PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Dobra klima (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70805)

kiki86 22.05.2018. 21:30

Citiraj:

Autor pdx (Post 3196337)
ja imam ovakve 2x 3,5 kW: MSZ-EF35VE u apartmanima i rade non stop , imaju i od 5 kw
5 kW: MSZ-EF50VE

vec kad si iz rijeke nije mi jasno zasto gledas na ekupi a ri-klima.hr ti je u opatiji i jos su jeftiniji od ekupi

ekupi sam samo link kopi pejstao da se vidi o kojoj se klimi radi. Doduse imam preko firme neki popust tamo pa bi me recimo na ekupi izasla 15k kn. ali ce vjerovatno preko majstora tog ic, ako sam dobro skuzio isto oko 15 k kn

Citiraj:

Autor Amd_Shill (Post 3196345)
Emura ti je trenutno najbolje što možeš dobit na tržištu.
Izuzev Ururu Sarare
Jedino ti kasnije javim jel ta cijena dobra.

:goood: tx na info
prvenstveno me zanimalo dal im uvaljuje neš il je stvarno dobra preporuka!
i tu ururu sarare je preporucivao ali se majka od cure zaljubila u dizajn ove emure pa je tu sva prica stala :D

Citiraj:

Autor RAUL (Post 3196509)
Vidi sam mestrom da li taj model ima WiFi modul , ako ga nema obavezno ga nadoplati.

jako je hvalio taj wifi, tako da je valjda njega odmah uračunao u ponudu

cromobil 25.05.2018. 17:12

Lijep pozdrav cijenjenoj ekipi od novog člana. Vrlo cijenim vaše prosvjetiteljske napore iz domene klimatiziranja, osobito Nexteena - oko nas neukih. Ovih dana namjeravam kupiti i ugraditi klima uređaj u svoj mali ured, pa kao i brojni do sada - molim za kakav savjet. Za razliku od nekih, detaljno ću o prostoru. Dimenzije su mu 5x4m, visine je 4m, te na polovini visine, a do polovice tlocrta je zmontirana galerija od cca 10m2. Lokal je u prizemlju četverokatnice, šoderaste fasade, izgrađene 1987.g., ispod koje fasade je (na žalost samo) 5cm stiropora, eto kad je građeno, dobro da i toliko ima. Zidovi su arm. beton. Na uredu je dosta ostakljenja, čak 10m2, ali to sam obukao u pvc stolariju sa 3-slojnim staklom. Dakle, samo jedna strana ureda gleda prema vani, orjentacija je sjever. U ostalom dijelu mikrolokacije - oko ureda su različiti prostori, ali uglavnom negrijanii: podrum ispod, stubište sa strane, spremišta otraga, te drugi takav ured sa druge strane, ali isti nije u funkciji-stoga se uglavnom niti on ne grije. Jedino je stan iznad ureda stalno nastanjen i grijan.
Što se mene tiče, bitno mi je hlađenje i to prizemnog dijela prostora (jer se u njemu obaljaju dnevne aktivnosti), galerija nije problem, na njoj tu i tamo prespavam, ali i za najvećih vrućina - po noći je uz otvoren prozor - ugodno za spavati. Jednako tako, po zimi je na galeriji uvijek 2-3C toplije nego u prizemlju.
Mogućnost grijanja putem klime vidim samo kao opciju za dogrijavanje, tako da to nije loše, ali ne utječe presudno na moj izbor klima uređaja.
E sad pitanja: 1. Kupovati klimu sa 2,5kW ili 3,5 kW učinkom hlađenja? Dakako da je manja potrošnja struje bolja stvar, ali besmisleno je zbog toga kupovati nedovoljno jak uređaj.
2. Molim društvo za 1-2 preporuke u rangu best buy klima, te 1-2 iz ranka kvalitetnih uređaja. Može i opcija sa 1-2 jeftilena, ali da nisu totalni šrot od klimica.
U moru ponude uočio sam jako, jako puno sličnih uređaja, isto kao i nešto različitih, ali ti različiti, najkvalitetniji (u segmentu 2,5 kW hlađenja) su cca 5 puta skuplji od najjeftinijih. Stoga imam i 3. pitanje: Koliki je realni životni vijek najkvalitetnijih klima uređaja uz prosječno korištenje tijekom godine i servisiranje jednom godišnje? Da li je to dovoljno dug životni vijek u kojem će se njihovom učinkovitošću nadoknaditi njihova pet puta skuplja cijena u startu?
Thanks in advance, much obliged :)

nexteen 26.05.2018. 07:29

Pozz ...

