PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

pci_e3x 27.01.2020. 18:01

nastavak price na prosli film sto sam gledao (in the mood for love):

2046 (2004)

Najbolji citat iz filma:
Citiraj:

Love is all a matter of timing. It's no good meeting the right person too early or too late.
Meni poprilicno nepredvidiv film, tako da mi je vrhunski sjeo.
moja ocjena: 8/10

Brko 27.01.2020. 22:05

Poslijednji Srbin u Hrvatskoj

Kakav je ovo šund i treš majko mila... kao i sve od Ličine :/ pogledati stvarno ako želite gledati jako lošu kopiju filma Shaun of the dead

Mirkopoter 28.01.2020. 00:37

The Gentlemen (2019) - https://www.imdb.com/title/tt8367814/

8.5/10

Odličan film. Preporuka za pogledati.

Dark Waters (2019) - https://www.imdb.com/title/tt9071322/

8/10

Također odličan. Što sve neću saznat kroz filmove.

Staromodan 28.01.2020. 08:28

Dok sam gledao razgovor dvojice nekadasnjih prijatelja na jezeru u filmu Assimilate, podsjetilo me na poznanika kojemu je sekta isprala pamet pa se vise ne sjeca proslosti. Film vuce na Invasion of the Body Snatchers i slicne verzije. Ima zanimljiv kraj.

mamutarka 28.01.2020. 20:06

:D

Brko 28.01.2020. 21:07

I onda neko kaže da Dizni milka SW sagu. A kaj je ovo... 9 nastavaka u 15 godina :D

Trbonja 29.01.2020. 18:13

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3375437)

Jebački trailer. Trailer za Generala, hrvatskog Ed Wooda Antuna Vrdoljaka, više obećava. :lol2:
Trešeri čekaju 4K Blu-Ray Extended Director' Cut Edition Đenerala na bar 8 diskova. :D
Da ima pravde u ovoj državi, Vrdoljak bi trebao vratiti pare i odrobijati taj zločin protiv čovječnosti. :)

mierdadeltorro 29.01.2020. 20:28

ekipa vidili ste teaser za F&F9.
evo jedna mala zajebancija na Vin Dieselov traktor što sam sklapao na brzinu.

https://www.youtube.com/watch?v=EZj0HQSnRvY

Pupo 29.01.2020. 20:38

Citiraj:

Autor Trbonja (Post 3375772)
Jebački trailer. Trailer za Generala, hrvatskog Ed Wooda Antuna Vrdoljaka, više obećava. :lol2:
Trešeri čekaju 4K Blu-Ray Extended Director' Cut Edition Đenerala na bar 8 diskova. :D
Da ima pravde u ovoj državi, Vrdoljak bi trebao vratiti pare i odrobijati taj zločin protiv čovječnosti. :)

Kakvi vratit pare, vidiš da nije ni glumce platio :D

LAcy 30.01.2020. 00:49

Jel ima kraj ili ce bit druga sezona? :D

Sent from my Moto Z3 Play using Tapatalk

Trbonja 30.01.2020. 12:29

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3375821)
Kakvi vratit pare, vidiš da nije ni glumce platio :D

I prije su ga častili (očito zasluženim) nadimcima, kao što su Prdoljak i Smrdoljak. :goood:

Trbonja 30.01.2020. 12:30

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3375905)
Jel ima kraj ili ce bit druga sezona? :D

Platit će mu da ne napravi 2. sezonu. :D

Staromodan 31.01.2020. 16:45

Nekad prije bi mi vjerojatno bila smijesna najava za ff9. Vec dugo nema tih detalja u novijim filmovima. Slicno kao sto su nekada davno zavrsili Dosjei X ili neke scene u Loganu...

Kad imam vremena onda u Kung Furyju repriziram dio gdje se pojavljuje stari hw iz osamdesetih.

dada-as 31.01.2020. 19:37

Uncut Gems
Filmcina od vjerovali ili ne Adam Sandlera. Definitivno mu je ovo najbolji film karijere.

Dark Waters takodjer cista desetka ako nisam rekao.

mamutarka 31.01.2020. 22:58

eo ful, malo esmeralda, malo avengeri, malo sve :D

Mladenxy 01.02.2020. 21:22

Ha ha, gledat će se :goood:

The Exiled 01.02.2020. 22:18

U skoro 20 godina niti jednom nije bilo spomenuto da postoji mlađi brat Toretto i eto ga sad - glavni negativac.:):D U sljedećem nastavku je ziher na njihovoj strani i jedan od ekipe.

