. 20:05

Ovo je jedina dobra fora koju sam vidio za prvu april

Disco 02.04.2025. 06:41

Mislim da je upravo dao ideju MS marketingu… :D

mkey 02.04.2025. 10:15

Citiraj:

Autor Disco (Post 3797230)
Mislim da je upravo dao ideju MS marketingu… :D

O tome sam i ja jučer razmišljao. Kroz neko vrijeme bude "you've seen it first on PCEkspert".

tomek@vz 02.04.2025. 11:43

Ma jok. Ako bude ikad Windows u Cloudu masovni fenomen mozda kao screensaver al nisu tak bedasti. E sad...

https://www.theverge.com/news/639445...ack-new-design

mkey 02.04.2025. 12:11

Blue ili Black, BSOD ostaje permanentni feature.

tomek@vz 02.04.2025. 13:57

A gle al ruku na srce BSOD na Windows platformi - na podrzanom hardweru od Win7 je rijetkost. Od tih vremena na Windows platformi sam vidio BSOD samo kad je hardwer bio u banani ili eto pred mjesec dana kad sam na stari T540 lupio Win11 koji je vukao preko Win Update-a krivi driver za grafu (Win10 driver za GT730 je ispravio stvar). Po MS - ne podrzan prastari hardwer - to je bilo i za ocekivati. Ali NT platforma je dovoljno zrela i stabilna da Windows vise nije meta sprdacina po tom pitanju. Na Win ME ak nisi dnevno imao bar jedan BSOD mislio si da sa sistemom nekaj ne stima :D.

mkey 02.04.2025. 14:06

Istina, ja sam tijekom godina vidio samo par puta. Jednom, čini mi se, neki random BSOD na win10, i jednom na win11, gdje ubrzo nakon instalacije windowse se više nije moglo niti startati bez da crasha. Pa sam se vratio na 10 nakon te vrlo kratke epizode i troubleshootanja od par sati.

S druge strane, 10 mi je na laptopu radio neke jako čudne stvari. Nakon restarta bi se ponekad vukao kao kamen kroz pustinju, kao da ja nastupio gubitak performansi od 90-95%. Još jedan restart i magično sve radi kako treba. To se dogodilo nekoliko puta tijekom godina.

Ali generalno se slažem kako je to sve skupa dosta sazrijelo, i vjerojatno bi sazrijelo još i više kada ti debili ne bi gurale desetak giga updejta svake godine. Ako želiš raditi feature za se i svoju karijeru, ne moraš uplitati korisnike u to :D

btw, kopijo, je li copilot stvarno bio instaliran ili je i to bio dio šale?

Deamon101 02.04.2025. 14:08

Mijenjam zamrzavanje sa blue screenom uvijek.

I respect za Prvi april popu*io sam, kao i ono da će Morgan Freeman glumiti na Netflix-u, u seriji o Franji Tuđmanu :D

coconut 02.04.2025. 15:13

To je bilo preočito. Ovo sa BSOD-om je baš bilo dobro i uvjerljivo.

kopija 02.04.2025. 18:11

Citiraj:

Autor mkey (Post 3797320)

btw, kopijo, je li copilot stvarno bio instaliran ili je i to bio dio šale?

Copilot je bio inicijalna ideja, al vrag mi nije dao mira pa sam je razradio.
U stvarnom životu nikad nisam instalirao W11.
Da mi se taj pogani scenarij desi na voljenom W10LTSC posvetio bih ostatak života uništenju Microsoft Corp.

Deamon101 02.04.2025. 19:14

Citiraj:

Autor coconut (Post 3797334)
To je bilo preočito. Ovo sa BSOD-om je baš bilo dobro i uvjerljivo.

