PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   World of Warships (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248474)

T}{OR 27.04.2016. 08:55

Ne samo to, ovo je direktni buff stealth fire brodovima odnosno onima koji imaju tu mogućnost. Primjer Fubuki koji sa max concealmentom ima stealth fire od 9-10 km (9-12 ako se uzme AFT). Često koristim stealth fire na njemu. Prije kad sam opalio izvan 9 km i počeo se približavati meti bio bih otkriven jer mi je stavljen penal u trajanju od 20 sekundi da sam otkriven na 9 km radi pucanja. Sada ako nisam otkriven u startu, mogu se odmah početi približavati meti. Drugim riječima, torpeda od 20k dmg koja idu 67 čvorova i sad ovaj buff - ionako sa Fubukijem imam 70% WR... Premium camo se itekako isplatio na tom brodu. :D

---

Jučer prvi puta dobio Dreadnought achievement s Balmerom. Ispucao sam sva 4 heala (Supernintendo & premium consumable). Igrali smo u diviziji Striko, cyc i ja. Cyc i ja u Balmerima a Striko u Fubukiju. Svu trojicu nas je super išlo cijelu večer. Uglavnom, mapa Hot Spot i uletimo u C bazu tamo među otoke gdje se skrivaju DD-i. S kombiniranim radarom potjeramo Hatsuharua i Mahana ali u procesu poberemo torpeda. Ja dva od Mahana i završim na 1/3 HP-a jer me uz to i malo izroštiljao lik iz dima. Zauzeli cap i povlačimo se natrag. Samo zahvaljujući tom healu vratim se na preko 2/3 HP-a (spucao dva charge-a). U nastavku partije riješio Mahana ali me lik iza otoka sa sigurne udaljenosti i dalje izrašljao sa svojim 5". Na samom kraju partije složio sam mu sačekušu iza otoka jer se sjurio na našeg Derpitza koji je bio na min HP, i riješio ga u dve salve na ispod 7km.

S obzirom kako ciljaš na Hindi Gnujko, evo primjer učinkovitosti njemačkog AP-a. Ispalim salvu sa 10 km na Hindi u T10 partiji jučer i odmah motam od njega da sakrijem bok. Prva njegova salva sleti i trajno mi uništi stražnju kupolu. Sjajno. Stronk njemački AP - kad nemaš bok za gađati, gađaj kupole (203mm topovi koliko vidim nisu dobili HP buff u 0.5.5 iako je najavljeno).

EDIT: Sad vidim kako sam u jučerašnjoj T10 partiji skinuo rekord na Shokaku-u, još jedna 180k partija. Primarno od Yame koji je išao yolo po lijevoj strani pa pobrao torpeda od mene da bih ga nakon toga zapalio sa 2 vatre bombarderima. U startu partije pobrao Witherer (drugi puta ikad).

Tvrdi 27.04.2016. 09:13

Jebiga Thore švabe se nemaju baš čemu radovati osim tog APa koji ubija...OK i AA je solidna od nedavno...U svakom slučaju dobro će vam doći moj Hindi hehe

T}{OR 27.04.2016. 09:23

AA ne da je solidan, nego je:

Priča se o nekom smanjivanju jer ovo što Hindi radi je strašno. :D

Tvrdi 27.04.2016. 13:13

Uvjek je strašno na brodovima koje nemaš :D:D:D

T}{OR 27.04.2016. 13:17

Sreo sam sa Shokakuom već par puta Hindi u T10 borbama. Osim ako ne želim izgubit sve avione nema smisla niti pomišljat letit oko njega. Jednom sam morao napast Yamu pokraj kojeg je bio Hindenburg - niti jedan avion se nije vratio. Malo je bolja situacija s Taihom jer tu imaš veliki skok u HPu aviona, em su T9 gdje svi normalni CV vozači uzimaju onaj modul za +15% HP, em imaš još jednu eskadrilu viška - ali T8 CV može zaboravit napad na T10 CA koji nema DF na cool downu. Ako je ovako složen za max AA kao što ga je Flamu složio - i T10 avioni se tope...

