![]() |
Da li kad rudarim na razlicitim karticama moram za svaku instalirati driver npr. za GTX 1060 i GTX 1070
|
Ne, instaliras ih jednom i to je to
|
Pozdrav
jedno pitanje što se tiče realnog profita i profita u kalkulatoru. Majnam ETH preko nanopoola, i svaki rig mi daje manje nego što bi po kalkulatoru trebao, i to dosta manje 20-30% iako hashrate je stabilan i jednak kao u kalkultaoru. Zna li netko u čemu je caka? |
Caka je u tome sto kalkulatori lazu ili poolovi i mining softveri kradu...e sad ako je 30 % razilke ond aje kod tebe nesto drugo u pitanju.
|
Moguće da ti kalkulatori nisu uzeli u obzir ovu zadnju diff bombu...
|
Pozdrav ljudi!
Javljam se iz Srbije i imam par pitanja za Vas... Da li se isplati sada ulaziti u mining sa skromne 3 kartice i sta bi jos predlozili od opreme? Sta rudariti i koje kartice uzeti,ja sam nasao kod nas sledeci model Sapphire RX 470 8GB GDDR5 NITRO+ po ceni od 300e po komadu sa garancijom od 2 godine. Sta mislite o ovome? Unapred hvala svima na odgovorima i pomoci. |
Citiraj:
Do sada nitko nije lovu izgubio... ali šta će biti do godine... nitko ne zna. Do kad će ETH biti isplativ za mining... teško je reći. A za ostale valute je nvidia puno bolja, i poslje je lakša za prodaju. |
OK a sa ovim karticama koje sam pomenuo da bi uzeo bi uglavnom mogao ETH,slabo nesto drugo?
Ja sam hteo Monero :lol2: A od Nvidie sta predlazes do 300-350e od kartica? I sta bi najbolje kombinacije bile uz to od ostalih delova tj komponenti? |
Prvi post pročitaj tamo ti pišu odgovori.
|
Isplata sa Bittrex-a za probu od 02 ETH na Jaxx mi zapela.
Prvo nisam verifivira račun a piše do cca 25 dolara dnevno. Kada sam to vidija verificira sam račun. Oče li sada uplata čekat 3 dana dok se ne ispuca bonus 25 dolara dnevno ili neće nikada ni sjesti na Jaxx. Može odgovor, Hvala Sve 5 uplata sjela za sat vremena |
Citiraj:
|
Pozdrav drugari, ako je tu FRipper molio bih ga ako ima GTX 1070 da mi kaže podešavanja (overclock) i posebno ako ima GTX 1070 sa Micron memoriom. Unaprijed zahvaljujem.
|
Ovaj OC je samo za majnanje... s ovim postavkama majna 24/7 bez problema, ali ako kreneš koristiti komp s programima koji koriste grafičku, postaje nestabilno...
Grafička je MSI Gaming X 1070 s Micron memorijom https://s26.postimg.org/q2czrs66t/2017-08-29_210029.jpg |
Hvala mnogo na pomoći! Tako sam nešto slično i podesio, ali htio sam da čujem i druga iskustva.
|
Drage kolege, ljubazno bi vas molio za savjet.
Vučem se već unazad barem 2 godine oko odluke da započnem ili ne, isplati li mi se ili ne. A kada god bi krenuo nešto probe radi bi odustao jer nisam kužio kako da postavim da majna i od više programa i altcoina bi se pogubio. Ne bih znao što se isplati i gdje započeti. Neki dan sam se susreo sa jednim likom koji eto majna navodno još od početka. Nisam mogao ne pitati ga kako što moram. Pa mi je objasnio ukratko, nismo baš imali vremena jer sam bio na poslu, što trebam. Tako da sam si po njegovoj preporuci instalirao Jaxx wallet na mobitel, skinuo Claymore i upogonio svoju GTX 970 (gledaj moj komp) da majna Ethereum. Daje mi kojih 17-18 MH/s po Claymoreu. No pošto je to main rig, ne mogu ga ostaviti da radi neprekidno jer mi treba za druge stvari, gaming itd. Sad kemijam kako izmuziti neke novce pa da si uložim u nešto zasebno ili barem dodam još koju grafu, pa kada majna neka majna kako spada. Pa kasnije možda odvojiti u zaseban rig koji bi bio za majnanje jednom kad prikupim potrebne komponente. Računam za sada da bi vjerojatno mogao raspolagati sa kojih 3000 kn, možda nešto više. Pa čak mi pada na pamet možda, pošto mislim da bi trebalo brzo reagirati, te novce uložiti u neki od valuta, BTC (?) ili ipak neki altcoin, ETH? Pa ako što od toga skoči, uložiti u majning rig? Koje coine da majnam uopće? Da se držim ETH za sada, što mislite? Ovaj mi je između ostalog preporučio i ZCash. Pomozite, početnik sam i svaki savjet će mi dobro doći! Hvala! :chears: |
Zarade ima ali pitanje je koliko je to vredno kad se gleda ulozeno dobijeno... Ja sma kupio pre nekih 4 meseca 6x Rx 580 imam jos na svom kompjuteru Gtx1080Ti i Gtx1060 6 gb i jod sam daloko od odplate ulozenog . ( imaj na umu da sam opremu uzimao po nabavnim cenama i bez pdv-a ) kalkulatorima nemoj da veerujes jer ce ti stvoriti laznu sliku....evo na pimer sta kaze onlne kalkulator za moj profit i hash.