Dobro je da se vraćaju svi popularni, a mrtvi likovi, jer postoji šansa da vrate i Gal Gadot, Han dobije svoj spin-off i sve skupa lijepo povežu s trećim Wonder Woman nastavkom.:goood:

mkey 02.02.2020. 00:00

Što kažete na ovaj popis filmova koji su prešli miljardu? https://www.imdb.com/list/ls063095038/?ref_=nm_rels_1

Baš sam žalostan iako drugo nije ni bilo za očekivat.

LAcy 02.02.2020. 03:51

Samo nemoj bit žalostan, please :D

fanATIk 02.02.2020. 08:36

Citiraj:

Autor mkey (Post 3376728)
Što kažete na ovaj popis filmova koji su prešli miljardu? https://www.imdb.com/list/ls063095038/?ref_=nm_rels_1

Jako si žalostan? Baš ono, depra, suze, tuga pregolema?

mkey 02.02.2020. 11:50

E gledaj frende, nije da nisam spavao :D zbog toga ali:

Bajka: 4
Batman: 2 (bez Jokera)
Crtani: 10
Hobiti i ekipa: 3
SH: 10
SW: 5
Ostalo: 12

S time da sam u ostalo ugurao svašta. 3 jurska, 2 furiozna, 2 pirata, 2 tranformera. Transformeri, jurski i pirati mogu ići pod bajke dok s furioznima mi jednostavno nije jasno koji krasni kurac. Tako da pod ostalo ostalo ostaju zapravo Titanic, Skyfal l Jocker.

dada-as 02.02.2020. 13:25

Ahh cuj, Neznam kako da to komentiram, na toj listi ima filmova koje pogledas i vise nikada ih neces gledati. A i interesantno je da je svaki drugi crtani.

Sto nam to govori?
Vjerojatno se filmska industrija vise fokusirala na djecu, njima je lakse servirati i manipulirati. Svi ovi filmovi su HYPE i vecina je razocarala one zestoke kriticare koji su se napumpali HYPEom i isli gledat s velikim ocekivanjima.

No formula za 1 bilion je jednostavna, trebas solidan film namjenjen sirokoj populaciji sa ne bas teskom temom, lakim za pratit i onda ulozis u taj film tonu za reklame, brendiranje, HYPEANJE i znate kak se vec to manipulira masama.

I odmah da se ogradim, i mene su izmanipulirali, tako su dobri u tome, odgledao sam vecinu filmova s liste osim crtica, to ne gledam bas...

fanATIk 02.02.2020. 14:11

Citiraj:

Autor mkey (Post 3376789)
E gledaj frende, nije da nisam spavao :D zbog toga ali:

Bajka: 4
Batman: 2 (bez Jokera)
Crtani: 10
Hobiti i ekipa: 3
SH: 10
SW: 5
Ostalo: 12

S time da sam u ostalo ugurao svašta. 3 jurska, 2 furiozna, 2 pirata, 2 tranformera. Transformeri, jurski i pirati mogu ići pod bajke dok s furioznima mi jednostavno nije jasno koji krasni kurac. Tako da pod ostalo ostalo ostaju zapravo Titanic, Skyfal l Jocker.

Ok, no i dalje ne kužim zašto te to žalosti. Ti si tužan jel je netko odlučio dat svoje novce da pogleda film koji se njemu sviđa. I ja sam pogledao masu toga s liste u kinu i nije mi ni najmanje žao. Ja nemam problema s time što većina tih filmova nije scenarističko/glumačko/redateljski vrhunac. Al su zabavni. Meni dosta da čujem uvodnu špicu Star Warsa i već sretan. :D Tak da uopće ne osjećam grižnju savjesti što u kinima dajem prednost nekom blockbusteru nego pobjedniku Sundance festivala. Tak da, ono, nemoj se žalostit što sam ja zaradio novce i odlučio ih potrošit na nešto što se tebi ne sviđa. Na što ćeš ti potrošit svoje novce, mene apsolutno nije briga i nemam ama baš nikakav problem s tvojim izborom kinematografije.

