PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Koji mobitel kupiti? - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=271857)

Tvrdi 12.10.2017. 11:54

Citiraj:

Autor Problem (Post 3113338)
Molim vas preporuku mobitela do 1500kn. Mob je za curu - znaci mora imati bateriju koja bez brige izdrzi 1 dan torture na fejsu i cca 2h razgovora. Sad ima neku staru xperiu i vec si kosu cupa radi broblema s baterijom, stekanjem, ne radi gps, problemi sa signalom itd :D

Znaci, nesto provjereno, da to radi kak spada.

Hvala

Xiaomi note 4X ima odličnu bateriju (većina šaomija ima), solidnu kameru i hardver koji će njoj biti dovoljan. I cijenom odgovara (računam cijene kod nas u dućanu).

locks 12.10.2017. 13:15

sad imam oba kod kuće.Redmi 4X i Note 4X.Note ima dosta dugotrajniju bateriju....
daleko od toga da manji model ima lošu bateriju,dapače,ali Note 4X je zvijer...

acmevagabundo 12.10.2017. 13:15

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 3113000)
..., jebli vas caseovi, folije, bumperi i ostala sranja koja stavljate, lijepite po mobitelu,...

:goood:

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 3113000)
...vecini ljudi se gadi stavljat ista po mobitelu, ...

E tu se nebi složio. Ne znam širok krug ljudi, ali ovo malo što znam rekao bi da više ljudi ima case nego ne. Po ekranu ih nema puno koji nešto stavljaju, ali gledajući sebe koji nemam ništa na mobu, rekao bi da sam u manjini.

Tvrdi 12.10.2017. 13:41

Citiraj:

Autor acmevagabundo (Post 3113404)
:goood:

E tu se nebi složio. Ne znam širok krug ljudi, ali ovo malo što znam rekao bi da više ljudi ima case nego ne. Po ekranu ih nema puno koji nešto stavljaju, ali gledajući sebe koji nemam ništa na mobu, rekao bi da sam u manjini.

Case obavezno ali staklo nagrđuje znatno i užas živi iskreno..Nijedno nije savršeno nijedno nema oleofobni premaz kak treba nit je feeling kod toucha kao kad se ide direktno po ekranu a niti jedno nije trajno rješenje. a ona usrana jeftina plastična folija kaj dolazi sa P10 je katastrofa. Kupuješ flagship pa ti vele da nosiš to smeće od folije. Iskreno, ja ne bi ni case uzeo da mob nije staklen pa se bojim pucanja...jer ionako većina nas mijenja mob minimalno jednom godišnje. Ne stigne se ni pohabat znatno. Bar kod nas koji znamo čuvat stvari.....

Problem 12.10.2017. 15:40

Note 4x sam i ja gledao i 32gb upada u budjet. Samo sam bio malo skeptican u vezi pouzdanosti. Al ako tvrdite da je to provjereno mislim da se nema sta razmisljati.

Hvala :)

locks 12.10.2017. 16:07

pouzdan i vrlo isplativ s odličnom baterijom.MIUI nekad zajebava,ali na to se navikneš :sweating:

Problem 12.10.2017. 17:53

A umjesto 4x ovo: https://neutrinomobile.hr/xiaomi-red...-lte-gold.html ?

locks 12.10.2017. 18:13

ma ni slučajno MTK je rastrošan i grije kao sijalica...Zašto ne Motorola?

https://www.uzishop.hr/uredaji/13520...ola&results=13

frulex 12.10.2017. 18:14

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3113424)
...jer ionako većina nas mijenja mob minimalno jednom godišnje.

Ja svake 2.5 godine prosječno, valjda sam manjina, a i keljim svašta na mob :) No što se tiče stakla, odličnim mi se pokazao Brotect AirGlass, fleksibilno ojacano staklo, imao sam ga valjda preko godine dana na mobu bez da se izgrebalo, tanje je od stakla običnog, a isto se lijepi bez mjehurića, jedino cijena +60 kn za komad...

Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk

Tvrdi 12.10.2017. 21:13

Citiraj:

Autor frulex (Post 3113535)
Ja svake 2.5 godine prosječno, valjda sam manjina, a i keljim svašta na mob :) No što se tiče stakla, odličnim mi se pokazao Brotect AirGlass, fleksibilno ojacano staklo, imao sam ga valjda preko godine dana na mobu bez da se izgrebalo, tanje je od stakla običnog, a isto se lijepi bez mjehurića, jedino cijena +60 kn za komad...

Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk

Nismo mi neki ovdje kao "tech geekovi" mjerilo. Normalan čovjek ima jedan mob bar 2-3g....

Sanogo 12.10.2017. 22:26

Ima netko možda preporuku mobitela do 1500-1600kn, bitna je samo što bolja kamera?

Razmišljam Motorola G5 ili Huawei P9 Lite. Hvala.:goood:

fanATIk 12.10.2017. 23:18

Citiraj:

Autor locks (Post 3113003)
pa već sam u ovoj temi čini mi se spomenuo da sam vidio S7 Edge koji ima hrpu slika u galeriji i ne može ih otvorit,mob očajno radi,trzavo i sporo.vidio sam i S7 koji je jedva radio do te mjere da je vlasnica popizdila i kupila Honor 8...
S7 bi i sam preporučio prije P10 jer se pregrijava,a imao sam Mate 9 tako da znam o čemu se radi.Kirin 960 je promašaj...
naglasio sam samo da i P10 ima neke adute,ali da je S7 generalno bolji izbor...

Kirin 960 promašaj? Ajd molim te elaboriraj.
Mob se više grije? Da, dok se puni. Zabole me.
Proc promašaj? Imam mate 9. Bolji mob koji radi isto kao i prvog dana, bez laga, trzanja i sličnih pizdarija još nisam imao. Ja mu manu fakat još nisam našao.

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3113424)
Case obavezno ali staklo nagrđuje znatno i užas živi iskreno..Nijedno nije savršeno nijedno nema oleofobni premaz kak treba nit je feeling kod toucha kao kad se ide direktno po ekranu a niti jedno nije trajno rješenje. a ona usrana jeftina plastična folija kaj dolazi sa P10 je katastrofa. Kupuješ flagship pa ti vele da nosiš to smeće od folije. Iskreno, ja ne bi ni case uzeo da mob nije staklen pa se bojim pucanja...jer ionako većina nas mijenja mob minimalno jednom godišnje. Ne stigne se ni pohabat znatno. Bar kod nas koji znamo čuvat stvari.....

Zbog čega je kaljeno užas živi? Ja ne znam kakva si ti kupovao, no ja sam i za mate 8 i za mate 9 uzeo neko lijevo, 3 kom za 5,5 $. Touch radi besprijekorno, filing skužim da je mrvicu drugačiji (staklo telefona je glađe) i to zaboravim nakon 14 sekundi. I jebo me pas ako nije tvrđe od original stakla. Ja telefone furam po gradilištima, odlažem ih di stignem al na kaljenom ni ogrebotine. Ti mater, samsung s8 ružno pogledaš i zgrebe se. A ekran bi mu puko vjerojatno i da na dormeo madrac padne. A za oleofobni premaz me zabole neka stvar, uzmem krpicu i obrišem ga. No ako mi i netko kaže da se na mobu bez kaljenog ali s oleofobnim premazom ne vide otisci, samo ću reć da debelo laže. Isto ga moraš brisat.

locks 13.10.2017. 05:29

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3113657)
Proc promašaj? Imam mate 9. Bolji mob koji radi isto kao i prvog dana, bez laga, trzanja i sličnih pizdarija još nisam imao. Ja mu manu fakat još nisam našao.

trajanje baterije u odnosu na Mate 8 je dosta lošije.oba sam imao i činjenica je da se meni dosta grijao.dobro,bilo je pakleno ljeto,ali tolika mrcina se ne smije toliko grijat.
Kirin 960 je krivac i za pregrijavanja P10 tako da.... :rolleyes:
i nisam nigdje napisao da je Mate 9 loš,dapače.....
fino radi,super ekran,dobra kamera.

fanATIk 13.10.2017. 06:56

Ne kužim koliko se to tebi grije? Da ti je vruće pod prstima da ga nemreš držat? OK, imam ga u kejsu pa možda mrvicu manje skužim toplinu, no ja nisam skužio pregrijavanje, u svakom slučaju nikakvo koje bi imalo afekta na sam rad i performanse. A što se batke tiče, ne bih se složio na ovo dosta. Malo lošije u odnosu na m8, no i dalje dovoljno da u danu nemrem iscijedit bateriju bez obzira što mu radio. OK, korištenje moba je individualno, no velim, mob je lag free i radi ko i prvog dana, brzo i ko urica. Zato sam reagirao kad si napisao da je 960 promašaj.