Zato se i spominje nekakvo smanjivanje snage AA na Hindenburgu jer su navodno krivo izračunali sa svim koeficjentima itd... Baltimore recimo ima bolji AA od DM-a. Ali Hindenburg možda i najjači CA AA u igri trenutno.

T}{OR 28.04.2016. 08:21

0.5.5 odgođen radi buga:

Citiraj:

What happened?
In patch 055 we've improved the performance of the in game UI elements and added some new systems which will allow us to build upon and improve the battle UI in the future. However this system had a flaw which caused the UI issue that you have been encountering. The UI issue arises when several players simultaneously try to interact with the same object. For example, multiple players locking target on the same ship simultaneously, prioritizing AA fire on the same squadron, or detecting a plane at the same time. The server would send players this info and it would trigger the flawed piece of code which in turn initiated the server information problems.
Why didn’t we catch this before?
The reason why we failed to identify this issue is that entity data that server sends to players is reliant on a player's ID and our test environments such as public test has much less variety in IDs. This is a very painful lesson for us and we are taking the proper steps to avoid such mistakes in the future.
When can we expect an update?
We are working on a solution right now and will keep you updated on our progress. We are going to update you on how things go tomorrow at 8:00 AM Pacific. Until then, please bear with us as we work through the night to fix the problem. We apologize for the inconvenience this may cause you.
Will there be any extension of the current login missions?
Yes, the 3 days of premium for logging in and our 2x EXP and Credit missions will be extended after we resolve the issue to compensate for the time you should have been able to play without any problems. We will be announcing some additional tokens of appreciation for the inconveniences of this issue. We apologize again for this and we are working hard to fix this issue as soon as possible.
If you have the bug occur to you please post your Python Logs to this thread to help us further: http://forum.worldofwarships.com/ind...ui-issues-055/

zgmmax 28.04.2016. 13:19

Danas upalim komp prije posla da napravim update i pise da je Delayed.

Ovo sa premiumom ako sam dobro skuzio. Moras se ulogirati u igru prije patcha 0.5.5 i dobit ces 3 dana.
Ako vec imam premium oce mi ga produziti za tih 3 dana?

FERRYS 28.04.2016. 13:20

jao mene, nisam ovu igru upalio 3 tjedna... jednostavno nemam vremena...

Flayer 28.04.2016. 14:10

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2919891)
Ako vec imam premium oce mi ga produziti za tih 3 dana?

Prema prošlim iskustvima, trebalo bi se samo nadodati na postojeću količinu premium dana.

T}{OR 28.04.2016. 14:47

Yup. A i pisalo je da se dodaju 3 dana od trenutka ulogiravanja u igru - sve do datuma 10.5.

Dok čekamo 0.5.5, netko je iskopao armor viewer koji dolazi s kasnijim patchem:

https://youtu.be/FxvZ7xAMVSc?t=5m40s

T}{OR 29.04.2016. 15:26

Sve što ste ikad htjeli znati o sustavu otkrivanja u WoWS, odličan guide:

http://forum.worldofwarships.eu/inde...patch-055/#Rad

I zanimljiv thread koji u pitanje dovodi koliko je zapravo koristan Demolition Expert skill koji neki streameri uzimaju zdravo za gotovo kao D skill sa 4. reda:

http://forum.worldofwarships.eu/inde...lition-expert/

- neki lik je složio tablicu sa svim mogućim efektima itd. koliko je stvaran bonus na šansu za vatru

Lun 29.04.2016. 16:55

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2920315)
Sve što ste ikad htjeli znati o sustavu otkrivanja u WoWS, odličan guide:

http://forum.worldofwarships.eu/inde...patch-055/#Rad

I zanimljiv thread koji u pitanje dovodi koliko je zapravo koristan Demolition Expert skill koji neki streameri uzimaju zdravo za gotovo kao D skill sa 4. reda:

http://forum.worldofwarships.eu/inde...lition-expert/

- neki lik je složio tablicu sa svim mogućim efektima itd. koliko je stvaran bonus na šansu za vatru

Ne uzimaju ljudi DE zašto je skill nevjerovatan, nego zato što je korisniji od drugih skillova u tom tieru.