Nažalost živimo u svijetu gdje je vjerojatniji ovaj prvi scenarij od ovog drugog. :hitthewal:

p.s. ja sam to vidio ujutro dok sam pio kavu polusvjestan i dok još nisam pomislio da je taj datum. Ali dobro, naivnost. S druge strane kroz koju godinu možda doživimo Tarzana u filmu kojeg će glumiti osoba koja se osjeća kao žena i bit će Japanac.

mkey 02.04.2025. 19:21

Dobro je ispalo zato što je bilo skroz uvjerljivo. Kada ne možeš razlikovati stvarnost od sprdačine, onda se treba zapitati da li živimo u skeču Monty Pythona.

tomek@vz 03.04.2025. 10:20

Windows OS na Pixel Watch 3 :fiju:

Citiraj:

Right off the bat, there is not that much use for a Pixel Watch with Windows on it. The project, as the maker says, is for “shits and giggles” and more like an April Fool’s joke. However, it shows how capable modern smartwatches are, with the Pixel Watch 3 being powered by a processor with four ARM Cortex A53 cores, 2GB of DDR4X memory, and 32GB of storage.
Getting Windows to run on Gustave’s arm, as you can imagine, took some time and effort of inspecting a rooted boot image, modifying the stock UEFI to run custom UEFI, editing the ACPI table, and patching plenty of other files. The result of all that is a Pixel Watch 3 with Windows PE.
↫ Taras Buria at Neowin

Ivo_Strojnica 03.04.2025. 10:24

majke ti, koliko truda za ništa :D

kopija 04.04.2025. 13:33

Pakao se smrznuo, po drugi put!
Ili je treći?
Čestitke dobitnicima!

tomek@vz 05.04.2025. 16:43

Tja :fiju:

Citiraj:

Good news for Windows users, and for once there’s not a hint of sarcasm here: Microsoft has started rolling out Windows Hotpatch to the client versions of Windows. This feature, which comes from the server versions of Windows, allows the operating system to install patches to in-memory processes, removing the need for a number of restarts. Obviously, this is hugely beneficial for users, as they won’t have to deal with constant reboots whenever a new bunch of Windows updates are pushed.

There are some limitations and other things you should know. First, the way the system works is that every quarter, installations with Hotpatch enabled will receive a quarterly baseline update that requires a reboot, followed by two months of hotpatches which do not require a reboot. Hotpatches can only be security updates; new features and enhancements are rolled up into the quarterly baseline updates. In other words, while this will not completely eliminate reboots, it will cut the number of reboots per year down from twelve to just four, which is substantial, and very welcome in especially corporate environments.

The biggest limitation, however, is that Windows Hotpatch will only make it to one client version of Windows, Enterprise version 24H2, so users of the Home or Professional version are out of luck for now. On top of that, you’re going to need a Microsoft subscription, use Microsoft Intune, and an Intel/AMD-based system (Hotpatch will come to ARM later). I hope it’ll make its way to Windows 11 Home and Professional, too, because I’m fairly sure quite a few of you using Windows would love to set this up on your own machines.
https://techcommunity.microsoft.com/...ilable/4399808
https://learn.microsoft.com/en-us/wi...tpatch-updates

potemkin.hr 05.04.2025. 23:13

Rebooti na client strojevima nisu ni zbog updateova samih toliko potrebni koliko raznih gluposti sa officeom i VPNovima, poslije tjedan dana oš neš treba reboot. U svakom slučaju jedan od rijetkih pomaka na bolje u zadnje vrijeme.

tomek@vz 11.04.2025. 13:07

Citiraj:

Microsoft is starting to gradually roll out a preview of Recall, its feature that captures screenshots of what you do on a Copilot Plus PC to find again later, to Windows Insiders. From a report: This new rollout could indicate that Microsoft is finally getting close to launching Recall more widely. Microsoft originally intended to launch Recall alongside Copilot Plus PCs last June, but the feature was delayed following concerns raised by security experts. The company then planned to launch it in October, but that got pushed as well so that the company could deliver "a secure and trusted experience."

:goood:

coconut 11.04.2025. 13:57

Microsoft i 'secure and trusted experience'. Yeah, right!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:04.