![]() |
Citiraj:
@Arrow - vjerujem da je kvaliteta izrade na razini, svi ih hvale. @ssarik - a čuj, ja sam malo freak po tom pitanju, hoću da sve bude tip top, imam doma sleevane kablove za napajanje pa mislim da će to jako lijepo izgledat. Kod Phanteksa mi se sviđa što ima ove "utore" za objesti brackete za hdd i slično + bolje je rješen cable managment iza. |
Citiraj:
Potvrđujem ovo. Jako je loš, mekan lim. Kad sam ga slagao malo jače sam nešto povukao i skroz se savinuo. :fuming: Nikako mi nisu jasne stalne preporuke za njega. S druge strane relativno ok izgleda, ima ventilatore, jeftino je... |
Z3+ loš lim? Koje kućište do 400kn ima bolji lim?
|
Carbide 100R? Dođe 500 ja mislim...
|
to je kutija koja je oko 200k skuplja od Z3+ tako da ne vrijedi :) Nešto jeftinije a da je lim deblji i bolji od z3+?
|
Ja sam bio sam sebe počastil prošli tjedan za rođendan. Evolv itx.Za 400kn nema boljeg itx kučišta.http://imgur.com/a/GDKZ1
|
evolv je u hrvatskoj 600kn, traži se MIDI kućište jer to su 99% preporuka jer ipak sam postavio pitanje na rečenicu "Nikako mi nisu jasne stalne preporuke za njega."
Koje drugo kućište da preporučujemo? Jer prošlo mi je kroz ruku 100tinjak kućišta, i Z3+ po meni ima neki "standardni" lim i mislim da bolji lim se nemre naći na kutijama u tom cjenovnom razredu ako gledamo kutije u hrvatskoj i nove iz trgovine. |
Z3+ novi se trenutno da naći za 300-320kn i za taj novac nema bolje kupnje. A zbilja ne znam šta trebaš s njim radit da ti se lim savija.
Je li tko ima iskustva sa ovim Zalman Z9 Neo? |
Hehe, tog nema... u fazi sam nabavke kištre a imam problem :) kod sebe u gradu ne mogu nigdje više "opipati" tj. uživo vidjeti kištre. Mogu samo buljit u rendere na netu i čitati plaćene reviewove. YT videji nešto budu objektivniji od onog Linus Techa, al pitanje u kojoj mjeri.
2006 kad sam kupio Čifa, kupio sam ga baš na temelju toga da sam ga na licu mjesta otvorio i pogledao. Nebi htio okinut 500+ kn i onda da uzmem mačka u vreći :) Znači, dao bi od 500 do 700kn za kištru: - da nije lelujav i levrav lim (da je barem u pola ko u mog Čifa) - da ima dobar/odličan cable management (da ima barem 15 mm iza ploče za kablovinje) - da ima dobre filtere za prašinu - da je skladnog izgleda Nebitna mi je tišina/buka, prozor sa strane i tako to. R5 mi je leading candidate ali 900kn mi je malo too much. R4 nisam vidio da ih negdje ima. Ovaj S340 mi se sviđa i u tom financijskom rasponu je. |
Ja ne kupujem u Hrvatskoj upravo radi tih ogromnih razlika u cijeni a Gratz i nije toliko daleko. 30 min dulje nego do Zagreba. E sad, ako hoćeš ok kućište za male love pogledaj si Xigmatex Echo i Recon
|
Pa imaš DefineS ispod 700kn.
|
Citiraj:
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=fractal+r4 DefineS je lelujav zbog toga jer nema kaveze ;) Pa nije za tebe. I svakako gledaj R4 prije DefineS A ima i trgovina u ZG di možeš zamoliti i otovirit će ti, pa pipaj do mile volje :D p.s. ja ti imam CM 690 III ako te to zanima :) Nije Fractal, ali je isto tako mrcina :D |
Nije mi interesantno zbog diskovlja.