- AFT je iskoristiv samo kad je u partiji CV, kad nije - skill je beskoristan
- Survival expert - 4k HPa je dovoljno da te T8+ BB samo pogleda i skill je beskoristan
- Manual AA - opet koristan samo u partiji sa CVom, a i onda je upitno koliko se isplati uzimat ovaj skill

T}{OR 29.04.2016. 17:37

Citiraj:

Autor Lun (Post 2920334)
Ne uzimaju ljudi DE zašto je skill nevjerovatan, nego zato što je korisniji od drugih skillova u tom tieru.

- AFT je iskoristiv samo kad je u partiji CV, kad nije - skill je beskoristan
- Survival expert - 4k HPa je dovoljno da te T8+ BB samo pogleda i skill je beskoristan
- Manual AA - opet koristan samo u partiji sa CVom, a i onda je upitno koliko se isplati uzimat ovaj skill

Sve se svodi na kako igraš i koji stil igre ti odgovara. USN CA imaju dobre secondary topove i više puta sam s njima riješio DD-a u bliskom duelu. S druge strane, Baltimore ima max concealment oko 7km za avione, s maksimalnim dometom AA 7,2 km. Što defakto znači da možeš složit sačekušu CVu koji te nije vidio na vrijeme. A ja barem uletavam u dosta partija s CV-ima, ne znam iz kojeg razloga. I sa Shokakuom četo uletavam u T10 partije u zadnje vrijeme a i s Balmerom vidim T8 CV-e = košenje aviona samo takvo. Tu je i farmanje XP-a i love, te i to treba isto uzeti u obzir. U T10 partiji sa 4 (T9/10) CV-a sam s Balmerom pokosio 30 aviona upravo iz razloga što su me vidjeli prekasno. Napravio sam mizernu štetu, ubio jedan DD i oštetio drugi => preko 2 soma base XP, brdo love i drugi top scorer na timu.

Ako igraš solo onda je DE vrlo vjerojatno bolji izbor. Iako po meni - IJN za DE, a USN za AFT. Manual AA se isplati uzeti samo na brodovima koji od toga direktno profitiraju, tipa Taiho / Hakuryu i njemački i japanski BB / CA za vlastitu obranu. Tirpitz pogotovo jako profitira od tog skilla i pretvara se u solidnu AA tvrđavu.

Lun 29.04.2016. 20:11

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2920346)
...

Nema to veze sa stilom igre nego sa priglupim dizajnom skillova. Skill koji je uvijek koristan > skill koji je koristan samo kad je CV u igri, ako ćemo sa min/max stajališta (kad si već spomenuo pro-streamere) :)

T}{OR 29.04.2016. 20:36

Ima itekako veze. Ako su ti primarna meta BBi i namjera njihovo roštiljanje onda definitivno DE. Ako ganjaš DD-e ili igraš pratnju protiv CV-a kao ja onda je AFT bolji izbor. Analogno tome ako želiš pravi anti AA build onda žrtvuješ stealth za AFT i manual AA. To je tek trolanje odnosno "situational" kao što ekipa kaže. :)

Isto tako ulogu igra ako često igraš u diviziji sa frendom koji ima CV. Onda se više isplati AFT jer svaku partiju vidiš CV.

zgmmax 29.04.2016. 22:19

Iss.. kako mi se vuce download patcha.
Prvi dio je proso dosta brzo. Sada mi skida max 100kb, a veza mi je 10Mbit.

BladeRy 29.04.2016. 22:19

AFT za brodove koji imaju dobar AA, da bude jos bolji.
DE za brodove kojima ni AFT nebi pomogao da pogode nebo, onda neka rostiljaju.

