![]() |
|
Pozz ekipo zanima me jeli HX450 moze ovo pokrenuti sa OC-om( grafe i proca ) ili moram ici na HX 520 ili neko trece napajanje do ~650 Kn
Konfa Intel i7 920 DFI LAN PARTY JR X58-T3H6 DDR3 6GB (3x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24 HDD SATA II 750 GB WD Caviar Black, 7.200 rpm, 32 MB, WD7501AALS VGA GTX260 |
Citiraj:
nemoj bit Đu |
sta da uzmem onda HX 520 ?
Edit: ili da uzmemNapajanje Corsair CMPSU-650TXEU, 650W ja bi radje Hx 520 zato sta je modularno ... Koje je bolje od ta dva jeli velka razlika ? |
@dh41400
Iskreno mislio sam i HX750,isto je u budetu,ali sam skuzio da je vecih dimenzija nego atx napajanja,ima 14cm vent,zapravo je ko 1.5 HX-a,veci je negdi za 50%,mozda manje,i taman kablovi nebi mogli kroz rupu,koju cm690 ima za kejbl menađment,pa bi bio prevelik nered u kucistu. :) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
jedno glupo pitanje :D
zanima me kad crkne neki element na novijim napajanjima,sta se događa sa ostatkom kompjutera? jel onda na njega dolazi 220V i izmjenicna struja ili tu ima nekakav osigurac? :stoopid: btw znam da je kriva tema,al nisan tia otvarat novu radi jednog pitanja...:beer: |
Ovisi o kvaliteti napajanja, jer naravno nije ista situacija s tvojim MS-om (ako ga doista imas :)) i npr. jednim punokrvnim/kvalitetnim PSU-om.
U slucaju napajanja ala MS: "I'm gonna fry me a motherboard, and you ain't gonna stop me." Vise na linku |
negovorim o starom MS(briga me zanjega,dabog da krepa :D)
nego znaci nova tipa vx 550... hvala na linku |
:D
Bolja napajanja nemaju problema u tim situacijama, jer druge komponente u konfi crkavaju iz jednostavnog razloga promjena/povecanje struje/napona na izlazu napajanja. U ovom slucaju postoje sljedece opcije, koje koriste kvalitetni proizvodjaci:
Dakle ovim opcijama proizvodjac osigurava sigurno gasenje cijele konfiguracije (bez ostecenih komponenti) ... uspjesno isprobao u praksi vise puta :) |
aha,to san tia cut
znaci da napajanje ima osigurac da nebi slucajno ostale komponente dobile napon gradske mreze |
Nemas brige, koriste "zastitu" ...
Ovako izgleda ta plocica koja se brine za te stvari: http://www.jonnyguru.com/modules/NDR...W/Dscn3271.jpg Naravno postoji i poseban osigurac koji se brine da ne pregore instalacije/zice/konektori unutar napajanja. Kod VX 550 konkretno je osigurac na ~5A |
uzeo sam na kraju corsaira vx550w umjesto taf pava 850w zato jer ima garanciju, koju je izgubio jer je imao unutra 4 veća misja gnijezda koja nisam mogao izvaditi bez da ga otvorim.
testirao sam 12v i idle 12.00 :D s jednom ultrom 3dmark palo na 11.97v s dvije u sli-u isti test se diglo na 12.04v prezadovoljan s snagom ,ali je ventilator očajan pa ću morati zamjeniti i stavit ručnu regulaciju jer ovak kaj je nije termo nek ovisi o opterečenju. dali je normalno za to napajanje da radi vent jos dvije minute nakon sto se ugasi komp? |
Citiraj:
Vrlo čudna očitanja imaš. :D Normalno je da vent radi i nakon gašenja. :) Pazi kaj radiš sa ventom, jer napajanja znaju riknuti ako im se na očigled smanji protok zraka. |
Citiraj:
|
Velim samo da nije uobičajeno da se napon +12V raila povecava s vecom potrošnjom. :)
|
Citiraj:
vjerojatno ima kakvo logično objasnjenje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:21. |