Ono najbitnije nam nisi rekao , koliko para bi dao za klimu bez ugradnje :)

Gomila tih jetinijih klima ima slicne karakteristike jer ustvari sve njih proizvodi par proizvodjaca , recimo Midea , Gree i onda ovi nalepe imena i prodaju iste . Sigurno postoji i tu neka razlika u kvalitetu jer ne verujem da bi Midea ili Gree napravili indenticno kvalitetnu klimu za Vox- , Vivax itd , pa kao neki minimum Midea i Gree su po meni neki minimum kvaliteta . E sad , kod vas je caka sto nemate obicnih klima a cena invertera neke klime 3 klase i klima ulaznog modela nekog japanca tj 1 klase je toliko mala da se po meni ne isplati uzimati nista sem toga. To znaci da ili ces uzeti klimu za oko 2500kn ili ces uzeti neku za oko 4000kn . Dovoljna ti je neka 12-ka za hladjenje i dogrevanje tih 20m2 , no ima vecu m3 pa se moze racunati oko 30m2 , znaci 12-ka puna kapa . Male su razlike izmedju 9 i 12 ali ce ti to vise znaciti na dogrevanju i manje ce se forsirati i duze trajati , a i biti ugodnije . Evo ovako , sad gledam cene i situacija je sledeca , Gree 12 ti kosta oko 4600kn , a ulazni model prvoklasnog prozivodjaca FUJITSU ASYG12LLCE / AOYG12LLCE je 4070kn , ujedno ovo ti je najjeftinija 12-ka nekog japanca a sa super karakteristikama . Sad kad pogledas cene vidis da nije neka razlika a Fujitsu je kvalitetniji i jaci od Gree . Jedina jeftinija opcija je da uzmes neku klimu od oko 2500kn a za to ti ne mogu dati preporku jer ne znam nikoga ko ih ima , no kako ti je hladjenje najbitnije svaka bi trebalo da ti to ohladi bez problema . Moraces sam da preseces na osnovu ovih inf :)

Mozda se javi i AMD i da neku drugu preporuku , no Fujitsu je najjeftiniji a ostali japanci u toj klasi ti ne pruzaju nista vise od njega pa je besmisleno davati vise para za tvoje potrebe .

Recimo i onaj Daisekai koji je spominjan gore , extra klima , no moje misljenje je da ne vredi taj novac , sem ako ga neko ima za bacanje , ja ga nemam pa ljudima predlozim neko jeftinije a oet dobro resenje , no ko ima para i zeli TOP uredjaj , onda je to meni sasvim OK .

Sto se tice zivotnog veka neke klime , tu ti niko ne moze reci , cuj ovo se ne kvari , nema toga .. Sve je to tehnika , mogucnost kvara je manja kod prvoklasnih uredjaja , tacnije za sve ove godine koje se vucem po forumima bilo svega par slucajeva sa nekim levim problemima . Nema nezadovoljnih korisnika japanaca , doduse niko nije savrsen pa ni oni , recimo Fujitsu ima model LLCA a koji ima problem sa elektronikom tj PCB plocom unutrasnje jedinice pa klima kad dostigne zadatu umesto da zaustavi duvanje ona krene da duva ko blesava i sve tako dok se opet ne ukljuci kompresor ili je ne izvuces iz struje , i ovo se desava u rezimu AUTO fan . Mitsubishi ima boljku da ne moze na AUTO izduvu dostici zadatu vec ga moras prebaciti u 3 brzinu da bi je imao , i to TOP model tog proizvodjaca , sto je meni nedopustivo . Neki su se zalili na neprecizne senzore unutrasnje jedinice ulaznog modela Daikina FTXB-C tj da zadata i stvarna odstupaju i to bas osetno . I tako u krug , znaci niko nije savresen i ja bih svakome nasao boljku :P

Pored toga svi oni imaju razlicit nacin rada , neki je podesen da vise stedi i ne forsira kompresor , pa je tako tishi ali i slabiji , drugima pak kompresor radi na vecim brzinama pa ume biti bucniji ali i daje vise KW . Pa onda, kome treba malo KW uzima Toshibu i Daikina , a kome treba snaga uzima Fujitsua ili Mitsubishia , a vi tu imate i Hitachi koji se sasvim dobro pokazao pa birajte sta vam treba ..