Tvrdi 13.10.2017. 10:33

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3113693)
Ne kužim koliko se to tebi grije? Da ti je vruće pod prstima da ga nemreš držat? OK, imam ga u kejsu pa možda mrvicu manje skužim toplinu, no ja nisam skužio pregrijavanje, u svakom slučaju nikakvo koje bi imalo afekta na sam rad i performanse. A što se batke tiče, ne bih se složio na ovo dosta. Malo lošije u odnosu na m8, no i dalje dovoljno da u danu nemrem iscijedit bateriju bez obzira što mu radio. OK, korištenje moba je individualno, no velim, mob je lag free i radi ko i prvog dana, brzo i ko urica. Zato sam reagirao kad si napisao da je 960 promašaj.

Kirin 960 troši dosta više struje od kirina 955. Imao sam P9 i P10 pa to znam a bome ima i dokumentirano. Više se grije noviji kirin. Iako se i P9 dost jako zagrijao kod navigacije. Nije da se mob ne može držat pod prstima al se dosta jako ugrije taj P10 a još sam imao i masku gore. Nitko nije spominjao usijanje. I ptičice znaju da se kirini na huaweiu i honoru dosta jače griju od ostatka ekipe koja ima snapdragon. Tebi je to ok meni nije i točka. Svako ima svoje prioritete. Usput budi rečeno kod P10 je grijanje izraženije nego kod Mate 9 zbog manjeg kućišta a sama baterija je malo ispod prosjeka (u smislu trajanja). OK, dosta se brzo mob punio. Ima odličan i poveći punjač te to huaweijevo brzo punjenje. Na punjenju se moj P10 uopće nije grijao. Najviše kod kamere i gps/4G. Lag nisam primjećivao al jesam screen dimming bug koji me jako smetao.

xlr 13.10.2017. 11:41

Nekad imam filing da pricamo o elektricnim pecima. Ono, proslogodisnji model je od 3kW, najnoviji je od 2,5kW i slabije grije sto je i logicno jer proslogodisnji je trosio dosta vise struje, onak, topili su se kablovi. Moj frend ima Honor pec na pelete, e to se ugrije ko svinja na raznju. Ako se naslonis rukama odmah se dlanovi oznoje.

Pricamo o disipiranim megawatima ili miliwatima? :)

Tvrdi 13.10.2017. 12:01

Citiraj:

Autor xlr (Post 3113797)
Nekad imam filing da pricamo o elektricnim pecima. Ono, proslogodisnji model je od 3kW, najnoviji je od 2,5kW i slabije grije sto je i logicno jer proslogodisnji je trosio dosta vise struje, onak, topili su se kablovi. Moj frend ima Honor pec na pelete, e to se ugrije ko svinja na raznju. Ako se naslonis rukama odmah se dlanovi oznoje.

Pricamo o disipiranim megawatima ili miliwatima? :)

Možeš se ti sprdat ali nakon 15 min na kameri sa P10 meni je bio fakat vruć. Ne da se neda držat ali jebeno neugodno. NAvigacija još gore. Zakaj bi kupio taj mob ak mogu drugi koji se ne grije niti blizu tolko, pogotovo nakon tih 15 min korištenja. Osim toga oni koji intenzivnije igraju na mobu mogu fakat i doć do pregrijavanja na tom kirinu i onda ide throttling.

locks 13.10.2017. 12:46

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3113693)

već sam i prije pisao isto u temi Huawei.
vani na terasi 35+ temperatura,stream F1.Mate 9 vreo,neugodan za držat.ekran i pozadina vrući.
ista stvar na OP 3T je da je topal,ali ni blizu kao Mate.
pretpostavljam da kad je hladnije nema tih problema,ali eto ljeti se kuhao.

a baterija je meni na Mate 8 (2 SIM),4g cijeli dan,sinkronizacija i full osvjetljenje 7h sot(prosjek)
Mate 9 jedna SIM i spojen na hot spot,5,30h sot.priznajem moglo se izvući ponekad i 7h,ali sam mogao i na Mate 8 čak i 9h....

hEROD 13.10.2017. 14:04

Nakon pitanja za preporuku između p10, op5 i s7 ipak sam se odlucio za s7.

