PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249250)

WraGG 16.09.2013. 23:30

Citiraj:

Autor tihomir (Post 2462216)
Ima tko komentar na odluku?
Quad 1.5Ghz + 2GB + 32GB + FullHD + DUAL Sim

http://www.antelife.com/thl-w8s-mtk6...martphone.html

252$

Ja sam fasciniran kvalitetom izrade THL uređaja i vjerujem da ce i naredni moj "Kinez" biti iz njihovih redova. Po specifikacijama W8s je vrhunski telefon, samo se jos raspitaj za taj antelife kakvi su. Radije vidi na minidealu ili banggood jer su oni provjereni dobavljači.
Meni je zanimljiv W7s, ali mislim da ce mi 5,7" biti preveliko.

tihomir 16.09.2013. 23:32

Na Antelifeu je s kuponom jeftiniji 18-19$ od konkurencije, pa mi je zato zanimljiv

EDIT:
Zanima me šalju li svi ti kineski webshopovi mobitele u originalnoj kutiji?

Kristijan_7 17.09.2013. 00:10

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2462027)
Problemi sa živcima ili :D ?

Malo offtopic, ali da se skrene pozornost ovako:

Budeš li se ikada udostojio javiti u temi koju si započeo sa IPhoneom i Agramom, što se na kraju dogodilo. Aktivan si, a temu izbjegavaš. Rado bi ljudi čuli epilog, nakon tvog ovećeg pljuvanja po Agram servisu ;)

Uf, smetnuo to sa uma... Nisam nis rjesio na kraju, odhebali se me (nas, mob nije moj), pa ne volim ni misliti na to. Mob je u ladici, ceka da ga ja probam popravit... Vidis da smo narucili zamjenu iz kine umjesto popravka :)
Ovak bar znam ko me yebe i za kakve novce :)

dabomba 17.09.2013. 00:50

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2461587)
Yup. iOcean.it

No kad sam od paypala dobio potvrdu, pisalo je sljedece:
http://www.topresellerstore.it

Valjda na taj nacin funkcioniraju. No jos uvijek nisam dobio mail od njih za tracking kod, iako sam im poslao zahtjev za istim. Ne odgovaraju.

Na toj stranici se ne možeš registrirati kao kupac iz Hrvatske,mislim da se ne spominje niti jedna država bivše juge. Bože,koji kreteni ti talijani,poslao sam im mail pa me baš zanima budu se udostojili javiti,makar sumnjam.

Kako do kupona za popust na Antelife-u

frulex 17.09.2013. 02:44

Kada se registriraš na Antelife dobiješ 10 x po 5$ kupona koje možeš koristiti jednom po proizvodu, ali samo za one proizvode koji nisu na akciji.

frulex 17.09.2013. 03:55

Evo kratki review i preporuka za 4" kineza ispod 500 kn kome treba:
http://www.geekbuying.com/item/S9920...ue-316326.html

Kupio ga ženi kao zamjenu za starog 3.5" Alcatela, uvjet je bio da mob ne bude preko 4", stigao prošli tjedan. Istih je dimenzija kao S3 mini (ista debljina i širina, milimetar je viši), kvalitetom izrade ne zaostaje za Samsungom, u direktnoj usporedbi sa sestrinim S3 mini jedino je ekran nešto "ispranijih" boja (vjerojatno zbog 260k), ali po kvaliteti prikaza izvrstan. 3G na Tele2 u ZGB i okolici radi izvrsno, GPS locka u 30 sec i radi bez greške (isprobano na Copilotu vožnjom do Slovenije). Kamera radi solidno, ali nisam baš detaljno testirao. Android radi fluidno, nakon instalacije ADW launchera i hrpe aplikacija u pozadini osjeti se nedostatnost 512 RAMa, ali to i ja vrlo često osjetim na svom Samsungu S3 na stock ROMu s 1GB. Baterija je vrlo solidna, više od jednog dana izdrži sigurno, ovisno o korištenju može i cijela 2. U svakom slučaju, čini se kao vrlo dobar izbor za tu kategoriju, u paketu dolazi EU punjač i silikonska maskica.