Lun 29.04.2016. 23:04

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2920402)
Ima itekako veze. Ako su ti primarna meta BBi i namjera njihovo roštiljanje onda definitivno DE. Ako ganjaš DD-e ili igraš pratnju protiv CV-a kao ja onda je AFT bolji izbor. Analogno tome ako želiš pravi anti AA build onda žrtvuješ stealth za AFT i manual AA. To je tek trolanje odnosno "situational" kao što ekipa kaže. :)

Isto tako ulogu igra ako često igraš u diviziji sa frendom koji ima CV. Onda se više isplati AFT jer svaku partiju vidiš CV.

Spomenuo si streamere koji su, nazovimo to, pro igrači skloni min/maxanju statova. DE je efektivniji stat od AFT-a, jer ima 100% uptime. U partiji bez CV-a AFT je beskoristan. I zato ga streameri koje si spomenuo, preferiraju.

Osobno, uzeo sam DE na američkim cruiserima i nema povratka na AFT. Za BBove mi AFT i ima smisla, ali za cruisere koji imaju defensive fire, nema.

A ako ćemo o stilovima igre opće populacije koja igra WoWs, onda nema lošeg skilla u 4.-om tieru.

T}{OR 30.04.2016. 01:56

"Pro igrači" otom potom. Flamu sere kako je pobrisao Pensacolu jer joj se prišuljao sa D. Donskim na min. concealment i kasnije u istoj partiji kako je izgubio kupolu radi toga što nije vidio salvu drugog BB-a koji je opalio po njemu. No šit, možeš samo jednog BB-a pratit koji puca po tebi. Ali zato mu je IFA skill beskoristan koji bi spasio tu Pensu i njegovu kupolu.

Ja skoro u svakoj partiji dobivam CV. Tako da vozim AFT na Baltiju. Tek kad kupim (večeras otključan, nemam love dovoljno) DM ću nakon što provozam par partija vjerojatno kapetana preškolovati za DE na Des Moinesu.

rock00 30.04.2016. 09:30

sto je bolje stavit na amagi kao peti upgrade? conc ili ono fire?

nisam jos piknuo nista,

i tier VIII + borbe me pocinju zivcirat napucavanje na 20km :)

mitra 30.04.2016. 11:12

Skinuo sam patch, kupio rusa Shchorsa (šorc) :D reko da ga malo upregenom ovo jutro i naravno samo balavurdija igra (i ja s njima) :D
Što reći za brod, iako je još stock...nije loš, bolje mi je sjeo nego budjola. Sad moram istrenirati kapetana i otkljucati upgredove.

http://s32.postimg.org/hejl53avl/sho...05_43_0028.jpg

T}{OR 30.04.2016. 11:52

Najs. Znači aktivno se rusi gaze. :)

Citiraj:

Autor rock00 (Post 2920472)
sto je bolje stavit na amagi kao peti upgrade? conc ili ono fire?

nisam jos piknuo nista,

i tier VIII + borbe me pocinju zivcirat napucavanje na 20km :)

Aquisition module na 5. slot. Dobiješ +20% na spotting torpeda i 3km assured aquisition što znači ako je DD u dimu kraj tebe na 3 km je otkriven bez obzira na sve naprema 2km bez toga.

Ako je to ono na što si mislio? :)

T8 borbe se mijenjaju od T7, drastičan je skok jer vidiš i 10ke. Treba malo navikavanja ali sjest će. Shima je nerfan tako da ima manje torpedo zidova.

Tvrdi 30.04.2016. 12:04

Ja samo što ga nisam otključao Schgnjhlj ali mi se čini mm wise da je Buđola optimalni izbor...

zgmmax 01.05.2016. 11:30

Meni isto malo fali do njega. Buđola mi je odlićan brod.

Čini mi se da nisam dobio 3 dana premiuma.

Flayer 01.05.2016. 11:38

Dobio si...samo kaj si zaboravio koliko si imao prije.

Također dobio čim sam se ulogirao nakon update-a.