Hvala na preporukama od forumasa, nadam se da ce me sluziti kako treba :D

Tvrdi 13.10.2017. 14:19

Citiraj:

Autor hEROD (Post 3113858)

To je objektivno i najbolji mobitel od ta tri. Pogotovo po kojoj se cijeni sada da naći.

Brko 13.10.2017. 14:35

Ovako je govorio Zaratusta pred mjesec i kusur dana :D

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3100438)
Hoće zaje8at će se...
S7 memory management u banani, hrpa bloata, mediokritetna baterija....P10 ekran (nema oleofobni premaz) nakon 5min kao da si bio na kolinju plus lutrija s memorijom, mediokritetna baterija....

xlr 13.10.2017. 14:59

Sjecam se kao da je bilo jucer :D Staces, otkrio covjek bolje!
https://youtu.be/2pfLE5YJ1Fo

Tvrdi 13.10.2017. 15:08

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3113873)
Ovako je govorio Zaratusta pred mjesec i kusur dana :D

Hahah pa što nije točno? Baterija je prosjek čisti. Ima hrpu bloatwera kojeg moraš gasiti. Memory management je stvarno loš kod Samsunga samo što se to više kuži kod slabijih modela.

vorda22 13.10.2017. 19:13

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3113657)

Zbog čega je kaljeno užas živi? Ja ne znam kakva si ti kupovao, no ja sam i za mate 8 i za mate 9 uzeo neko lijevo, 3 kom za 5,5 $. Touch radi besprijekorno, filing skužim da je mrvicu drugačiji (staklo telefona je glađe) i to zaboravim nakon 14 sekundi. I jebo me pas ako nije tvrđe od original stakla. Ja telefone furam po gradilištima, odlažem ih di stignem al na kaljenom ni ogrebotine. Ti mater, samsung s8 ružno pogledaš i zgrebe se. A ekran bi mu puko vjerojatno i da na dormeo madrac padne. A za oleofobni premaz me zabole neka stvar, uzmem krpicu i obrišem ga. No ako mi i netko kaže da se na mobu bez kaljenog ali s oleofobnim premazom ne vide otisci, samo ću reć da debelo laže. Isto ga moraš brisat.

grije se u 3pm kad je na gpsu...to me malo nerviralo, ali zato radi cudo slike, u rangu duplo skupljih mobitela, ako ne i bolje

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Tvrdi 13.10.2017. 21:49

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3113955)
grije se u 3pm kad je na gpsu...to me malo nerviralo, ali zato radi cudo slike, u rangu duplo skupljih mobitela, ako ne i bolje

Meni se i P9 brutalno grijao na GPSu al ovak ostalo inače ništa strašno. Ali P10 već i kod kamere nakon 10ak min...ili čak kod surfanja prek 4G.....Note 9 ima istu kameru kao i P10 dakle jako dobra kamera al daleko od ove tvoje konstatacije u rangu duplo skupljih. Mate 9 je bio najskuplji Huawei kad je izašao a 10ka će bit i skuplja. Mene oduševio zvuk kod matea, odličan zvuk (stereo zvučnici). Mana mu je FHD reza na prilično velikom ekranu iako mu to ne bi uzeo kao veliki minus.

fanATIk 14.10.2017. 01:18

Pretpostavljam da ovo GPS mislite na korištenje neke navigacije. Ja ako koristim navigacuju, koristim ju u autu, mob zakeljen zakeljen na nosač. Sunce lupa u šajbu, pretpostavljam da se i zato grije. No nebitno, nije mi u ruci, a jel se grije, zabole me, nek se grije dok god navigacija radi normalno. Mob ima 3 godine garancije, nek crkne.

vorda22 14.10.2017. 08:49

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3114001)
Meni se i P9 brutalno grijao na GPSu al ovak ostalo inače ništa strašno. Ali P10 već i kod kamere nakon 10ak min...ili čak kod surfanja prek 4G.....Note 9 ima istu kameru kao i P10 dakle jako dobra kamera al daleko od ove tvoje konstatacije u rangu duplo skupljih. Mate 9 je bio najskuplji Huawei kad je izašao a 10ka će bit i skuplja. Mene oduševio zvuk kod matea, odličan zvuk (stereo zvučnici). Mana mu je FHD reza na prilično velikom ekranu iako mu to ne bi uzeo kao veliki minus.

ne znam, ovo kaj skvadra posta online sa duplo skupljim mobitelima...takve iste slike sam bez problema okidao sa mate 9 telefonom.

