PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android aplikacije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207579)

Brko 21.06.2013. 14:12

Citiraj:

Autor jopis (Post 2418818)
[LEFT]

Ti bre druže onda očito nemaš frendova u inostranstvu:D, dakle, shvati nas koji imamo drugova po amer'ci, kanadi, dojčlandu i švajcarskoj, da komuniciramo s njima putem jeftinih/besplatnih sredstava komuniciranja, kao što su viber, whatsapp, line, skype, pa čak i toliko omraženi fejsbuk.
:chears:

Ne, za frendove, rodbinu i poslovne partnere u insotranstvu koristim službeni mobitel :D :D one u HR zovem sa svog :D

Nego, za to sve što si nadrobio koristiš ISKLJUČIVO smartphone? Od toga svega koristim samo Viber na mobu.
Koristim skype na kompu.
Ovdje pričamo o aplikacijama na smartphoneovima, a ne o tome tko gdje ima frendove, rodbinu i ko ih kada izvlači kad slete sa ceste i u koje doba noći ;) tako da shvati ti mene kojem to ne treba na mobitelu već na kompu ;) Jedino, naravno, ako nema netko potrebu, kako kaže Mad Duke, javiti se sa Machu Pichu visoravni ili sa vrha Ajfelovog Tornja "Evo mene ovdje...". No kao što rekoh, svatko ima svoje viđenje komunikacija.

Svejedno, smatram da korisnik bi trebao imati pravo maknuti te aplikacije bez ranijeg rootanja mobitela. Ovako i onako, sve se to ponovno lako da instalirati preko Google Playa, jeltako?

jopis 21.06.2013. 15:40

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2418841)
Ne, za frendove, rodbinu i poslovne partnere u insotranstvu koristim službeni mobitel :D :D one u HR zovem sa svog :D

Nego, za to sve što si nadrobio koristiš ISKLJUČIVO smartphone? Od toga svega koristim samo Viber na mobu.
Koristim skype na kompu.
Ovdje pričamo o aplikacijama na smartphoneovima, a ne o tome tko gdje ima frendove, rodbinu i ko ih kada izvlači kad slete sa ceste i u koje doba noći ;) tako da shvati ti mene kojem to ne treba na mobitelu već na kompu ;) Jedino, naravno, ako nema netko potrebu, kako kaže Mad Duke, javiti se sa Machu Pichu visoravni ili sa vrha Ajfelovog Tornja "Evo mene ovdje...". No kao što rekoh, svatko ima svoje viđenje komunikacija.

Svejedno, smatram da korisnik bi trebao imati pravo maknuti te aplikacije bez ranijeg rootanja mobitela. Ovako i onako, sve se to ponovno lako da instalirati preko Google Playa, jeltako?

Ne koristim isključivo smartphone, ali bit smartphonea je (meni) da ne moram vucarat svagdje laptop ili imat pristup računalu da bih bio dostupan.
Zato sam ti lijepo rekao, da shvatiš i drugu stranu medalje, tj da svi imamo različite potrebe, prohtjeve, a bome i poslove:chears:
Recimo ja sam danas baš preko Vibera napravio 5000kn posla, bez pol muke. A da ga nemam, morao bi tu stranku vuć za rukav, tražit po gradu, plaćat kave, itd. Ovako, lakše je objema stranama.

Što se tiče micanja appova iz moba, slažem se, svakom mora biti omogućeno da dobije smartphone onakav kako on želi za sebe, to je isto smisao cijele te priče 'pametnog telefona', da si ga svatko sam prilagodi svojim željama i potrebama. Ja sam tebi reply-ao samo zbog toga da uvidiš i prihvatiš to da postoje razne primjene svih tih messengera, pa i gaybooka, najlakše je do nekog doći ako znaš čim se koristi i gdje je najbrže i najlakše, vjeruj mi, u mom poslu, ljudi su najmrzovoljniji ako ih se inkomodira zivkanjem na kućni telefon, smatraju to narušavanjem privatnosti i slobodnog vremena, dok se nitko ne buni na poruku na fejsu ili nekom messengeru... Jbg, 100 ljudi 100 ćudi:D
Dakle, suma summarum, neka postoji sva sila appova za komuniciranje na androidu, svatko će koristiti ono što mu treba/odgovara, onaj tko neće, nek briše. Isto tako i za svu silu bloatware appova koji dođu predinstalirani, uninstall i amen.
:chears:

Brko 21.06.2013. 16:02

Nemam niš protiv, dapače. Moj je pak posao takav da baš moram zujat oko moba i zvat na mob, ali za vrijeme radnog vremena :) poanta priče moje je: neka dođe sve to predinstalirano, ali sa mogućnošću uninstalliranja, a ne da se ljudi moraju zejebavat sa rootanjem jer je na nekim smartphoneovima, nekima osobama to i komplicirano.

ToroRosso 24.06.2013. 20:35

jel ima netko problem s vjecitim loadanjem moj vip aplikacije??

preko 3g-a se ne zeli loadat, preko wifija takoder.. uninstall/install takoder nista :S

perich 25.06.2013. 10:05

Citiraj:

Autor ToroRosso (Post 2420285)
jel ima netko problem s vjecitim loadanjem moj vip aplikacije??

preko 3g-a se ne zeli loadat, preko wifija takoder.. uninstall/install takoder nista :S

I meni je to u zadnjih par dana...

BTW, jel zna tko kako Google Hangouts prokuziti tko je online? ja sam zato i rollback na Talk odradio, jer sam vidio online i mobile status...

Buger 26.06.2013. 18:12

Postoji li način da viber ne zvoni i ne vibrira ako poruku pošalje osoba s kojom se trenutno dopisuješ? Npr. neki šalju poruke jednu za drugom i onda mob cijelo vrijeme trese i zvoni iako ja odgovaram na poruku...

dinos3 29.06.2013. 17:04

Postoji li koja alternativa da se "greenificiraju" sistemske aplikacije?
Jedino sta mi pada na pamet je froze preko TPBa.
Jos nesto?

MujagaWudakhi 01.07.2013. 10:58

ljudi postoji li kakav android app da vidim sve kontakte koji su online na google talku??? dakle apsolutno svi kontakti koje imam a koji su online...

dakle nesto kao sto ljudi koji imaju fejs da vide sve svoje online kontakte... hangouts je ocaj, odmah sam ga maknuo, a nije ni gtalk na androidu ne znam što, ali mi je drazi i jednostavniji i ima opcije koje ovaj nema...

znam da ima ona shema da si biraš koga hoćeš da ti bude na listi u gmailu, ali ovo mi je potrebnije.. ako netko zna je li uopće moguće...

coconut 01.07.2013. 13:48

FB radi s**nja po mobu
http://liderpress.hr/tehnopolis/face...ve-za-android/

blava 03.07.2013. 03:00

Moze li se namjestiti da fotke/video koje uslikam/snimim odmah uploada na Google Disk ?

Prije mi je to automatski radio,sad nece,a ne vidim nigdje opcije...
ili ne moze zato sto mi je na Dropboxu Camera Upload namjesten ?

EDIT : nasao u medjuvremenu,ako treba nekome,ode se na Google + ( crvena ikonica ) aplikaciju i tamo u Postavkama namjesti :)

aski 07.07.2013. 17:26

Dok sam imao stari mnobitel nisam imao problema s notifikacijama s Gmail aplikacije, instantno bi se po zaprimanju maila pojavila.

Kupio sam novi mobitel, prosao valjda sve postavke i notifikacije nema :stoopid: Cak ni po dolasku novog gmaila.