:D

T}{OR 01.05.2016. 11:47

Portland klasa skroz desno na ovom WG crtežu - Hype za moj prvi (kupljeni) premium ako dođe... :D

http://worldofwarships.eu/en/news/special/sse-may/

---

Od jučer ponosni vlasnik prve desetke. Des Moines je uplovio u luku. Nakon 50 partija u Balmeru morao sam ga prodati da financiram kupnju T10 što je u slučaju DM-a 20 milja. Nisam sretno počeo s njime u prve 3 partije, jučer samo jazavci u timovima da to nisu istine.

Par komentara: Taiho me iz ne znam kojeg razloga odlučio preletiti sa svim eskadrilama (3xTB i 2xDB). Niti jedna nije stigla do Luna u Iowi iza mene. Obično brodovi imaju AA u tri dometa. Dalekometni topovi (dual purpose), srednji domet i kratki domet. Des Moines su AA topovi srednjeg dometa jednaki max dometu i sa x5 većim DPS-om.

ROF na brodu je strava. U prvoj partiji mi je Hipper izašao iza otoka na 9km. Nije stigao pola zaokreta napraviti i već je spavao s ribama.

extasy 01.05.2016. 12:27

1 privitaka
Joj kako je dobar ovaj X2 :goood:

Flayer 01.05.2016. 13:00

3 privitaka
Jučer imao slično uspješan prvi fajt, a maloprije uspješan drugi fajt :D

Zarada cca 550k jer me nisu skori ni taknuli - 20.7km range topova :D

Uz Des Moines, bome nije loš ni ovaj :D

rock00 01.05.2016. 13:13

Moram fabukia i izima zaradit u pva 3 dana :)
Oba otkljucana

T}{OR 01.05.2016. 14:06

Des Moines vrijedi sve muke koje je netko imao sa USN CA linijom prije toga. Kako smo DD-i padaju od ovog 6s reloada u kombinaciji s 40s radarom. Evo sad smo u partiji bili Flayer, Cyc i ja. Flayer i ja u DM, Cyc u Balmeru. Stvorimo se kraj Yame - i odmah mu velimo da gdje on ide mi s njime. Ona pustinjska mapa, krećemo na mislim A bazu (jugozapadna dolje). Na drugoj strani te iste baze u diviziji Yama s Gearingom, prate ih Tirpitz i Hindenburg. Pomeli smo ih. Gearing je krenuo ganjat našeg Shimu da bi naletio na radar i tu je bilo GG. Yama je izgorio od HE-a i morao pokazat bok da bi ga pomeo naš Yama.

Ovakve CA divizije koje prate sposobnog Yamu mi je mogu reći jedan od najvećih guštova u igri. Partiju kasnije smo napravili istu stvar = jednak rezultat. :)

EDIT: Ne znam dal ste skužili, ali vratili su staru grafiku AA iz CBT (barem tako kaže ekipa koja je igrala CBT). Sad je nebo stvarno išarano "flakom" kad je AA u pogonu. Po meni je ovo od kad igram WOWS (od 0.5.0 verzije) najbolji patch do sada.

rock00 01.05.2016. 18:35

evo kupio ognevoia opet samo da izgrindam lovu... izgleda da je teze s rusima u zadnje vrijeme..nisam dugo igrao snjima samo japance

Tvrdi 01.05.2016. 19:07

Citiraj:

Autor rock00 (Post 2920865)
evo kupio ognevoia opet samo da izgrindam lovu... izgleda da je teze s rusima u zadnje vrijeme..nisam dugo igrao snjima samo japance

JA sam nakon nerfa odustao. A dogurao do Udaloia.

T}{OR 01.05.2016. 20:38

193k dmg s Fubukijem, one shotam 2 Tirpitza odmah na startu partije i svejedno izgubimo...

http://wowreplays.com/Replay/5038-T_...Mountain-Range

FERRYS 02.05.2016. 09:32

Konačno uzeo Roon-a. predobar brod.

U jednom danu ga istražio do kraja i zaradio 40k extra exp...

Jedva čekam hindenburga :)

Tvrdi 02.05.2016. 09:37

Citiraj:

Autor FERRYS (Post 2921047)
Konačno uzeo Roon-a. predobar brod.