Brko 14.10.2017. 09:26

Kamera na mobitelu nije jedini faktor koji odlučuje cijenu mobitela. ;)
A isto tako, Mate 9 sa svojom release cijenom itekako zadire u Flagship razred. Nije baš da je to "jeftin" mobitel. Pod jeftin mislim do 2 i pol soma kuna.

A ono što i dalje ne razumijem je kako ekipa i dalje ne razumije kako i zašto se formiraju cijene koje se formiraju te kako i dalje ne razumije da nije 700 EURa za mobitel svima jednaka cifra u smislu "daću toliko za mob".

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Tvrdi 14.10.2017. 09:26

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3114060)
Pretpostavljam da ovo GPS mislite na korištenje neke navigacije. Ja ako koristim navigacuju, koristim ju u autu, mob zakeljen zakeljen na nosač. Sunce lupa u šajbu, pretpostavljam da se i zato grije. No nebitno, nije mi u ruci, a jel se grije, zabole me, nek se grije dok god navigacija radi normalno. Mob ima 3 godine garancije, nek crkne.

GPS+3/4G i navigacija google maps....fakat se jako grijao. Iako, meni je nosač za mob na ventilaciji od klime tako da ga je brzo ohladilo i nije bio problem.

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3114085)
A ono što i dalje ne razumijem je kako ekipa i dalje ne razumije kako i zašto se formiraju cijene koje se formiraju te kako i dalje ne razumije da nije 700 EURa za mobitel svima jednaka cifra u smislu "daću toliko za mob".

Kužimo mi to Brko. Ali postoji uloženo dobiveno kategorija. S te pozicije i ocjenjujemo. Recimo do neke cifre kaj se isplati (uzeći u obzir cons i pros te eventualne bugove i falševe). A to da je nekom i 10 tkn malo za mob vjerujem da nema puno takvih u HR. Realno. Ne računam ove kaj jedu crni kruh jel su uzeli iphone 8+ i guglo 2 XL na rate.

Brko 14.10.2017. 09:43

Znam da uživaš u samoprozvanoj tituli "glavnog za mobitele i financije oko njih" na PCE forumu, ali kao što rekoh, tu nema egzaktne formule kome je koliko isplativo i koliko mu je bitan omjer uloženo/dobiveno ;)

Jer opet ponavljam, to što mobitel košta u dućanu 7000 kn, ne znači da ga je netko toliko platio. A s druge strane, da ga je i platio 7000 kn uz plaću 15k, vjerujem da ga nebi ni osjetio.

Tako da, prijedlozi oko isplativosti mobitela su poželjni samo kad netko pita "kaj da uzmem za 3 soma novo". Ovako, s jedne strane se osjeti ljubomora i zavist, a sa druge strane namjerno prcanje ekipe koja si može priušiti bolji mobitel. Ti gledaš kroz prizmu svog financijskog stanja i upućenosti u uređaje, ja gledam kroz prizmu "nismo svi isti" te kroz moderatorsku prizmu "prijavio ti se post 17x" :D a u recentnim primjerima smo vidjeli kako su se "dobronamjerni" savjeti s dozom prcanja pretvorili u fino upakirana ad-hominem mećanja.

FYI, vidi malo ostale teme na forumu. Zašto netko ima GT720 grafičku, a netko GTX1080Ti ako oba igraju PES. Jedna i druga ga vrte na 1080P. Stoga, ajde da se konačno manemo više tih uloženo/dobiveno omjera jer ne možeš suditi narodu prema sebi ;)

Ljudi kupuju prema svojim finacijskim prilikama i neprilikama. A što bi bilo najbolje za njih, neka odluče sami ;) slažemo se oko toga? :)

fanATIk 14.10.2017. 09:52

Citiraj:

Autor Tvrdi;311 4086
GPS+3/4G i navigacija google maps....fakat se jako grijao. Iako, meni je nosač za mob na ventilaciji od klime tako da ga je brzo ohladilo i nije bio problem.