alien_2 27.05.2018. 09:13

Pozz,
Ako može prijedlog, savjet vezano za klima uređaj.
Planiram u sobu cca 16m2 staviti ovu klimu http://www.klima-uredaji.mp-elektron...nverter-yacuza, u sobi se boravi praktički 24h, komp, tv itd. Prozor cca 3m2 IZO PVC. Privukla me cijena i jamstvo 5G.
Druga bi išla u potkrovni stan, PVC stolarija, izolacija 10cm kamena vuna + stiropor 1cm. Ljeti zna biti stvarno pećnica pa da se osiguram. U stan bi stavio ovu http://www.klima-uredaji.mp-elektron...nverter-yacuza. Tlocrt stana http://prntscr.com/jn4ls5. Svaki prijedlog dobrodošao. Tnx.

nick praskaton 27.05.2018. 09:51

Svako par tjedana dode upit za tu fuji air yakuza japan tokio i sa slicnim japanskim sufiksima, međutim to je kinez njgore vrste

nexteen 27.05.2018. 10:22

Niko ti ne moze reci kako i koliko ce to dobro funkcionisati kod tebe , ako je za hladjenje svaka ce ti odraditi posao , ako zelis da se primarno grejes na klimu onda mislim da to neces uspeti sa njima . Sve ti je ovde koliko para toliko muzike , jeste niza cena ali je i bucnija , sto spoljna to unutrasnja jedinica. Dobra klima ima buku spoljne do 52db a unutrasnje do 42db , a svaki db gore nije zanemarljiv . Modulacija oj takodje nije neka tj koliko vidim ne ide ispod 440w, dobra klima ide oko 250w a i nize . No za te pare je to to , za dobru klimu moras dati minimalno 4000 kn.

Proveri i za tu garanciju , ako je bezuslovna onda jos nekako , ali ako traze jednogodisnji servis , onda to verovatno imas sa bilo kojim brendom pa im to i nije neka pogodnost .

Imas dobru izolaciju pa je za hladjenje sigurno dobra , za grejanje neces znati dok ne probas ..

nick

I pored toga niko od njih i ako je kupio nije se javio da kaze , ovo valja a ovo ne valja , pa mi i dalje nemamo pojma za sta je sposobna ta klima . Hladjenje je sigurno OK , jos ako daje 5g bezuslovne garancije onda se jos i moze razmisliti o njoj ..

alien_2 27.05.2018. 10:49

:( ok hvala za info, dobar marketinški trik...
Obično je na prvom postu neka smjernica za klime od koliko do koliko kn ili kw itd.
Koje marke bi onda vrijedilo gledati, znam Toshiba, Daikin, Mitsubishi, ali možda nešto malo pristupačnije a ne opet totalni kinez ;).

lowrider 27.05.2018. 11:15

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 3176797)
Buhin je imao akciju u jesen. Ali hvala sve jedno.
Nego, što mislite o ovoj ponudi?
https://i.imgur.com/1kE02XF.jpg

Eto, namontirana ova klima, LCD TV koji je došao uz nju je prodan tako da je cijena same klime ispala 1800kn.
300kn godišnje košta servis koji je obaveza za 5 godina garancije.
Koliko sam ju gledao unutrašnju jedinicu raskopanu, neloše sklepano, nisam otvarao vanjsku jedinicu pa ne znam kakve su iznutrice.
Dosta je tiha, bar sad dok još nema lufta na lagerima:lol2:
Hladi odlično na ovih dosad 27-28stupnjeva (21 stupanj, min. Brzina puhanja) potkrovlje s nekom izolacijom, u sobi 30m2 plus dvije sobe još 20m2 kad se vrata otvore.
Budemo vidli kad vani zapeče.
Vidjet ćemo, ak izdrži 5 godina, isplatila se 5 puta.

Amd_Shill 27.05.2018. 12:16

Pravilo, svaka klima će hladit.
Tu nema filozofije.

Dok će režim grijanja odradjivat kako treba samo nekoliko proizvođača.