Necronomicon 17.09.2013. 08:02

Citiraj:

Autor tihomir (Post 2462216)
Ima tko komentar na odluku?
Quad 1.5Ghz + 2GB + 32GB + FullHD + DUAL Sim

http://www.antelife.com/thl-w8s-mtk6...martphone.html

252$

Vrlo vjerovatno dobar mob ali po meni preskupo za taj čipset.
Na tomu nećeš ništa zahtjevnije moć zaigrat.
Kako kažu s ovog foruma bit će to "slajd šou" :D :
http://forum.benchmark.rs/showthread...=1#post3415408

Ako ne igraš možda i nije loš izbor iako bi ja radije probao nabaviti Nexus 4 (ako imaš koga u ovim zemljama gdje se može kupiti preko play storea).

Je li ima kakav način za overclockat ove MT6589ke?
Mislim da bi se barem ovi obični bez problema mogli na T taktove ali...

Groowix 17.09.2013. 08:49

Citiraj:

Autor Carnage Gloom (Post 2462217)
Pa zašto se ti imaš potrebu opravdavati za mane mobitela?

Pa eto, tak mi je došlo.:rolleyes:
Di si ti vidio da ja opravdavam te mane, te mane postoje i svi koji ga imaju su toga svjesni samo napominjem da se previše očekuje od jeftine kineske kopije.

Necronomicon 17.09.2013. 09:03

Citiraj:

Autor Croox (Post 2462296)
Pa eto, tak mi je došlo.:rolleyes:
Di si ti vidio da ja opravdavam te mane, te mane postoje i svi koji ga imaju su toga svjesni samo napominjem da se previše očekuje od jeftine kineske kopije.

Upravo zato i služi ova tema, da se iznesu mane i vrline određenih modela. Oni koji ga nemaju nisu ničega svijesni i trebaju znati neke stvari prije kupnje.
U moru modela podjednakih cijena uvijek se za istu cijenu može naći nešto bolje i jako je korisno kada se ukaže na mane pojedinih modela.
Pogotovo kada se radi o modelu kojega je nahvalio i naveličao agent koji radi u affiliate programu (koji je išao toliko daleko pa stavio Cubot GT99 uz bok s HTC One :D) a ispada da je Haier daleko bolja kupnja i to još uz manju cijenu.
I sam sam se zajebo i naručio GT99 za jednog klinca, namjena gaming, baš će se fino naigrat...:D

gaggo 17.09.2013. 09:12

Super... I meni je mob trebao radi gaminga i od svega su mi preporucili gt99 kao best buy :( Ovih dana ce mi stic pa cu se naigrat i vidjet snagu u igrama

Clifton 17.09.2013. 09:13

@tihomir: izbjegavati antelife u širokom krugu. iako ovdje ima usera koji imaju dobra iskustva s njima, da sam se informirao prije kupovine ne bih dosad ištrikao tri pulovera od živciranja hoću li uopće dočekati mob koji sam uredno platio.

gil 17.09.2013. 09:14

Citiraj:

Autor Necronomicon (Post 2462309)
Upravo zato i služi ova tema, da se iznesu mane i vrline određenih modela. Oni koji ga nemaju nisu ničega svijesni i trebaju znati neke stvari prije kupnje.
U moru modela podjednakih cijena uvijek se za istu cijenu može naći nešto bolje i jako je korisno kada se ukaže na mane pojedinih modela.
Pogotovo kada se radi o modelu kojega je nahvalio i naveličao agent koji radi u affiliate programu (koji je išao toliko daleko pa stavio Cubot GT99 uz bok s HTC One :D) a ispada da je Haier daleko bolja kupnja i to još uz manju cijenu.
I sam sam se zajebo i naručio GT99 za ze jednog klinca, namjena gaming, baš će se fino naigrat...:D

S ovim se slažem, za to služi ova tema da se iznesu prednosti i mane pojedinih modela radi lakšeg odabira, no vlasnici uvijek prešućuju po nešto. Recimo kome je važnije trajanje baterije, bolja kamera, bolji ekran uzet će gt99, onima koji žele gaming haira, dizajn je diskutabilna tema.

flajpan 17.09.2013. 09:27

ghdeal.com - scam ili ne? Jedini imaju normalne cijene za MI3 i Red Rice, piše out of stock iako još nisu stigli.

Necronomicon 17.09.2013. 09:29

Citiraj:

Autor gil (Post 2462316)
S ovim se slažem, za to služi ova tema da se iznesu prednosti i mane pojedinih modela radi lakšeg odabira, no vlasnici uvijek prešućuju po nešto. Recimo kome je važnije trajanje baterije, bolja kamera, bolji ekran uzet će gt99, onima koji žele gaming haira, dizajn je diskutabilna tema.