GPS, 4G i Bluetooth su mi uvijek uključeni, 0-24. No na navigaciji je i normalno da se mob više zagrije, pošto troši struju ko mutav u tim trenucima. No dobro, svako ima neke svoje afinitete dok kupuje mob. Nekom smeta dlaka u jajetu, nekom ne. Ja sam u svakom slučaju bio prezadovoljan s M8 a bome sam i s M9 tak da pretpostavljam da će mi slijedeći mob bit M10. Samo verzija s ravnim staklom, onu pro verziju s edge izdrkavanjem ne mislim ni pogledat.

Tvrdi 14.10.2017. 11:23

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3114093)
Znam da uživaš u samoprozvanoj tituli "glavnog za mobitele i financije oko njih" na PCE forumu, ali kao što rekoh, tu nema egzaktne formule kome je koliko isplativo i koliko mu je bitan omjer uloženo/dobiveno ;)

Jer opet ponavljam, to što mobitel košta u dućanu 7000 kn, ne znači da ga je netko toliko platio. A s druge strane, da ga je i platio 7000 kn uz plaću 15k, vjerujem da ga nebi ni osjetio.

Tako da, prijedlozi oko isplativosti mobitela su poželjni samo kad netko pita "kaj da uzmem za 3 soma novo". Ovako, s jedne strane se osjeti ljubomora i zavist, a sa druge strane namjerno prcanje ekipe koja si može priušiti bolji mobitel. Ti gledaš kroz prizmu svog financijskog stanja i upućenosti u uređaje, ja gledam kroz prizmu "nismo svi isti" te kroz moderatorsku prizmu "prijavio ti se post 17x" :D a u recentnim primjerima smo vidjeli kako su se "dobronamjerni" savjeti s dozom prcanja pretvorili u fino upakirana ad-hominem mećanja.

FYI, vidi malo ostale teme na forumu. Zašto netko ima GT720 grafičku, a netko GTX1080Ti ako oba igraju PES. Jedna i druga ga vrte na 1080P. Stoga, ajde da se konačno manemo više tih uloženo/dobiveno omjera jer ne možeš suditi narodu prema sebi ;)

Ljudi kupuju prema svojim finacijskim prilikama i neprilikama. A što bi bilo najbolje za njih, neka odluče sami ;) slažemo se oko toga? :)

Onda ujednači kriterije. Nemoj se samo voditi po cinkaroškim bijednim prijavljivanjima. Recimo iphone tema je na par stranica bila puna postova koji su se odnosili na neisplativost (i sprdačinu na tu temu) iphonea a niti jedan moj upis. Neka ti to onda bude generalno obraćanje naciji. Mogu ti ja biti ispušni ventil ili da se ne zamjeriš ovoj stalnoj ekipici "ruka ruku mije i sve znam" al kompa vrijeme je da onda bude za sve isto pravilo.
A vezano za financije. Mogu si ja priuštiti i mob od 10 tkn i to za keš pa čak i uz ovaj kredit za stan koji imam. A nisam nasljedio ništa od tatice i mamice. Međutim ja kupujem razumno (ajmo reći) i ne pada mi na pamet preplaćivati nešto. Da nisam toliki zaljubljenik u gadgete furao bi 3310. Dovoljno je funkcionalna. Ili neki šaomi od 700kn. Ako baš mora smartphone. Dakle kod mene nema zavisti. Jeb*e mi se tko što kupuje al se sve mora staviti u perspektivu vrijednosti. Inače mi ovdje možemo pisati npr. kako je ferrrari najbolji auto i kako sve drugo nema smisla kupovati jer je lošije. Cijena nebitna. Čemu onda rasprava i usporedbe? Samo pišemo o najboljim i najskupljim mobitelima i kako smo sretni s njima. Ili da pretvorimo u forum u recenzije i međusobno podupiranje.

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3114098)
GPS, 4G i Bluetooth su mi uvijek uključeni, 0-24. No na navigaciji je i normalno da se mob više zagrije, pošto troši struju ko mutav u tim trenucima. No dobro, svako ima neke svoje afinitete dok kupuje mob. Nekom smeta dlaka u jajetu, nekom ne. Ja sam u svakom slučaju bio prezadovoljan s M8 a bome sam i s M9 tak da pretpostavljam da će mi slijedeći mob bit M10. Samo verzija s ravnim staklom, onu pro verziju s edge izdrkavanjem ne mislim ni pogledat.

Mate ima veće kućište i općenito mu taj kirin toliko ne daje problema kod grijanja. Sve u svemu odličan je to mob.