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3198103)
Eto, namontirana ova klima, LCD TV koji je došao uz nju je prodan tako da je cijena same klime ispala 1800kn.
Koliko sam ju gledao unutrašnju jedinicu raskopanu, neloše sklepano, nisam otvarao vanjsku jedinicu pa ne znam kakve su iznutrice.
Hladi odlično na ovih dosad 27-28stupnjeva (21 stupanj, min. Brzina puhanja) potkrovlje s nekom izolacijom, u sobi 30m2 plus dvije sobe još 20m2 kad se vrata otvore.

lowrider 27.05.2018. 12:35

Grijanje neću koristiti tak da mi to nije bitno

nick praskaton 27.05.2018. 13:22

jedno pitanje sto me muci ovih dana, znaci nasro sam 6 daikina, J i K serija, uglavnom za hlađenje par mjeseci ljetnih, i jel stvarno potreba plaćat svake gopdine 300 kn po klimi za servis, zato sto je radila svaka po par mjseci hladjenja... mislim ako je krucijalno nije problem platit ce se godisnje skoro 2000 kn za servis, ili moze i svake dvije godine, i jel se isplati riskirat s garancijom tih daikina (kolika je sansa da tu nesto ode?)

mislim, imoa sam i prije tri klime klime, nikad servisiranje deset godina, samo se hladilo s njima i nikad problema, eventualno pocistit prasinu odnosno filter unutrasnje jedinice

cba 27.05.2018. 15:35

@nick praskaton više se radi o čišćenju klima nego servisu.
Bilo bi dobro svake godine (kako bi se maknule bakterije), ali radit će i bez toga.

2 die 4 27.05.2018. 16:05

Citiraj:

Namontirana i kod staraca.
Montaža 1400kn, i meni je rečeno 240kn godišnji servis radi produljenja garancije.
Stvarno je tiha, a obzirom da je uzeta za stan koji ima samo jedan vanjski zid i to ne pola u PVC stolariji i nekih 25m2 koje će efektivno moarati hladiti.
Svakako mislim da je ovo super investicija, i mislim da ću je gledati da je i sebi kupim za spavaću sobu jer koliko vidim, cijena je i dalje tih 2600kn+ugradnja, što je super.:goood:

desert.cobra 27.05.2018. 17:57

preporuka klima

1 privitaka
Pozdrav svima.
Planiram kupiti novu klimu za dnevnu sobu u kući. Prostor je cca 35m2.
Već na kući imam tri klime Fuego 3.5kW od kojih dvije iste rade 10 godina, treća noviji model 9god bez ikakvih problema i kvarova. Nisu nikad nadopunjavane i malo je reći da sam zadovoljan s njima. Sve tri imaju Toshiba kompresor i Matsushita elektroniku. Postavljao sam ih sam.
Kat mi je sad u fazi renoviranja i jednu Fuego skidam i planiram zamijeniti novom i iz razloga smanjenja potrošnje struje i kozmetičkih (plastika je na unutarnjim jedinicama od godina požutila skroz).
Već par dana istražujem što uzeti i izbor sam suzio na par klima (tablica).
Da li ima preporuka savjeta što odabrati od ovdje navedenih? Najvise se dvoumim izmedu Daikin i Sinclair. Panasonic nisam siguran da vrijedi tu razliku cijene. Bosch mi je nepoznanica, ne znam nikoga tko ju ima i sta je u njoj. Primamljiva je cijenom. Whirpool sam izbacio iz izbora jer od apsolutnih svih cujem da se izuzetno kvare i nisu pouzdane.
Klimu koristim većinom za hlađenje, grijanje mi nije toliko bitno. Wifi modul mi je poželjan dodatak, ne toliko da služi kao daljinski upravljač nego radi praćenja potrošnje i mogućnosti timera itd.
Unaprijed hvala na pomoći
https://i.imgur.com/Iz39Qlu.jpg

nexteen 27.05.2018. 19:31

Ao ti treba samo za hladjenje i eventualno dogrevanje taj Daikin je moja preporuka .. Bosch ustvari proizvodi Midea , cisto inf :)

lowrider 27.05.2018. 19:59

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 3198171)
Namontirana i kod staraca.
Montaža 1400kn, i meni je rečeno 240kn godišnji servis radi produljenja garancije.
Stvarno je tiha, a obzirom da je uzeta za stan koji ima samo jedan vanjski zid i to ne pola u PVC stolariji i nekih 25m2 koje će efektivno moarati hladiti.
Svakako mislim da je ovo super investicija, i mislim da ću je gledati da je i sebi kupim za spavaću sobu jer koliko vidim, cijena je i dalje tih 2600kn+ugradnja, što je super.:goood:

Meni su na moru uzeli 1200kn za montažu, mislio sam da će više. U biti taj serviser daje svoju garanciju od 5 godina uz obavezni godišnji servis. Veli bez obzira na firmu Inem koja daje 5 godina.
Piše U papirima za Inem da im treba u roku od 8 dana od montaže poslati ovjereni odrezak sa servisnog listića, inače ne priznaju garanciju.