Sutra bi trebao imati Cubya u rukama pa ću usporedit s Haierom i ZTEom.
Inače mislim da si u krivu glede usporedbe. Baterija je na Cubotu stvarnih 1800mah ako ne i manje i isto se puni svaku vecer pri srednjoj upotrebi, ekran je vjerovatno losiji jer svi objektivni testovi govore o budget ekranu i da je losiji nego na Jiayu i Umi-u, plus Haier ima gorillu, kamera bi mogla biti bolja. Vise cu znati kada stigne.

gil 17.09.2013. 09:37

Citiraj:

Autor Necronomicon (Post 2462329)
Sutra bi trebao imati Cubya u rukama pa ću usporedit s Haierom i ZTEom.
Inače mislim da si u krivu glede usporedbe. Baterija je na Cubotu stvarnih 1800mah ako ne i manje i isto se puni svaku vecer pri srednjoj upotrebi, ekran je vjerovatno losiji jer svi objektivni testovi govore o budget ekranu i da je losiji nego na Jiayu i Umi-u, plus Haier ima gorillu, kamera bi mogla biti bolja. Vise cu znati kada stigne.

Ma ok, za mene isto sr. drugo pakovanje. Gledam baš te kineske mobitele par dana i misli da ću uzeti jednog. Osnovni kriterij mi je kvaliteta ekrana, cijena, dizajn pa sve ostalo. Samo mi se ne da čekati mob mjesec dana pa gledam i ove talijanske šopove.

Los Sam 17.09.2013. 09:44

Takodjer sam zaintrigiran Haierom, ali se plasim te baterije.
Raspisalo se po temi kako Cubot vara s baterijom od 2200, da je ustvari 1800, mozda cak i 1500mah, a radi se o mobu koji duze drzi od Haiera koji navodno ima 1760mah, a njegove zamjenske se vode pod 1700mah. Kineski mob koji ima built-in bateriju i savrsenu podlogu za varanje na tom aspektu. To trajanje baterije sugerira da tu nes nije cisto.
Takodjer, kako se radi o kinezu, upitna je kvaliteta baterije i koliko dugo ce kapacitet opstati, a built-in je i moras platiti min. 34$ dok je kod Cubota i ostalih 9$ i vozi...mislim, kupuju se kinezi da se ustedi...
Mozda je sve ovo prazna prica i nema nista u njoj, ali...

Ima tko video ili slike otvorenog Haiera, kak se vadi baterija ili tako nes slicno? Nasao sam samo ovo.

Da nije te ugradjene baterije, Haier bi vec odavno bio kod mene.

Neka se ljudi ne preplase oba modela, ispada da jedino oni imaju mane, a zapravo se jedino ta dva modela do tancine secira zbog antagonizma nasa dva junaka i privida best buya. Kupite druge modele i ceka vas misticizam :D

coconut 17.09.2013. 09:51

Citiraj:

Autor flajpan (Post 2462328)
ghdeal.com - scam ili ne? Jedini imaju normalne cijene za MI3 i Red Rice, piše out of stock iako još nisu stigli.

Ima li Mi-3 sd slot ili nema? Na GSMAreni kažu da nema, ovdje spominju Extend Card. Inače, cijena je realna za 16Gb verziju.
Crvena riža mi je nekako prejeftin i ovo je kineska verzija.
Je li scam ili nije, nećeš znati dok ne naručiš.

flajpan 17.09.2013. 09:55

Koliko ja znam nema SD slot, a WCDMA riza bi trebala izac do kraja ovog mjeseca.

brodjo 17.09.2013. 10:00

Zanimljiv taj ghdeal, imaju nekih mobitela koje nisam vidio do sad na drugim siteovima. Vidim piše da primaju paypal, pa ono što se toga tiče je sigurno, jedino mogu živci otići :)

coconut 17.09.2013. 10:21

Vidim da nemaju THL mobitele. Mi3 mi golica maštu, ali još nema nekog boljeg reviewa. Za 400$ (64Gb verzija, iako bi mi i 32Gb bila dovoljna) se definitivno isplati.

flajpan 17.09.2013. 10:28

Nisam nigdje vidio 32GB model, spominju samo 16 i 64.

coconut 17.09.2013. 10:31

Imaš praf - nema 32Gb verzije.

EDIT: gledam ga na Aliexpressu - cijene su prebrutalne (480-550$). Jeftinije mi ga dođe naručiti iz Italije (400 EUR za 64Gb verziju).

Božić 17.09.2013. 10:35

Upravo kupljen Huawei P6....
Trebalo bi doci kroz cca 10 ak dana max!