Jel imao tko sličnih problema?

rodriguez 07.07.2013. 17:38

Jesi uključio sinkronizaciju Gmaila? Kod postavke/računi/google.

aski 07.07.2013. 18:08

Bila sinkronizacija ukljucena ili iskljucena, problem ostaje. :stoopid:

tor 07.07.2013. 20:01

Citiraj:

Autor aski (Post 2426811)
Bila sinkronizacija ukljucena ili iskljucena, problem ostaje. :stoopid:

kad si na wifi ili 3g? Ako je wifi - da nemaš možda proxy? Tu zna biti problema, da moraš ručno okinuti refresh inboxa.

Dottore 07.07.2013. 20:01

Citiraj:

Autor aski (Post 2426792)
Dok sam imao stari mnobitel nisam imao problema s notifikacijama s Gmail aplikacije, instantno bi se po zaprimanju maila pojavila.

Kupio sam novi mobitel, prosao valjda sve postavke i notifikacije nema :stoopid: Cak ni po dolasku novog gmaila.

Jel imao tko sličnih problema?

Primjećujem da šteka Gmail.

aski 08.07.2013. 13:20

Citiraj:

Autor tor (Post 2426855)
kad si na wifi ili 3g? Ako je wifi - da nemaš možda proxy? Tu zna biti problema, da moraš ručno okinuti refresh inboxa.

Ne radi ni na 3G, a na 2G je cak radilo sa starim mobitelom. Bas mi je cudno, ali kad dodje mail, notifikacije jednostavno nema, a to mi je dosta bitno, tek vidim da imam postu kad udjem u aplikaciju.

Inace, svaki put kad udjem u aplikaciju i refresham, prvo pise "connection error - retry" i tek onda uspije provjeriti da li ima nove poste.

Brko 08.07.2013. 22:40

Citiraj:

Autor aski (Post 2427150)
Ne radi ni na 3G, a na 2G je cak radilo sa starim mobitelom. Bas mi je cudno, ali kad dodje mail, notifikacije jednostavno nema, a to mi je dosta bitno, tek vidim da imam postu kad udjem u aplikaciju.

Inace, svaki put kad udjem u aplikaciju i refresham, prvo pise "connection error - retry" i tek onda uspije provjeriti da li ima nove poste.

Meni radi i na 2G, 3G i na WiFi bez greške. A imam onu zadnju verziju što se ručno morala skidat sa neta. Te možda nekaj mob zejebaje?

Mikeyy 09.07.2013. 12:43

Meni gmail radi razumno. Nije kao nekad kada je znao doći u roku nekoliko sekundi na mobitel nakon što dođe online, ali unutar minut/dva dođe.

coconut 09.07.2013. 12:48

Nikad problema sa Gmailom na bilo kojem mobu, od prastarog Tattooa do sadašnjeg S3.

LAcy 09.07.2013. 13:06

Jučer je bilo nekih problema sa gmailom. Nije htio učitati neke mailove, neprekidno se sinkronizirao... i onda se situacija smirila.

Mad_Duke 09.07.2013. 13:13

Nikaj novog. Par, odnosno nekoliko puta godišnje znaju nekaj raditi pa šteka gmail, ali obično se radi o maks par sati (bar kod mene).

domis 09.07.2013. 14:01

ukoliko netko koristi android mini pc i ima problema sa streamanjem sadržaja sa win share-a
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=21032662

koliko god ne volio bsplayer, na mom MK809III jedino preko njega mogu gledati sadržaj s mreže bez štekanja :)

dinos3 11.07.2013. 17:31

I moze preporuka nekih igrica, na moru necu imati wifi pa da imam sta igrati kad ne mogu vec puno surfati :)

Mad_Duke 11.07.2013. 18:08

ScummVM i redom Monkey Island, Full Throttle, Discworld, Indiana Jones, Dig, Sam n Max... :)

Kvalitetno, a i treba vremena.

Problem 12.07.2013. 10:16

ako neko ima ultrabrzi net i voli se igrati:

https://play.google.com/store/apps/d....onlive.client

Citiraj:

Play your games on demand wherever you are with the free OnLive® app.
OnLive cloud gaming is a revolutionary new concept in video games that instantly delivers the latest top-tier high-performance games on demand through the Internet to your Android tablet or phone with the simplicity of streaming video.