Da, 2600kn al bez televizora hehe.
Na moru sam Pevc nudi ugradnju po 1250kn.

desert.cobra 27.05.2018. 20:00

Citiraj:

Autor nexteen (Post 3198215)
Ao ti treba samo za hladjenje i eventualno dogrevanje taj Daikin je moja preporuka .. Bosch ustvari proizvodi Midea , cisto inf :)

Hvala na inf :)
Nisam znao da je Bosch Midea.
Jel ima kakvih iskustava sa Sinclair uređajima?

Munjara 27.05.2018. 20:53

Citiraj:

gdje toga ima?

Amd_Shill 27.05.2018. 23:00

Ne.
Sam pogledaj na sljedeći način,dok je klima izgasena polako otvori prednja krilca i posvjetli unutra baterijskom lampom.
Pogledaj kako izgleda turbina.
Ako ima nakupina prašine ili gljivica onda pozovi servis.

Napomena,u prostoru u kojem se ne kuha i ne puši klima se neće onecistit u roku od nekoliko godina.
Ne bacaj pare na to osim ako ne moraš.

Ako hoćeš slikaj mi svaku turbinu pa ću ti rec što treba da ne trošiš pare bezze
Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 3198134)
jedno pitanje sto me muci ovih dana, znaci nasro sam 6 daikina, J i K serija, uglavnom za hlađenje par mjeseci ljetnih, i jel stvarno potreba plaćat svake gopdine 300 kn po klimi za servis, zato sto je radila svaka po par mjseci hladjenja... mislim ako je krucijalno nije problem platit ce se godisnje skoro 2000 kn za servis, ili moze i svake dvije godine, i jel se isplati riskirat s garancijom tih daikina (kolika je sansa da tu nesto ode?)

mislim, imoa sam i prije tri klime klime, nikad servisiranje deset godina, samo se hladilo s njima i nikad problema, eventualno pocistit prasinu odnosno filter unutrasnje jedinice

cromobil 28.05.2018. 02:21

Dobra klima :)

[QUOTE=nexteen;3197822]Pozz ...

Ono najbitnije nam nisi rekao , koliko para bi dao za klimu bez ugradnje :)

Poštovani Nexteen, jako, vrlo i naročito zahvaljujem na opsežnom odgovoru, osjeti se kad je netko znalac u određenom području.
Pažljivo sam pogledao u klasi 12-tice i Hitachi, i Toshibe i Mitsubishi uređaje, no, nema potrebe tražiti kruha preko pogače, slažem se da je Fujitsu best buy i to je to, odluka je donesena.
Primjerice i ulazni Daikin, koji je samo stotinjak krznenih životinjica skuplji od Fujitsua - ni po čemu nije nominalno, na papiru bolji, stoga nema razloga zbog samog imena trošiti niti tih stotinjak kuna više.
Istina bog, na Fujitsuima stoji da su Made in China, ima li to kakvog utjecaja na kvalitetu izrade?
I još jedan detalj koji sam uočio: na različitim stranicama različitih dobavljača našao sam za taj isti model Fujitsua - poprilično različite podatke: od, u sektoru hlađenja, na potrošnju od 0,51 kWh, do na drugom mjestu snage električnog priključka pri hlađenju od 1,08 kWh. (slične su razlike i sa grijanjem).
Link1: http://www.klima-uredaji.com.hr/deta...aoyg12llce/492
Link 2: http://www.klimakoncept.hr/proizvod/...lceaoyg12llce/
Tko govori istinu? ;)

lowrider 28.05.2018. 07:08

Citiraj:

Autor Munjara (Post 3198233)
gdje toga ima?

