![]() |
Probao sam 200kn uzeti. Probao sa svim karticama ali na isti iznos.
Limit mjesečni za bankomate nisam premašio. Iznenadio se. Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk |
Taj fee naplaćuju naše banke. Znam da je PBZ prvi krenuo s tom naknadom. Revo s time nema veze. Nedugo sam skidao na erste bankomatu ali nisu mi bubnuli nikakvu naknadu, a pitanje je kak je danas.
|
Koliko se sjecam u pocetku nije bilo naknade, onda su laganini nasi lihvari poceli uvoditi naknadu za podizanje gotovine.
|
Tako, je..imam revolut vec 4 ili 5 godina. Nikada na ZABI nisu bile naknade.
Ali eto, neki ipak sustigli doba. Vidjet cu jos sa ostalim bankomatima kada stignem, PBZ znam da je medu prvima naplacivao naknadu ...kako kolega navodi gore. Siguran sam da ZABA i IKB (lokalna banka) nisu nikada do sada naplacivali nakande sa dizanjem preko revoluta, dizao sam jako cesto i na jednoj i na drugoj. A kako sam rekao, ostale cu bas provjeriti. |
Ko u pjesmici: stalna mijena jest.
Nedavno mi je došla nova kartica i htio sam je aktivirati na bankomatu. OTP mi je htio obračunati naknadu, pa sam odustao i digo keš na Ersteu bez naknade. |
Dizem na Erste, Adiko I hpb. Erste I Adiko koristio unazad par dana, Hpb ima mjesec možda dva. Tu nema naknada osim ako se nije što mijenjalo unazad dan dva tri. IKB koristio u 3.mj isto nije bilo naknade.
Sent using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Zaba već duže vrijeme uzima naknadu ako ti kartica ima strani bin. Ja svako malo dignem sa svojom koja ima HR bin i nema nikakvih naknada |
Citiraj:
Citiraj:
do toga. Mislim, ne kuzim cemu je bila potreba prisilna zamjena kartica :D |
Citiraj:
EDIT: Evo izvukao sam ovo https://blog.revolut.com/become-a-re...card-payments/. Ak je kartica izdana 2019. Možda i prva polovica 2020. Sigurno je na starom payment procesoru |
Stigla mi danas i nova Visa i novi MC. A tražio sam samo MC.
|
Kaže mi žena da joj je Erste bankomat skinuo 10kn naknade za podizanje.
|
Citiraj:
|
Dignio u petak 100kn sa Erste, bez naknade
|
meni LT kartica skida 33kn po dizanju na PBZ bankomatu.. jbg nije greda
HPB mi nije htio isplatiti, ostale bankomate nisam ni probavao |
Citiraj:
edit: mislim da cu naruciti visu samo da mi prestanu slat notifikacije o zamjeni kartice |
Citiraj:
|
Kartice sa stranim binom (UK/LT) - do sada su naknade imali samo na PBZu.
Za UK bin znam da ZABA nije imala, dizao sa starom Metalnom VISA karticom uvijek na ZABA, ERSTE, HPB, stari Sber i OTP keš. Sad sa novim MC i HR binom opet i na PBZ bankomatima ide bez 33kn naknade Sent from my iPhone using Tapatalk |
Upravo s Erste, nema naknade. Dali je do bina ili ne neznam no dvije kratice koje imam, visa obje, bez naknade.
Sent using Tapatalk |
Kako se provjeri taj BIN? To je prvih 6 brojeva kartice, jel? Ako je tako, moja Visa je USA?
|
po "ibanu", ako je LT onda je Litva, ako je AT onda je austrija itd. mozes pogledat u aplikaciji, pod details
dobro za znat da se moze i bez naknade, moram prvo pronaci najblizi erste bankomat :D |
Citiraj:
|
kewl, za ovo iznad nisam znao, thx na linku
|
Citiraj:
Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
Novi MC mi ima irski BIN.
Nova VISA ne radi i u app piše da ne radi, pa sam se sjetio da mi je lik na chatu ponudio da je terminira na što sam pristao. Hebiga, mislio da će mi staru VISU poništiti, a ne nova. Nije mi jasno zašto su mi onda uopće poslali novu VISU. Obje su došle preko Deutsche Posta u novom, kvadratnom pakovanju koje se čudno otvara. |
Citiraj:
https://i.ibb.co/0cxhQvn/PXL-20220607-143616400.jpg prema binlist stranici sto je kolega postao MC je DE |
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Citiraj:
Mogu probati sa sve 3 vidjeti dal je koja razlika od kartice do kartice (2 su special design, jedna je normalna). |
meni visa UK
a mastercard Ukrajina .. haha moguće ? i to kad upiše 4 - 3 broja ako upišem 4 - 4 onda nema ništa |
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
del
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Meni prije 2 dana stigao novi MC sa hr binom. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Nisam ni ja na svojoj UK Masterici imao, sve dok nije hackana pa sam je terminirao i stigla LT Visa, i otada nemrem niti dic novce em naknade svugdje
|
Dečki,
ikoji način/hack da ove naše HR banke smanje naknade za plaćanje u kunama na Revolut? Treba frend svaki mjesec dobiti glupe svote novaca, pa mu naknada maltene uzme iznos. |
Topup preko kartice je besplatan, ništa mu neće uzeti. Ako šalje SEPA nalogom, neka šalje EUR, doći će ga kao i nalog za kn unutar Hrvatske.
|
Mogu li se ove jednokratne kartice neograničeno generirati?
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:56. |