On Demand Gaming
No big downloads, no limits on performance. With OnLive, gamers have instant access to console-class games, running on OnLive’s powerful servers in the cloud, and streaming video to your tablet or phone. You can start playing a high-end game within seconds of signing on. Even if you don’t own any games, OnLive provides free demos of nearly all games offered on the service.

Mad_Duke 12.07.2013. 12:02

Kod OnLivea je veći problem ping između tebe i servera nego čisti bandwith. Samu brzinu se može srediti, ali udaljenost od servera ne. Tako da se dosta naslova može zaboraviti.

rodriguez 12.07.2013. 12:25

Gdje nalazim igre za scumm ?

Mad_Duke 12.07.2013. 13:07

Pa koristi originalne fajlove najpopularnijih avantura. Discworld, Monkey, Full Throttle, Day of the Tentacle...

Uzmeš svoj originalni CD ili diskete i kopiraš na mob.

perich 15.07.2013. 08:34

Trebam preporuku widgeta, kji ce mi na fini, ne presateni nacin prikazati cpu load, takt trenutni za svaku jezgru i eventualno voltazu. Moze i potrosnju rama ako ima.

Po mogucnosti free, al ako valja nije bed dati kakvu simbolicnu cifru...

LAcy 15.07.2013. 15:44

System Tuner, Android Tuner... bi trebali imati to što tražiš.

Mario92 16.07.2013. 22:48

Ja trenutno testiram Cool Tool:
https://play.google.com/store/apps/d...uoverlay&hl=hr

Čini mi se dosta moćan ali i jednostavan. Nije klasičan widget ali funkcionira kao overlay pa je možda u nekim situacijama i bolje solucija :)

ivan77 17.07.2013. 09:18

uskoro dolazi y300, zanima me kako napreduje emulacija PSX a na androidu?
Konkretno jel netko igrao FF serijal, Crhono Cross, Breath of fire 3,4?

D.O.M.I. 17.07.2013. 09:47

Pa koliko mi je poznato, PSX igre se odavno bez problema igraju na Androidu, barem sam ja naigrao se Drivera prije 2 god na Desireu. :D

pogi 19.07.2013. 10:22

Kako spriječiti hebeni update aplikacija instaliranih na mobu? Čim se spojim na wifi počne download raznoraznih novih verzija. Akoo mi aplikacija dobro radi možda ja ne želim novu verziju.

Prestigio 4322, andriod 4.1.1 ali čini mi se da to treba napraviti na ovoj novoj verziji Google Playa..... kako?

tutix 19.07.2013. 10:27

Uđeš u Settings - Auto-update apps - Do not auto-update apps

pogi 19.07.2013. 10:33

Gdje? Toga nema ni na mobu ni na novom Google Playu?

:-)

Ili ja to na vidim....

tor 19.07.2013. 10:37

kako ne, u set. od google play? Na samom mobu...

http://www.pohrani.com/f/2W/IQ/11uwi...-19-103619.png

pogi 19.07.2013. 10:42

Ahmm.... gle čuda, zaista se tu nalazi :)

Ja sam neprestano gledao u postavkama samog Androida i Google Playa ali tako da sam se logirao u svoj account putem desktop računala a ne android mobitela :)

TNX Gromovniče....

LAcy 19.07.2013. 11:12

Doista su se korisnici ulijenili sa svim silnim pojednostavljenjima :D Recimo glavna pritužba na novi gmail je bilo što nema delete button po defaultu a trebalo ga je samo omogućiti u postavkama. Novi update je praktički samo opet omogućio delete button.

What's New
Delete and archive actions appear by default - control this in Settings
• Tap sender images to select multiple emails in the conversation list
• Bug fixes

Mikeyy 19.07.2013. 16:46

A i ti si našao koga ćeš kuditi, šta su ga uopće micali. Jedna od onih "bright" UI ideja.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:52.