Više nema, bilo možda koji sat u ponudi na otvorenju Peveca u Čakovcu

buljo 28.05.2018. 10:23

Pitanjce za znalce, imam klimu koju svake godine cistim na nacin da skinem filtere, operem ih, radijator pospricam sa mixom deterdjenta i vode i sa klimaseptom.
Kad klima pocne radit smrdi (kratko smrdi, kad krene dobro hladit onda nema mirisa), kad radi samo na ventilaciji smrdi.
Klima je stara x godina i neki model Midee je.
Problem mi predstavlja sto je na neprakticnom mjestu da ju problam komplet rastavit.
Od cega i na koji nacin da krenem sa rjesavanjem tog smrada? Tnx

V.I.P 28.05.2018. 10:27

Citiraj:

Autor buljo (Post 3198334)
Pitanjce za znalce, imam klimu koju svake godine cistim na nacin da skinem filtere, operem ih, radijator pospricam sa mixom deterdjenta i vode i sa klimaseptom.
Kad klima pocne radit smrdi (kratko smrdi, kad krene dobro hladit onda nema mirisa), kad radi samo na ventilaciji smrdi.
Problem mi predstavlja sto je na neprakticnom mjestu da ju problam komplet rastavit.

Vlaga, ona smrdi.
Isti problem imam i ja, isto je midea,7god stara ;)

Getriba94 28.05.2018. 11:00

Smrde bakterije koje se zbog vlage razmnozavaju, osim sto klimu godisnje treba oprati tekucinom trebali bi koristit mod koji pri gasenju kompresora nastavi par minuta samo puhat vent da isparivac osusi.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

syss 28.05.2018. 12:05

Citiraj:

Autor buljo (Post 3198334)

jel nakon svakog špricanja ostaviš je na max-turbo-fullhd modu da se propisno ispere isprarivač?

ako ne - do that.

kod mene na samsungu turbo mod je ograničen na 30min ako se ne varam i svaki put dok nešto perem oko klime ostavim da odradi tih 30min.

Neolina 28.05.2018. 12:34

Pozdrav,
Trebala bi isključivo mobilnu klimu, iskljucivo za hlađenje prostorije od 20ak kvadrata. Iako svi kažu da probam izbjeći to je trenutno jedina opcija. Za vikendicu je, stara kamena kuća sa neriješenim vlasničkim pitanjem, tako da bužavanje i slično ne dolazi u obzir. Stvar je da je došla beba i da nam treba u vikendici za malo spustit temperaturu preko dana. E sad, mislila sam uzet preko njuskala neku polovnu za 900-1500 kn, jer ljudi to prodaju maltene novo s garancijom. Najviše se prodaje Vivax i Einhell. Koju bi vi preporučili? Hvala

syss 28.05.2018. 12:55

na kotačima :D

nexteen 28.05.2018. 13:00

cromobil

Nije Fujitsu bestbuy , tacnije zavisi kako gledas i sta ti tacno treba od klime , ono za sta tebi treba jeste bestbuy , najjaca u klasi i najjeftinija .

Ne opterecuj se ko proizvodi Fujitsu , kontrola kvaliteta je i dalje japanska , pa i Daikin ti se sklapa u Ceskoj ako cemo tako . Pa i Iphone se sklapa u kini a jedan je od najboljih telefona , to je prosto tako u danasnje vreme .

Evo ti manual za Fujitsua pa ga malo pogledaj

https://www.fujitsuklima.hu/vmfiles/...G07-12LLCE.pdf

Pogresno gledas na stvar , kao prvo ne trosi klima vec prostor u kome se nalazi , nadam se da razumes . Zatim , taj podatak od 0.8 ili sta vec kw tebi nista ne govori , za tebe je bitan podatak modulacija , sto u rasponu kw koje isporucuje min - max , to u povlacenju struje iz mreze min - max . S obzirom da je inverter u pitanju , a u ovom slucaju 12LLCE model , lepo ti pise ovako .

1. Modulacija i raspon toplote koja ona moze izbacivati je od 0.9 - 5.0kw , a povlacenje iz mreze moze biti od 0.25 - 1.98 kwh . To sto ti tamo gledas je nominalni podatak o on u manualu kaze da ta 12-ka ima 1130w na grejanju , znaci neka prosecna vrednost , ali to nista ne govori koliko ce ti klima trositi . Ona ce u pocetku povuci i preko tih 1130w , posle par minuta krece polako da spusta potrosnju sve do momenta dok se ne stabilizuje temp , tada ce trositi samo onoliko koliko joj je potrebno da odrzava zadatu . To moze biti od 250 - 1980w , a to diktira objekat i njegovi gubici . Obicno to bude na pocetku sezone oko 250-300w a posle se penje srazmerno gubicima i niko ti ne moze reci koliko ce ti trositi .