Mislim na DefineS. |
Citiraj:
Gledaj Fractal D,Corsair,Silverstone,Antec od 1000kn pa na dalje ako hoćeš kvalitetno kućište sa svim ovim značajkama. |
@FRipper
R4 mi se uklapa u buđet. Nije valjda toliko lošije od R5 da opravdava razliku od 200kn? @Još.šta No comment. |
Citiraj:
http://www.corsair.com/en/graphite-s...mid-tower-case https://www.protis.hr/products/detai...011036ww/80154 Cjenovno zadovoljava ali FD R5 najbolje rješenje. |
Citiraj:
Citiraj:
|
R4 definitivno tolko lošiji od R5 da bi vrijedilo dodat još 200kn.
R5 nije klasa iznad, nego jednostavno noviji model, nasljednik R4. Napravili su neke male pomake i rješili bolje neke stvari, ali to je više manje tu. Izgled 95% isti. |
Citiraj:
ne kažem da nije ok kućište za te novce (ja sam ga uzeo kad sam ženi slagao kantu pa je moralo bit bijelo :D). nikad mi se lim nije tako savinuo pod rukom kao na njemu. Od onih no-name kućišta iz 90-ih na kojima si obavezno izrezao ruke kad si nešto radio do danas. |
@FRipper, @ssarik i ostali:
Hvala na svim savjetima. Odlučit ću tokom dana, R4 ili S340. Više od 700 nedam iz principa. Koliko vidim i R4 i S340 odgovaraju opisu koji sam iznio, kao i cjenovnom rasponu. Hvala još jednom svima na informacijama ;) |
Citiraj:
vrebam i ja kuciste. cm 690 je za penziju, a volio bih i tise kuciste, buka me sve vise smeta a ovaj je perforiran do bola. uz to mi se macka igra s kucistem i gura kandze na vent, vec mi ih je par sredila :D ni ja ne bih dao puno love, 700kn max, a najbolje do 500. cm690 mi je uz to sad i prevelik, nema vise puno diskova ni ogromnu grafu. ona nedavno linkana nanoxia djeluje solidno, makar mi se cini previse perforirana za silent kuciste |
Naručen i plaćen AmEx-om Fractal Design R4 za 685 kn u Instaru :)
Još jednom, hvala svima na pomoći pri odabiru. Javim dojmove kad stigne i kad presipam sve iz Čifa u R4 ;) |
@roberto treba malo prošvrljato po dućanima. Ako budeš tamo uzmi si vremena i pregledaj ponude kod svih. Meni su favoriti syswork i etec. A nađe se Evolv ATX i Define S za cca 600kn
|
Frakturirani Dizel R4 :D ,ima Drvoje pa njega pitajte za kućište
|
Bez brige već sam ga "oriba" prije 9 dana :p
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2416 Pa ja toliko vlastitu ženu nisam odabira, raspitiva se, ispipava - priznajem moja greška ;) Drago mi je da si "iskuburija veći buđeti" bikoz vridilo je, ne moža pola foruma bit u krivu - druga polovica ima "neki" Zalmanov kejs... Možda će tebi zbog big Chiefa bit manje mista, ista/malo manja čvrstoća jer ćif ima nekih 18kg a R4 12.3 (oba prazna) Ali obojano je u crno, ima prednji fan kontroler za 3 venta, prima 12 ili 14cm ventače, odvojivi filteri za prašinu i kavez za diskače, ima ok mista iza matične i dovoljno rupa za kejbljuving đob, odrizana kockica za aftermarket CPU kuljere, sound dampening "mat'rijal", dovoljno čvrsto da posluži ka klupica za noge ili dupe.... I to me sve došlo 400kn za cash :p |
Citiraj:
Kad sam vidio da za 500 kuna mogu kupit qrac...tj tog Zalmana od visokopolivalentinovskog kartona. Pa reko, budemo kuburili z buđeti do 700 kuna (na 2 rate :D ). Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Vukoyebina kakva je, daleko od ZG-a, ostaje opcija webshopova, a za rabljeno mi pada mrak na oči od lokalne ponude (misliš da će mi svak slat poštom iz drugih dijelova HR) Godinu dana sam svakodnevno "čeka" (tj. Njuška naokolo) neki pošteni rabljeni kejs normalne cijene i nabasam na CM690 za 300kn (svemirski brod u odnosu na Raidmax Scorpio 868 bikoz prostranost, provjetrenost i malo noviji "fičuri" tipa e-sata, firewire portovi, držači kabela iznutra....) Nemirnog duha u vječnoj borbi protiv hrpe prašine (5 nas u stanu) i bez kemijanja sa ženskim čarapama u vidu DIY filtera + hrpe nedostataka modernih opcija (odvojivi kavezi, kejbl management, rupa iza MBO, potenciometra za vent, izolacijskog materijala..) napokon ubodem lokalno rabljeni R4 (skoro sam poljubija prodavača te kupca ovog mog CM690 - otra za 300kn :)) Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Na ovom čifu sam nekad imao 3 venta bočno uz diskove. Za 5 dana unutra je bilo prst prašine. Pa sam ih odhebo vanka. Sad imam samo jedan 120mm iza koji piči van. Citiraj:
Citiraj:
Tako da, više volim onaj fini miris jeftine kineske boje i konzervansa nego ovo gorenavedeno. Citiraj:
|
Citiraj:
Zanimljivo je jer i ja planiran zamijenit kućište, više radi nekakvog hira nego potrebe jer prastari CM690 i dalje ima sve šta mi treba, samo za razliku do tebe ja san u startu računa na 100€ troška, jer to tako ide. Uglavnon bilo kako bilo vrtin u glavi sličnu dilemu kao i ti (S340 vs R4) s tim da je meni tišina istog primarna. Samo uletilo mi je nekih stvari pa je to sad na čekanju malo, ali realizirat će se već:) |
Jel ima neko kuciste NZXT H630?
Slagao sam konfuiguraciju u Fractal Define R5 nedavno, odlicno kuciste ali ovaj H630 mi je nekako lijepsi. Ima neko iskustva za podjelit iz prve ruke? Googlao jesam i citao i nemogu naci nista lose... |
Onaj osjećaj kad očekuješ GLS da ti dostave R4, a na vratima zvoni babetina koja prodaje zavjese po kućama... :fuming: :Machineg:
|
Da je bila neka mlada piplica šta prodaje posteljinu ne bi sad štrca žuć, već nešto drugo :p
Uglavnom javi dojmove, kad sve posložiš u R4 ;) |
Haha, ma joj... story of my life. :D
2003. čekam da mi lik dostavi el.gitaru, čekam lika ko ozebo sunce i tu jutro ding-dong, ne gledam kroz špijunku nego otvaram - a na vratima njih dvije i Kula stražara... kad su me pitali želim li vidjeti Kulu stražara, ja sam postavio pitanje: "a želite li vidjeti ćelavog rudara". Okrenule se i otišle i nikad više se ne vratile. Ontopik: da, svakako ću to potkrijepiti i fotografijama :) |
Eo kištre, složeno sve:
http://s20.postimg.org/9k4g7qp6x/20160301_181428.jpg Pros: + vrlo kvalitetno izrađeno + ne piga se pod prstima + odličan cable management (budući sam imao čifa, jelte :D ) + šerafi su ebenica + prostrano Cons: - none that I know of Sad sam miran sljedećih 10 godina minimalno budući je Čif odradio 2006-2016 (AMD 3700+; AMD 4000+; AMD Opteron 165; Core 2 Duo E6750; Core 2 Duo E8400 ; Core i7 875K i Core i7 2600K, a da ne spominjem koliko grafičkih, diskova, i napajanja.). Po ovom se nebu šerafalo i testiralo razne furde :) za to ide MS Apollon i testna konfa :) Čif ode ćaći jer mu se sviđa tak veliko kućište, a i da mater naživciria sa time dodatno :D |
i tako dragi moji, još jedan RGB spektar je pokriven u potpunosti :D
|
Sta nisi gornji kavez za diskove izvadio da imas bolji protok zraka prema grafi?
|
Citiraj:
Citiraj:
Temperature su kao i Čifu. Ventovi piče na 12V (prednji, zadnji i ovaj na procu). |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:13. |