U jednom danu ga istražio do kraja i zaradio 40k extra exp...

Jedva čekam hindenburga :)

Super su ovi 2x XP i 2X zarada dani...da bar stignem igrat više (jebiga, prošli dječačaki dani davno)...Roon mi je ok ali nisam oduševljen. I meni je cilj Hindi i to će mi bit jedini t10 brod za neko vrijeme...

T}{OR 02.05.2016. 10:30

Mislim da sam dobrih 8 milja natukao samo ovaj vikend radi tog bonusa.

Najveći problem desetki je što ih dosta ekipe koja tu igra nema, pa moraš igrat niže tiere radi toga. #WoWS tragedies :D

Evo i Smoki nam se od jučer pridružio klubu 10 sa Montanom. Ja čak mislim ostat na Taihu (barem još neko vrijeme) jer većina najboljih CV igrača igra T10, a sa T9 mogu još divizije vozit s onima koji ganjaju 10ke...

Tvrdi 02.05.2016. 10:42

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2921068)
Najveći problem desetki je što ih dosta ekipe koja tu igra nema, pa moraš igrat niže tiere radi toga. #WoWS tragedies :D

To je najmanji problem 10ki :D:D:D

T}{OR 02.05.2016. 10:47

Dosta se situacija promijenila od ovog nerfa Shimi. Još da malo ublaže troškove i apsolutno se sa premiumom može dobro zarađivat u kvalitetnim partijama na T10. Pogotovo s ovim luđačkim DM ROFom koji samelje sve što se pojavi unutar 10 km.

Ako zanemariš cendranje Shima vozača na službenom forumu, dosta ekipe je jako zadovoljno promjenama koje je ovaj patch donio, moja malenkost uključena.

Druga stvar je kad uletiš u partiju krumpiri inc. gdje ima ili botova ili glupana koji su free-XP napravili samo da bi mogli desetku imat a nemaju pojima kako se igra. Doduše, to vidim na T8. Ponajviše od Tirpitz vozača - jučer onu dvojicu koju sam na full HP one shotao, i jedan debil u kasnijoj partiji koji je pokušavao snajpati iza nas dok sam ja tenkirao u NC, da bi kasnije yolo otplovio u smrt gdje ga je masakrirao Hatsuharu... :hitthewal:

Tvrdi 02.05.2016. 11:22

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2921078)
Dosta se situacija promijenila od ovog nerfa Shimi. Još da malo ublaže troškove i apsolutno se sa premiumom može dobro zarađivat u kvalitetnim partijama na T10. Pogotovo s ovim luđačkim DM ROFom koji samelje sve što se pojavi unutar 10 km.

Ako zanemariš cendranje Shima vozača na službenom forumu, dosta ekipe je jako zadovoljno promjenama koje je ovaj patch donio, moja malenkost uključena.

Druga stvar je kad uletiš u partiju krumpiri inc. gdje ima ili botova ili glupana koji su free-XP napravili samo da bi mogli desetku imat a nemaju pojima kako se igra. Doduše, to vidim na T8. Ponajviše od Tirpitz vozača - jučer onu dvojicu koju sam na full HP one shotao, i jedan debil u kasnijoj partiji koji je pokušavao snajpati iza nas dok sam ja tenkirao u NC, da bi kasnije yolo otplovio u smrt gdje ga je masakrirao Hatsuharu... :hitthewal:

Slažem se. U biti sad je glavni problem ako igraš s krumpirićima jel sam nemreš puno a troškovi su i dalje veliki. Ali lova se da nafarmat s premium brodovima i u nižim tierima (sealclubbing). A što više gledam Yamato drivere to manje želim taj brod. Doslovno ih svi živi fokusiraju na početku partije. Može on imat brutalan dmg ali je krmača i glavna je meta svih.

Lun 02.05.2016. 12:18

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2921078)

Na US serveru su prošli mjesec imali -20% na popravak T8+ brodova. Ovaj mjesec imaju -25%. WG EU valjda sjedi na ušima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:48.