Mommistake 02.02.2020. 14:13

Pogledao Last Christmas, onako, nije loše. Za subotu s boljom polovicom, sasvim solidno.

Ali to nije komedija, 2 fore su dobre.

Citiraj:

Autor mkey (Post 3376728)

Idealan pokazatelj koliko se publika promjenila kroz period od 20 godina.
95% filmova su nekakva vrsta SF-a/fantasy-a.
SW, Hobbit i Gospodar, Batman, Marvelovci, JP, Pirati i crtići. To je rezime :D
Ni jedan triler, akcija, drama, misterija i slično.
Najgore, više od pola tih filmova fakat ne valja :D

xlr 02.02.2020. 14:17

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3376827)
Pogledao Last Christmas, onako, nije loše. Za subotu s boljom polovicom, sasvim solidno.

Same here, mi poglefali sinoc i onak, bolje nego vecernji program na rtl-u. Oke za pogledati

dada-as 02.02.2020. 14:23

Dobro, na stranu fantasy i bajke. Ali sto je sa crticima? Kako komentirati da crtici tako dobro idu?

Kako jedan crtic moze toliko zaraditi?

Brko 02.02.2020. 14:24

Citiraj:

Kaj pola bokte? U top 10 samo 2 valjaju.

dada-as 02.02.2020. 14:30

Pa koja 2? Epizode 1 i Avatar?

Brko 02.02.2020. 14:43

Need For Seed i Forrest Hump

SympForTheDevil 02.02.2020. 15:07

Ovaj Ford vs Ferrari je baš OK.

MIK 02.02.2020. 15:16

Citiraj:

Autor dada-as (Post 3376830)
Dobro, na stranu fantasy i bajke. Ali sto je sa crticima? Kako komentirati da crtici tako dobro idu?

Kako jedan crtic moze toliko zaraditi?

Igračke, majce, bilježnice, razna prava na korištenje...

LAcy 02.02.2020. 16:36

Jednostavno. Crtici, ako su dobro napravljeni, su za sve uszraste. Meni je bio gust pogledati Ice Age (nije na listi) i Despicable Me... Neke sa liste bas i ne ili nisam uopce gledao.

silver_tip 02.02.2020. 17:56

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3376855)
Meni je bio gust pogledati Ice Age

https://www.youtube.com/watch?v=PQf7hMne7Qc

Kome nije :D
Imam 200GB sigurno crtica u HD-u. Servisiram racunalo, dignem windowse i pustim Ice Age Collision Course da vidim jel grafa
uredno zvace HD a kcer skica iza ledja, 9 godina bila... i vjeverica "pravi rosadu" medju planetima a kcer: ma daaaj ! mos misliti... :D

Mladenxy 02.02.2020. 18:16

Citiraj:

Skyfall je triler, Joker i Titanik su drame, akcije ima u većini filmova sa liste.

Inače promjena je započela 1977. prvim star warsom. Do tada su se snimali filmovi za odraslu kino publiku, nakon toga za djecu...dosta pojednostavljeno ali u biti tako.

mkey 02.02.2020. 18:16

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3376826)
Tak da, ono, nemoj se žalostit što sam ja zaradio novce i odlučio ih potrošit na nešto što se tebi ne sviđa. Na što ćeš ti potrošit svoje novce, mene apsolutno nije briga i nemam ama baš nikakav problem s tvojim izborom kinematografije.

Baš si dobrano zabrijao frende, opusti se malo, pretpostavka (u ovom slučaju u vidu ekstrapolacije) je majka svih zajeba.

Mene žalosti to što moj osobni ukus filmova takav da mogu zaboraviti na odlazak u kino narednih nekoliko desetljeća jer trenutni trend je takav da ono što prolazi pod "blockbuster" mene ne zanima niti pod razno. Ono što je tu posebno uvrnuto je to da s ovakvim trendom uopće gotovo niti ne idem u kino pa je iluzorno očekivati da mogu svojim izborom filma kojeg ću pogledati u kinu utjecati na trend. Negativna povratna veza.

Drugim riječima: ne zanima me niti koliko si zaradio, a još manje na što si potrošio svoj novac, tako da možeš slobodno ohladit. Ako se neki okidaš prebacio to sigurno nije bilo mojom namjerom.