Ova klima je neki minimum preporuke , sledeca koja po meni ima preporuku je Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC za 4685kn . Taj Hitachi ti spada u srednju klasu tj u klasi Fujitsu LM-a je , znaci za klasu iznad LLCE . Ima mnostvo opcija na daljincu , nekolicina zadovoljnih korisnika iz Hrvatske , svima pregurale i one jake minuse , znaci dokazala se . Sam ces morati da preseces , ova dva modela se po meni isticu za do nekih 5000 kn .

V.I.P 28.05.2018. 13:23

Citiraj:

Autor syss (Post 3198370)
jel nakon svakog špricanja ostaviš je na max-turbo-fullhd modu da se propisno ispere isprarivač?

ako ne - do that.

kod mene na samsungu turbo mod je ograničen na 30min ako se ne varam i svaki put dok nešto perem oko klime ostavim da odradi tih 30min.

posto je njegova stara kao i moja cisto sumnjam da ima max-turbo-košeno-fullhd mod :fiju:

syss 28.05.2018. 13:32

ma oke spusti je na 18 ili koliko i pusti nek laufa, da se maximalno oznoji i ispere.

V.I.P 28.05.2018. 14:32

Citiraj:

Autor syss (Post 3198420)
ma oke spusti je na 18 ili koliko i pusti nek laufa, da se maximalno oznoji i ispere.

ja imam stropnu koja ima "kadicu" u sebi, u njoj se zadrzava voda jer pumpa se ne pali dok se voda ne skupi do određene visine, tako da u principu uvijek ima vode u unutrasnjoj jedinici ;)

buljo 28.05.2018. 15:12

Citiraj:

Autor syss (Post 3198370)

ako ne - do that.

Ma kaki, stavim temp na min, duvanje na max i sva je vlažna <3 :D

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 3198410)
posto je njegova stara kao i moja cisto sumnjam da ima max-turbo-košeno-fullhd mod :fiju:

Ma ima neki turbo, koji sam ovaj tren skužio kak radi, tj da radi :D
Dakle na daljincu ima turbo gumb koji niš ne ostavi ni na svom ekranu ni na ekranu od klime kad stisnem, al pošto je sad bio fan na min stisnem turbo i počne jako puhat. :D

cromobil 28.05.2018. 20:21

[QUOTE=nexteen;3198398]cromobil

Nije Fujitsu bestbuy , tacnije zavisi kako gledas i sta ti tacno treba od klime....

Ok, sad sam razumio, jasniji mi je pojam modulacije i potrošnje. Točno, toplinska izolacija prostora troši ili manje troši struju.
Thanks! :)

Amd_Shill 29.05.2018. 11:25

Turbo je samo max ventilator i max frekvencija ako je inverter.

Ništa više ništa manje.
Citiraj:

Autor buljo (Post 3198472)
Ma kaki, stavim temp na min, duvanje na max i sva je vlažna <3 :D

Ma ima neki turbo, koji sam ovaj tren skužio kak radi, tj da radi :D
Dakle na daljincu ima turbo gumb koji niš ne ostavi ni na svom ekranu ni na ekranu od klime kad stisnem, al pošto je sad bio fan na min stisnem turbo i počne jako puhat. :D

Amd_Shill 29.05.2018. 11:28

I da, to neće ocistit ni turbinu ni isparivac/kondenzator.

syss 29.05.2018. 11:30

a šta onda miniwash da dofuram i operem unutarnju?

nino 29.05.2018. 12:47

Scimas majstora, dodje, skine unutarnju, odnese, rastavi, opere, vrati montira i ka nova je onda.

Barem sam ja takonakon jedno 6-7 god napravio.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

dada-as 29.05.2018. 12:55

Dali se isplati zamjeniti dvije stare klime LG, malo jace su bile u ono vrijeme, sa ovim novima Inverterskima?

Kolika je razlika u potrosnji struje?

Ako se isplati, dali je moguce nekome prodat tu staru klimu i koja je njezina vrijednost? Jel tko ima staro za novo akciju?

lowrider 29.05.2018. 13:16

Napiši koje modele imaš i koliko su stari

Amd_Shill 29.05.2018. 13:28

Zoves servis.
Oni ti demontiraju unutarnju (vanjsku po potrebi) i odnesu je u servis.
Tamo je rastave do zadnjeg vijka o detaljno operu.
Kad je vrate na zid bude ti ko nova iz dućana

To zadovoljstvo košta oko 400kn

Citiraj:

Autor syss (Post 3198709)
a šta onda miniwash da dofuram i operem unutarnju?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:37.