:)

Necronomicon 17.09.2013. 10:38

Citiraj:

Autor Los Sam (Post 2462337)
Takodjer sam zaintrigiran Haierom, ali se plasim te baterije.
Raspisalo se po temi kako Cubot vara s baterijom od 2200, da je ustvari 1800, mozda cak i 1500mah, a radi se o mobu koji duze drzi od Haiera koji navodno ima 1760mah, a njegove zamjenske se vode pod 1700mah. Kineski mob koji ima built-in bateriju i savrsenu podlogu za varanje na tom aspektu. To trajanje baterije sugerira da tu nes nije cisto.
Takodjer, kako se radi o kinezu, upitna je kvaliteta baterije i koliko dugo ce kapacitet opstati, a built-in je i moras platiti min. 34$ dok je kod Cubota i ostalih 9$ i vozi...mislim, kupuju se kinezi da se ustedi...
Mozda je sve ovo prazna prica i nema nista u njoj, ali...

Ima tko video ili slike otvorenog Haiera, kak se vadi baterija ili tako nes slicno? Nasao sam samo ovo.

Da nije te ugradjene baterije, Haier bi vec odavno bio kod mene.

Neka se ljudi ne preplase oba modela, ispada da jedino oni imaju mane, a zapravo se jedino ta dva modela do tancine secira zbog antagonizma nasa dva junaka i privida best buya. Kupite druge modele i ceka vas misticizam :D

Bez uvrede ali ga malkice lupetaš. :D :respekt:

Ja sam dobro provjerio gradivo. :goood:

Krait je rastrošnija arhitektura i ako stvarno Cubot ima 1800mah mogao bi izdržati malo duže a ako nema teško.
Ne vjerujem da Haier lažira podatak, kao prvo jer se radi od renomiranoj multinacionalnoj kompaniji a ne no name kao Cubot, kao drugo jer je ovaj mob već preko godinu dana na tržištu (da već je stari model) i svojevremeno je bio kineski top model (najbrži dual core onda) sa cijenom blago preko 300$ i treće prijatelju s xperiom t koja ima 1850mah a isti hardware baterija traje s približnim korištenjem čak i manje nego na haieru...

Gdje si ti uopće našao zamjenske za haiera?

dabomba 17.09.2013. 10:48

Citiraj:

Autor Božić (Post 2462379)

Iz Italije ili Kine?

dabomba 17.09.2013. 10:55

Citiraj:

Autor coconut (Post 2462374)
Imaš praf - nema 32Gb verzije.

EDIT: gledam ga na Aliexpressu - cijene su prebrutalne (480-550$). Jeftinije mi ga dođe naručiti iz Italije (400 EUR za 64Gb verziju).

Ako misliš na www.topresellerstore.it, nebu išlo,nemožeš se registrirati.

tihomir 17.09.2013. 11:07

@ Dabomba
Kuponi za Antelife su na njihovom youtube kanalu - ako imaju video o tom proizvodu kupon je u opisu.

@ Necronomicon
Znači problem je u rezoluciji? Vidi li se razlika između HD i FHD na 5" ekranu?

@ Clifton
Što se dogodilo s Antelife?

coconut 17.09.2013. 11:12

Zatražio objašnjenje zašto se ne možemo regati.

EDIT: btw, taj problem je lako rješiv (barem nama iz ovih krajeva) ako se kao adresa stavi Poste restante negdje u najbližoj pošti u Sloveniji.

Los Sam 17.09.2013. 11:17

@Necronomicon ak samo malkac onda dobro :D
Imas kakva saznanja o vijeku baterije? jer znam za slucaj kada je liku drugi dan prdla. To se moze dogodit svakom kinezu, ali kad je built-in, malo je zafrknuto. I znas za kakve slike-video otvaranja uredjaja?
Nasao sam bateriju na najjacoj stranici. Cudno da to nemas u rukavu :D

dabomba 17.09.2013. 11:26

Citiraj:

Autor coconut (Post 2462415)
Zatražio objašnjenje zašto se ne možemo regati.

Baš me zanima jel ti budu odgovorili,ja sam im poslao jučer na italijanskom(preko gugl translatora) ali još se nisu javili.
postaj ovdje ako dobiješ odgovor.
A baš sam se odlučio uzeti za početak Mi2A.

EDIT:Nema ni Slovenije na popisu.