https://www.cryptocompare.com/mining...ostPerkWh=0.08 A ovo je stvarni profit kalkulatora sa pool-a ( i na ovo odbijes jos struju ) Period ETH USD BTC Minute Ξ0.00003 $0.01 ฿0.0000 Hour Ξ0.00161 $0.61 ฿0.0001 Day Ξ0.03858 $14.55 ฿0.0032 Week Ξ0.27003 $101.82 ฿0.0224 Month Ξ1.15726 $436.38 ฿0.0960 I opet imaj na umu da je sad cena ETH-a 310 eura a pre 5 dana je bio 180 eura Da sad trebam ici u trgovinu kupiti rig dobro bih razmislio jer su kod nasih trgovaca cene kompjuterskih komponenti nenormalno visoke. Na tebi je da odlucis . Moj savet ti je da udjes sa tom karticom sto vec imas cisto da vidis i dobijes sliku o ovome kako funkcionise i koliko jedna kartica moze da zaradi ( pa onda racunaj :) eto :) Btw mislim da mozes imati problema ako si postavio Jaxxovu adrsu kao deposit adresu u miner . |
Citiraj:
možeš uvjek riskirati sa opskurnim koinima, i majnati ih čim izađu... Evo npr - https://bitcointalk.org/index.php?topic=2132666.0 Sad se majna kao blesav... jer je tek krenuo... A za godinu dana može vrijediti pravmo malo bogatstvo... a može vrijediti ništa |
Danas sam počeo rudariti, imam jednu xfx rx 470 i na ETH-u ima 18 MHs , flashao sam ju al se ništa nije promijenilo. Da li se nekome ista stvar događa sa tom grafom?
|
Citiraj:
Sent from my D6603 using Tapatalk |
Jel rudari netko monero na dwarfu sa claymore? Zanima me koliko je isplativo u odnosu na ether jer tamo piše 5% devfee + 1.5% pool fee :stoopid:
|
1 privitaka
Moze li mi netko pojasnit ovu sliku? Zasto tolika razlika u sharovima?
Za calc hashrate kaze 41mhs a za sent 55mhs, na masini pise 55mhs Dali uzrok tome moze biti oc kartica? Ili pak wifi usb stick? :fala: |
Napravio sam kako piše na prvoj stranici za ETH. Da li ima razlike koji epool se stavi ja sam stavio onaj koji piše, a to je dwarfpool. Vrtio sam par sati i na njihovoj stranici piše koliko sam dobio, ali u jaxxu mi se ništa ne mijenja. Da li je minimum 1 ETH pa će se onda prebaciti na Jaxx. Koliko sam do sada naučio ne treba raditi direktno na wallet kao Jaxx nego prvo na mjenjačnicu. Da li se onda na mjenjačnicu prebacuju i manje količine nakon par sati rada za razliku od jaxxa.
Odabrao sam Bittrex, da li tamo upisujem svoje prave podatke jer mi se baš neda davati svoje podatke ako ne trebam. |
Drugari, napocetku su mi sve GTX 1070 kartice sa Micron memorio bacale oko 31 MH/s. Sad dvije kartice rudare samo 26 MH/s? Je li neko imao ovak slucaj da odjednom dvije kartice manje rudare od drugih koje su identicne?
|
Malo mjenjaj postavke u afterburneru , 10 +/- na memory clock ili core clock, dok se ne izjednaći haš.
|
Znam ali ne vjerujem da ce mi to pomoci. Razlika je sad u 5 MH/s i cudno je da su davale sve slican MH/s a sad over dvije odjednom daju dosta manje
|
Jel i dalje vecina ekipe majna eth sa gtxicama il ste se prebacili na druge coine.
Neka preporuka za 1070. Mozda zen? |
Citiraj:
|
Ima neko preporuku poola, minera i start.bat filea za ZEN?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Code:
ZecMiner64.exe -zpool ssl://eu.zenmine.pro:9999 -zwal ADRESA.IMERIGA -zpsw x -allpools 1 Code:
miner --server eu.zenmine.pro --user ADRESA.IMERIGA --pass x --port 9009 |
Evo i Paris Hilton ulazi u igru.
https://twitter.com/ParisHilton/stat...56098035286016 Nanjušila je i elita di se krije dobra investicija i zarada. Moglo bi u buduće sve više ovih javnih osoba gurat određene projekte u mejnstrim vode. |
koje postavke za overclock postavit za gigabyte rx 580 4gb (hynix) aorus , na default mi daje oko 20.5 mh/s za Ethereum Classic
dal bi moglo ic preko 26mh/s? |
pozz imam proc amd x860k
ddr 8gb rama i razmisljam o kupnji rx 470 grafe za rudarenje......kolko bi vukla MH/S? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
pogledaj na neki od online kalkulatora, situacija se ovih dana mijenja ne iz dana u dan nego iz sata u sat |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:10. |