Ne smatram da drugi trebaju dijeliti moj ukus filmova, ne mislim ništa loše o ljudima koji vole "isključit mozak" i trošiti vrijeme na nešto što ja nikad ne bih. 100 ljudi, 100 čudi. Problem je što je to toliko dominantno danas (s tendencijom daljnjeg rasta) da moram lupom i sitom tražit film za pogledat. Ali to je moj problem.

Mladenxy 02.02.2020. 18:27

Citiraj:

Autor mkey (Post 3376870)
Problem je što je to toliko dominantno danas (s tendencijom daljnjeg rasta) da moram lupom i sitom tražit film za pogledat. Ali to je moj problem.

Kino umire, i jedino ga iznad vode drže takvi filmovi...Gledao fenomenalni, ali ekstra fenomanalni SF za odraslu publiku sklonu uključivanja mozga u skoro praznoj dvorani...i to u prvom tjednu prikazivanja koji bi morao biti udarni. Blade Runner 2049, film za mozak, oči i dušu u svim razinama i podrazinama, pa flopao....gdje je sva ta publika željna dobrog film?

Doma.

Streaming servisi su za malo odrasliju poubliku alfa i omega danas, to dokazuje i produkcija koja se tamo seli...čak i jedan Martin Scorsese.
Jedino pozitivno iznenađenje na kino blagajnama je novi Joker.

mkey 02.02.2020. 18:37

Pa koji udio zarade, makar po statistici koja se održava na IMDB, otpada na kino?

Mladenxy 02.02.2020. 18:47

Citiraj:

Autor mkey (Post 3376883)
Pa koji udio zarade, makar po statistici koja se održava na IMDB, otpada na kino?

Nemam pojma...ali koliko zanm treba im dupli prinos od uloženog da bi krenuli u zaradu.
https://www.investopedia.com/article...make-money.asp

" The film industry is in flux, and ticket sales alone don't drive revenue. "

fanATIk 03.02.2020. 07:51

Citiraj:

Autor mkey (Post 3376870)
Baš si dobrano zabrijao frende, opusti se malo, pretpostavka (u ovom slučaju u vidu ekstrapolacije) je majka svih zajeba.

Mene žalosti to što moj osobni ukus filmova takav da mogu zaboraviti na odlazak u kino narednih nekoliko desetljeća jer trenutni trend je takav da ono što prolazi pod "blockbuster" mene ne zanima niti pod razno. Ono što je tu posebno uvrnuto je to da s ovakvim trendom uopće gotovo niti ne idem u kino pa je iluzorno očekivati da mogu svojim izborom filma kojeg ću pogledati u kinu utjecati na trend. Negativna povratna veza.

Drugim riječima: ne zanima me niti koliko si zaradio, a još manje na što si potrošio svoj novac, tako da možeš slobodno ohladit. Ako se neki okidaš prebacio to sigurno nije bilo mojom namjerom.

Ne smatram da drugi trebaju dijeliti moj ukus filmova, ne mislim ništa loše o ljudima koji vole "isključit mozak" i trošiti vrijeme na nešto što ja nikad ne bih. 100 ljudi, 100 čudi. Problem je što je to toliko dominantno danas (s tendencijom daljnjeg rasta) da moram lupom i sitom tražit film za pogledat. Ali to je moj problem.

A dobro, ko što kažeš, 100 ljudi, 100 čudi. Ja se u izboru filmova neću ograničit kao ti. Meni je i fun factor bitan. Isto kao što ću slušat i Queen osim Beethowena, pojest i hamburger umjesto par flekica na tanjuru u restoranu s dvije Michelinove zvjezdice, pročitat i neku space operu umjesto Tolstoja.
Ja sam se referirao na to što se iz tvog komentara dalo naslutit da je žalosno što su takvi filmovi zaradili mlrd+ $. Moj životni moto je živi i pusti druge da žive (u ovom slučaju da gledaju što ih volja) pa sam zato tak reagirao. NHF. :beer:

Mommistake 03.02.2020. 08:30

Pogledao Ford v Ferrari. Dobar film, no očekivao sam više. Fakat sam se naslušao hvalospjeva o tom filmu, nahajpali su ga em mediji, em frendovi, em ekipa s posla a ja ostao onak, OK je film, pogledao i zaboraviti ću ga.

Nekako mi je Rush ostao u puno boljem sjećanju.

Nije loš, da se razumijemo, ali eto, po meni prenapuhan.

7/10

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:25.