Necronomicon 17.09.2013. 11:39

Citiraj:

Autor Los Sam (Post 2462418)
@Necronomicon ak samo malkac onda dobro :D
Imas kakva saznanja o vijeku baterije? jer znam za slucaj kada je liku drugi dan prdla. To se moze dogodit svakom kinezu, ali kad je built-in, malo je zafrknuto. I znas za kakve slike-video otvaranja uredjaja?
Nasao sam bateriju na najjacoj stranici. Cudno da to nemas u rukavu :D

Ma samo malkac, malkac. :lol2:
To nije zamjenska već originalna ali ok...

Inače evo video:

http://v.youku.com/v_show/id_XNDI4MTUwMjI0.html

Izgleda da je baterija ustvari Sonyeva (vidi se u videu).

@tihomir

Ma i na HD će bit problema za zahtjevnije igre. Inače mislim da je na 5" to sasvim dovoljno i nećeš osjetit neku razliku.

coconut 17.09.2013. 11:57

Citiraj:

Autor dabomba (Post 2462424)
Baš me zanima jel ti budu odgovorili,ja sam im poslao jučer na italijanskom(preko gugl translatora) ali još se nisu javili.
postaj ovdje ako dobiješ odgovor.
A baš sam se odlučio uzeti za početak Mi2A.

EDIT:Nema ni Slovenije na popisu.

Poslao i ja na talijanskom, ali mi nije trebao nikakav translator. :D

Clifton 17.09.2013. 12:15

@tihomir: prodaju stvari na akciji koje nemaju na stocku (nije neki bed, za dobar popust se može malo strpit). ne odgovaraju na nikakvu vrstu upita 7 dana (mail, FB, forum, chat), ali se zato munjevito javljaju na pokrenut dispute preko PPa, sa hrpom laži i sladunjavim izmotavanjima. da, i tracking broj pošiljke i nakon 12og dana ne funkcionira. customer dio foruma im je prepun sličnih upita mojem.

da ne trujem dalje topic, iako ima i vrlo pozitivnih iskustava (s nekima ovdje sam kontaktirao i jako su zadovoljni uslugom), ja bi ga nakon svog iskustva zaobišao.

dabomba 17.09.2013. 12:34

Citiraj:

Autor coconut (Post 2462464)
Poslao i ja na talijanskom, ali mi nije trebao nikakav translator. :D

Da, vi iz bella Fiume i okolice nemate sa tim problema.

vlovrec 17.09.2013. 12:39

Citiraj:

Autor Clifton (Post 2462479)
@tihomir: prodaju stvari na akciji koje nemaju na stocku (nije neki bed, za dobar popust se može malo strpit). ne odgovaraju na nikakvu vrstu upita 7 dana (mail, FB, forum, chat), ali se zato munjevito javljaju na pokrenut dispute preko PPa, sa hrpom laži i sladunjavim izmotavanjima. da, i tracking broj pošiljke i nakon 12og dana ne funkcionira. customer dio foruma im je prepun sličnih upita mojem.

da ne trujem dalje topic, iako ima i vrlo pozitivnih iskustava (s nekima ovdje sam kontaktirao i jako su zadovoljni uslugom), ja bi ga nakon svog iskustva zaobišao.

Ja sam imao dobra iskustva s njima... 09.08. je mob plaćen, nakon 2 dana sam dobio tracking broj i mob je bio u RH 19.08. di sam se još borio s carinarnicom do 02.09....
Mada sam i ja čuo da neki imaju problema s njima...

tihomir 17.09.2013. 14:17

Zanima me koja struja punjenja je najbolja za "Kineze" i općenito za te tanke smartphone baterije?

Obično punjači koje šalju s mobitelima daju 0.5A 5V ali po internetu vidim da ima za kupiti i one s 1A, 1.5A, 2A pa čak i više... Koliko je to zdravo za bateriju?

coconut 17.09.2013. 15:12

Sporije punjenje je 'zdravije' za bateriju.

gin.tonic 17.09.2013. 16:27

Prijatelj je kupio Zoppo C2 16gb, platio 1900kn sve skupa, došlo za tjedan dana.

Za kineza, stvarno je dobar uređaj :D

Brko 17.09.2013. 16:44

Citiraj:

Autor Božić (Post 2462379)

Gdje i za koliko para? To mi je bomba od mobitela.

bodija 17.09.2013. 16:59

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2462718)
Prijatelj je kupio Zoppo C2 16gb, platio 1900kn sve skupa, došlo za tjedan dana.

Za kineza, stvarno je dobar uređaj :D

Na kojem shopu?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:04.