Brko 14.10.2017. 11:54

Tvrdi, sve sam rekao. Ti dalje nastavi kako misliš da je ispravno i kako treba biti ;)

Željac 14.10.2017. 12:05

Neki dan sam kupio doogee mix... jeo me pas, mobitel je ludilo za 1700kn :D
Spojim ga na komp i prepozna ga kao šaomija mix-a :D kinez kopira kineza i sve radi ko po loju.
Godina dana garancije, pa taman posla da se spoje)%&/ nakon toga, ne bi mi bilo žao nimalo :D

The Man 15.10.2017. 03:33

:respekt:
Citiraj:

Autor hEROD (Post 3113858)

Sa Samsung mobitelom ili tabletom ćeš teško pogriješiti. TouchWizzz magija nije bez vraga. Evo naprimjer, gledao sam za sebe dual SIM budget telefonče za 1000 kunica i nakon stomiljona pregledanih izbor mi se sveo na Lenovo C2 Power, Motorolu Moto C Plus ili Samsung J3 (2016) Duos. Na kraju sam se (iako još nije kraj) zbog hrpe sitnih detalja koji fale prvoj dvojici (i činjenice da će ga nakon mene koristiti ženska osoba iz familije) odlučio uzeti Samsungića. Okej, Ima starijeg andru, pol gige ramka manje i samo osam gigi za storiđ, ali brate mili... Za samo 10% više para dobim SAMO LED od 5 inča, podršku za microSDXC kartičice i USB OTG (za spajanje điđa raznih), ali ništa manje bitno nije ni to da fakat lijepo zgleda sprijeda (jer u pozadinu ionak nije pristojno da se gleda, a i na njoj itak odmara kad mi nije v rukami), tanak mu je struk i ima TouchWizzz pa je lijep i iznutra, dakle ikonografski blista. Ne znam samo da li da uzmem bili s izraženim crnim podočnjacima (neka stajling shema meni neloša) ili crni na kojem se ti podočnjaci ne kuže pa da bude šatro klasičar?

P.S. Baš volin taj zamzung. Pod kožu mi se zavuka. Sviđa mi se više od poligamije! 1♥

https://i.imgur.com/NWWxBus.jpg

redscro 15.10.2017. 10:26

Ako su ti te prednosti bitnije od nedostatka senzora osvjetljenja, notifikacijske LEDice, užasne izrade, to je mobitel za tebe. Zbog slabog hardvera radi sporo i lagovi su redovna pojava i prilikom kretanja kroz izbornike. Ni kamera nije argument "za" jer je u rangu prosječnih Kineza.

Čak i taj izgled na koji se sad ložiš će se drastično promijeniti kroz kratko vrijeme kad se kompletan telefon oguli. Izrada je takva da se valjda i u sudaru s molekulama zraka oštećuje.

Ali gle, imat ćeš Samsunga. Ako te to veseli, to je vrijednije od "sitnica" koje mu nedostaju. :)

Dobio sam jednog u zamjeni i prodao u roku sat vremena, još me danima kasnije ljudi zvali i pitali je li prodan. Tako da, nisi jedini.

P.S. Do 1000kn nema mobitela bez mane, ali ako bih morao birati, onda bi to bio Xiaomi Redmi 4A.

Tvrdi 15.10.2017. 12:00

J3 je smeće...kćer se patila s njim...štekao je..memory management hebe te jeftinije samsunge....

Brko 15.10.2017. 12:03

Taj mobitel bi trebalo zakonom zabraniti da se prodaje :D Reciklaža onih govana Ace, Core, Young i slično koja su dobila svoje Galaxy slovo te broj.

Dojam u ruci je stvarno kao da je došao kao poklon uz neki šoping špeceraja ili veće količine praška za veš...

@mob

ZMAJ 15.10.2017. 12:30

Jel može preporuka mobitela do 1200kn?
Prijatelj kupuje i gledao je neki Cubot cheetah 2. Htio bi novi mobitel s garancijom kod nas.

Tvrdi 15.10.2017. 12:48

Citiraj:

Autor ZMAJ (Post 3114392)
Jel može preporuka mobitela do 1200kn?
Prijatelj kupuje i gledao je neki Cubot cheetah 2. Htio bi novi mobitel s garancijom kod nas.

Xiaomi note 5A. 1200kn Neutrino mobile.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:05.